InfoNu.nl > Electronica > Telecom > Onderhoud je smartphone of tablet met Clean Master

Onderhoud je smartphone of tablet met Clean Master

Onderhoud je smartphone of tablet met Clean Master Smartphones zijn in de eerste periode na aanschaf vaak enorm snel. Veel gebruikers merken dat de snelheid van de telefoon na verloop van tijd terugloopt. Tegenwoordig is een mobiele telefoon een volwaardige computer, daarom wordt de mobiele telefoon ook wel smartphone genoemd. Het is daarom noodzakelijk om net zoals bij een desktop computer af en toe een opschoning en optimalisatie programma te draaien. Voor smartphones met het besturingssysteem Android is Clean Master hiervoor een zeer geschikte applicatie.

Waarom is het belangrijk om een opschoning/optimalisatie applicatie te installeren?

Met de smartphones van tegenwoordig kan vrijwel alles wat ook met een reguliere computer kan worden gedaan. Dit is geweldig omdat een smartphone zeer makkelijk is mee te nemen. Hierdoor hebben we internet, e-mail en allerlei handige applicaties altijd bij de hand.

Dit heeft wel als vervelende bijkomstigheid dat er via deze mediums allerlei rommel binnen wordt gehaald op de smartphone. Door het installeren en deïnstalleren van applicaties en het verwijderen van foto's en video’s ontstaat er al snel veel rommel op het apparaat. Deze rommel en onnodig geïnstalleerde of draaiende applicaties kunnen de smartphone aanzienlijk langzamer maken. Om dit tegen te gaan is het belangrijk dat er een applicatie geïnstalleerd wordt, die deze problematiek eenvoudig kan oplossen, zodat de smartphone snel en goed te gebruiken blijft.

Waarom is de applicatie Clean Master aan te raden?

De applicatie Clean Master is inmiddels ruim honderd miljoen keer gedownload. De reacties en recensies van gebruikers zijn veelal positief. Het is een overzichtelijke en eenvoudige applicatie met een mooie strakke interface. Clean Master is opgedeeld in vier verschillende functionaliteiten. Deze functionaliteiten worden hieronder uitgelicht.

Overbodige bestanden

Wanneer deze optie wordt geselecteerd gaat de Clean Master snel controleren welke applicaties ‘rommel’ op de telefoon hebben gedownload. Voorbeelden hiervan zijn thumbnails van verwijderde video's, foto's en cache-geheugen dat niet meer gebruikt wordt. Na de scan geeft de applicatie aan welke bestanden en gegevens er kunnen worden opgeruimd. Standaard zijn al deze bestanden en gegevens geselecteerd, om vervolgens opgeruimd te worden. Wanneer de gebruiker bepaalde bestanden niet wil verwijderen kan het vinkje achter het desbetreffende bestand altijd worden uitgeschakeld. Wanneer de juiste bestanden zijn geselecteerd resteert alleen het drukken op de knop ‘overbodige bestanden opruimen’ nog. Vervolgens worden alle geselecteerde onderdelen verwijderd.

Geheugenboost

Met de optie geheugenboost kan het werkgeheugen eenvoudig geoptimaliseerd worden. Deze optie geeft inzicht in de applicaties die actief zijn. Clean Master selecteert applicaties niet gebruikt worden maar die toch actief zijn. Deze selectie kan middels de knop ‘boost’ worden uitgeschakeld. Deze snelle uitschakeling zorgt er voor dat er meer werkgeheugen vrij komt. Ook de temperatuur van de smartphone kan ook in deze optie worden gecontroleerd.

Antivirus

Deze optie controleert alle geïnstalleerde applicaties op veiligheid. Wanneer er een applicatie is geïnstalleerd die niet als veilig wordt gezien, komt er een melding naar voren om deze te verwijderen.

App Manager

Deze vierde en laatste optie geeft een lijst weer met alle op de smartphone geïnstalleerde applicaties. Deze worden opgedeeld in drie groepen, zelden gebruikt, af en toe gebruikt en veel gebruikt. Op basis hiervan kan de gebruiker er voor kiezen om bepaalde applicaties te verwijderen, deze nemen ruimte in maar worden waarschijnlijk zelden tot nooit gebruikt. De applicaties die de gebruiker wil verwijderen kunnen worden aangevinkt, vervolgens kan er worden gekozen voor de knop ‘verwijderen’.

Hoe kan ik Clean Master downloaden?

Clean Master kan worden gedownload via de Google Play store, na het downloaden en installeren kan de applicatie worden opgestart.
© 2014 - 2019 Hutte, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Documenten bij internationale handel: derde landenElk bedrijf wil economisch groeien en zijn grens verleggen. Om hun doelen te bereiken hebben de bedrijven meer en meer m…
Wat doet een maatschappelijk werker?Wat doet een maatschappelijk werker?Wil jij mensen helpen met je werk? Wil jij het verschil maken voor mensen die het moeilijk hebben? Dan is maatschappelij…
Air Hogs Helix X4 quadcopter, een drone om mee te stuntenAir Hogs Helix X4 quadcopter, een drone om mee te stuntenAnno 2015 is de Air Hogs Helix X4 stunt de enige drone van het type quadcopter van het bedrijf Spin Master. Deze drone w…
Studie: Organisatiewetenschappen (Organisation Studies)De studie organisatiewetenschappen is een brede studie gericht op het kunnen beantwoorden van maatschappelijke vraagstuk…
Instellingsgeld; wat kost een tweede studieHet instellingsgeld voor een tweede studie is sinds september 2010 ingevoerd.Met deze regeling moet in bepaalde gevallen…
Bronnen en referenties
  • https://play.google.com/store/apps/details?id=com.cleanmaster.mguard&hl=nl_NL

Reageer op het artikel "Onderhoud je smartphone of tablet met Clean Master"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Hutte
Gepubliceerd: 29-08-2014
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Telecom
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!