Samsung Galaxy: batterij snel leeg, wat er tegen te doen?

Samsung Galaxy: batterij snel leeg, wat er tegen te doen? De Samsung Galaxy telefoons zijn geweldige telefoons, dat is wel bewezen door de vele positieve reviews. Het enige nadeel is dat het regelmatig voorkomt dat de batterij, ook wel accu genaamd, snel leeg is, bij sommige mensen al binnen 1 dag, terwijl anderen er weer 3 tot 4 dagen mee doen. Er zijn diverse apps en weetjes wat je kunt doen om je batterij te besparen. Bij sommige mensen is het een bug die de batterij snel leeg trekt, je kunt wachten tot dit verholpen wordt door Samsung. Eens in de zoveel tijd wordt er namelijk een update gedaan. In de meeste gevallen is het zo dat er allerlei functies aan staan en gebruikt worden die de batterij heel snel leegtrekken.

Als je een nieuwe telefoon gaat gebruiken is het erg belangrijk om de batterij eerst volledig op te laden, zonder deze te gebruiken. Dit wordt eigenlijk altijd vermeld in de gebruiksaanwijzing, maar heel veel mensen lezen dit niet.

Basis

De basis om batterij te besparen vind je in onderstaande lijst. Deze instellingen kun je heel gemakkelijk zelf wijzigen.
 • Zet je GPS uit, behalve als je je navigatie gaat gebruiken.
 • Zet je Bluetooth uit, behalve als je deze functie gaat gebruiken.
 • Laat je WiFi verbinding altijd aanstaan. Elke keer als je deze functie weer inschakelt, kost het extra batterij omdat je telefoon het netwerk gaat zoeken en synchroniseren.
 • Zet je scherm niet op de hoogste resolutie, dit kost je heel veel batterij.
 • Gebruik een donkere, niet bewegende achtergrond, dit kost de minste stroom.

TIP: koop een USB-lader en een autolader. Zo kun je je telefoon opladen onderweg in de auto of op je werk achter de computer. Zo heb je altijd een volle batterij en kost het je thuis ook geen stroom.

Verdubbel je batterijduur

Er is een actie die je kunt uitvoeren. Bij sommige gebruikers werkt dit en bij sommige veranderd er niets, maar het is het proberen waard.
 1. Zet je Samsung Galaxy aan en laad hem 8 uur lang op, onderbreek het laden niet.
 2. Haal de telefoon daarna van de stroom en schakel hem uit.
 3. Sluit daarna de telefoon nogmaals aan op de stroom gedurende 1 uur.
 4. Haal het toestel weer van de stroom en zet hem weer aan.
 5. Wacht enkele seconden en zet dan de telefoon weer uit.
 6. Sluit voor de laatste keer de stroom aan en laadt je telefoon weer 1 uur lang op.

Speciale programma's

In de market van Android kun je heel veel apps vinden die je kunnen helpen met het verlengen van de levensduur van de batterij. Sommige mensen zweren bij de Advanced Task Killer en sommige zweren bij Juice Defender. Het is voor jezelf om te bepalen welk programma je fijn vindt en welke werkt op jou telefoon. Naast bovengenoemde zijn er nog tientallen apps verkrijgbaar en wie weet zit er wel een geschikte bij die jou helpt om je batterij te besparen.
© 2011 - 2024 Linda1986, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De Samsung Galaxy S8De Samsung Galaxy S8In 2017 is de Galaxy S8 het nieuwe vlaggenschip van Samsung. Als opvolger van een van de meest verkochte smartphones van…

Landnummers om te bellen naar het buitenlandLandnummers om te bellen naar het buitenlandOm te bellen naar het buitenland zal je altijd eerst het landnummer moeten invoeren van dat specifieke land waarheen je…
Reacties

Frederique, 02-11-2014
Ik heb echt een gigantisch probleem

mijn mobiel, samsung galaxy ace, heb ik nu bijna 2½ jaar. deed het altijd prima. nu steeds wat minder. de batterij gaat binnen 5 MINUTEN OP. en hij word heel dik, langzamerhand. wat moet ik in godsnaam doen?
ik zit in de 3e van havo, dus ik heb mijn mobiel hard nodig voor overleg over school, etc etc.

help? Reactie infoteur, 04-11-2014
Hmm, vervelend! Misschien kan je een nieuwe batterij kopen? Het lijkt er op dat je oude batterij 'op' is.

Groetjes,
Linda

Ronald Dirkzwager, 02-06-2013
Zijn die apps, die genoemd worden, zoals A dvanced Task Killer betrouwbaar? Reactie infoteur, 03-06-2013
Goedendag,

ik gebruik al een lang de Advanced Task Killer en ik heb er nooit problemen mee ondervonden.

Groetjes,
Linda

John, 04-05-2012
Beschik inmiddels een jaar over de Samsung Galaxy tab. Ik ben er tevreden over. Alleen de batterij begeeft het. Inmiddels kost het opladen een uur en is de batterij binnen een uur weer leeg. Weet iemand hoe deze kan worden vervangen en wat de kosten hiervan zijn? Reactie infoteur, 09-05-2012
Hoi,

als het goed is kan je bij telefoonwinkels of via internetwebshops batterijen kopen voor je telefoon. Die kan je heel makkelijk vervangen.
Je kan ook contact opnemen met Samsung of even langsgaan bij een telefoonwinkel (waar je je telefoon hebt gekocht).

Succes!

Linda1986 (240 artikelen)
Laatste update: 15-02-2016
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Telecom
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.