InfoNu.nl > Electronica > Spellen en consoles > Homebrew Channel - Wad Manager 1.4

Homebrew Channel - Wad Manager 1.4

Homebrew Channel - Wad Manager 1.4 Dankzij het Homebrew Channel kan je veel dingen met je Wii doen, wat je eigenlijk niet kan doen. Zo kan je DVD’s bekijken, maar ook spellen afspelen vanaf je externe harde schijf. Ook kan je, dankzij Wad Manager 1.4, Wii Ware en Virtual Console spellen installeren op je Wii.

Let op!

 • Ik ga er vanuit dat je het artikel ’Homebrew Channel installeren op Wii met 4.0E of lager!’ hebt gebruikt voor het installeren van het Homebrew Channel.
 • Het gebruik van het Homebrew Channel is legaal, mits je het voor eigen spellen gebruikt. Als je het gebruikt voor spellen, die niet jouw eigendom zijn, is het illegaal!
 • Het is illegaal spellen te downloaden en door middel van het Homebrew Channel te spelen.
 • Verkeerde wad bestanden kunnen je Wii kapot maken. Gebruik dit dus op eigen risico!

Benodigdheden:


Homebrew Channel

Het Homebrew Channel is een kanaal dat niet via het Wii-Winkelkanaal te downloaden is. Het kanaal is namelijk niet van Nintendo. Nintendo vindt het kanaal ook helemaal niet leuk, want hiermee is het bijvoorbeeld mogelijk om gedownloade Wii games te spelen, zonder een chip.
Ook kan het Homebrew Channel films afspelen, gebruik maken van emulators en eigen spellen afspelen. Deze drie dingen zijn gewoon legaal, omdat je geen gedownloade spellen gebruikt.
Het Homebrew Channel is het grootste gedeelte blauw, met daarin witte letters. Voor het gebruik van het Homebrew Channel heb je wel een SD kaart nodig, waar de gegevens opstaan. Zonder een SD kaart heb je niets aan het Homebrew Channel.

Wad Manager 1.4

Sinds mei 2009 is versie 1.4 van Wad Manager uit. Met Wad Manager kan je wad bestanden, waaronder Wii Ware en Virtual Console spellen, installeren op je Nintendo Wii. Ook kan je met Wad Manager deze wad bestanden weer verwijderen, zodat ze niet meer op je Wii staan. Wad Manager is wel een gevaarlijke applicatie, als je veel zit te rommelen. Een verkeerd wad bestand kan je Wii namelijk helemaal kapot maken! Kijk dus uit!

Het gebruik

Stap 1
 1. Download het pakket hierboven, en pak de bestanden uit.
 2. Zet vervolgens de map ‘WAD Manager V1.4’ in de map ‘apps’ op je SD kaart.
 3. Zet het bestand ‘WadManager1.4.dol’ los op je SD kaart.
 4. Zet het bestand 'Wad Manager V1.4.wad' in de map 'WAD' op je SD kaart. (als deze er nog niet staat, moet je een nieuwe map maken en deze 'WAD' noemen.

Stap 2
 1. Je bent nu klaar met de computer. Haal de SD kaart eruit en stop deze in je Wii.
 2. Selecteer in de lijst 'WadManager1.4.dol' en druk op A.
 3. Als hij de ‘Wad Manager’ heeft geladen druk je op A.
 4. Bij ‘Select IOS version to use’ kies je voor ‘IOS249’ en druk op A.
 5. Bij ‘Select source device’ kies je voor ‘Wii SD Slot’ en druk op A.
 6. Nu komt er een lijst te voorschijn met allemaal .wad bestanden. Selecteer ‘Wad Manager V1.4’ en druk op A.
 7. Bij ‘Select action’ kies je voor ‘Install WAD’ en druk op A.
 8. Als hij klaar is met installeren druk je op A.
 9. Als je je Wii restart zul je zien dat je een nieuw kanaal hebt.

Stap 3
 1. Selecteer het nieuwe kanaal: Wad Manager.
 2. Wanneer de applicatie geladen is, druk je op A.
 3. Bij ‘Select IOS version to use’ kies je voor ‘IOS249’ en druk op A.
 4. Bij ‘Select source device’ kies je voor ‘Wii SD Slot’ en druk op A.
 5. Nu komt er een lijst te voorschijn met allemaal .wad bestanden. Selecteer de wad die je wilt installeren* en druk op A.
 6. Bij ‘Select action’ kies je voor ‘Install WAD’ en druk op A.
 7. Als hij klaar is met installeren druk je op A.
 8. Je hebt nu een nieuw kanaal op je Wii gezet!

*Dit kan bijvoorbeeld een Wii Ware of Virtual Console spelletje zijn.
© 2009 - 2015 Zon_jeroen, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Reageer op het artikel "Homebrew Channel - Wad Manager 1.4"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Reacties

Oplossing Error (Ret =. -1), 03-05-2010 21:25 #13
Als je deze error krijgt in Wad Manager: ''ERROR! (ret = -1) kan het komen door:
1) Te weinig ruimte op de Wii 2) Andere bestanden op het SD kaartje wat in de Wii zit
1 beantwoord je zelf maar.

Kopieër ALLEEN de 'wad' en 'apps' bestanden naar je SD kaart.
Als je een speciale map hebt kopieër dan ALLEEN de wad & apps mappen!
Nu zou het goed moeten werken, open WAD Manager in het HBC en selecteer IOS versie IOS249 en selecteer 'Wii SD Slot' druk nu op A en hij vind nu 2 mappen [APPS] en [WAD].
Selecteer de WAD of APP die je wilt hebben, wads zijn dus de kanalen.
Het programma installeert het nu en zal zeggen 'installation OK!' of e.d.
Gefeliciteerd, je error is opgelost en je hebt zonder enkel problem apps/wads gedownload.

Patrick, 29-01-2010 22:21 #12
Ik heb een vraagje, ik heb de wii gekocht met homebrew channel er al op.
Nu zit hier geen sd card bij en die heb ik volgens mij wel nodig om.iso games van een cd af te spelen.
Weet iemand wat voor bestanden ik op deze sd card moet zetten?
Als je een antwoord hebt, wil je dan aub mailen naar dubbelfris@hotmail.com
Alvast bedankt

Fleur, 29-01-2010 14:39 #11
Bij mij werkt alles, versie 4.2E alleen heb ik een vraag over het wiiware kanaal die ik wel via de wadmanager 1.4 heb geinstalleerd maar niet via de wadmanager heb verwijderd, Kan-moet ik alsnog de wad verwijderen via wadmanager nu ik het kanaal gewoon via het wiimenu verwijderd heb, ik wacht graag op een reactie voordat ik iets doe ;-)

Harry, 25-01-2010 10:11 #10
Als je met 4.2E werkt heeft nintendo op jou wii een nutteloze IOS249 geinstaleerd en werkt die niet. Wat je moet doen is je zoekt op internet een website die je uitlegt hoe je de IOS249 van nintendo verwijderd en de CIOS249 instaleerd, als je dat hebt gedaan werkt het wel. Probeer wiihacks.com daar stond de guide op die ik heb gevolgt voor het veranderen van IOS249.

Daan, 13-01-2010 19:50 #9
"IOS249 staat al geselecteerd en dus hoef ik deze alleen maar te bevestigen door op 'A' te drukken. Maar als ik dat doe gebeurd er niets… het lijkt wel op het programma telkens vastloopt." Idem hier, de remote verliest zijn functie, en verder staat alles blokvast. (Wii 4.2e).

Lodewijk, 12-01-2010 22:27 #8
Hallo, bedankt voor de mooie tutorial. Ik had Wad manager 1.3 nog op mijn Wii 4.0E staan, maar met V1.4 stuk makkelijker door eigen kanaal. Ik blijf echter met probleempje zitten. Ik heb een aantal VC spellen geinstalleerd: mijn oude bekende SNES-games, maar ook een wiiware game.
Deze werken echter allemaal niet naar behoren. Ik hoor de muziek, maar het beeld werkt niet goed. pas als ik met de normale Wii-controller op de HOME-knop druk zie ik achter het menu het normale beeld. oftewel ik kan alle spellen niet spelen. Heeft iemand een idee waar dit aan zou kunnen liggen? kom dit probleem nergeens tegen. iemand hier ervaring mee?

Thanks! :)

Bo, 05-01-2010 15:42 #7
Hallo, alles gaat goed tot punt 4 van stap 2. IOS249 staat al geselecteerd en dus hoef ik deze alleen maar te bevestigen door op 'A' te drukken. Maar als ik dat doe gebeurd er niets… het lijkt wel op het programma telkens vastloopt. Hoe kan ik dit oplossen?

Alvast bedankt!:-)

Niels, 18-06-2009 21:48 #6
Door even te reageren over de vraag van "ik heb alles gevolgd en als ik moet kiezen IOS249 " en die staat er niet tussen heb je niets fout gedaan, je hebt je ios niet verandert kies dan de IOS28 (deze werkt bij mij ook). Reactie infoteur, 18-06-2009
Okè, bedankt voor de tip!

Ninfreak, 15-06-2009 12:01 #5
Probleempje, ik heb alles gevolgd en als ik moet kiezen IOS249 dan bestaat die niet. Mijn Wii is 3.3E en heb niks behalve HBC geinstalleerd. Wat moet ik doen? Reactie infoteur, 15-06-2009
Waarschijnlijk heb je iets niet goed gedaan in de voorgaande stappen… je kunt het beste het opnieuw doen!

Andy, 13-06-2009 14:39 #4
Wat een fantastische handleidingen zeg! En ook nog eens alles compleet met bestanden e.d.! Petje af :-p

Mijn Wii zit momenteel op 4.0E; heb 'm per ongeluk te vroeg geupdate zonder eerst wat andere cIOS-en te installeren. Maar HBC zit er nog wel op en werkt ook. Wads installeren helaas niet (meer). Ik had Wadmanager 1.3, probeer nu 1.4 ook als kanaal te installeren mbv van jouw handleiding. Bij bij ontbreekt nog cIOS249; is deze ergens beschikbaar en te installeren? Reactie infoteur, 15-06-2009
Probeer mijn artikel 'Homebrew Channel installeren op Wii met 4.0 of lager!' eens uit te voeren. Daarna heb je cios249 wel!

LINK: http://www.infonu.nl/artikel/36069.html

Raven, 08-06-2009 16:38 #3
Dank voor de snell reactie. Ik heb de GUI versie van 'free the wad' gevonden en dat lijkt inderdaad te werken. Heb ik nog een ander, beetje off-topic, vraagje (je hoeft niet te antwoorden hoor): Als ik nu een andere, lees grotere, SD kaart wil gaan gebruiken kan ik dan simpelweg de inhoud van de oude kaart naar de nieuwe kopiëren of is dat te kort door de bocht? Ik hoef hoop ik niet weer de hele procedure te doorlopen; een keer was spannend genoeg!

Bedankt voor je hulp! :-) Reactie infoteur, 08-06-2009
Volgens mij kan je gewoon alle bestanden naar de andere SD kaart kopiëren!

Raven, 06-06-2009 18:50 #2
Ik heb ook met behulp van deze fantastische tutorial (trouwens ook die waarin je uitlegt hoe het homebrew channel geïnstalleerd moet worden!) gebruikt. Ik heb inmiddels mbv Wad Manager een aantal Wiiware games geïnstalleerd. Dat werkt op zich prima, alleen kreeg ik ook bij 2 van de 3 games de foutmelding "dit kanaal kan niet gebruikt worden". Het werkende spel was er een uit de PAL regio, de andere 2 uit de NTSC regio, dus lijkt het me duidelijk dat dat de veroorzaker van de foutmelding is.

Afgezien daarvan werkt het prima. Er is ook nog wel wat in PAL te vinden. Maar als je nog ideeën over hoe de Wii ook voor Wiiware regiovrij te maken is (of de wad-bestanden?) hou ik me van harte aanbevolen.

In ieder geval alle lof voor de geweldige tutorials!:-):-):-) Reactie infoteur, 06-06-2009
Hoi,
Zoek eens op google naar: 'free the wad'. Met dit programmatje kan je Wii Ware en VC games regio vrij maken!

Roland, 05-06-2009 17:58 #1
Ik heb gedaan wat er staat. Ik heb er ook een kanaal bij gekregen van dat wat ik geinstallerd heb. Maar als ik op het kanaal klik krijg ik de melding: KANAAL NIET BESCHIKBAAR :-( Wat heb ik fout gedaan? Reactie infoteur, 05-06-2009
Geen idee… om welk kanaal gaat het?

Infoteur: Zon_jeroen
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Reacties: 13
Schrijf mee!