PSP softmodden - PSP ombouwen

PSP softmodden - PSP ombouwen Hoe moet je een PSP softmodden? In dit artikel wordt uitgelegd hoe je stap voor stap jouw PSP softwarematig kunt ombouwen. Met de speciale Pandora Batterij kun je de PSP downgraden of unbricken. Het softwarematig ombouwen van de PSP is legaal. Voordat je kunt beginnen heb je een Pandora Batterij en een Pandora Magic Stick nodig.

Wat heb je nodig om een PSP om te bouwen/te softmodden?

Als je van plan bent om je PSP om te bouwen dan heb je een aantal zaken nodig voordat je kunt beginnen. Je hebt minimaal de volgende items nodig om de basis te softmodden:
 • een PSP die je gaat ombouwen
 • een Pandora Batterij
 • een Pandora Magic Stick

Verder moet je ervoor zorgen dat de Pandora batterij volledig is opgeladen om problemen met de stroomvoorziening te voorkomen. Het standaard ‘thema’ op de PSP moet je instellen. Wat je ook kunt doen is alle fabrieksinstellingen terugzetten om er zeker van te zijn dat alles goed staat. Verder zorg je ervoor dat er geen UMD Disk in je PSP zit.

Wat is een Pandora Batterij?

De Pandora batterij is een speciaal ontworpen batterij voor de PSP. Deze gadget is geschikt voor de dikke PSP (1000) en de dunnen PSP (2000). Als je de batterij in de PSP stopt dan start het apparaat op in de developer mode waarmee het mogelijk wordt om verkeerde ROM updates te herstellen en dowgrades uit te voeren. Na een downgrade kun je software, homebrew en backups, inladen vanaf een memory stick. Je kunt deze batterij niet gebruiken als gewone batterij omdat dan de PSP telkens weer in de developer mode opstart. Er zijn ook hybride pandora batterijen te koop die dit euvel niet hebben.

Hoe bouw je een PSP om?

Om je PSP om te bouwen moet je een aantal stappen doorlopen. Hieronder staan de stappen genoemd. Volg ze nauwkeurig op om een goed resultaat te bereiken.

 • Haal de memorystick en de standaard batterij uit de PSP.
 • Stop de Pandora Magic Stick in de PSP.
 • Stop de Pandora Batterij in de PSP en hou tegelijkertijd het knopje (gemaakt bij de Pandora Magic Stick) ingedrukt om de PSP te booten.
 • Er start een menu op. Dit is het service menu van de PSP.
 • Kies in het menu voor ‘Press [] to dump nand ton and-dump.bin When done, psp will auto shutdown’.

De PSP maakt nu een dump van het geheugen zodat je altijd weer terug kunt als de PSP vastloopt. Na het maken van de geheugendump gaat de PSP uit. Start ‘m weer op en je komt in het service menu.

 • Kies in het menu voor ‘Press X to install 3.90M33’

Nu wordt de firmware geïnstalleerd. Na de installatie staat op het scherm ‘Press X to shutdown’.

 • Druk op de X
 • Stop de normale memorystick en de batterij weer terug in de PSP.
 • Formatteer de normale memorystick (die je er net weer in hebt gestopt) met de PSP.
 • Druk op ‘Select’ om de volgende instellingen te veranderen in het XMB menu:
  • cpu clock xmb instellen op 333/166
  • cpu clock game instellen op 333/166
  • usb device instellen op memory stick
  • umd iso-mode instellen op m33 driver
  • iso video mount instellen op none
 • Ga naar ‘Exit’ en druk op X

Je bent nu klaar met het ombouwen!

Wetgeving omtrent software

Het is illegaal om spellen te downloaden en op de PSP te spelen die je zelf niet origineel in bezit hebt. Het downloaden van zogenaamde freeware, waar ook Homebrew software onder valt, is legaal. Hiervan mag je zo veel je wilt op je PSP zetten.

Wat is Homebrew software?

Homebrew software is vaak niet door Sony gemaakt. Het betreft zelfbouw applicaties en spellen onder andere gemaakt door hobbyisten. Je kunt de PSP bijvoorbeeld omtoveren tot een organizer. Er zijn veel pagina’s waar je Homebrew software kunt downloaden. Homebrew software is legaal om te gebruiken op de PSP.
© 2010 - 2024 Jozzie, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Mythen en Sagen - Prometheus en PandoraMythen en Sagen - Prometheus en PandoraDe uitdrukking "een doos van Pandora" wordt heden ten dage nog steeds gebezigd. De uitdrukking komt voort uit een mythe…
Succesverhaal Facebook Marketing: sieradenmerk PandoraSuccesverhaal Facebook Marketing: sieradenmerk PandoraMarketing van nu omvat niet alleen twitteren en bloggen, maar ook Facebook. Wie wil instappen op Facebook marketing of e…
Wii spellen downloaden en brandenWii spellen downloaden en brandenJe hebt een Nintendo Wii of je wilt er een kopen. Vervolgens wil je er graag spellen voor downloaden en branden, maar je…

Mi2 spelcomputer: Prijs, downloaden games en specificatiesMi2 spelcomputer: Prijs, downloaden games en specificatiesDe Mi2 is een leuke, nieuwe en voordelige spelcomputer, die de strijd aangaat met populaire handheld spelconsoles als de…
Firmware op de R4i installeren (DSi)Firmware op de R4i installeren (DSi)Heb je een R4i kaart met een Micro SD kaart gekocht, dan moet je er nog firmware op installeren om de kaart te laten com…
Jozzie (244 artikelen)
Gepubliceerd: 27-09-2010
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.