De VTech Kidizoom, speelgoed en digitale camera tegelijk

De VTech Kidizoom, speelgoed en digitale camera tegelijk De VTech Kidizoom. Een digitale fotocamera voor kinderen vanaf 3 jaar. Speelgoed en digitale camera gecombineerd tot een leerzaam, leuk en vooral stevig stukje techniek. De VTech Kidizoom biedt de volgende mogelijkheden: foto's en video's maken, muziek opnemen en afspelen en videospellen spelen. Veel kinderen hebben deze digitale camera boven aan hun verlanglijstje staan. De Kidizoom is ergonomisch en veelzijdig speelgoed van VTech. Hij is stevig en kinderen zijn er niet snel op uitgekeken. Wat zijn de sterke en minder sterke punten van deze digitale kindercamera.

Stevig

De Kidizoom is gemaakt van stevig kunststof en kan zeker een stootje hebben. Niet alle kinderen zijn even voorzichtig met hun speelgoed dus de kans dat de camera valt is vrij groot. Dit is voor de Kidizoom geen probleem. Natuurlijk moet er niet mee gegooid worden.

Bediening

De camera heeft twee grote handvatten waardoor hij makkelijk vast te houden is.
De bediening van de camera is simpel zodat de jongste kinderen in de doelgroep de camera snel zonder problemen kunnen hanteren. Er zijn acht grote knoppen om de camera te bedienen.
  • De aan-/uitknop
  • Twee knoppen die gebruikt kunnen worden voor het maken van foto's
  • Twee knoppen voor het harder of zachter zetten van het geluid van de camera
  • Een knop die gebruikt wordt om foto's en films te wissen. Deze wordt ook gebruikt om de sterkte van de flitser in te stellen
  • Dan is er nog een knop om het menu van de camera op te roepen zodat er een keuze gemaakt kan worden uit de diverse mogelijkheden van de camera
  • Als laatste is er een soort joy stick die gebruikt wordt voor diverse zaken, onder andere het navigeren door het menu of de foto's

Op de achterkant van de camera zit een LCD schermpje. Dit schermpje kan worden gebruikt bij het maken van foto's of het spelen van spelletjes. Ook heeft de Kidizoom twee venstertjes waardoor gekeken kan worden bij het maken van een foto.

Fotocamera

Bij het maken van een foto zullen de meeste kinderen het LCD schermpje gebruiken om te bepalen waar ze de foto van gaan maken. Dit schermpje is niet altijd even duidelijk. Wanneer er voldoende licht is is dit schermpje heel goed bruikbaar maar bij minder goed licht is er al snel niet veel meer te zien dan een donker vlak waarop weinig van het te fotograferen object te zien is. In dit geval is er gelukkig nog de mogelijkheid om door de zoeker te kijken.

De foto's zijn niet van hoogstaande kwaliteit maar dat is geen enkel probleem. Kinderen vinden het prachtig om zelf foto's te maken en bekommeren zich echt nog niet over de kwaliteit of het aantal pixels. Juist door de lagere kwaliteit van de foto's is het mogelijk om een grote hoeveelheid foto's te maken voordat het geheugen vol raakt. Het leuke is ook dat de gemaakte foto's worden gebruikt bij het puzzel spelletje dat op de camera aanwezig is. Zoals alle digitale fotocamera's heeft de VTech Kidizoom een vertraging bij het maken van foto's. Op het moment dat de knop ingedrukt wordt om de foto te maken duurt het 0,4 seconde voor de foto wordt vastgelegd. Dit kan resulteren in een onscherpe foto of een foto waarbij net niet datgene staat wat er eigenlijk op had moeten staan.
Een leuke extra bij het maken van foto's is dat er kaders of tekeningen aan foto's toegevoegd kunnen worden. Zo krijgt een foto een leuke omlijsting of krijgen gefotografeerde mensen ineens een snor, een hoed of een vogel op de schouder.

De flitser is makkelijk te bedienen. Met een druk op de knop kan hij worden uitgeschakeld of ingesteld worden in de standaard sterkte of extra sterke flits. De flitser is niet geschikt om bij minder goed licht op een afstand van meer dan een meter het object voldoende te belichten waardoor een goede foto gemaakt kan worden. Een goede graadmeter hiervoor is het LCD scherm. Is datgene wat er gefotografeerd gaat worden niet goed te zien in het schermpje, dan komt het ook niet goed op de foto met of zonder flitser. Omdat de afstand kleiner moet zijn om bij weinig licht een goede foto te maken is er snel sprake van overbelichting van een foto omdat de afstand tussen de camera en het te fotograferen onderwerp te klein wordt. De juiste afstand vinden bij het maken van een foto met flitser is een kwestie van veel foto's maken zodat je uiteindelijk precies weet wat de beste afstand is bij weinig licht.

Ondanks de mindere kwaliteit van de foto's zulen kinderen enorm veel plezier beleven aan het gebruik van de camera. Als de camera in de buurt is dan is er weinig meer veilig. De meest uiteenlopende zaken worden door uw kind vastgelegd.

Film

De kwaliteit van de films die met de Kidizoom gemaakt kunnen worden is ook niet al te best. Maar ook hier geldt dat kinderen hier niet om geven. Het gaat ze om de gemaakte foto's en films.

Muziek

De VTech Kidizoom heeft de mogelijkheid om muziek in de vorm van MP3 bestanden op te slaan. Gezien het weinige geheugen dat er standaard in de camera zit is het geheugen na ongeveer 1 CD voor een groot deel vol. Dit is natuurlijk afhankelijk van de kwaliteit van de muziek die op de camera gezet wordt. Hoe beter de kwaliteit, hoe meer ruimte de bestanden innemen. De muziek is te beluisteren via het speakertje wat in de camera zit of met een bijgeleverde koptelefoon. Het afspelen van muziek is ook een mogelijkheid waar kinderen veel gebruik van maken.

Spelletjes

Op de Kidizoom zitten standaard ook enkele spelletjes. Hiermee zullen de kinderen veel tijd doorbrengen. Spelletjes die gespeeld kunnen worden zijn 'Drie op een rij', een draai puzzel en een soort memory. Bij het puzzel spelletje worden foto's die op de camera staan in stukken gesneden waarna deze stukken worden gedraaid. De sport is om binnen de gestelde tijd de foto weer in elkaar te zetten. Het leuke is dat de kinderen hier puzzelen met hun zelfgemaakte foto's.

Extra's

De VTech Kidizoom wordt geleverd met polsbandje zodat de kans op vallen verminderd wordt, koptelefoon voor het beluisteren van muziek, software voor op de PC om foto's te bewerken en twee kabels om de camera aan te sluiten aan de TV of de USB poort van de computer. Daarnaast zijn er ook twee verwisselbare frontjes meegeleverd zodat het uiterlijk van de camera iets veranderd kan worden.
Het geheugen is uit te breiden met een SD-kaart. Deze is niet bij de camera inbegrepen.

De VTech Kidizoom is een gewild stukje speelgoed. Kinderen leren omgaan met een fotocamera en kunnen leerzame spelletjes spelen. Het is dan ook een apparaat die kinderen niet snel zat zijn. De camera zal waarschijnlijk overal mee naartoe worden genomen om foto's te maken of gebruikt worden om onderweg in de auto de tijd te vergeten door spelletjes te spelen.
© 2010 - 2024 Panic, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vtech Kiekeboe Bal voor kinderen vanaf drie maandenVtech Kiekeboe Bal voor kinderen vanaf drie maandenHet speelgoed van Vtech is speciaal ontwikkeld om het denkvermogen van kinderen te ontwikkelen en hen zoveel mogelijk te…
Wat is het leukste en beste speelgoed voor elke leeftijd?Het is niet altijd gemakkelijk om speelgoed te kiezen dat leuk, populair, veilig en liefst ook verantwoord is. Hetzelfde…
Vtech toet toet garageVtech toet toet garageDe ''Toet toet garage'' van Vtech. In 2011 genomineerd voor speelgoed van het jaar in de categorie 0 - 4 jaar en sindsdi…
Speelgoed voor in de auto: baby, dreumes, peuter en kleuterSpeelgoed voor in de auto: baby, dreumes, peuter en kleuterTips speelgoed voor in de auto voor baby, dreumes, peuter en kleuter. Koffers gepakt en de auto ingeladen: lekker op vak…

Help, mijn batterij gaat snel leeg!Help, mijn batterij gaat snel leeg!Mensen hebben een mobiel voor allerlei redenen: contact met vrienden, noodgevallen en tijdverdrijf zoals sociale media,…
Hoe werken weerstanden?Elektriciteit is een stroom van elektronen. Die elektronen stromen in een stroomkring. De elektriciteit mag niet direct…
Bronnen en referenties
Panic (59 artikelen)
Laatste update: 16-02-2010
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.