De ultieme thuisbioscoop: BeoVision plasma 4-85

De ultieme thuisbioscoop: BeoVision plasma 4-85 Eigenlijk kun je het geen tv meer noemen: een ultra-geavanceerde en royaal uitgevoerde plasma-tv is in feite een thuisbioscoop. Een van de nieuwste modellen is de BeoVision Plasma 4-85. Bang & Olufsen belooft dat hun nieuwste product de beste beeldbeleving oplevert die ooit door een plasma-tv is gerealiseerd. Wie diep in de buidel wil tasten voor de ultieme zelf-verwennerij of gewoon even wil zwijmelen bij het idee wat er inmiddels allemaal mogelijk is aan tv-genot: lees verder. Er zijn tv-kijkers, en er zijn veeleisende zo niet verwende tv-kijkers. Of je nu van plan bent om fors te investeren in je kijkgenot of alleen even wilt wegzwijmelen bij wat er anno nu mogelijk is: in beide gevallen is de letterlijk 'grootse' 85-inch versie van de BeoVision 4 van Bang & Olufsen een interessant paradepaardje om meer over te lezen. Bang & Olufsen belooft met deze tv de beste beeldbeleving te realiseren die ooit door een plasmascherm is geboden. Nederland is zoals vaak niet de eerste markt waar dergelijke innovaties geintroduceerd worden, maar de '3D tv-reus', zoals Bang & Olufsen het toestel liefkozend noemen, is nu toch echt verkrijgbaar in Nederland.

Thuisbioscoop met beeldverbeteringstechnologie

Terecht wordt een geavanceerd gevaarte zoals de BeoVision 4-85 plasma-tv vaak thuisbioscoop genoemd. Het woord tv is toch een beetje nederig. Nu is er al wel een hele thuisbioscoop-serie van Bang & Olufsen, maar toch is er weer veel nieuws te melden. Dit is de eerste televisie met een Full HD-scherm met 3D-functie. Maar ook is er met diverse beeldverbeteringstechnologieën gewerkt. Zo is daar een anti-reflectielaag, die een einde maakt aan storende reflecties van het beeldscherm. De BeoVision 4-85 beschikt over automatische beeldregeling, die de hoeveelheid weergegeven licht aanpast zoals nodig. Voor het feit dat bij plasmaschermen de kleuren mettertijd minder fraai worden, heeft B&O ook een oplossing gevonden, namelijk Automatic Colour Management. Daarmee worden de effecten van een ouder wordend scherm tegengegaan.

Acoustic Lens Technology

B&O heeft een naam op het gebied van geintregreerde beeld- en geluidtechnieken. Het is daarom niet verbazend dat de zogenaamde Acoustic Lens Technology van de geïntegreerde BeoLab 10 (een speciale centrale luidspreker) de BeoVision 4-85 voorziet van wat B&O zelfverzekerd formuleert als 'een ongeëvenaarde geluidsweergave'. Hoge frequenties zijn dankzij deze technologie altijd goed te horen, ongeacht de positie van de thuisbioscoop in de ruimte.

Met één druk is de reus opgetild

De BeoVision 4-85 heeft een opmerkelijke basis. Letterlijk, en wel in de vorm van een unieke gemotoriseerde voet die het scherm met één druk op de knop omhoog tilt. Wanneer de gebruiker de televisie inschakelt, stelt deze zich vanzelf in de optimale kijkpositie op. Ook komt volautomatisch de BeoLab 10 luidspreker vanonder het scherm tevoorschijn. Bij het uitschakelen van het toestel, schuift het scherm weer discreet omlaag. Op deze manier is de BeoVision 4-85 in stand-by sierlijk maar bescheiden in de ruimte aanwezig.

Wandbeugels

Er is ook een versie van de BeoVision 4-85 zonder de voet, bedoeld voor wandmontage met muurbeugels. Deze bevestigingswijze kent u van de andere modellen uit de BeoVision 4 serie. Het aluminium frame is beschikbaar in diverse kleuren: zilver, donkergrijs, rood, blauw, goud en zwart.

Bang & Olfusen

Bang & Olufsen werd in 1925 in Struer in Denemarken opgericht door Peter Bang en Svend Olufsen, twee ingenieurs die zich geestdriftig wijdden aan audioreproductie van hoge kwaliteit. Sindsdien is het merk een icoon op het gebied van prestaties en design. Een hoog niveau van vakmanschap en grote betrokkenheid bij high-tech onderzoek en ontwikkeling zijn pijlers in die ontwikkeling. We kennen Bang & Olufsen vooral als het gaat om geïntegreerde video- en audio-oplossingen voor thuis, maar B&O is ook actief op gebieden zoals horeca en auto-industrie. Dit betekent dat B&O naadloze media-ervaringen belooft voor thuis, maar ook voor de auto en onderweg. Ga voor meer informatie over Bang & Olufsen naar www.bang-olufsen.com.
© 2011 - 2024 Mariawrites, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
BeoVision 12-65: ultraslanke design thuisbioscoopBeoVision 12-65: ultraslanke design thuisbioscoopDe tv als thuisbioscoop. Een inmiddels aardig vertrouwd concept, dat echter steeds verder wordt uitgebreid in mogelijkhe…
Eiwitten in het menselijk lichaamEr komen veel verschillende eiwitten voor in ons lichaam en hebben allemaal hun eigen functie. Deze eiwitten bestaan uit…
Plasma-aanstekers - Voordelen en nadelenPlasma-aanstekers - Voordelen en nadelenDe plasma-aansteker is een draagbare aansteker waarbij geen gebruik wordt gemaakt van fossiele brandstoffen. Door de vel…
Bloed: bloedplasma en serumBloed: bloedplasma en serumBloed is een vloeibaar weefsel. Maar waar bestaat het nu uit? In dit deel wordt het bloedplasma beschreven. Het bloedpla…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Bang & Olufsen/De Wolven PR
  • Persbericht De Wolven / Bang & Olufsen
Mariawrites (540 artikelen)
Gepubliceerd: 30-08-2011
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.