BeoVision 12-65: ultraslanke design thuisbioscoop

BeoVision 12-65: ultraslanke design thuisbioscoop De tv als thuisbioscoop. Een inmiddels aardig vertrouwd concept, dat echter steeds verder wordt uitgebreid in mogelijkheden en design. De BeoVision 12-65 zoekt weer nieuwe grenzen op. Zo is er de slankheid van het ontwerp, maar ook de techniek van beeld en geluid. Bang & Olufsen spreekt in milimeters als het gaat om het frame van de BeoVision 12-65. Alle details, tot in de kleinste finesses, zijn afgestemd op de beeld- en geluidservaring. De tv als thuisbioscoop. Geen nieuw concept, maar wel een dat nog steeds verder wordt uitgebreid in mogelijkheden en design. Een van de grensverleggers is Bang & Olufsen. In de BeoVision serie is er nu de BeoVision 12-65. Ten eerste is de BeoVision 12-65 voorzien van een ultra-plat 3D 65"-plasmasysteem. Maar ook bezit deze BeoVision een geïntegreerd middenkanaal. Het geluid van Bang & Olufsen producten is een van de pijlers. Vandaar dat het apparaat 7.1 surround sound biedt. Design is een ander speerpunt bij B&O: David Lewis Designers staan aan de basis van het ontwerp. Tot slot biedt het extra dunne NeoPDP-scherm de laatste en de beste technologie op het gebied van plasma.

Optische illusie: een klein beetje toveren met B&O

Twee aluminium profielen buigen naar elkaar toe in een V-vorm, en creëren een optische illusie. Het resultaat is een nog dunnere, lichtere en elegantere uitstraling. Wat heet dun, als je het hebt over het frame van de BeoVision 12-65? Enkele milimeters. Dat is de dikte van de zwarte aluminium plaat, die zo is ontworpen dat je één ononderbroken glazen oppervlakte denkt te zien - zonder voegen.

Topakoestiek

Een geïntegreerde middenluidspreker is onder het scherm aangebracht, bestaand uit vijf naadloos passende luidsprekereenheden. Een licht gebogen rooster van geanodiseerd aluminium met een organisch aandoend gaatjespatroon bedekt ze. B&O wijst op de aandacht voor detail in dit ontwerp. Zelfs dit gaatjespatroon heeft namelijk speciale akoestische specificaties.

Digital Signal Processing

Het middenkanaal van de geïntegreerde luidspreker speelt een speciale rol in de geluidsbeleving van deze nieuwe BeoVision. Het ontwerp past bij de BeoLab 5-luidsprekers, binnen een surround-soundopstelling. Zogenaamde Digital Signal Processing zorgt ervoor dat stemmen vanuit het midden van het scherm lijken te komen, en niet van onder de tv. Het effect is een natuurlijkere geluidsbeleving, zeker bij het bekijken van uitzendingen waarin veel gesproken wordt.

Optimaal ruimtegebruik

Hoe kleiner en dunner je de apparatuur wilt hebben, des te meer moet je woekeren met de ruimte. Om dat te realiseren, in dit geval bij de luidspreker van de BeoVision 12, is gebruik gemaakt van zeer geavanceerde en krachtige versterkers. De luidsprekers zijn ontworpen met behulp van Bang & Olufsens eigen ICEpower-technologie. De luidspreker bevat ICEpower-versterkers van respectievelijk vier maal 80 watt voor de middentoonluidspreker, en eenmaal 40 watt voor de hoge tonen.

Geavanceerde video-engine

De video-engine is er voor alle geluidsverwerking en beeldtechnologieën. Deze bevat een volledige surround-soundmodule. Op dit systeem is een groot aantal luidsprekers aan te sluiten. Bang & Olufsen belooft zelfs vol zelfvertrouwen, dat 'bijna iedere geluidsconfiguratie' te realiseren valt.

De nieuwste plasmatechnologie

Bron: Bang & OlufsenBron: Bang & Olufsen
Beeld is natuurlijk dé pijler van een optimale thuisbioscoop-ervaring. Voor de BeoVision 12 is dan ook de nieuwste technologie gebruikt op het gebied van plasma. Zo lang we zowel van 2D als van 3D tv willen genieten, voorziet een thuisbioscoop in het ideale geval in beide mogelijkheden. Dat geldt ook voor de BeoVision 12. Het NeoPDP-scherm bevat nieuwe fosforlagen met een extra korte retentietijd. In 3D én in 2D is het beeld daardoor merkbaar beter. Automatic Colour Management bestrijdt ook bij deze BEoVision weer de effecten van veroudering waardoor plasmatechnologie ooit een slechte naam kreeg. Maar ook is er een sensor ingebouwd. De Automatic Picture Control techniek van Bang & Olufsen zorgt dat het beeld wordt aangepast bij de specifieke intensiteit van het omgevingslicht in de ruimte waar de tv staat. Dus zowel overdag als s'avonds is de beeldkwaliteit optimaal.

Automatic Picture Control

Automatic Picture Control houdt in, dat de juiste lichtbalans op het scherm wordt geeffectueerd of je nu in een lichte of een donkere omgeving kijkt. De lichtsensor is in de rechterbovenhoek van de BeoVision 12 geplaatst en detecteert de lichtomstandigheden van de kamer over een hoek van 360 graden. Het gevolg is een meting van de lichtomstandigheden in de kamer die je kunt vergelijken met wat het menselijk oog ziet!

Geintegreerde muurbeugel

De hele tv wordt maar in één variant voor plaatsing geleverd, namelijk direct aan de muur. Het ontwerp van de muurbeugel is uniek aangezien het gedeeltelijk geïntegreerd is in de achterkant van de kast, wat betekent dat de dikte van de tv er nauwelijks door toeneemt. De BeoVision 12-65 wordt alleen door erkende Bang & Olufsen-dealers verkocht.
© 2012 - 2024 Mariawrites, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De ultieme thuisbioscoop: BeoVision plasma 4-85De ultieme thuisbioscoop: BeoVision plasma 4-85Eigenlijk kun je het geen tv meer noemen: een ultra-geavanceerde en royaal uitgevoerde plasma-tv is in feite een thuisbi…
Het leukste kinderfeestje organiserenHet leukste kinderfeestje organiserenMoet je een kinderfeestje organiseren maar heb je geen inspiratie? Of wil je extra origineel voor de dag komen? Zelfs la…
Vision zonnebrandcrème voor de gevoelige huidVision zonnebrandcrème voor de gevoelige huidIeder jaar zijn er mensen die overlijden aan de gevolgen van huidkanker. Het is de meest voorkomende vorm van kanker. On…
Zwembad in je tuin: welke opties zijn er en wat kosten ze?In hartje zomer is er niets fijner dan in een lekker koel zwembad te dobberen. En wat is er nu beter, dan wanneer dat in…

Broodbakmachine Silvercrest/Panasonic, voor glutenvrij broodZowel Panasonic als Silvercrest hebben een broodbakmachine die geschikt is om glutenvrij brood te bakken. Het apparaat k…
Gloeilamp: werking en geschiedenisGloeilamp: werking en geschiedenisEen gloeilamp bestaat uit een glazen bol (veelal gevuld met stikstof of een edelgas) met daarin een gloeidraad. Door de…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Persbericht Beovision
  • Persbericht Bang & Olufsen / De Wolven PR
  • Beeld Bang & Olufsen
  • Afbeelding bron 1: Bang & Olufsen
Mariawrites (540 artikelen)
Laatste update: 19-09-2016
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Huishoudelijk
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.