De ThermoDock van Medisana: koorts op afstand meten!

De ThermoDock van Medisana: koorts op afstand meten! Bent u in het bezit van een Apple-toestel en op zoek naar een vriendelijke manier om koorts bij uw gezinsleden te meten? Dan is de Thermodock van Medisana misschien wel een uitkomst. U meet de temperatuur op afstand, met infrarood. Dan kunt u zelfs de temperatuur tijdens de slaap meten, zonder de zieke te wekken. Met name bij kleine kinderen is dit een uitkomst!

Veiligheid

Voordat u dit apparaat in gebruik neemt dient u altijd eerst de gebruiksaanwijzing te lezen en deze te alle tijde op te volgen. Bekijkt u de paragraaf "Veiligheidsmaatregelen" of u dit apparaat veilig kunt gebruiken. Houd er rekening mee dat vormgeving of details veranderd kunnen worden om de functionaliteit te verbeteren. Het is een elektronisch apparaat, dus u dient altijd voorzichtig te zijn met vocht. Indien u vragen over uw gezondheid of lichaam heeft, is uw behandelend arts altijd het eerste aanspreekpunt. Er zijn specifiek opmerkingen over temperatuurmetingen bij bijvoorbeeld baby's en jonge kinderen.Leest u dit zorgvuldig. Dit artikel is geen vervanger voor de gebruiksaanwijzing doch geeft slechts een beeld van de functionaliteiten van de Thermodock infrarood thermometermodule van Medisana.

Algemene wenken

De Thermodock module is bedoeld voor het registreren van de lichaamstemperatuur van mensen. Daarnaast kan de Thermodock gebruikt worden om de temperatuur van de omgeving, oppervlakken en vloeistoffen vast te stellen. Dit in de meetrange tussen de 0 en de 100 graden Celsius. De Thermodock wordt gebruikt in combinatie met een applicatie (App) op de (iPhone 3G, 3GS, 4G / iPod touch 2nd, 3rd, 4th generation) of in samenvoeging met uw Apple (iOS 3.0 of hoger) toestel. Het is van belang dat u de meest up to date softwareversie op uw mobiel heeft staan. Leest u voor aankoop de gebruiksaanwijzing die op internet te vinden is. Via de aangegeven link kunt u deze oproepen.

Wat is koorts nu eigenlijk?

Normaal gesproken varieert de lichaamstemperatuur van de mens tussen de 36 en 37,5 graden Celcius. Bij volwassen vrouwen verandert de lichaamstemperatuur zelfs gedurende de menstruatiecyclus. Dit kan handig zijn om te voorspellen wanneer de eisprong plaatsvindt. Indien de de gemeten temperatuur meer dan 38 graden Celsius is noemt men dit koorts. Vaak wordt koorts veroorzaakt door infecties. Het immuunsysteem van het lichaam reageert dan op de ziekteverwekkers. Indien u koorts ontwikkelt, dient u contact op te nemen met uw behandelend arts, die verdere aanwijzingen zal verstrekken.

Aanwijzingen bij het meten van koorts

Normalerwijs dient u de lichaamstemperatuur ongeveer driemaal daags met regelmatige tussenpozen te meten. U dient bij de meting altijd dezelfde werkwijze te volgen. Dat betekent op dezelfde tijdstippen op dezelfde locatie op het lichaam meten met dezelfde thermometer. Anders kunt u natuurlijk geen vergelijking maken!

Voordelen Medisana Thermodock systeem

Door gebruik te maken van infrarood meting hoeft u de zieke niet te verstoren. U kunt zonder de persoon in kwestie aan te raken op afstand uw meting verrichten. Dit is wel zo prettig. Denk daarbij bijvoorbeeld aan baby's en kleine kinderen. Die kunnen gewoon doorslapen. De temperatuur wordt op een afstand van ongeveer vijf centimeter gemeten. Normalerwijze wordt gemeten tussen hoofd en slaap, boven de werkbrauw. Het infraroodsysteem meet de hoeveelheid uitgestraalde energie. Een ander voordeel is dat u redelijk vlug (rond de twee seconden) de meetwaarde van de temperatuur kunt aflezen.

Technische informatie ThermoDock

Het Medisana Thermodock systeem is samengesteld uit twee onderdelen.
  1. De zogenaamde hardware is de ThermoDock meetmodule. Deze werkt met behulp van infrarood. Infrarood straling is voor de mens onzichtbare straling. Hiermee wordt warmte en temperatuur gemeten.
  2. De VitaDock software (de App die u kunt downloaden). Met deze software worden de meetgegevens naar uw Apple-toestel doorgeseind. Een bijkomend voordeel van de Vitadock App is dat u de gemeten temperatuur op kunt slaan en terug kunt kijken. Een extra mogelijkheid is het doorsturen van de meetgegevens naar bijvoorbeeld uw behandelend arts voor overleg.
© 2012 - 2021 Blackbeauty, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De fopspeen thermometerMet een fopspeen thermometer kunt u heel eenvoudig en zonder problemen uw kleintjes op koorts controleren. In feite is h…
Handzaam ultrasoon inhalatieapparaat USCHandzaam ultrasoon inhalatieapparaat USCDe inhalator van Medisana USC heeft een handzaam formaat. Deze vernevelaar, die op batterijen werkt kunt u zo meenemen i…
Behandeling allergieën met lichttherapie: Medisana MedinoseBehandeling allergieën met lichttherapie: Medisana MedinoseDe Medisana Medinose vermindert de allergische verschijnselen ten gevolge van hooikoorts, huisstof- en dierenhaarallergi…
Elektrisch buikspieren trainenElektrisch buikspieren trainenWilt u uw buikspieren trainen en een strakke buik krijgen? Wilt u de kans op blessures bij buikspieroefeningen verminder…

Hoe werkt de Philips Wake-up Light?Hoe werkt de Philips Wake-up Light?Schrikt u regelmatig wakker van uw wekker? Bent u daarna niet uitgerust? Dan is een wekker die de zonsopgang nabootst mi…
Water blijft in de vaatwasser staan, wat te doen?Water blijft in de vaatwasser staan, wat te doen?De vaatwasser is uit veel huishoudens niet meer weg te denken, wanneer er zich een defect aandient wil je dat daarom zo…
Bronnen en referenties
  • http://www.medisana.com/
  • http://www.medisana.com/out/pictures/media/76156_thermodock_ga_web_fl.pdf
Blackbeauty (100 artikelen)
Laatste update: 26-12-2014
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Huishoudelijk
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.