Ziggo Sport Totaal - tv en livestream

Ziggo Sport Totaal - tv en livestream Ziggo Sport Totaal behoort tot de belangrijkste aanbieders van live sport op tv in Nederland. Het focust zich onder meer op MotoGP, voetbal, IndyCars en hockey. Hoe is de geschiedenis van Ziggo Sport Totaal verlopen? Welke zenders zijn er beschikbaar bij Ziggo Sport Totaal? Hoe kan men de zenders van Ziggo Sport Totaal online via een livestream bekijken?

Geschiedenis van Ziggo Sport Totaal

Filmnet

De oorsprong van Ziggo Sport Totaal ligt eigenlijk in 1985. Dat jaar werd in Nederland de tv-abonneezender Filmnet geïntroduceerd. Oorspronkelijk richtte Filmnet zich, zoals de naam al doet vermoeden, voornamelijk op films. In de loop van de jaren negentig ging deze zender ook steeds meer andere dingen uitzenden, waaronder veel sport. Binnen Filmnet werd hiervoor ook een apart sportnet gecreëerd.

Canal+

In 1997 werd Filmnet overgenomen door het Franse bedrijf Canal+. Hiermee begon er een periode waarin men nog meer ging investeren in sport. Daarom werd bijvoorbeeld toen ook Kees Jansma, die jarenlang het gezicht was van NOS Studio Sport, aangetrokken als leidinggevende voor de afdeling sport van Canal+.

Sport1

De merknaam Canal+ bleef voor de betaalzenders van dit concern in Nederland actief tot 2007. Vervolgens kregen de sportzenders van dit tv-imperium een nieuwe merknaam: Sport1. De tv-zenders van Sport1 beleefden vanaf 2008 een moeilijke periode, mede door de komst van een grote concurrent op het gebied van betaal tv: de zenders van Eredivisie Live, die later de merknaam FOX Sports kregen. In deze periode maakte Kees Jansma de overstap van Sport1 naar FOX Sports.

Ziggo

Een grote omwenteling in het bestaan van de betaalzender Sport1 vond plaats in 2014. De eigenaar van Sport1, Liberty Global, nam dat jaar het bedrijf Ziggo over. Het werd duidelijk dat men grote plannen had met de combinatie van enerzijds de tv-zenders van Sport1 en anderzijds het kabelbedrijf Ziggo in één imperium. Met ingang van november 2015 gingen de zenders van Sport1 door onder de nieuwe merknaam Ziggo Sport Totaal.

Ziggo Sport Totaal

Wat was het vernieuwende concept van Ziggo Sport Totaal? Enerzijds behield men een reeks betaalzenders, maar daarnaast zette men ook een 'open net' op, genaamd Ziggo Sport. Deze zender kan iedereen die een digitaal tv-abonnement bij Ziggo heeft, automatisch en 'gratis' bekijken, zonder daarvoor een extra abonnement te hoeven nemen.

Hierop zendt men onder meer grote sportevenementen en sporttalkshows uit. Zo moet de zender Ziggo Sport ervoor zorgen dat tv-kijkers zich binden aan Ziggo, aangezien deze zender alleen voor abonnees van digitale tv bij hen te bekijken is. Voor de zender Ziggo Sport werd een groot aantal grote namen uit de tv- en sportwereld aangetrokken, waaronder Jack van Gelder, Frank Evenblij, Olav Mol, Emile Schelvis en Rob Kamphues.

Wat is er te zien op Ziggo Sport Totaal?

Motor- en autosport: MotoGP, NASCAR en Indy 500

Een grote publiekstrekker is de MotoGP. Ook andere belangrijke series uit de motor- en autosport zenden zij live uit, zoals de NASCAR Cup en de IndyCar Series (met natuurlijk de Indy 500). Ze bieden samenvattingen van alle Formule 1-races uit.

Voetbal

De zenders van Ziggo Sport zenden ook veel voetbal uit op tv. Ze hebben onder meer de rechten van La Liga en de UEFA Champions League.

Kampioenschappen

Ook zenden zij onder meer het EK handbal (dames), het WK volleybal (heren) en het EK volleybal (dames) live uit. Andere sporten die veel live op Ziggo Sport te zien zijn, zij onder meer hockey, golf, tennis, basketbal en atletiek.

Talkshows

Behalve live sportevenementen, zendt men ook diverse talkshows over sport uit, zoals Peptalk, Rondo en het Formule 1 Café. Lange tijd had Ziggo Sport ook de uitzendrechten van Glory Kickboxing (met als grote ster Rico Verhoeven), maar die zijn in de zomer van 2018 verhuisd naar Veronica Tv.

Zenders van Ziggo Sport Totaal op tv

De hoofdzender van Ziggo Sport Totaal is de zender Ziggo Sport, die alle klanten van digitale tv bij Ziggo kunnen ontvangen. Deze zender zit bij Ziggo automatisch in het standaardpakket op het kanaal 14. Op die zender is het merendeel van de grote evenementen en talkshows te zien. De ware sportfreak kan echter nog een extra pakket met extra zenders nemen: Ziggo Sport Totaal.

Als voorbeeld hoe de wisselwerking tussen Ziggo Sport en de betaalzenders werkt: op de hoofdzender Ziggo Sport zendt men de kwalificatie en de wedstrijd van de Formule 1 live uit. Op de zenders van Ziggo Sport Totaal zendt men daarnaast onder meer ook live de vrije trainingen uit en kan men ook op meerder kanalen (vanuit meerdere standpunten) naar de wedstrijden kijken.

Ziggo Sport Totaal zonder Ziggo

Mensen die geen digitale tv bij Ziggo hebben, maar wel de sportuitzendingen van Ziggo Sport willen zien, kunnen eveneens het pakket van Ziggo Sport Totaal nemen. Voor een groot deel van de programmering is de zender Ziggo Sport Select ongeveer hetzelfde als Ziggo Sport (kanaal 14); het kanaal Ziggo Sport Select is dus vooral bedoeld voor mensen die niet via Ziggo naar digitale tv kijken.

Vodafone

In 2016 fuseerde Ziggo met Vodafone. Een gevolg hiervan is dat klanten allerlei extra's krijgen wanneer zij zowel abonnementen op Ziggo als op Vodafone hebben. Eén van de opties die men hierbij kan kiezen is een extra tv-pakket. Men kan hierbij ook kiezen voor het pakket van Ziggo Sport Totaal. Op die manier kan men dus 'gratis' dat hele pakket van sportzenders verkrijgen.

Overzicht zenders Ziggo Sport Totaal

Hieronder vindt u een overzicht van de zenders die deze sportomroep anno 2020 aanbiedt. Oorspronkelijk had men twee algemene 'Extra-kanalen': Ziggo Sport Extra 1 en Ziggo Sport Extra 2. In 2018 heeft men dit gewijzigd. Het kanaal Extra 1 heeft de naam Docu gekregen. Hierop zijn sindsdien inderdaad vaak documentaires te zien, maar de zender wordt daarnaast ook nog veelvuldig gebruikt als een 'extra-kanaal', waarop live sportevenementen te zien zijn (met name als de programmering van de overige kanalen vol is). Het voormalige kanaal Extra 2 draagt sinds het najaar van 2018 de naam Ziggo Sport Extra.

Zenders Ziggo Sport Totaal:

 • Ziggo Sport (kanaal 14)
 • Ziggo Sport Select
 • Ziggo Sport Voetbal
 • Ziggo Sport Golf
 • Ziggo Sport Racing
 • Ziggo Sport Docu
 • Ziggo Sport Tennis

Livestream Ziggo Sport Totaal Go App

Het is niet alleen mogelijk om Ziggo Sport Totaal op tv te bekijken. Men kan deze zenders ook op een smartphone, laptop of andere computer zien. Hoe bekijkt men een Ziggo Sport livestream op het internet? Hiervoor heeft men de Ziggo Sport Totaal Go App nodig. Op deze app kan men streams vinden van alle kanalen van Ziggo Sport.

De Ziggo Sport Totaal Go App is echter wel bedoeld voor abonnees. Om elke livestream van Ziggo Sport Totaal live online te kunnen bekijken, dient men een betaald abonnement te hebben op Ziggo Sport Totaal Go App

Pay per view livestream Ziggo Sport Totaal

Voor mensen die toch geen abonnement hebben op Ziggo of Ziggo Sport Totaal en toch live een stream van bijvoorbeeld één specifieke grote sportwedstrijd willen bekijken, bestaat er echter wel de mogelijkheid om dit middels pay per view te doen. Men betaalt dan enkele euro's en kan dan via de app alsnog de livestream bekijken.

In Nederland bestaat niet echt een grote 'pay per view'-cultuur onder de tv-kijkers, maar in veel andere landen is dit voor kijkers doodnormaal. Met name in de Verenigde Staten bestaat een grote 'pay per view'-cultuur. Men betaalt daar vaak een aantal tientjes om een bepaalde wedstrijd of een concert via een livestream te bekijken. In sommige extreme gevallen betaalt men voor zo’n livestream middels ‘pay per view’ zelfs rond de honderd euro (bijvoorbeeld bij de bokser Mayweather),

Livestream Ziggo Go App

Voor de klanten van digitale tv bij Ziggo bestaat er behalve de Ziggo Sport Totaal Go App nog een andere mogelijkheid om de uitzendingen van Ziggo Sport online via een livestream te bekijken. Men kan dit namelijk ook via de ‘gewone’ Ziggo Go App doen.
Via die app kunnen klanten van Ziggo al hun tv-zenders online via livestreams bekijken op hun laptop, smartphone of vaste computer. Hierbij geldt echter ook weer, dat de toegankelijkheid van de app afhankelijk is van het abonnement dat men heeft: men kan alleen de livestream bekijken van elke zender die men met zijn of haar abonnement ook op tv kan bekijken.

Lees verder

© 2017 - 2024 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hockey Pro League dames live op tv en livestreamHockey Pro League dames live op tv en livestreamDe Hockey Pro League is een competitie voor landenteams. De damesteams van Nederland en België nemen deel aan deze compe…
Voetbal: wedstrijden Anderlecht via een livestream bekijkenVoetbal: wedstrijden Anderlecht via een livestream bekijkenAnderlecht is qua erelijst de succesvolste voetbalclub van België. De wedstrijden van Anderlecht in de Belgische Jupiler…
Hockey Pro League heren - live op tv en livestreamHockey Pro League heren - live op tv en livestreamDe Hockey Pro League is een landcompetitie, waaraan topteams deelnemen zoals Nederland en België. De wedstrijden van de…
Voetbal België: de Rode Duivels bekijken via livestreamVoetbal België: de Rode Duivels bekijken via livestreamDe bijnaam van het Belgische nationale voetbalelftal is 'De Rode Duivels'. De wedstrijden van het Belgische nationale te…

ESPN Sports, tv en livestreamESPN Sports, tv en livestreamESPN Sports is vooral bekend als de omroep die in Nederland de tv-rechten heeft voor de live-uitzendingen van de eredivi…
E-reader: Kobo Aura Edition 2recensieE-reader: Kobo Aura Edition 2De Kobo Aura Edition 2 is een instapmodel van de e-readerproducent Kobo. Dit stevige model met een hoog gebruiksgemak en…
Bronnen en referenties
 • https://www.ziggosport.nl/kijken/
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Ziggo_Sport
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/FilmNet
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Canal%2B
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Ziggo_Sport
Fjodorboekanski (511 artikelen)
Laatste update: 28-12-2021
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Multimedia
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.