Ipod kopen: Ipod Nano, Touch, Shuffle, Classic, (Ipod Apple)

Ipod kopen: Ipod Nano, Touch, Shuffle, Classic, (Ipod Apple) De Ipod Nano, Touch, Classic en Shuffle is een Ipod die men kan kopen. De Ipod Touch bevat een touchscreen en de Ipod Classic bevat het meeste geheugen. De Ipod Shuffle is het goedkoopst omdat die geen scherm bevat. Een Ipod is een draagbare muziekspeler die dus in diverse formaten gekocht kan worden. Apple brengt om de zoveel tijd een nieuwere versie uit van de Ipods. Zo is de Nano een opvolger van de Ipod Mini en is de Ipod Classic een opvolger van de Ipod Video editie.
Ipod ShuffleIpod Shuffle

Ipod Shuffle

De eerste Ipod Shuffle kwam in het jaar 2005. De Ipod Shuffle hadden ze zo goedkoop gemaakt zodat ze konden concurreren met andere mp3 / mp4 aanbieders. Doordat de makers van de Ipod Shuffle het scherm weg hebben gelaten is de Ipod veel kleiner en dus goedkoper. Naast de functie van het luisteren naar muziek op de Ipod Shuffle is hij ook geschikt als geheugenstick. In 2006 heeft Apple de tweede editie van de Ipod Shuffle op de markt gebracht, een groot verschil is dat hij in vele kleuren verkrijgbaar is:
 • Zilver
 • Blauw
 • Donker roze (paars)
 • Oranje
 • Rood
 • Groen

Ook de vorm van het apparaat is flink veranderd, de eerste Ipod Shuffle leek op stick. De tweede editite die in 2006 uitkwam heeft een vierkante vorm en is maar 4.1 cm lang. De tweede editie is nog steeds te koop en is beschikbaar met 1 GB geheugen. Maart 2009 is er een nieuwe editie van de Ipod Shuffle op de markt gebracht, deze versie heeft weer een andere vorm gekregen. De nieuwe Shuffle is erg klein en tevens ook erg licht, het is de kleinste mp3 speler op de wereld. De afmetingen van deze Ipod is: 4,5 cm lang en heeft een breedte van 7,8 mm en het gewicht ligt rond de 10,7 gram. De derde generatie heeft een geheugen van 4GB (goed voor ongeveer 1000 nummers) en is verkrijgbaar in de kleuren zwart en zilver. De makers van de Apple Shuffle hebben bij de derde editie iets speciaals meegebouwd. Er zit een VoiceOver functie in, dit wil zeggen dat de Ipod kan zeggen welk nummer hij afspeelt en van welke artiest het nummer is.

Ipod NanoIpod Nano

Ipod Nano

De eerste Ipod Nano op 7 september in het jaar 2005. De Ipod Nano was de opvolger van de Ipod Mini. Een groot verschil tussen de Mini en de Nano versie is dat de Nano over een kleurenscherm beschikt. Ook kan er op de Ipod Nano foto's worden bekeken. De Ipod Nano is in diverse kleuren en geheugen verkrijgbaar. Op 9 september kwam de nieuwste vijfde generatie Ipod Nano uit. De nieuwe Ipod Nano beschikt over een videocamera met een microfoon. Het opnemen van beelden met geluid is dus mogelijk met de nieuwe Ipod Nano. De vijfde generatie heeft een aantal nieuwere dingen, zoals dus de camera, daarnaast beschikt de Nano ook over de volgende nieuwe dingen:
 • Een groter scherm
 • FM-Radio
 • Stappenteller

De FM-Radio kan beluisterd worden doormiddel van oordopjes van Apple, dit is tevens ook de antenne (ontvangst). Het scherm is 0.2 inch groter dan de voorganger. De Ipod Nano is in 9 verschillende kleuren verkrijgbaar en met 2 verschillende geheugentypes. De kleuren waaruit gekozen kan worden zijn onder andere:
 • groen
 • oranje
 • paars
 • roze
 • blauw
 • zilver
 • zwart
 • rood
 • geel

De Ipod Nano is verkrijgbaar in de 8GB en 16GB geheugen versie.

Ipod ClassicIpod Classic

Ipod Classic

De Ipod Classic is de opvolger van de Ipod Video. De Classic editie is een Ipod met een groot geheugen, zo was de allereerste Ipod Classic verkrijgbaar in het formaat met 80GB en 160GB. In september heeft Apple de productie van de 80 en de 160GB gestopt, Apple produceerde tot september 2009 alleen nog maar Ipod Classics met 120GB. In september 2009 heeft Apple weer een vervolg gezet met de productie van alleen nog maar de Ipod Classic 160GB, deze is nu nog steeds verkrijgbaar. Op de Ipod Classic 160GB passen zo 40.000 nummers. De Ipod classic is in twee verschillende kleuren verkrijgbaar:
 • Zwart
 • Zilver

De Ipod Classic beschikt over een 2.5 inch scherm, groot genoeg om je video's op af te spelen. De Classic editie is al verkrijgbaar vanaf 219,00 en is te koop op bijvoorbeeld Bol.com.

Ipod TouchIpod Touch

Ipod Touch

De Ipod Touch is een luxe Ipod. Deze Ipod beschikt ondermeer over een touchscreen bediening en over WiFi, waarmee je doormiddel van de Safari internet applicatie kan internetten. De eerste Ipod Touch werd op 28 september 2007 op de markt gebracht in de 8GB en 16GB uitvoering. De Ipod Touch lijkt ongeveer op de Apple IPhone, maar met de Ipod Touch kan je niet bellen en er zit ook geen camera op, het scherm is 3.5 inch groot. In het jaar 2008 bracht Apple een 32GB Ipod Touch uitvoering op de markt en zijn de Ipod Touch modellen wat vernieuwd. Sinds 2008 kan er een Ipod Touch gekocht worden in de 2G versie en zit er op de Ipod Touch een Bluetooth functie. Daarnaast beschikt de in 2008 geproduceerde Ipod Touch over een ingebouwde speaker. In september 2009 kwam Apple met een 64GB versie en is de 16GB editie uit de schappen gehaald. Ook zijn in het jaar 2009 de 32GB en de 64GB verbeterd, zo ondersteunen deze twee varianten VoiceOver waarmee spraakopdrachten ingesproken kunnen worden. Daarnaast zijn deze Ipod Touch edities tot wel 50% sneller gemaakt. De Ipod Touch is alleen verkrijgbaar in de kleur zwart.

Ipod kopen, wat kost een Ipod bij Bol.com

De duurste Ipod is de Ipod Touch en de goekoopste is de Ipod Shuffle. Hierbij een overzicht van hoeveel een Ipod kost bij Bol.com.

Soort IpodPrijs + GBPrijs + GBPrijs + GB
Ipod Shuffle 55,00 (2GB) 75,00 (4GB)
Ipod Nano 129,00 (8GB) 159,00 (16GB)
Ipod Classic 219,00 (160GB)
Ipod Touch 169,00 (8GB) 269,00 (32GB) 359,00 (64GB)

Je Ipod / Ipad bestellen bij Bol.com (Ipod Shuffle, Nano, Classic en Touch)

Tegenwoordig kan je je Ipod en Ipad ook bestellen bij Bol.com, hier zijn de Ipods en Ipads vaak iets goedkoper dan in de winkel. Bol.com is volledig betrouwbaar en veilig. Op Bol.com heb je vele betalingsmogelijkheden. Tegenwoordig is het ook mogelijk om je Apple producten af te halen bij Albert Heijn.

Handleiding Itunes voor je Ipod / Iphone / Ipad

Itunes is een gratis programma waarmee je gemakkelijk muziek op je Ipod, Iphone of Ipad kan zetten. Daarnaast zet je ook gemakkelijk films over naar je Ipad en Iphone. Ook biedt het programma Itunes de mogelijkheid om muzieknummers te downloaden tegen een kleine vergoeding.

Lees verder

© 2010 - 2024 Simplylife, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Handleiding Spirit-Jailbreak iPhone - iPadHandleiding Spirit-Jailbreak iPhone - iPadEen hacker die onder de naam Comex werkt heeft een jailbreak uitgebracht voor OS versies 3.1.2, 3.1.3 en 3.2 dat draait…
Basis uitleg over iTunesBasis uitleg over iTunesItunes is een muziekprogramma van Apple. Je kan hiermee je muziek beheren, ordenen en overzetten op je iPod. Het gebruik…
CardioDock van Medisana: bloeddruk zien op uw iPhone/ iPodCardioDock van Medisana: bloeddruk zien op uw iPhone/ iPodU hoeft niet meteen een hoge bloeddruk te hebben om deze in de gaten te houden. Meer en meer mensen willen gezond leven.…
Wat is Facetime?Wat is Facetime?Wat is Facetime nu eigenlijk en hoe werkt het? Facetime is een applicatie die reeds geïnstalleerd is op de meeste appara…

Digitaliseer de muziek van je lp'sHeb je een collectie lp's of vinyls liggen die je wil digitaliseren? Gebruik dan een USB platendraaier of indien je enke…
Satellietontvanger DreamboxSatellietontvanger DreamboxWat is het grote voordeel van de digitale satellietontvanger Dreambox? Wat is een satellietontvanger en wat doet hij? Wa…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Methodshop.com, Flickr (CC BY-SA-2.0)
 • www.pc-en-internet.infonu.nl/tutorials/38650-hoe-werkt-itunes-muziek-op-je-ipod-zetten-handleiding.html
Simplylife (22 artikelen)
Laatste update: 05-02-2013
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Multimedia
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.