De Sims 3 naar de universiteit

De Sims 3 naar de universiteit De Sims 3 naar de universiteit is een uitbreiding die in maart 2013 is verschenen. In deze uitbreiding krijgen Sims de kans om een opleiding te volgen aan de universiteit. Met een opleiding en diploma op zak kun je dan op een hoger niveau van een baan komen of zelfs een geheel nieuwe baan vinden. Let op: Voor deze beschrijving is de Engelse versie van De Sims 3 gebruikt, waardoor enkele benamingen iets kunnen afwijken van de Nederlandse benamingen.

Hoe begin je?

De snelle manier is om simpelweg naar het stads-overzicht te gaan, op de school klikken en kiezen voor “inschrijven voor de universiteit”. Je moet dan wel alvast de nodige financiën hebben om de kosten voor de universiteit te kunnen betalen. Wil je geld besparen dan is er ook een andere manier.

Welkomst pakket

Wanneer je Sim zijn/haar intrek in een nieuw huis of perceel neemt, dan zal de universiteit mascotte je een welkomst pakket bezorgen met een toelatingstest, een mascotte, een t-shirt en een vlag.

Toelatingstest en beurs

In het welkomst pakket zit een toelatingstest. Als je deze test doet kun je zien of je in aanmerking komt voor studiepunten en je kunt een beurs krijgen voor je gekozen opleiding. Hoeveel studiepunten en beurs je krijgt is afhankelijk van het aantal vaardigheids-punten dat je hebt opgebouwd. Je krijgt met de toelatingstest een overzicht hoeveel beurs en studiepunten je krijgt per opleiding waaruit je kunt kiezen. Stel dat je vaardigheids-punten hebt opgebouwd in wetenschap, logica en uitvinden, dan zul je een hogere beurs krijgen en studiepunten vooraf krijgen wanneer je zal kiezen voor de opleiding in wetenschap en medicijnen.

Studiepunten

Om je diploma te behalen heb je in totaal 48 studiepunten nodig. Per semester (de duur van 1 week in Sims tijd) kun je 18 punten behalen en per keer dat je je inschrijft voor de universiteit kun je maximaal 2 semesters volgen. Dit betekent dat je per keer 36 punten kunt behalen en niet de 48 punten nodig voor een diploma. Om toch een diploma te kunnen behalen met maar 1 inschrijving in de universiteit, zul je de benodigde studiepunten moeten behalen door middel van de toelatingstest. Als je met de toelatingstest (dus met voldoende opgebouwde vaardigheden) 18 studiepunten verdient en je volgt 2 semesters aan de universiteit, dan kun je aan het einde van het tweede semester je diploma krijgen. Met dit diploma kun je bij verschillende banen in een hoger niveau beginnen en met meer salaris.

Opleidingen

Er zijn 5 opleidingen die je kunt volgen op de universiteit, dit zijn:
  • Business (zaken)
  • Communicatie
  • Kunst
  • Lichamelijke opvoeding
  • Wetenschap en medicijnen
  • Technologie
Afhankelijk van wat je wilt dat je Sim gaat doen qua werk na de opleiding kun je je keuze maken. Je krijgt ook een item in je inventaris die je nodig hebt tijdens je studie, afhankelijk van de opleiding die je kiest.

Opleiding Bonus object Benodigde vaardigheden Carrière
Business (zakelijk)business planner (agenda en presentatiescherm)Charme, social networkingZakelijk/business, criminaliteit
Communicatiemobiel radio stationSchrijven, fotograferenJournalistiek, politiek, waarzegger
KunstSchetsboekStraatkunst, schilderen, koken, gitaar spelenCulinaire carrière, muziek, film
Lichamelijke opvoedingAnatomisch skeletAtletische vaardighedenProfessioneel sporter, militair
TechnologieHersen-aanpassing machineHandigheid, logicaRechten, Militair
Wetenschap en medicijnenAnatomisch skeletWetenschap, tuinieren, vissenMedische carrière, wetenschapper


Accommodatie binnen de universiteit

Wanneer je aankomt, heb je verschillende opties voor een accommodatie:

Een huis

je kunt een huis huren op de campus met een huur tussen 300 Simoleons en 3500 Simoleons afhankelijk van het huis. Je kunt een oproep doen voor huisgenoten via het administratie gebouw of via je telefoon. Je hebt geen controle over deze huisgenoten, al kun je ze wel vragen om bepaalde klussen te doen. Ze betalen ook mee aan de huur. Het maximale aantal huisgenoten is 8, waarbij je zelf kunt kiezen met hoeveel huisgenoten je je huis wilt delen.

Studentenhuis

Het leven in een studentenhuis is goedkoop, aangezien je geen huur hoeft te betalen. Je moet in het huis echter wel een bed toe-eigenen (klik op het bed dat je wilt), en wil je een kamer voor jezelf en je huisgenoten hier niet in laten, dan kun je je deur sluiten voor anderen. Je krijgt ook een fiets in je inventaris als transportmiddel.

Studenten-vereniging

hierbij gelden dezelfde regels als voor een studentenhuis (geen huur, bed toe-eigenen), met het verschil dat dit huis meer luxe heeft en je krijgt in je inventaris een sportauto om mee rond te rijden (ter waarde van 40.000 Simoleons)!.

Diploma

Wanneer je aan het eind van het semester de 48 studiepunten behaalt en je cijfer hoger is dan C (Engelse manier van cijfers geven), krijg je een diploma. Haal je de 48 studiepunten niet dan zul je je na thuiskomst opnieuw moeten inschrijven. Je eindexamens vinden plaats op vrijdag, en je diploma-uitreiking zal plaatsvinden op zaterdagmiddag. Op zaterdagavond reis je weer terug naar huis. Als beloning voor het behalen van je diploma mag je een extra eigenschap voor je Sim kiezen.

Sociale Groepen

Nieuw in deze uitbreiding van de Sims is dat er drie verschillende sociale groepen zijn waar je bij kunt horen (of meerdere). Deze groepen zijn de watjes (nerds), de rebellen en de populaire groep (jocks). Om bij deze groepen te horen hoef je in principe niet veel te doen. Je kunt op de universiteit bij alle studenten zien tot welke groep ze horen, door vrienden met ze te maken kun je bij een bepaalde groep horen. Ook bepaalde activiteiten kunnen je invloed binnen een bepaalde sociale groep verhogen; je krijgt invloed binnen de watjes groep wanneer je video-spellen speelt. Als je graag kicky-bag of Frisbee speelt, dan stijgt je invloed bij de rebellen, etc. Ook kun je via het bulletin board bij het studentenhuis uitdagingen aangaan of bij-baantjes aannemen die je invloed bij een bepaalde groep doen toenemen. De stijging van elk niveau van invloed geeft je bepaalde voordelen en bij niveau 6 kun je zelfs een extra eigenschap kiezen voor je Sim. Als je het hoogste niveau haalt kun je zelfs een speciale baan aangeboden krijgen.
© 2013 - 2024 Esthercita79, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Bedragen studiefinanciering studiejaar 2020Bedragen studiefinanciering studiejaar 2020Ook In het studiejaar 2020 leent u voor uw studie in het hbo en wo volgens het leenstelsel met studievoorschot. Wat is d…
Opleidingen die geen baan opleverenOpleidingen die geen baan opleverenAls starter op de arbeidsmarkt is het belangrijke een gedegen opleiding gevolgd te hebben. Het is daarnaast ook van bela…
Studiefinanciering 2021: collegegeld en collegegeldkredietStudiefinanciering 2021: collegegeld en collegegeldkredietStuderen en de studiefinanciering zijn belangrijk. Studeren moet betaalbaar zijn voor een student. Daarom is er studiefi…
PC game The Sims 3PC game The Sims 3De Sims 3 is in 2009 uitgekomen. Bij dit spel zijn vele uitbreidingen beschikbaar, waardoor de Sims 3 leuker wordt om te…

De Sims 3 – Bijzondere soorten Sims (creëren)De Sims 3 – Bijzondere soorten Sims (creëren)De Sims 3 heeft een heleboel opties om niet alleen humane Sims te creëren zoals jij dat wil, maar je kunt ook speciale S…
Habbo: Het bouwen van je kamer (Tips en ideeën)Habbo (ook bekend als habbohotel) is een online spel voor tieners. Wellicht heb je al (wat) meubi en wil je een kamer bo…
Esthercita79 (271 artikelen)
Laatste update: 09-01-2017
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.