Assassin's Creed: topper van Ubisoft

Assassin's Creed: topper van Ubisoft Assassin's Creed is een spel ontwikkeld door Ubisoft waarin je je als tempelier aan diverse missies waagt. Het eerste deel van het spel is uitgebracht in 2007. Inmiddels zijn van het spel talloze opvolgers verschenen. Denk bijvoorbeeld aan Assassin's Creed: Brotherhood uit 2010, Assassin's Creed Chronicles: China uit 2015 en Assassin's Creed Valhalla uit 2020. De meeste games zijn uitgebracht voor PC, Playstation en XboX.

Assassin's Creed


Over Assassin's Creed

In dit geweldige spel neemt de speler de identiteit aan van Desmond Miles, een gewone barman met een ongewone familiegeschiedenis, namelijk één vol met Tempeliers en Kruisridders. Hij wordt ergens naar toegebracht waar hij iets gebruikt dat de Animus heet, een machine waardoor hij de herinneringen kan zien van zijn voorouders ten tijde van de derde kruistocht in het jaar 1191. Desmond neemt de rol aan van Altaïr, een lid van de Hashshashin orde, wiens doel het is om de negen historische figuren te vermoorden uit het verhaal van de Kruistochten. Als de speler hen weet uit te schakelen, wordt hun samenzwering onthuld. Als speler reis je door drie steden: Jeruzalem, Acre en Damascus, en ook Masyaf, de thuisbasis van de assassin.

Interactieve omgeving

De interactieve omgeving van de steden wordt bevolkt door zeer veel mensen, en de manier waarop de speler Altaïr bestuurt heeft weer invloed op hoe zij zich gedragen. Bijvoorbeeld, als je door een massa mensen loopt, kan je iemand zachtjes wegduwen, en dit zal dan geen effect hebben. Maar als de speler iemand hardhandig wegduwt, slaat of zelfs vermoord, dan kan de massa een front vormen om de speler aan te vallen. Dit trekt dan ook weer de aandacht van bewakers die zich er ook mee kunnen gaan bemoeien waardoor het noodzakelijk wordt om te vluchten of je te verstoppen. Als de speler een muur beklimt kunnen mensen een groep vormen die kijkt wat je aan het doen bent, en dit kan ook de bewakers alarmeren. De makers claimen dat de omgeving historische gezien zeer accuraat is. De locaties zijn zeer realistisch weergeven modellen van hoe ze er in de 12e eeuw uit gezien hebben. Alle doelwitten van Altaïr's zijn ook historische figuren die vermoord werden of verdwenen in het jaar 1191.

Gameplay

Assassin's Creed is een third-person stealth spel, waarin de speler controle heeft over Altaïr. Het hoofddoel van het spel is om stealth en andere tactieken te gebruiken om de missies te voltooien, alhoewel de speler alvorens de daad te plegen een minimum aantal intelligence missions moet voltooien, bijvoorbeeld door af te luisteren, te verhoren, of te zakkenrollen en zo informatie te verkrijgen. Een aantal van de bewegingen die je kan maken lijken er op die gebruikt zijn in het spel Prince of Persia reeks. Als extra missies kun je in alle steden vlaggen verzamelen, en het is een hele kunst om ze allemaal te vinden. Zo zijn er Sarcasan Flags, King Richard Flags en nog veel meer.

High profile en low profile

Bij het uitvoeren van de moorden en andere taken, moet je als speler zowel "low profile" en "high profile" tactieken overwegen. Bij "low profile" commandos gaat Altaïr op in de massa, loopt voorzichtig voorbij andere mensen in de omgeving, en andere ongevaarlijke dingen worden gedaan om de alertheid van de omgeving te verminderen. Bij "high profile" commandos is alles veel meer merkbaar, dit zijn acties als rennen, gebouwen beklimmen, tussen gebouwen slingeren en het uitvoeren van aanvallen. Als de omgeving een hoge alertheid heeft, moet de speler low profile commandos gebruiken, maar ook gebouwen beklimmen om weg te komen van de bewakers. Als de speler een opdracht voltooid, zal hij of een nieuw wapen krijgen of een nieuwe vaardigheid zoals counter-attacks en het ontwijken van aanvallen. Naast zijn vuisten, zwaard, mes en werpmes, heeft Altaïr ook een verborgen zwaard op zijn rug en linker arm dat gebruikt kan worden voor een aanval op kleine afstand waarbij het minder opvalt dat er iets gebeurt. Als anderen echter op het lichaam stuiten kan dit wel weer zorgen voor opwinding.

Beoordelingen

Assassin's Creed heeft over het algemeen goede reviews gehad, al hebben sommige bekende reviewers als IGN, 1UP en Eurogamer het spel matige scores gegeven. Volgens Eurogamer schiet het niet echt op, is er sprake van veel herhaling en wordt het uiteindelijk erg saai. Famitsu gaf Assassin's Creed een 36 (9, 9, 9, 9) uit 40, en was zeer positief over de verhaallijn, de presentatie, en het acrobatisme. Game Informer gaf de eerste versie van Assassin's Creed een 9.5 uit 10, met de complimenten voor de besturing, replay en verhaallijn maar was wel enigszins negatief over de vele herhaling bij de verzamelmissies. Het spel kreeg zelfs een 10 uit 10 van GamesRadar.
© 2007 - 2024 Dessal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Assassin's Creed: Altaïr en Ezio gamesAssassin's Creed is een zeer bekende gameserie van Ubisoft. De serie bestaat inmiddels uit een hele reeks games en Ubiso…
recensieThe Disappearance of Alice CreedThe Disappearance of Alice Creed is een low budget film uit 2009. Een Britse film die vanaf januari 2011 bij ons in de b…
Koop ik een Xbox, Wii of Playstation voor mijn kind?Koop ik een Xbox, Wii of Playstation voor mijn kind?Wanneer je een game-console wilt kopen voor je kind, dan is het belangrijk om zorgvuldig na te gaan welke game-console b…

Battlefield 1942Battlefield 1942In 2002 kwam het spel Battlefield 1942 uit. Als snel groeide het uit tot een van de populairdere tweede wereldoorlog spe…
Riven, adembenemend avontuurRiven, adembenemend avontuurNa het immense succes van het revolutionaire computerspel Myst dat miljoenen gamers halve nachten in de ban hield kwam i…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Pcdazero, Pixabay
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Assassin%27s_Creed
Dessal (1.118 artikelen)
Laatste update: 22-06-2020
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.