Vikings Gone Wild - strategy game

Vikings Gone Wild - strategy game Vikings Gone Wild. Een strategie spelletje voor op je Iphone of Ipad. Je kunt het ook spelen op het internet via Facebook. Start wars met andere guilds, val je vrienden aan, steel hun bier en word de beste!

Vikings Gone Wild

Het spel

Je begint met een klein stadje. Je brouwt bier in bierfabriek, die je kunt gebruiken om vikings te recruiten. Met deze vikings val je andere stadjes aan. Je moet dus heel zorgvuldig kiezen welke vikings je kiest. Er zijn verschillende soorten vikings met ieder zijn sterke en zwakke krachten. 'archers', 'warriors', 'bear riders' en 'wall breakers' zijn als eerste beschikbaar. Hoe sterker de vikings, hoe meer bier ze kosten. Je bier opslag heeft een limiet, maar deze kun je upgraden (oplevelen) zodat je meer bier kunt opslaan. Naarmate je townhall hogere levels bereikt, kun je je stad steeds sterker maken en meer wapens neerzetten. Ook deze kun je upgraden, zodat ze steeds meer vernieling doen!

Townhall

Ook heb je een townhall. Deze moet je goed beschermen, want als deze vernielt wordt tijdens een gevecht heeft de tegenstander al gewonnen (je krijgt 1 van de 3 sterren, dus win je. Ook kun je winnen als je 50% vernieling haalt). Je townhall kun je na verloop van tijd upgraden. Hoe hoger het level van de townhall, hoe meer je kunt bouwen. Dit kost wel goud. Ook voor het goud is er opslag die je kunt upgraden. Goud en bier krijg je dus door andere stadjes aan te vallen of van je fabrieken.

Hero

Dan is er nog de hero (de held). Deze speelt ook een belangrijke rol in je gevechten. Hij heeft goeie damage (vernieling) en een special attack. Kies zorgvuldig welke gebouwen je aanvalt met je hero. Zorg dat de verdediging die het snelste je poppetjes afmaken als eerste worden gesloopt. Met je verschillende soorten vikings die je hebt gerecruit sloop je de rest. Je kunt je hero ook laten up levelen. Hoe hoger zijn level is, hoe sterker hij wordt. Ook heeft hij wapens nodig. Die maak je door middel van nectar. Deze nectar krijg je als je wat gevorderder bent in het spel.

Verschillende soorten vikings

Er zijn verschillende soorten vikings. Elke soort heeft zo zijn sterke en zwakke punten. Bedenk goed wanneer je welke viking inzet en hoeveel.
 • Elf archer: deze archers doen het beter in grote groepen. Hoe meer archers hoe meer damage. Maar zet ze niet allemaal op een plek, want anders maken de 'sheep towers' of 'traps' (vallen) ze af.
 • Viking warrior: deze zijn heel snel en ook sterker dan de archer. Ze doen wel minder damage. Als je de muren hebt doorbroken zullen deze warriors belangrijke gebouwen snel vernielen.
 • Bear rider: bear riders zijn sterk en kunnen de sterkste aanvallen overleven. Ze blijven lang in leven, maar ze zijn heel langzaam. Gebruik deze als eerst, als afleiding en laat de andere vikings alles vernielen.
 • Wall breaker: de naam zegt het al. Ze rammen door de muren heen. Ze zijn heel zwak dus voorzichtig waar je ze neerzet.
 • Fairy: de fairy's vliegen over alle muren heen! Ze doen de heel veel damage als ze met een grote groep zijn. Maar ze zijn ook zwak dus zorg dat je groepjes verspreidt.
 • Assassin: de assassin blijft onzichtbaar totdat hij aanvalt. Ze doen veel damage en gaan ook snel door muren heen.
 • Sorceress: zij doet veel damage en is heel sterk. Maar bescherm haar goed.
 • Bone crusher: de bone crushers zijn erg sterk en doen extreem veel damage. Ze zijn alleen heel langzaam. Begin met deze crushers, want ze zijn heel sterk en kunnen de aanvallen aan.
 • Flying goblin: het zijn hele dure vikings, maar dan heb je ook wat. Als je er hier een paar van hebt, blijft er niks meer van de stad over!
 • Pigator: deze is heel sterk, maar neemt wel extreem veel plaats in op je boot. Maar één doet wel extreem veel damage en is super sterk.

Gevechten en wars

Als je gaat vechten heb je vikings nodig. Die kun je recruiten in de taverns (kleine tentjes). Ze komen dan terecht in de boten. Ook deze boten moet je upgraden om meer vikings mee te kunnen nemen. Elke viking heeft een bepaalde grootte. Dit wil zeggen dat sommige meer plek op de boot innemen dan andere. Reken dus een beetje uit hoeveel poppetjes van elk je wilt meenemen en kijk hoeveel plek je hebt op je boten. Het kan bij sommige vikings recruiten (kopen met bier) ook heel lang duren. Het is dan ook verstandig om deze eerst in de recruit-rij te zetten. Een tip is om niet alle 'grote' vikings bij één tavern te recruiten. Verspreid ze over de taverns en zo heb je ze sneller bij elkaar!

Begin bij het gevecht als eerst de defences (verdediging) kapot te maken met je hero en vikings. Naarmate je vaker speelt leer je vanzelf welke verstandig zijn om als eerste aan te vallen. 'Sheep cannons' kunnen bijvoorbeeld hele groepen archers of warriors in korte tijd kapotmaken. Als je een gevecht wint, krijg je kroontjes. Het aantal kroontjes geeft aan hoe ver je bent in het spel. Hoe meer je wint hoe meer je er krijgt. Als je verliest, verlies je ook kroontjes.

Wars kun je alleen spelen als je in een guild zit. Er zijn heel veel guilds in het spel dus die heb je snel gevonden. Voor elk gevecht dat je speelt tijdens de war (oorlog) krijg je warpunten. Je wint de war als je meer warpunten hebt dan de tegenstander. Als je verliest, verlies je ook warpunten. Ook hier geldt: Hoe sterker, hoe meer je krijgt van alles.

Tot slot

Het is een heel leuk en verslavend spel, maar als je het langer speelt kan het heel lang gaan duren voordat de upgrades van je gebouwen klaar zijn. Je hebt maar twee 'builders' (zij bouwen alles) en een derde builder kost 500 diamanten. Je kunt hiervoor sparen, maar dat duurt heel lang. Je kan er natuurlijk ook echt geld aan uitgeven.
© 2014 - 2024 Charlyy, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wild vlees verwijderen, fibroomWild vlees verwijderen, fibroomWild vlees wordt ook wel een fibroom genoemd. Wild vlees kan bij iedereen voorkomen en ontstaat na een verwonding of spo…
Beauty: wild vleesBeauty: wild vleesOver het algemeen is wild vlees ongevaarlijk, toch is het goed het bij de huisarts of huidspecialist te laten controlere…
Wildgerechten in wildseizoen zijn meestal van gefokt wildWildgerechten in wildseizoen zijn meestal van gefokt wildHet is weer herfst. Het seizoen voor het eten van wild. Maar het meeste wild dat we eten is gefokt op wildfarms of -kwek…
Wild vlees/fibroom: de oorzaak en verwijderenWild vlees/fibroom: de oorzaak en verwijderenWild vlees of fibroom, oorzaak, behandeling en verwijderen. Wild vlees kan overal voorkomen: op alle plaatsen op de huid…

Bekende gamers op YouTubeVeel mensen hebben tegenwoordig een YouTube account. Hier uploaden zij dan filmpjes die ze zelf gemaakt hebben. Sommige…
recensieBouw je eigen vervoersnetwerk met het spel OpenttdIn 1994 werd het simulatiespel Transport Tycoon op de markt gebracht. In Transport tycoon kon de speler zijn eigen trans…
Bronnen en referenties
 • Eigen ervaring met spel
 • Vikings gone Wild App
Charlyy (15 artikelen)
Gepubliceerd: 23-05-2014
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.