Bekende gamers op YouTube

Veel mensen hebben tegenwoordig een YouTube account. Hier uploaden zij dan filmpjes die ze zelf gemaakt hebben. Sommige mensen zijn hierdoor enorm bekend geworden. Wie kent PewDiePie bijvoorbeeld niet? En kun jij zelf ook zo bekend worden?

YouTube in het kort

YouTube is een website waar je video's kan bekijken en uploaden. Tegenwoordig is het enorm groot en je vindt er de gekste en mooiste video's. Je kunt er gemakkelijk een account aanmaken en daar dan zelf video's mee uploaden. Deze video's kunnen dan bekeken worden die iedereen over de hele wereld. Soms vinden mensen een video zo leuk of interessant, dat ze jou 'subscriben'. Dat wil zeggen dat ze jouw account, ook wel kanaal genoemd, gaan volgen. Elke keer als jij een nieuwe video uploadt, zien deze subscribers de video verschijnen en kunnen hem bekijken. Subscribes kun je dus zien als een soort vast aantal kijkers voor jouw video's. Hoe meer subscribers je hebt, hoe bekender en populairder je bent.

Top 3 bekende game YouTubers

Er zijn heel veel kanalen die video's uploaden waarin ze een spelletje spelen. Vaak geven ze hier dan commentaar bij, maken grapjes of spelen met anderen samen. Sommige filmen ook hun eigen gezicht en zetten dit kleine filmpje dan in de video van het spel. Je kunt dan precies zien wat diegene aan het doen is. Er zijn uiteraard enorm veel bekende YouTubers in de gamesectie van YouTube. Hier kun je de Top 3 daarvan vinden.

1. PewDiePie

PewDiePie is in korte tijd enorm gegroeid en hij is inmiddels de bekendste YouTuber die bestaat. Sterker nog, hij heeft de meeste subscribers van alle YouTube kanalen die gemaakt zijn. In september 2014 heeft hij 31 miljoen subscribers bereikt.
PewDiePie maakt veel verschillende video's, hij speelt normale games maar maakt soms ook grappige en gekke video's. Zijn vriendin, Marzia, heeft ook een YouTube kanaal en ook zij is hierdoor aardig bekend geworden. Haar naam is CutiePieMarzia. PewDiePie noemt al zijn subscribers 'Bro's'. Een link naar het kanaal van PewDiePie.

2. VanossGaming

Zijn teller met subscribers staat inmiddels op 9 miljoen (september 2014). Dit is natuurlijk erg veel, maar vergeleken met PewDiePie maar een schijntje. Vanoss speelt vooral met zijn vrienden en maakt video's met 'Funny moments' van bepaalde spellen. Vanoss heeft ook zijn eigen Xbox controller ontworpen en deze kun je ook bestellen bij Customcontrollerzz. Een link naar het kanaal van Vanoss.

3. JackSepticEye

JackSepticEye is pas bekend geworden sinds PewDiePie hem een shoutout heeft gegeven. De reden dat hij in dit lijstje staat, is niet alleen vanwege zijn groeiende bekendheid, maar ook vanwege zijn grappige en leuke kanaal. Zijn video's zijn erg de moeite waard. Hij staat vooral bekend om zijn aparte stem, hij praat niet met een normale stem in zijn video's, maar 'schreeuwt'. Vaak vinden mensen dit niet leuk en kijken niet naar zijn video's, maar als je er eenmaal aan gewend bent dan past het er juist heel goed bij. Inmiddels staat hij ook bekend om zijn stopwoorden en zinnetjes, zoals: "SPEED IS KEY!" en "LIKE A BOSS!". Een link naar het kanaal van JackSepticEye. Op 1 oktober 2014 staat de teller van zijn subscribers op 1 miljoen subscribers.

Uiteraard zijn er nog enorm veel andere bekende en leuke YouTubers. Onderaan dit artikel kun je een lijst vinden met een aantal van deze YouTubers. Zelf kun je ook een YouTube kanaal beginnen in de gamesectie. Daarbij zul je wel rekening moeten houden met de concurrentie, deze is enorm en je zult daarom niet gauw bekend worden. Als je het goed aanpakt en kwalitatief goede video's maakt, zul je na een tijdje wel in beeld komen. Je hebt pas echt de smaak te pakken als je in beeld komt bij andere grote en bekende YouTubers. Deze geven soms shoutouts in video's en als jij daarin genoemd wordt, kun je garanderen dat het aantal subscribers omhoog vliegt.

Tips voor een goed gamekanaal

Misschien heb je zelf wel bedacht om een gamekanaal te beginnen, maar heb je geen idee wat slim is om te doen? Daarvoor bestaan er natuurlijk tips! Als eerste is het in ieder geval belangrijk om een pakkende naam te verzinnen, die ook nog beschikbaar is op YouTube. Pas als je deze hebt, kun je je kanaal opstarten. Het uiterlijk van het kanaal is pas een zorg voor later.

Een goede computer of console

Dit is ongeveer het belangrijkste wat je nodig hebt. Zonder computer of console kun je niet gamen en kom je dus niet ver. Aangeraden is om een goede gamecomputer aan te schaffen of een Playstation 4, Xbox 360 of Xbox One. Een andere console zou een kleine toevoeging zijn, maar wordt vaak niet echt gewaardeerd in de YouTube wereld. Let er goed op dat een goede gamecomputer tegenwoordig erg duur is.

Opnameprogramma's en apparatuur

Ook dit is heel erg van belang. Zonder opnameprogramma's en apparatuur, kun je natuurlijk niks opnemen. Voor een Playstation en Xbox is een Hauppauge HD PVR 2 aangeraden. Dit apparaat is echter enorm kostbaar. Voor de computer kun je denken aan schermopnameprogramma's zoals OBS.

Video bewerking

Simpele video's die niet bewerkt zijn, ga je uiteraard niet uploaden op YouTube. Om een video goed te bewerken, heb je een programma nodig. Om te beginnen kun je denken aan simpele programma's als Windows Movie Maker. Mocht je echt verstand hebben van bewerken, dan kun je gaan voor Sony Vegas Pro.

Lijst met overige bekende YouTubers

  • H2O Delirious
  • Daithi De Nogla
  • I AM WILDCAT
  • SeaNanners
  • Smosh
  • GoldGloveTV
  • CriousGamers (aka Chilled Chaos)
  • Lui Calibre
  • Moo Snuckel
  • MiniLadd
© 2014 - 2024 Ghostattack, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Gamen is goed voor jeGamen is goed voor jeVeel onderzoekers zijn het ermee eens dat games slecht voor je zijn, slecht voor je ontwikkeling en slecht voor je herse…
Wat doet gamen met je?Wat doet gamen met je?Gamen is de laatste tijd veel in het nieuws geweest. Veel jongens maar ook sommige meisjes gamen. Maar veel mensen verwa…
Gamen voor volwassenenGamen voor volwassenenOver kinderen en het spelen van games valt genoeg informatie te vinden. Waarom kinderen spelen, leeftijdsindicaties en w…
Hoe word je een bekende YouTuber?Hoe word je een bekende YouTuber?De bekendste YouTuber van Nederland is waarschijnlijk wel Enzo Knol en door zijn grote succes kan hij leven van de filmp…

Sportspellen voor de Xbox 360Veel mensen willen graag sporten, maar gaan liever niet het huis uit om naar een sportschool te gaan. Daarvoor bestaan n…
Vikings Gone Wild - strategy gameVikings Gone Wild - strategy gameVikings Gone Wild. Een strategie spelletje voor op je Iphone of Ipad. Je kunt het ook spelen op het internet via Faceboo…
Ghostattack (69 artikelen)
Laatste update: 01-10-2014
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.