Indie game: Super Meat Boy

Super Meat Boy is een hele uitdagende indie game. Het verhaal is als volgt: Je hebt een leuke vriendin genaamd Bandage Girl en jullie houden heel veel van elkaar, maar de kwaadaardige Dr. Fetus houd niet van jou en neemt je vriendin mee. Het is jouw taak om haar te bevrijden.

Super Meat Boy

Super Meat Boy is een platformspel. Het is ontwikkeld door Edmund McMillen en Tommy Refenes, zij werken samen onder de naam Team Meat. Op 20 oktober 2011 kwam het spel uit voor de Xbox 360, hiervoor hebben ze elf maanden gewerkt aan het spel. Pas later kwamen er versies voor onder andere Windows en Linux uit. Het spel wordt beoordeeld met hoge scores en eind 2010 waren er 140.000 exemplaren verkocht voor de Xbox 360. De hoge beoordeling komt voornamelijk door de gameplay en de goede besturing. Het spel is te verkrijgen via Steam.

De verschillende werelden

Super Meat Boy is dus een platform spel wat bestaat uit meer dan driehonderd levels. Je achtervolgt Dr. Fetus in zes werelden en daarna is er nog een zevende wereld waarin Meat Boy is meegenomen en je als Bandage Girl hem moet bevrijden.

De werelden zijn:
 • The Forest
 • The Hospital
 • The Salt Factory
 • Hell
 • Rapture
 • The End
 • The Cotton Alley

In elke wereld heb je twintig levels en één eindbaas. Elk level kan je binnen een aangegeven tijd halen om de rank A+ te verdienen en hiermee speel je de Dark World versie van de wereld vrij. Dit zijn opnieuw twintig levels maar zonder eindbaas.
Alleen The End is een andere wereld, hierbij heb je maar vijf levels en dan een eindbaas. De Dark World versie heeft ook een eindbaas en deze kan je proberen als je minimaal 85 Dark World levels hebt gehaald.

Glitchlevels

In elke wereld komt er op een random moment een "glitch", hierbij glitched Bandage Girl op je scherm en kom in je level -1 van de wereld. Dit is een level dat je extra kan halen en hiermee kan je uiteindelijk het spel met 106% afsluiten. De levels zijn nergens anders voor nodig, maar je krijgt per level dat je haalt wel een archievement.

Warp Zones

In de werelden zijn er ook warp zones te vinden en deze sturen je naar een old-school level van super meat boy, deze zones bestaan uit drie levels die je elk binnen drie keer moet halen, anders moet je alle levels opnieuw proberen. Deze warp zones zitten alleen in de eerste vijf worlds. Per wereld zijn er twee warp zones in de Light World versie en één warp zone in de Dark World versie. Naast de normale warp zones bestaan er ook speciale warp zones waarbij je een nieuwe character kan vrijspelen. Elke wereld heeft er één. Bij deze warp zones maakt het niet uit hoe vaak je dood gaat.

Bandages

Er zijn in Super Meat Boy ook collectables. Dit zijn bandages. Deze zijn in de normale levels op lastig te bereiken plekken neergelegd en je gaat hoogst waarschijnlijk dood als je ze probeert te pakken. In elke wereld zijn er twintig bandages aanwezig en in The End en in The Cotton Alley zijn er geen. Alle warp zones behalve degene waarmee je een character vrij speelt bevatten 2 bandages. Door het verzamelen van genoeg bandages kan je het spel voor 100% uitspelen en je kan er nog meer characters mee vrijspelen. Per tien verzamelde bandages krijg je een nieuw character.

Verschillende characters

Zoals hierboven aangegeven zijn er dus op verschillende manieren een heleboel characters vrij te spelen. Al deze characters zijn hoofdpersonen uit andere vergelijkbare games. De characters die je kan verzamelen zijn:
 1. Meat Boy (standaard)
 2. Bandage Girl (alleen in The Cotton Alley)
 3. Commander Video (warp zone in world 1)
 4. Jill (warp zone in world 2)
 5. Ogmo (warp zone in world 3)
 6. Flywrench (warp zone in world 4)
 7. The Kid (warp zone in world 5)
 8. Headcrab (10 bandages)
 9. Josef (30 bandages)
 10. Naiji (50 bandages)
 11. Runman (70 bandages)
 12. Captain Viridian (90 bandages)
 13. Steve (100 bandages)

Bij 40 / 60 / 80 bandages krijg je nieuwe versies van Meat Boy. Elke character heeft zijn eigen eigenschappen en sommige levels zijn daardoor met een andere character vele malen makkelijker.

Het spel uitspelen

Om het spel uit te spelen heb je een enorm doorzettingsvermogen nodig. Het is een grote uitdaging en je bent er vrij lang mee bezig. Als je de besturing en levels eenmaal goed door hebt, zal het sneller gaan. Maar elk level is natuurlijk weer nieuw. Het spel zal je veel frustratie bezorgen, maar juist door deze moeilijkheidsgraad maakt dat het spel ook weer leuk en vooral spannend.
© 2014 - 2024 Ironhead39, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De geschiedenis van Mario BrosDe geschiedenis van Mario BrosLees hier alles over de boeiende geschiedenis van Super Mario Bros. Hier vind je alles over de eerste games en de ontwik…
Wat is Nintendo Amiibo?Wat is Nintendo Amiibo?Na het grote succes van de gameuitgever Activision met de Skylandersfranchise was het natuurlijk een kwestie van tijd vo…
Super Smash Bros. Ultimate: personages en releasedatumSuper Smash Bros. Ultimate: personages en releasedatumOp 7 december 2018 brengt Nintendo het vijfde deel in haar populaire vechtgamereeks Super Smash Bros. uit voor de Ninten…
Nintendo's MarioNintendo's MarioMario is een van de bekendste figuren binnen de Game-wereld. Mario is zelfs de mascotte van het merk Nintendo, maar hoe…
Ironhead39 (1 artikelen)
Gepubliceerd: 07-10-2014
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.