De app "Trivia Crack"

Het spel Trivia Crack verscheen 26 oktober 2013 voor het eerst in Latijns-Amerika. Later vond deze app zijn weg naar de rest van de wereld. Als je bent ingelogd met Facebook en een nieuw spel wil beginnen, zie je al steeds meer mensen uit je Facebooklijst die ook actief zijn op Trivia Crack. Maar wat is Trivia Crack precies? Naast dat het een spel is waarmee je je vrienden kunt uitdagen, zal door dit spel je algemene kennis redelijk groeien!

Wat is Trivia Crack?

Trivia Crack is een app voor smartphones die gedownload kan worden. Het spel dankt zijn naam aan het spel 'Triviant' of 'Trivial Pursuit'. Met dit spel speel je tegen je vrienden of tegen vreemden. Je test je kennis op het gebied van zes onderwerpen: historie, wetenschap, sport, kunst, geografie en amusement.

Hoe werkt het?

Trivia Crack is een heel simpel spel, het is geen hogere wiskunde. Je daagt een vriend of een vreemde uit om tegen je te spelen. Om te bepalen uit welke categorie je een vraag moet beantwoorden, draai je aan een rad. Er is tevens een zevende categorie, waarmee je direct een 'Kroon' kan bemachtigen van het onderwerp naar jouw keuze. Als je op een categorie komt, kun je de vraag spelen en een antwoord geven. Is dit antwoord goed? Dan mag je nog een keer draaien. Dit gaat net zo lang door totdat je drie vragen goed hebt beantwoord. Wat van belang is voor het spelen tegen vrienden is dat je je via Facebook aanmeldt. Dit kan veilig, er zullen geen nieuwsberichten worden geplaatst namens jou, je ziet enkel welke vrienden van je Facebook dit spel spelen.

Wat is een Kroon?

Een Kroon is een karakter van een categorie. Je wint door zes Kronen te bemachtigen. Bij elke drie goed beantwoorde vragen kun je kiezen voor een Kroon. Als je die vraag goed hebt, heb je de Kroon gewonnen en mag je verder spelen. Je mag net zo lang verder spelen totdat je een vraag fout hebt of totdat je een uitdaging stuurt. Let op: Voordat je een uitdaging kunt sturen, moet je minstens één karakter hebben! Je kiest dus altijd eerst voor de Kroon.

Wat is een uitdaging?

Een uitdaging houdt in dat je het karakter van je tegenspeler kan 'afpakken'. Wat jij hiervoor moet doen is zes vragen beantwoorden, dit kan uit elke categorie zijn. Jouw tegenstander beantwoordt dezelfde zes vragen. Als jij je tegenstander hebt uitgedaagd en je hebt de meeste vragen goed, dan win je het karakter van jouw keuze. Als je hebt verloren, verlies je je karakter, maar je tegenstander krijgt deze niet! Hetzelfde geldt natuurlijk in omgekeerde volgorde.

Stel dat jullie evenveel antwoorden goed hebben, dan krijgt degene die uitgedaagd is nog één vraag. Hier hangt dan van af of jij wint of verliest. Als de vraag goed is beantwoord door jouw tegenspeler, verlies je de Kroon. Als de vraag fout is beantwoord door jouw tegenspeler, win jij de Kroon. Bij gelijkspel krijgt dus één persoon de laatste vraag. Wie dit is, hangt af van wie de uitdaging stuurde. Heb jij de uitdaging gestuurd? Dan krijgt je tegenspeler de laatste vraag. Heb jij de uitdaging ontvangen? Dan krijg jij de laatste vraag.

Wanneer win ik het spel?

Je hebt het spel gewonnen als je de zes Kronen hebt veroverd. Dit moet je eerder hebben gedaan dan je tegenstander, want anders heeft je tegenstander gewonnen. Het spel bestaat uit maximaal 25 rondes. Heeft niemand na deze 25 rondes zes Kronen behaald? Dan wint degene die de meeste Kronen heeft.

Wekelijkse ranking

Er is een ranking die elke keer wordt geüpdatet. Deze ranking omvat het aantal vragen dat een speler goed heeft beantwoord; degene met de meeste goed beantwoorde vragen staat bovenaan. Dit is een leuke motivatie om echt actief te zijn in het spel, zodat je zo veel mogelijk antwoorden goed hebt en hoger in de ranking komt te staan. Deze ranking wordt elke week gewist en dan begint iedereen met een schone lei.

All-Time ranking

De tweede ranking is de All-Time ranking. Deze geeft aan wie in het hoogste level zit. Hierbij is het wat lastiger om te stijgen, omdat de meeste mensen vrij actief zijn en een level omhoog gaan.

Winkel

Net zoals de meeste apps, kun je bij deze app hulpmiddelen kopen. Je kunt ervoor kiezen om oneindig veel levens te hebben. Je verliest een leven elke keer dat je een nieuw spel begint of accepteert. Je levens worden weer aangevuld. Je kunt ook kiezen voor 'extra spins', dus als je bijvoorbeeld op 'historie' komt, maar deze niet heel goed beheerst, kun je ervoor kiezen een 'extra' spin te doen om te hopen dat rad op een andere categorie valt.
© 2015 - 2024 Fayx, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Nagellak: Crack nagellakNagellak: Crack nagellakHet versieren van uw nagels met nagellak is al erg lang bekend. U kunt alle kleuren nagellak kopen van de regenboog, en…
Alles over nagellakAlles over nagellakEen leven zonder nagellak, bestaat dat nog? Tegenwoordig heeft bijna iedereen nagellak op, je kunt het zo gek niet beden…
Wat doet cocaïne met je lichaam?Wat doet cocaïne met je lichaam?Wat doet cocaïne met je lichaam? Wat zit er allemaal in cocaïne? Kunnen cocabladeren ook voor andere doeleinden worden g…
Kerstmis spelletjesHeb je zin om de periode rond Kerstmis op een originele manier door te brengen? Ben je op zoek naar leuke spelletjes, ma…

Kan ik beter een Wii U, Playstation 4 of Xbox One kopen?Kan ik beter een Wii U, Playstation 4 of Xbox One kopen?Binnen de achtste generatie consoles is er concurrentie tussen de Nintendo Wii U, de Sony Playstation 4 en de Microsoft…
Microsoft Spider Solitaire, een veel gespeeld spel op de pcHet kaartspel Microsoft Spider Solitaire heeft een wat stoffig imago, niet veel mensen zullen dit spel meteen als hun me…
Bronnen en referenties
  • http://en.wikipedia.org/wiki/Trivia_Crack
Reactie

Willem, 09-08-2015
Hoe kom ik weer in de wekelijkse en in de all time ranking? kan dat ook door te spelen met willekeurige mensen? Reactie infoteur, 12-07-2017
Ja, hoe meer antwoorden je goed hebt, hoe meer punten je scoort! Dit komt dan in de ranking te staan.

Fayx (1 artikelen)
Gepubliceerd: 01-04-2015
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.