Batman - Arkham Knight: Trophyguide

Batman - Arkham Knight: Trophyguide Op 23 juni 2015 is het vierde deel van de Batman-reeks uitgekomen onder de naam Batman: Arkham Knight. Het spel is ontwikkeld door Rocksteady Studios en wordt uitgegeven door Warner Bros. Het spel is uitgeven voor de platformen Playstation 4, Xbox One en PC. Het spel speelt zich een jaar na de gebeurtenissen van het voorgaande spel Batman: Arkham City. Batman: Arkham Knight kent in totaal 76 trophies. Maar welke trophies kent het spel en hoe kun je deze behalen?

Trophies

Bijna elke gamer weet wat trophies zijn en anders ken je de term achievement wel. Bijna elk spel heeft een lijst met te behalen doelstellingen. Wanneer een doelstelling wordt gehaald, wordt dit door Playstation beloond met een zogeheten trophy. Voor Xbox en Steam gebruiken ze de term trophy niet, maar spreken ze over achievements. Wanneer een trophy of achievement wordt behaald, wordt er een digitale beker aan het profiel van de speler wordt toegekend. De behaalde bekers zijn vaak terug te zien in het profiel van de speler. Ook kun je de behaalde bekers van bevriende spelers zien.

Algemene info over Batman: Arkham Knight

Zoals geschreven is Batman: Arkham Knight het vierde deel in de reeks. Het zal tevens het laatste deel zijn dat door Rocksteady Studios zal worden ontwikkeld, aangezien zij te kennen hebben gegeven het maximale uit de reeks te hebben gehaald. Het verhaal gaat grotendeels Scarecrow. Scarecrow heeft alle grote criminelen weten te verzamelen ten behoeve van een samenzwering.
De grootste verandering (lees openbaring) aan het spel is dat het mogelijk is om in de Batmobile te rijden. Dit behoorde in de vorige versies niet tot de opties. De Batmobiel is volledig uitgerust met een wapens, afterburners, schietstoel en dergelijke. HIermee weet Batman meer dan alleen tegenstand te bieden aan zijn vijanden.

Het Behalen Van Alle Trophies

Om alle trophies te halen kun je de hieronder beschreven strategie hanteren. Het is verstandig om eerst het verhaal te spelen en dan te richten op eventueel ontbrekende trophies. Ook is het raadzaam om de trophies even door te lezen. Wellicht kun je sommige trophies ook behalen tijdens het spelen van het verhaal. Je kunt de onderstaande volgorde aanhouden, waarbij je zo min mogelijk tijd kwijt bent om de felbegeerde Platium-trophy te bemachtigen.

Trophies door middel van het verhaal te spelen

A Battle Within - Fight for your Sanity
Deze trophy speelt zich af bij de eerste grote zeppelin die je tegenkomt. Je komt in een grote kamer, waar een grote groep criminele Simon Stagg gevangen houden. Je moet al deze criminelen verslaan. Wanneer je de situatie veilig hebt gesteld, begin je een gesprek met Simon Stagg. Al snel veranderd de situatie en moet je wederom verschillende vijanden verslaan. Nadat je weerstand weet te bieden aan een wurgpoging, kom je erachter dat het allemaal een hallucinatie was en de vijanden zijn ontsnapt met Stagg. Na deze scene ontvang je de trophy.

A Heart Broken in Two - Secure The Secret Base
Harley Quinn bevind zich in de filmstudio, de locatie die wordt gezien als geheime basis. Je moet drie mensen redden door middel van een Predator-opdracht, een vechtopdracht en het oplossen van een puzzel. In de puzzelkamer moet je gebruik maken van Robin en met hem alle bommen deactiveren zonder gezien te worden. Zodra je deze opdrachten met succes hebt volbracht, kun je Quinn aanhouden. Vervolgens moet je terug naar de cellen en krijg je een aantal cutscenes te zien. Na deze cutscenes mag je weer een trophy in ontvangst nemen.

As The Crow Flies - Escape From ACE Chemicals
Nadat je de werkers hebt gered, moet je naar de centrale kamer gaan om een gasexplosie te voorkomen. Nadat je de containers hebt verwijderd en verplaatst, krijg je een flashback over Gordon. Vervolgens gebruik je de Batmobiel om te ontsnappen en zal de trophy worden toegevoegd aan jouw lijst.
Be Not Afraid - Win The War For Gotham
Ergens later in het spel wordt de GCPD (Gotham City Police Department) aanvallen door een groot stel drones. Om de GCPD te helpen, moet je gebruik maken van je Batmobiel. Neem de tijd voor deze missie en ontwijk alle schoten die in jouw richting worden afgevuurd. Schiet daarnaast op alle raketten die op jouw gericht zijn. Zodra je deze missie hebt voltooid, ben je weer een trophy rijker.

Brotherhood of the Fist - Return of the Dynamic Duo
Deze trophy zal worden vrijgespeeld rond Studio Base, waarbij je in gevecht gaat en wordt geholpen door Robin. Je zult de besturing over Robin krijgen en de missie met hem moeten voltooien.

Fear of Success - Survive Scarecrow’s Ambush
Op gegeven moment moet je de strijd aangaan met Arkham Knight in een reeks Predator-missies. Deze trophy kun je behalen om door je Predator-vaardigheden volledig te gebruiken. Hij zal enkele keren terugkomen, maar door dit proces te herhalen duurt het niet lang voordat je jezelf winnaar mag noemen. Vervolgens heb je de afstandsbediening nodig van de Batmobiel en kun je ontsnappen.

Living Hell - Obtain a Key by Completing the Last Riddler Trial
Nadat je de controle hebt gekregen over de Batmobiel, moet je op zoek gaan naar een “APC”-bestuurder. Zodra je de bestuurder in zicht hebt, moet je op het voertuig blijven schieten. Uiteindelijk zal het voertuig een ongeluk krijgen en tot stilstand komen. Ga naar het voertuig en ondervraag de bestuurder. Aansluitend zal de trophy worden vrijgespeeld.

Master of Fear - Wayne vs Crane
Voor deze trophy moet je de laatste missie van de Story Mode uitspelen. Deze missie is niet moeilijk en om in ieder geval het slot niet te verklappen, vertellen we nu niet veel over deze missie.

Strange Deadfellows - Deploy the Cloudburst Countermeasures
Al snel nadat je de parkeerplaats van Wayne Tower hebt verdedigd, moet je op zoek naar een plant voor Ivy. Hiervoor kun je het beste Sonar gebruiken uit het wapenarsenaal van Batman. Wanneer je de plant hebt gevonden, moet je deze beschermen tegen aanvallers. Wanneer je de aanval weet af te slaan, zul je deze trophy ontvangen.

Who Rules The Night - Batman vs the Arkham Knight
Nadat je het drone-gevecht in de kerkelijke tuinen hebt gewonnen, moet je op zoek naar een zogeheten Cloudburst Tank. Deze tank kan 360 graden scannen, heeft op het eerste gezicht geen zwakke punten en is erg sterk bewapend. Schakel eerst de aangesnelde hulptroepen uit en zoek een schuilplek. Hierbij moet je ervoor zorgen dat je niet gezien wordt en kun je de Cloudburst Tank scannen op zwakke plekken. Er zullen 4 zwakke plekken zichtbaar worden, welke je kapot moet schieten. Nadat je hebt geschoten, moet je snel weer schuilen en zorgen dat je niet gevonden wordt. Nadat deze 4 plekken zijn vernietigd, kun je raketten op de tank afvuren totdat deze volledig is vernietigd. Aansluitend zul je deze trophy ontvangen.

The Frequency of Fear - Scan Gotham City to Pinpoint Scarecrow's Location
Vrij vroeg in het spel moet je uitzoeken waar Scarecrow zijn “angstdrankje” maakt. Je moet het gebied dus gaan scannen om dit te achterhalen. Richt beiden antennesignalen richting ACE Chemicals (rechtsboven op de map). Zodra je de locatie hebt gevonden, zal de trophy worden vrijgespeeld.

City of Fear - Defend the Assault On Your Ally's Fortress
Nadat je terugkeert bij het luchtschip en vervolgens weer weg gaat, moet je op zoek gaan naar een plant voor Ivy. Om de plant te kunnen vinden, moet je ondergronds gaan. Je moet een paar Batmobiel-puzzels oplossen, maar de opgaven zijn geen hogere wiskunde. Wanneer je eindelijk bij de plant voor Ivy ben aangekomen, keer je terug naar de oppervlakte. Eenmaal aangekomen moet je deelnemen aan een gevecht tegen drones. Zorg dat je zoveel mogelijk in de kerkelijke tuinen blijft, want hier wordt je geholpen door de plant van Ivy. Ontwijk alle schoten die in jouw richting worden afgevuurd. Schiet daarnaast op alle raketten die op jouw gericht zijn. Zodra je deze missie hebt voltooid, ben je weer een trophy rijker.

Trail of Fear - Take on the Heavy Artillery Reinforcements
Wanneer je Poison Ivy hebt opgesloten, krijg je kort daarna beschikking over de Batmobiel. Je wordt gevraagd om naar een nabije penthouse te gaan. Voldoe aan dit verzoek en versla alle vijanden die je in en rond het penthouse kunt vinden. Vervolgens komen er een paar cutscene’s voorbij en krijg je deze trophy toegewezen.

No Man’s Land - Restore Power to the Bridges of Gotham City
Vroeg in het verhaal moet Batman een stroomstoring verhelpen, zodat de bruggen weer gaan werken. Door het verhelpen van de stroomstoring krijg je niet alleen een trophy, maar kun je ook van eiland naar eiland reizen!

Fear of Faith - Rescue the ACE Chemical Workers
Vrij vroeg in het verhaal wordt je naar de fabriek van ACE Chemicals gestuurd om de productie van Scarecrow’s “angstdrankje” te stoppen. Daar aangekomen tref je 5 werknemers van ACE Chemicals aan die gered moeten worden. Zoek alle 5 de werknemers en stel hen veilig. Wanneer je de laatste werknemer weet te redden, mag je deze trophy in ontvangst nemen.

Journey into Knight - Even The Odds
Voor deze trophy hoef je nagenoeg niets te doen en krijg na ja de introductie van de Batmobiel!

Judgment Day - Win The Rumble Down Under
Op een gegeven moment moet je in gevecht met een grote boor, welke wordt bestuurd door Arkham Knight. Je wordt in het begin achterna gezeten en moet je door een stel tunnels begeven. Uiteindelijk kom je terecht in een soort arena en kun je de levensmeter van de boor zien. Wanneer je op de kleine kaart kijk, zie je tunnels die eindigen bij iets roods. Ga op zoek naar de boor en zodra deze je ziet, moet je een tunnel inrijden met deze rode kleur. Wanneer je dan aan de andere zijde van de tunnel uitrijdt, zullen de mijnen in de tunnel de boor gaat beschadigen. Herhaal dit totdat de boor is verslagen. Na de cutscene zal deze trophy in jouw bezit komen.

Creature of the Night - Freedom of the City
Je moet afreizen naar Founders Island om je jezelf en jouw voertuigen veilig te stellen. Dit doe je door de radars en raketten op dit eiland te vernietigen. Allereerst moet je 2 radars vinden en vernietigen. Vervolgens moet je een Predator-missie voltooien en je aansluitend begeven naar de Control Room. In de Control Room moet je met behulp van je Batmobiel een aantal tanks vernietigen. Vervolgens zal Arkham Knight binnenkomen met een entourage aan vijanden. Vernietig alle vijanden en je zult een cutscene te zien krijgen. Hierna zal er weer een reeks vijanden verslagen moeten worden. Wanneer je dit hebt gedaan, keer je terug naar de Batmobiel. Je moet nu alleen nog een raket vernietigen vanaf een zogeheten “vantage point”. Wanneer je ook de raket weet te vernietigen, wordt je harde werken beloont met deze trophy.

With a Vengeance! - Take on the Heavy Artillery Reinforcements
Op een gegeven moment maak je kennis met de Cobra Tanks. Al snel ontdek je dat de zwakke plek van deze tanks aan de achterkant van het kanon zit. Wanneer je langszij gaat, worden deze punten automatisch herkent en kun je een schot lossen. Vernietig alle Cobra Tanks en de trophy is van jou.

Afronden van Most Wanted Side Missions en The Riddler’s Challenges

Nu je het verhaal volledig hebt gespeeld, kun je je gaan richten op de extra missies en The Riddler’s Challenges.

Angel in the Dark - Complete the Trials and Prove You are a Worthy Successor
Op een gegeven moment krijg je een berichtje van Alfred over een brandend vleermuirsymbool op een dak. Wanneer je er op af gaat, zul je Azreal aantreffen. Vervolgens neem je zijn besturing over en moet je tegenstanders verslaan zonder geraakt te worden. Zijn bewegingen en besturing lijken erg veel op die van Batman. In totaal zijn er 4 van deze missies, waarbij je Azreal moet vinden en deze missie moet volbrengen. Gebruik de “takedown”-aanval om zo snel mogelijk van lastige tegenstanders af te komen. Wanneer je deze 4 missies met succes hebt weten te behalen, moet je naar de klokkentoren om wat meer onderzoek te doen. Je moet verdachte symbolen zoeken (en vinden) in het geheugen van Azreal. Na de cutscene neem je weer de besturing over van Azreal, pak je een zwaard op en moet je een keuze maken. Ongeacht welke keuze, zul je de trophy ontvangen na het maken van deze keuze.

Dark Allegiances - Apprehend Scarecrow's senior commander
Om de commadant van Scarecrow aan te kunnen houden, moet je eerst alle mijnen vernietigen. Daarnaast moet je alle checkpoints en kijktorens buiten werken stellen. Wanneer je dat hebt gedaan, moet je naar Miagani Island afreizen om deel te nemen aan een tankgevecht. Een van de tanks wordt bestuurd door de commadant. Eerst moet je alle Cobra tanks uitschakelen door ze stieken van achter te benaderen. Wanneer je ziet dat delen van de tank in het vizier komen, kun je gaan schieten. Wanneer je alle Cobra Tanks hebt uitgeschakeld, kun je je gaan concentreren op de grote tank. Deze tank heeft geen verborgen zwakke plekken en kan dus van alle kanten beschoten worden. De beste strategie is om de tank te beschieten en uit de weg te gaan. Blijf dit herhalen tot de tank verslagen is. Vervolgens zoek je de commadant op en breng je hem bij de GCPD om vervolgens deze trophy toe te kunnen eigenen.

Days of Fire - Extinguish the fires in Gotham City
Je komt erachter dat er in Gotham een brandweerkazerne in brand staan. Batman krijgt de opdracht om op onderzoek uit te gaan. Ga naar de brandende brandweerkazerne en laat (met behulp van de Batmobiel) het sprinkler-systeem aan gaan. Aansluitend zie je Firefly tevoorschijn komen. Ga in de achtervolging en gebruik je “afterburn” om hem in te kunnen halen. Zodra je dicht genoeg bij hem in de buurt bent, verlaat je de auto en onderneem je een poging om hem te verslaan. Helaas weet hij te ontsnappen en zal hij nog twee branden gaan stichten. Zoek ook deze branden op en let op de rookontwikkeling. Mocht hij bij de volgende brand weer weten te ontsnappen, moet je even wachten voordat je terug keert naar de brandkazerne. De derde keer zal scheepsrecht blijken, waarna je naar de GCPD kunt gaan. Aansluitend mag je deze trophy weer bijschrijven aan de lijst.

Double Jeopardy - Face Off with An Old Friend
Op een gegeven moment krijg je een bericht van Alfred over Lucius Fox. Fox reageert niet en Batman moet op onderzoek uit. Ga naar Wayne Towers om het onderzoek te starten. Wanneer je bij Wayne Towers aankomt, ga je in gevecht. Het enige wat je moet doen is een counteraanval inzetten op het juiste moment. Wanneer je dit gevecht weet te winnen, zul je weer een trophy rijker zijn.

Knightfall - Initiate Knightfall Protocol
Om deze trophy te kunnen halen moet je eerst het verhaal hebben gespeeld, maar ook alle extra missies hebben voltooid. Wanneer je aan deze criteria voldoet, moet je naar de verlichting gaan bovenop het gebouw van de GCPD. Aansluitend zul je deze trophy krijgen.

The Cult - Save the Sacrificial Victim and Lock up the Executioner in GCPD
Rond het einde van het verhaal krijg je het bericht te horen dat journalist Jack Ryder wordt vermist. Hij zou vermist zijn geraakt op het eiland met het beeld. Ga naar het eiland met het beeld en vecht met een grote groep vijanden. Wanneer je dichterbij komt, zie je dat Ryder in gevaar is en dat hij met een oude man in een kooi praat. Wanneer je naar Ryder gaat, moet je weer gaan vechten met een grote groep bewakers. Zorg dat je deze bewakers binnen 3 minuten weet te verslaan. Vervolgens kun je het stroom van de kooi afhalen door de generators uit te schakelen. Vang de oude man en de trophy is van jou.

The Road to Hell - Successfully Complete the First Riddler Trial
De eerste “Riddler”-uitdaging moet worden uitgevoerd met de Batmobiel. Je moet 3 rondes rijden en binnen de tijd blijven. Ondertussen zijn er diverse obstakels die moeten worden vermeden. Doe rustig aan met de “afterburner”, aangezien je hierdoor sneller fouten kan maken en je tijd moet inleveren.

Pieces of the Puzzle - Obtain a Key by Completing the Second Riddler Trial
Na enige tijd krijg je van Riddler de opdracht om naar het weeshuis te gaan. Zodra je daar aankomt, tref je Catwoman aan. Je moet hier een paar opdrachten doen, zodat je haar kan redden. Hiervoor moet je ondergronds gaan met de Batmobiel. Rij de schans op, spring uit de auto en blijf op de groene knop staan. Pak vervolgens de afstandsbediening voor de Batmobiel om verder te gaan. Om deze opdracht te volbrengen, moet je de omgeving gaan aanpassen. Je moet langs de zagen komen en dat kan alleen als de andere kan verzwaard. Vervolgens verander je de omgeving, waardoor de andere kant vast blijft zitten. Aansluitend kun je dit gebruiken als schans. Vervolg je weg tot je aan het eind komt. Ga naar het licht en een patroon zal tentoon worden gesteld. Nu moet je eigenlijk veranderen in Catwoman. Dit kan door L1 in te drukken. Vervolgens kies je de sleutel welke overeenkomt met het groene licht. Wanneer je dit allemaal hebt gedaan, zal de trophy zich al snel tonen.

The Cat and the Bat - Obtain a Key by Completing the Third Riddler Trial
Keer terug naar het weeshuis en ga naar de kamer met Catwoman. Hier moet je nu een raadsel oplossen. Gooi Batarangs naar de vraagtekens, totdat een ander vraagteken op de grond verschijnt met de bovenkant gericht naar de poort. Vervolgens kun je onder een bepaalde hoek een reflectie zien. Deze reflectie is de stip van het vraagteken en onder de juiste hoek vormt deze samen een volledig vraagteken. Scan hetgeen wat je ziet en ga vervolgens naar de volgende kamer voor een puzzel. Boven de vraagtekens zie je nummers staan. De roze nummers betekenen de volgorde waarop Catwoman deze moet raken. De blauwe nummers zijn voor Batman, waarbij de meest linker nummer 1 is en de meest rechter nummer 5. Wanneer je vervolgens ook nog wat vijanden weet te verslaan, kun je de sleutel pakken.

Riddler on the Rampage - Obtain a Key by Completing the Fourth Riddler Trial
De verdiende sleutel kan wederom middels een race worden bemachtigd. Je moet 3 rondes rijden en binnen de tijd blijven. Ondertussen zijn er diverse obstakels die moeten worden vermeden. Doe rustig aan met de “afterburner”, aangezien je hierdoor sneller fouten kan maken en je tijd moet inleveren. Wanneer je de race hebt gewonnen, heb je Catwoman nodig om (via Dual Play) de juiste sleutel te vinden.

The Burning Question - Obtain a Key by Completing the fifth Riddler Trial
Ook deze uitdaging is ondergrond en betreft een puzzel. Je hebt de Batmobiel nodig, waarbij je hoog genoeg de lucht in kan worden geschoten. Hierdoor kun je in de lucht verschillende schakelaars raken. De eerste schakelaar zit precies voor. De tweede schakelaar moet worden geraakt door midden van een bocht van 180 graden. De laatste schakelaar is echter het lastigst. Hiervoor moet je door een tunnel vliegen. In deze tunnel zitten diverse messen, welke niet mogen worden geraakt. Wanneer je de derde schakelaar weet te raken, krijg je nog een andere kleine puzzel. Los deze puzzel op en de trophy is van jou.

The Primal Riddle - Obtain a Key by Completing the Sixth Riddler Trial
Keer wederom terug naar het weeshuis. Hier moet je een electrische stroom bewerkstelligen, welke loopt van het begin naar het eind. Dit kun je doen door de hoogte van de pijpen te manipuleren/veranderen. Batman stuurt de pijpen naar gemiddelde hoogte, Catwoman stuurt de pijpen naar beneden en beiden sturen de pijpen omhoog.
Gooi een Batarang of bolas naar het vraagteken aan het begin. Nadat je dit hebt gedaan, zal de vloer achter je onder stroom komen te staan. Vijanden zullen op je afkomen. De rode vijanden moeten worden verslagen met Catwoman en de blauwe vijanden moeten worden verslagen met Batman. Doe je dit andersom, zul je onder stroom komen te staan. Als dit je allemaal is gelukt, zul je de trophy in ontvangst mogen nemen.

Death by Design - Obtain a Key by Completing the Seventh Riddler Trial
Je moet brandweermannen redden om deze trophy te krijgen. Ze worden gegijzeld door de criminelen in Gotham. In totaal zijn er 15 brandweermannen te redden. Er zitten er 6 op Bleake Island, 5 op Founder’s Island en 4 op Miagani Island. Zodra je al deze brandweermannen hebt weten te redden, moet je op zoek gaan naar de chef. Aansluitend wordt de trophy vrijgespeeld.

The Riddle Factory - Obtain a Key by Completing the Eighth Riddler Trial
Voor de achtste sleutel moet je weer naar het weeshuis en zorgen dat je in de laatste kamer terecht komt. Ook hier mag je weer deelnemen aan een raadsel en een puzzel. Wanneer je deze weet op te lossen, zul je ook deze trophy mogen toevoegen aan jouw lijst.

Lethal Pursuits - Obtain a Key by Completing the Ninth Riddler Trial
Wederom betreft dit een race tegen de klok met de Batmobiel. Je moet 3 rondes rijden en binnen de tijd blijven. Ondertussen zijn er diverse obstakels die moeten worden vermeden. Doe rustig aan met de “afterburner”, aangezien je hierdoor sneller fouten kan maken en je tijd moet inleveren. Wanneer je de race weet te vinden, volgt er nog een kleine puzzel. Zodra je deze kleine puzzel weet op te lossen, zul je de trophy ook krijgen.

Nine Lives - Obtain a Key by Completing the Last Riddler Trial
Ook het laatste deel van Riddler’s Trails speelt zich af in het weeshuis. Maar nu moet je naar de geheime kamer gaan. Deze wordt weergegeven zodra je de negende sleutel hebt bemachtigd. Eenmaal binnen tref je een puzzel aan welke bestaat uit beweegbare blokken. Er zijn twee gaten die gelineerd met de zonnestralen moeten komen te staan, waardoor de zin in het blok kan schijnen. Aansluitend kun je Catwoman kieen om op de panelen te stappen en deze stil te houden. Om de panelen vervolgens te kunnen bewegen, moet je op de electriciteitsdozen schieten. Zorg dat je deze puzzel oplost en neem de laatste sleutel in ontvangst.

Riddle Me That - Lock Up the Riddler in GCPD
In totaal zijn er 315 uitdagingen van de Riddler en kunnen als volgt worden onderverdeeld.

179 Riddler trophies: kleine vraagtekens welke verzameld kunnen worden.
90 breekbare objecten: objecten die kunnen worden vernietigd met wapens of de batmobiel.
40 raadsels: raadsels die opgelost kunnen worden met je scanner.
6 Bomb Rioters: criminelen met een bom in zich, welke geneutraliseerd moeten worden.
Deze 315 uitdagingen zijn verdeeld over het hele spel, maar kunnen worden terug gevonden in de volgende stadsdelen.

 • Founders Island bevat 41 Riddler trophies, 15 breekbare objecten, 10 raadsels en geen Bomb Rioters.
 • Bleake Island bevat 37 Riddler trophies, 15 breekbare objecten, 11 raadsels en 3 Bomb Rioters.
 • Miagani Island bevat 38 Riddler trophies, 15 breekbare objecten, 10 raadsels en 3 Bomb Rioters.
 • Arkham Knight HQ bevat 21 Riddler trophies, 15 breekbare objecten, 3 raadsels en geen Bomb Rioters.
 • Stagg Enterprises Airships bevat 21 Riddler trophies, 15 breekbare objecten, 3 raadsels en geen Bomb Rioters.
 • Panessa Studios bevat 21 Riddler trophies, 15 breekbare objecten, 3 raadsels en geen Bomb Rioters.

De enige manier om te zorgen dat deze objecten op de map verschijnen, is door het ondervragen van informanten van de Riddler. Deze zijn kun je door het spel vinden en worden in een groep criminelen vaak licht opgekleurd (in Detective Mode). Ga in gevecht met de groep, maar zorg dat je de informant als laatste aanpakt. Kijk uit dat je de informant niet knock-out slaat, want dan is hij niet meer bruikbaar voor je. Na wat lichte storen, krijg je de optie om de informatie te ondervragen door op het driehoekje te drukken. Aansluitend zullen er meer van deze objecten zichtbaar worden op de kaart.

Scar of the Bat - Cure the Doctor
Wanneer je lekker door Gotham City aan het slingeren ben, kan er uit het niets een grote en bloeddorstige vleermuis opduiken. Probeer terug te keren naar de plek waar je deze hebt gezien. De piepende geluiden wijzen je in de juiste richting. Wanneer je deze vleermuis ziet, moet je naar hem toe vliegen om vervolgens een bloedmonster bij hem af te nemen. Als snel krijg je te horen wie het is en waar zijn lab is. Ga aansluitend naar zijn laboratorium toe en zoek uit wat er is gebeurd. Ga vervolgens naar de computer en begin te werken aan een remedie. Zolang je de kleuren uit het midden houdt, heb je binnen de korste keren een remedie ontwikkeld. Nu moet het medicijn worden toegediend, maar daarvoor moet je hem weer hopen te vinden. Zodra je hem weet te vinden, bedwelm je hem en kun je hem meenemen naar de GCPD. Hiervoor zul je deze trophy ontvangen.

Touch of Death - Apprehend the Weapons Dealer and Lock Him Up in GCPD
Hiervoor moet je 3 wapenopslagruimten vernietigen zoals ook bij de trophy Cold World is gedaan. Je krijgt informatie van Nightwing betreffende locaties. Wanneer je alle opslagruimten zijn vernietigd, krijg je een filmpje van de Penguin te zien. De Penguin houdt Nightwing gevangen en Batman moet hem gaan bevrijden. Ga naar de locatie waar de Penguin Nightwing gevangen houdt. Nightwing staat voor een muur en jij moet zorgen dat je achter deze muur komt te staan. Bevrijdt hem zo snel mogelijk en ga vervolgens een groot gevecht aan. Wanneer het gevecht voorbij is, moet je naar de kluis lopen en deze opblazen. Aansluitend moet je Penguin naar de GCPD brengen en zul je tevens deze trophy ontvangen.
Streets of Gotham - Destroy All of the Militia Checkpoints
Vrij laat in het verhaal worden door militanten checkpoints door de hele stad geplaatst. Om deze trophy te krijgen, moet je alle militanten (en wapens) uitschakelen. Aansluitend moet je de commadant opsporen door gebruik te maken van Detective Mode en sluit de checkpoints. Totaal zijn er 20 checkpoints en kun je verspreid over alle gebieden vinden. De meeste worden gevonden door er langs te rijden of te vliegen. Mocht je er geen een kunnen vinden, kun je altijd je map raadplegen.

The Road Home - Destroy all of the militia APC's
In het verhaal heb je al een APC moeten uitschakelen, maar om deze trophy te krijgen moet je alle APC’s uitschakelen. Om ze uit te schakelen, moet je ze 5 of 6 keer raken met de “Immobiliser”. Die doe je met behulp van het rondje op de controller. Je kunt vervolgens tegen ze aan rammen, maar erop schieten is vaak een betere oplossing. Verder worden de APC’s vaak beschermd door andere voertuigen van de militanten. Deze kun je het best aan de zijkant rammen, zodat ze een ongeluk krijgen. Er zijn geen specifieke locaties voor deze APC’s, maar het is wel bekend dat er 3 op elk eiland te vinden zijn. Zodra je alle APC’s hebt vernietigd, zul je deze trophy krijgen.

Jekyll & Hyde - Stop the Bank Heist on Miagani Island and Lock up the Master Mind in GCPD
Op een gegeven moment kom je te weten dat Two Face een bank probeert te overvallen. Je kan hem verhinderen door middel van een Predator-missie. Ga naar de bank op Miagani Island. Wanneer je het alarm hoort, moet je 8 criminelen knock-out slaan. Aangezien het alarm gaat, hoef je niet stilletjes te doen. Zodra je deze 8 criminelen hebt verslagen, wordt de overval gestaakt door Two Face. Dan wordt het een echte Predator-missie zoals je deze kent. Versla vervolgens alle komende vijanden en tot slot Two Face zelf. Wanneer je Two Face verslagen hebt, moet je naar de GCPD rijden om de missie te voltooien en de trophy in ontvangst te nemen.

The Monster Machine - Track Down and Apprehend the Serial Killer
Tijdens je eerste trip naar de GCPD ontvang je informatie over een dood lichaam, welke opgehangen is aan een nabije brug. Ga er naar toe en je zult zien dat de gevonden DNA geen uitsluitsel geeft over de identiteit van het slachtoffer. Je zult nu moeten zoeken met jouw Deep Tissue Scanner. Nu zul je iets op het lichaam vinden en kan de identiteit worden achterhaald. In totaal zijn er 6 lichamen die gevonden moeten worden. Wanneer je operamuziek hoort, weet je dat je in de buurt bent en de omgeving moet gaan uitkammen. Zodra je alle lichamen hebt geidentificeerd, kun je de seriemoordenaar opzoeken en in gevecht gaan. Je kunt hem alleen maar verslaan middels een “takedown”-aanval. Wanneer je dat hebt gedaan, kun je de moordenaar oppakken en hem naar de GCPD tijden. Aansluitend kijg je dan ook de trophy toegewezen.

Gates of Gotham - Destroy All of the Militia Watchtowers
Net voordat je het luchtschip voor de eerste keer kunt betreden, moet je een uitkijktoren uitruimen. Wanneer je deze hebt uitgeruimd, kun je de rest (verspreidt over Gotham) op dezelfde manier doen. In totaal zijn er 21 en wanneer je ze allemaal weet uit te ruimen, ben je weer een trophy rijker.

Gotham Underground - Defuse All of the Militia Explosive Ordinance in Gotham City
Je moet de mijnen vernietigen, welke door de militanten in heel Gotham zijn verspreidt. De eerste mijn moet je vernietigen in Main Story, maar de rest van de mijnen moet je zelf vinden. In totaal zijn er 15 mijnen. Deze zul je tegenkomen door te vliegen of te rijden door de stad. Door via het menu de desbetreffende missie te selecteren, kun je zien hoeveel er nog zijn en in welk deel van de stad. Vernietig alle mijnen om deze trophy te krijgen.

Cold World - Destroy the First Weapons Cache in Gotham City
Op een gegeven moment moet je afspreken met Nightwing en wordt je ingelicht over een wapenopslagplaats. Aansluitend moet je een zender op een busje plaatsen, zodat het busje gevolgd kan worden naar deze wapenopslagplaats. Eenmaal bij de opslagplaats aangekomen, moet je boven op het gebouw gaan staan en een Predator Encouter uitvoeren. Wanneer je dit gedaan hebt, moet je het gebouw binnen gaan en Penguin ondervragen. Vervolgens moet je met veel bewakers gaan vechten. Zodra je deze weet te verslaan, moet je de kluis in gaan. Dan spuit je wat Explosive Gel in de kluis, doe je de kluis dicht en blaas je de kluis op. Nadat je weet te ontsnappen, krijg je deze trophy toegewezen.

AR Challenges en Het Gros van de Resterende Trophies

Nu kunnen we ons richten op de AR-Challenges en een groot deel van de resterende trophies. Na deze reeks is het behalen van de felbegeerde Platinum trophy binnen handbereik.

A Leap of Faith - Complete 8 different jumps over 100 meters
Om deze trophy te halen, moet je 8 verschillende sprongen met de auto maken over een afstand van 100 meter. Door heel Gotham staan er schansen geplaatst. Deze schansen kunnen vervolgens gebruikt worden om een sprong met de Batmobiel te maken. Om zulke grote sprongen te kunnen maken, moet je eerst de afterburner van de auto volledig geupgrade zijn. In totaal zijn er 16 schansen door Gotham City geplaatst. Het is daarnaast verstandig om sommige sprongen een paar keer te doen, zodat je zeker weet dat je de vereiste afstand hebt behaald.

Absolution - Achieve 69 Stars in AR Challenges
De AR Challenges lijken erg veel op de uitdagingen uit de vorige game. Maar omdat de Batmobiel speelbaar is in deze versie, zijn er ook uitdagingen met die met de Batmobiel uitgevoerd moeten worden. In navolging van deze trophy, zul je ook de trophies Sins of Youth - Achieve 23 Stars in AR Challenges en Fortunate Son - Achieve 46 Stars in AR Challenges vrijspelen.

Om tijd te besparen moet is het verstandig om de AR Challenges vanuit het hoofdmenu te benaderen. Totaal zijn er 23 AR Challenges en om totaal 69 sterren te behalen, zul je elke AR Challenge met 3 sterren moeten halen.
De AR Challenges zijn als volgt onderverdeeld:

 • 4 Combat Challenges, waarbij je totaal 12 sterren kunt behalen.
 • 4 Predator Challenges, waarbij je totaal 12 sterren kunt behalen.
 • 5 Batmobiel Race Challenges, waarbij je totaal 15 sterren kunt behalen.
 • 4 Batmobiel Vecht Challenges, waarbij je totaal 12 sterren kunt behalen.
 • 6 Batmobiel Hybrid Challenges, waarbij je totaal 18 sterren kunt behalen.

Wanneer je alle AR-Challenges met 3 sterren weet te behalen, ontvang je deze waardevolle trophy.

Blunt Trauma - Perform Every Type of Predator Takedown
Deze trophy speel je vrij door elke Predator Takedown te doen die het spel kent. Het is belangrijk om te weten dat je deze uitvoert tijdens Free Roaming (dus in Gotham City, zonder dat je een missie aan het spelen bent). Totaal zijn er 21 verschillende aanvallen. De onderstaande aanvallen moeten met succes worden voltooid,

 • Inverted Takedown
 • Ceiling Takedown
 • Fear Multi-Takedown
 • Vent Takedown
 • Environment Takedown
 • Silent Takedown
 • Knockout Smash
 • Smoke Pellet Takedown
 • Window Takedown
 • Glide Kick
 • Takedown From Above
 • Drop Attack
 • Line Launcher Takedown
 • Wooden Wall Takedown
 • Corner Takedown
 • Perched Takedown
 • Floor Grate Takedown
 • Ledge Takedown
 • Grappel Boost Takedown
 • Ceiling Grate Takedown (From Above)
 • Ceiling Grate Takedown (From Below)

Brutality 101 - Perform 15 Different Combat Moves in One FreeFlow
In totaal kun je uit 30 verschillende gevechtsbewegingen kiezen in het spel. Om deze trophy te halen, moet je 15 verschillende gevechtsbewegingen doen in een combo. Hiervoor kun je het beste AR-Challenge Gotham Knights voor opstarten. Hieronder een lijst met 30 verschillende gevechtsbewegingen, welke je als een combo aan een moet schakelen.

GevechtsbewegingKnoppencombinatie
CounterΔ
Strike
Cape StunO
Super StunOOO
Charged Super StunO ingedrukt houden
RedirectLS+XX (richting de vijand)
Aerial JuggleOOO□
Batclaw SlamL2+ Δ□
Blade Dodge TakedownLS (weg van de vijand), Δ inhouden en loslaten
Batclaw Super StunL2+ ΔO
Ground TakedownR2+□ (op een vijand die op de grond ligt)
Aerial AttackOXX
Quick BatarangL2
Quick Freeze BombR2+R2
Electrical ChargeL2+O
Explosive GelL2+□
Environmental TakedownX+□
BeatdownO□□□
Combat Pick UpR2+O
Weapon Steal□+X
Special Combo BatarangL2 ingedrukt houden (met volle Combo Meter)
Special Combo Freeze BlastR2+R2 ingedrukt houden (met volle Combo Meter)
Special Combo Explosive GelL2+□ ingedrukt houden (met volle Combo Meter)
Special Combo TakedownO+ Δ ingedrukt houden (met volle Combo Meter)
Special Combo Electrical ChargeL2+O ingedrukt houden (met volle Combo Meter)
Special Combo BatclawL2+ Δ ingedrukt houden (met volle Combo Meter)
Special Combo Multi Ground TakedownX+O ingedrukt houden (met volle Combo Meter)
Special Combo Disarm and DestroyΔ+□ ingedrukt houden (met volle Combo Meter)
Batmobile Assisted TakedownX+□ (wanneer de Batmobiel in de buurt is)
Tag Team TakedownL1 (wanneer Robin of een andere hulpschieter in de buurt is)

Choice of Weapons - Use All Five Batmobile Weapons Successfully in One Tank Battle
Om deze trophy te halen moet je alle wapens van de Batmobiel gebruiken in een Tank Battle.
De 5 wapens van de Batmobiel zijn de volgende.

WapenKnoppencombinatie
The VulcanR1
60mm RoundsR2
Missile Barrage
VirusΔ
EMPO

De Vulcan en de 60mm Rounds kunnen altijd worden gebruikt bij een gevecht. Voor de laatste drie moet de meter van de Special Weapons Bar vol zijn. Het is dus verstandig om de Batmobiel hiervoor te upgraden. Zodra je al deze vijf wapens hebt gebruikt in een Tank Battle, zul je de trophy ontvangen.

Cycle of Violence - Use 100 Quick Gadgets While in Free Flow Combat
Deze trophy moet je behalen in de Free Flow Combat-gevechten. Alle gadgets zijn toegestaan. Niet alle 100 Quick Gadget-aanvallen moeten in een combo worden uitgevoerd, want deze worden bijelkaar opgeteld. Je kunt de volgende combinaties gebruiken om een Quick Gadget aanval te doen.

Quick GadgetKnoppencombinatie
BatclawL2+Δ
Electrical ChargeL2+O
Explosive GelL2+□
BatarangL2
Freeze BlastL2+R2

Doe totaal 100 keer een Quick Gadget-aanval en de trophy is van jou.

Death and Glory - Take Out 20 Thugs With Fear Takedowns
Al vrij vroeg in het spel krijg je een nieuw Batman-kostuum. Dit kostuum geeft je de mogelijkheid om zogeheten “Fear Takedowns” te doen. Je kunt hiermee in slowmotion met een groep vijanden vechten. Hiervoor moet je eerst in Stealth Mode en achter 2 of meer vijanden komen te staan. Dan zul je de optie zien verschijnen om een Fear Takedown te doen. Voordat je dit doet, moet je wel zorgen dat jouw Fear Meter redelijk vol zit. Wanneer je 20 vijanden knock-out hebt geslagen/getrapt, ben je weer een trophy dichterbij de Platinum trophy.

Dirty Tricks - Achieve 3 minutes of drifting time in the Batmobile
Om deze trophy te behalen, moet je 3 minuten lang “driften” (slippen) in de Batmobiel. Dit doe je door met de Batmobiel te rijden, een bocht te nemen en vervolgens □ in te houden. Je kunt het best een groot en open gebied in Gotham zoeken en daar gewoon lekker rondjes slippen. Blijf driften tot de trophy wordt vrijgespeeld. Daarnaast is het wel handig om te weten dat je niet een drift van 3 minuten lang hoeft te doen, maar dat de driftijden bijelkaar worden opgeteld.

Gotham After Midnight - Glide For 400 Meters While Less Than 20 Meters From The Ground
Zoek een hoog gebouw in Gotham en zorg dat je bovenop het gebouw komt te staan. Spring vervolgens van het gebouw af en doe een Dive Bomb. Hierdoor zorg je dat je een flinke snelheid krijgt. Wanneer je bijna bij de grond bent, trek je op en zorg je ervoor dat je 400 meter lang laag blijft vliegen. Lukt dit je? Dan mag je weer een trophy aan jouw lijst toevoegen.

Point of Impact - Perform 5 Perfect Shots in a Row with the Vulcan Gun Without Taking Damage
Je moet 5 perfecte schoten op rij lossen met de Vulcan zonder zelf schade op te lopen. Dit doe je door te schieten op de zwakke plekken van standaard tanks. Om deze trophy te halen kun je het best AR Challenges Untouchables of One Man Army opstarten. Wanneer je achterelkaar 5 schoten weet te plaatsen op zwakke plekken van de tank (zonder zelf geraakt te worden), krijg je deze trophy.

Run Through The Jungle - Fly Under 3 Main Bridges Between the Islands in One Continuous Glide
Allereerst is het belangrijk om de Batmobiel te upgraden, want voor deze trophy moet je Super Eject Level 2 aanschaffen. Rij vervolgens naar Perdition Bridge en parkeer daar de auto. Hou vervolgens de knop X ingedrukt, zodat je Charge Meter vol loopt. Druk vervolgens nog een keer op X, zodat je hoog in de lucht wordt afgeschoten. Doe gelijk een Dive Bomb en trek op voordat je het water raakt. Ga vervolgens de eerste brug onder door. Om naar de volgende twee bruggen te komen, moet je af en toe een Dive Bomb doen. Hierdoor behoudt je snelheid. Wanneer je bij de tweede brug komt, ga er dan eerst overheen en vervolgens onderdoor. Doe je dit niet, zul je snelheid verliezen en kom je niet naar bij de derde brug. Vervolgens ga je naar de derde brug en zodra je hier onderdoor weet te vliegen, zul je weer een trophy rijker zijn.

Savage Metal - Smash 10 Militia Transport Vehicles off the Road Without Using the Immobilizer
Je moet 10 voertuigen van de militanten vernietigen door middel van Side Swiping. Dit doe je door naast een voertuig te rijden, X en de richting van het voertuig in te drukken. Je kunt het beste gewone voertuigen pakken en de APC’s negeren. Mocht je geen voertuigen meer tegenkomen van de militanten, kies dan voor de AR Challenge Seek and Destroy.

Seduction of the Gun - Achieve 50 Critical Shots on Light Tanks
Je moet 50 perfecte schoten op rij lossen met de Vulcan. Dit doe je door te schieten op de zwakke plekken van standaard tanks. Om deze trophy te halen kun je het best AR Challenges Untouchables of One Man Army opstarten. Wanneer je achterelkaar totaal opgeteld 50 schoten weet te plaatsen op zwakke plekken van de tanks, krijg je deze trophy.

The Real Deal - Takedown 20 Moving Cars Without Using The Batmobile
Wanneer je boven auto’s vliegt, krijg je de optie om een auto te pakken door middel van □ in te drukken. Je kunt dit alleen doen bij normale auto’s en dus niet bij voertuigen van militanten. Zet Detective Mode aan en vlieg wat rond. Al snel zul je auto’s spotten om deze takedown bij uit te voeren. Doe dit 20 keer en wederom mag je een trophy in ontvangst nemen.

Pak die Platinum-trophy

Nog slecht een trophy verwijderd van de Platinum-trophy en het enige wat je hoeft te doen, is het verhaal volledig opnieuw spelen.

The Long Halloween - Wayne vs Crane in New Story +
Wanneer je de laatste missie hebt gehaald van het spel, maak je kennis met de optie New Story +. Deze modus is moeilijker dan wat je gewend bent. De moeilijkheidsgraad voor deze modus staat namelijk op Knightmare. De grootste verschillen ten opzichte van het gewone verhaal zijn als volgt.

 • Vijanden doen meer schade en kunnen ook meer schade hebben.
 • Tanks schieten sneller en hebben ook meer leven.
 • Er wordt niet meer aangegeven wanneer je een counter kunt plaatsen.
 • Alle behaalde gadgets en upgrades uit de vorige game worden overgezet naar New Story +.
 • Alle behaalde en openstaande Riddler Trophies uit de vorige game worden overgezet naar New Story +.
 • Extra missies zullen niet worden overgedragen naar New Story + en kunnen keer op keer gespeeld worden. Hierdoor kun je aan XP werken, waarmee je vervolgens weer upgrades en gadgets mee kan kopen.

Wanneer je het verhaal opnieuw weet uit te spelen, zul je deze trophy ontvangen. Je hoeft je dus niet bezig te houden met alle extra missies, Riddler trophies en andere zaken. Daarnaast heb je dit allemaal al gehaald, wanneer je volgens de volgorde in deze trophyguide werkt.

I AM the Batman!Reclaim Your City
Wanneer je alle trophies hebt gehaald, mag je eindelijk de platinum trophy in ontvangst nemen. Je inzet en harde werken hebben geleidt naar dit moment. Een moment om trots op te zijn en wellicht iets om te vieren. Trakteer jezelf op een nieuw spel zoals Rocket League of Mortal Kombat X. Je hebt immers alles uit Batman Arkham Knight gehaald wat er in zat.
© 2015 - 2024 Lo-writer, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Filmrecensie: Batman BeginsrecensieFilmrecensie: Batman BeginsVan de Batmanfilms moet je houden en als dit niet het geval is, boeit het hele onderwerp niet. Maar voor de liefhebber i…
Hotline Miami 2 - Wrong Number: TrophyguideHotline Miami 2 - Wrong Number: TrophyguideOp 10 maart 2015 is het tweede deel van Hotline Miami uitgekomen, te weten Hotline Miami 2: Wrong Number. Het spel is on…

Minecraft: hoe maak je een onzichtbaar doolhof?Minecraft: hoe maak je een onzichtbaar doolhof?In Minecraft kun je op allerlei manieren een doolhof maken. Bijvoorbeeld door muren te plaatsen. Het kan echter nog spec…
Rocket League: TrophyguideRocket League: TrophyguideOp 7 juli 2015 is het spel Rocket League digitaal uitgekomen en is het vervolg op Supersonic Acrobatic Rocket-Powered Ba…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Mjames, Pixabay
 • Official Website Batman Arkham Knight - https://www.batmanarkhamknight.com - 23-07-2015
 • Website Rocksteady - http://www.rocksteadyltd.com - 23-07-2015
Lo-writer (49 artikelen)
Laatste update: 10-05-2017
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.