Rocket League: Trophyguide

Rocket League: Trophyguide Op 7 juli 2015 is het spel Rocket League digitaal uitgekomen en is het vervolg op Supersonic Acrobatic Rocket-Powered Batlle-Cars. Het spel zal niet fysiek in de winkel te koop worden aangeboden en is enkel te verkrijgen in de onlinewinkels van Steam en Playstation (PSN). In totaal kent het spel 36 trophies. Maar welke trophies kent het spel en hoe kun je deze behalen?

Trophies

Bijna elke gamer weet wat trophies zijn. Bijna elk spel heeft een lijst met te behalen doelstellingen. Wanneer een doelstelling wordt gehaald, wordt dit beloond met een zogeheten trophy. Een beker die aan het profiel van de speler wordt toegekend. De behaalde bekers zijn vaak terug te zien in het profiel van de speler en de bekers zijn ook te zien door bevriende spelers. Het gaat bij de trophies voornamelijk om zogeheten "bragging-rights".

Algemene info over Rocket League

Rocket League is een mix van voetbal en auto’s. De auto’s worden vormgegeven door op afstand bestuurbare auto’s. Het doel is om middels de auto meer doelpunten te maken dan je tegenstander.

De besturing

De besturing van de auto's gebeurt door middel van de volgende instellingen.

Knoppen op de controllerActie
ΔVeranderen van camera-positie
OBoost
O + in de luchtVliegen/zweven
XSpringen en wanneer de auto ondersteboven ligt, kun je deze met X omdraaien
X + XDubbele sprong
X + X + ↑Voorwaartse draai
X + X + ↓Achterwaartse draai
X + X + ←Draai linksom
X + X + →Draai rechtsom]

Het Behalen Van Alle Trophies

Om alle trophies te halen kun je de hieronder beschreven strategie hanteren. Allereerst is het verstandig om met de trophies te beginnen, waarin er getraind moet worden. Zo ben je niet alleen bezig met het behalen van de trophies, maar kun je gelijk wat vaardigheden onder de knie krijgen voor de rest van de trophy-jacht.

Know The Drill - Complete a Practice Drill
Kies vanuit het hoofdmenu voor de optie Training. Je kunt vervolgens kiezen uit 3 verschillende categorieen. Kies voor een training als Goalie, Striker of Areal Positions. De training mag worden uitgevoerd op elke gewenste moeilijkheidsgraad. Zorg ervoor dat je deze 1 training met succes doorloopt en de trophy is van jou.
Drill Sergeant - Complete Every Practice Drill (Any Difficulty)
Kies vanuit het hoofdmenu voor de optie Training. Je kunt vervolgens kiezen uit 3 verschillende categorieën. Kies voor een training als Goalie, Striker en Areal Positions. Ook deze trainingen mogen worden uitgevoerd op elke gewenste moeilijkheidsgraad. Zorg ervoor dat je deze al deze drie trainingen met succes doorloopt en je mag wederom een trophy claimen.

Vervolgens kunnen we ons gaan storten op de resterende 34 trophies, welke over het algemeen behaald kunnen worden in de Exhibition- en Online modus.
Super Victorious - Win A Total Of 30 Games Across Any Game Mode en Winner - Win a Total of 5 Games Across Any Mode
Om alle opties voor het aanpassen van jouw auto's te krijgen, moet je ongeveer 170 wedstrijden spelen. Door de aanpassingen vrij te spelen, wordt het makkelijker om wedstrijden te winnen. In principe krijg deze trophy door het spel normaal te spelen en op den duur wedstrijden te winnen. Mocht het echt niet lukken, kun je ook via het hoofdmenu naar Exhibition Game gaan en de moeilijkheidsgraad op "No Bots" zetten. Je bent dan de enige in het spel, waardoor winnen een zeer makkelijke opgave wordt. Je kunt tevens je progressie bekijken door via het hoofdmenu naar Stats te gaan. Hier staan je totaal aantal gespeelde wedstrijden en hoeveel wedstrijden je hebt gewonnen.
The Streak - Win 10 Games in a Row Across Any Mode
Kies via het hoofdmenu voor de optie Exhibition Game Mode en zet de moeilijkheidsgraad op "No Bots". Zodra de wedstrijd begint, scoor je een keer en kun je even lekker achterover zitten tot de speeltijd is verstreken. Herhaal dit proces 9 keer en je bent weer een trophy rijker.

Helen's Pride - Score 6 Goals in a Single Game
Kies vanuit het hoofdmenu Exhibition Match met No Bots en zorg dat je minimaal 6 doelpunten maakt in deze wedstrijd. Wanneer dat je gelukt is, zul je deze trophy in ontvangst mogen nemen.

Battle-Car Collector - Unlock All Battle-Cars
Er zijn in totaal 11 bestuurbare voertuigen in Rocket League. Door gewoon het spel te spelen en wedstrijden te winnen, worden op den duur alle auto's vrijgespeeld. Om deze trophy vrij te spelen, moet je minstens een keer met elke auto een wedstrijd winnen. Wanneer je dat hebt gedaan, mag je rijden in Sweet Tooth's infamous Ice Cream Truck uit Twisted Metal. Deze trophy zal zich aan jouw prestaties toevoegen, zodra je een wedstrijd wint met de laatste auto.

Pick-Me Up - Collect 5 Items, Drops in the Bucket - Collect 50 Items en Stocked - Collect All Items
Voor deze 3 trophies hoef je niets meer te doen behalve 165 wedstrijden spelen. Dit kan in de online modus, maar ook middels Exhibition modus en Private Matches. Voor elke wedstrijd die je voltooid krijg je een beloning. Het maakt niet uit of je wint over verliest. Elke beloning wordt willekeurig toegekend. Je kunt je progressie volgen door vanuit het hoofdmenu naar Garage te gaan. Om deze trophy te halen, moet je de volgende items/beloningen behalen:
 • Body: 11
 • Decals: 70 (elke auto heeft 10 stickers/prints, behalve de Sweet Tooth)
 • Paint: 5 verschillende verfafwerkingen
 • Wielen: 25
 • Rocket Trail: 36
 • Topper: 18
 • Antenna: 34

Wanneer je al deze onderdelen weet te bemachtigen, zul je 3 trophies rijker zijn.

Perfect Start - Win Your First Game of the Season, Team Player - Play Against Every Team in a Season, Rocketeer - Complete the Regular Season en Champion - Win the Season Championship
Om het snelst deze 4 trophies te halen, doe je er verstandig aan om een Season te beginnen van 9 wedstrijden met 4 teams voor de playoffs. Nadat je de eerste 9 wedstrijden hebt gespeeld, worden de 4 hoogst geplaatste teams geplaatst in een Sudden Death-pool.
Je zult de trophy Perfect Start krijgen door het winnen van een wedstrijd. Wanneer je uiteindelijk kampioen weet te worden, zullen de andere 3 trophies ook worden vrijgespeeld. Mocht het niveau te hoog zijn en je komt niet door het spel heen, kun je er ook voor kiezen om de moeilijkheidsgraad op Rookie te zetten.

Grease Monkey - Costumize Every Slot On A Single Battle-Car
Ga vanuit het hoofdmenu naar de Garage. Hier kun je een auto aanpassen naar jouw smaak. Maar om deze trophy te halen, moet je minimaal de volgende dingen veranderen/aanpassen:
 • Kies een "decal-design" (een sticker van bijvoorbeeld vlammen, sterren, strepen of iets dergelijks)
 • Kies een verfafwerking (voor beiden teams)
 • Verander de wielen
 • Pas je "Rocket Trail" aan (denk bijvoorbeeld aan nieuwe kleuren)
 • Voeg een Topper toe
 • Voeg een Antenna toe

Zodra je elke categorie hebt aangepast, zul je deze trophy in ontvangst mogen nemen.

Pitch Veteran - Play Total of 20 Games Acros Any Game Mode
Deze trophy zul je krijgen wanneer je minimaal 20 wedstrijden hebt gespeeld. Deze trophy krijg je door het spel gewoon te spelen. Maar ook wanneer je alle trophies wilt halen, krijg je al minimaal 20 wedstrijden voor de kiezen.

Rider's Block - Make 20 Saves
Om deze trophy te bemachtigen moet je 20 keer een doelpunt voorkomen. Dit kun je het best doen door tijdens een wedstrijd als keeper te spelen. Lukt het je niet om 20 reddingen te maken, kun je deze trophy ook halen met hulp van een bevriende speler of met een extra controller. Kies dan een Exhibition Match en probeer herhaaldelijk de bal uit het doel te houden. Je kunt jouw progressie volgen door vanuit het hoofdmenu naar Extras te gaan. Daar staan al jouw statistieken weergegeven.

Break Shot - Score a Goal by Hitting Your Opponent Into the Ball
Het is de bedoeling om een doelpunt te maken, waarbij de tegenstander met de bal wordt geraakt. De makkelijkste manier is een schot op het doel te nemen en hopen dat de tegenstanders er achteraan rennen. Ren daar vervolgens achteraan en boost op het laatste moment tegen de tegenstander aan. Hierdoor zal de tegenstander en de bal in de goal verdwijnen en kun je weer een trophy bijschrijven.

Turbocharger - Use your Rocket Boost for a Total of 5 Minutes
Deze trophy kun je bijna niet missen. Je krijgt energie voor de boost door over de gouden paden te rijden of door de gouden ballen te rijden. De gouden ballen zorgen voor een 100% volle boost, terwijl de gouden paden slechts 12% geven. Blijf dus boosten en zorg dat je ondertussen wat gouden ballen of paden raakt, waardoor je je boost kan verlengen. Doe dit totaal 5 minuten en de trophy is van jou.

Speed Demon - Completely Fill And Then Empty your Rocket Boost 10 Times in a Single Match
De makkelijkste manier is de boostmeter telkens te vullen middels een gouden bal. Deze zorgt voor een 100% vulling van je boostmeter. Vul de meter 10 keer en rijdt deze 10 keer helemaal leeg en de trophy zal worden vrijgespeeld.

Minute to Win it - With Only 60 Seconds Left, Win a Game in Which You Were Tied or Trailing
Voor deze trophy moet het tijdens een wedstrijd gelijk staan (of zelfs achter staan). Wanneer je gelijk staat, is het makkelijker om deze trophy te halen. Daarnaast is het slim om tegen een bevriende speler te spelen of de moeilijkheidsgraad te verzwakken naar Rookie. Laat de tegenpartij een keer scoren en zorg dat je zelf ook een keer scoort. Wanneer de laatste 60 seconden van de wedstrijd ingaan, is het noodzaak een doelpunt te maken. Hierdoor win je niet alleen de wedstrijd, maar verdien je ook nog eens een trophy.

SARPBC Forever - Play with Both Classic Battle-Cars
De voorganger van Rocket League was Battle Cars from Supersonic Acrobatic Rocket-Powered Battle-Cars. Hierin stonden 2 auto's centraal, welke ook een plaats hebben gekregen in het vernieuwde concept. Deze auto's zijn The Backfire en Octane. Je kunt deze auto's kiezen in de Garage. Speel een wedstrijd met deze auto's en wederom zul je een trophy rijker zijn.

Wall-Crawler - Drive on the Dome Walls for a Total of 5 Minutes
Rij met je voertuig tegen de muren en probeer de arena's rond te rijden. Kijk uit dat je niet doorrijdt naar het plafond. De auto komt dan namelijk naar beneden. Zorg dat je 5 minuten tegen en op de wanden rijdt en deze trophy is van jou. Je hoeft niet 5 minuten in wedstrijd tegen de muur te rijden, maar dit mag verdeeld worden over meerdere wedstrijden.

Feather in Your Recap - Watch a Save File in Replay Mode
Aan het eind van een wedstrijd (zoals Exhibition, Season, Online en dergelijke) krijg je een menu te zien. Zoek naar de optie Save Replay in dit menu en selecteer deze. Vervolgens krijg je de optie View It Now. Selecteer deze en je zult (meestal) naar het begin van de wedstrijd worden gebracht. Kies vervolgens voor Play en begin te kijken naar de gespeelde wedstrijd. Hierdoor zal de trophy worden vrijgespeeld.

Clean Sheet - Win a Game Without Giving Up a Single Goal
Deze trophy kun je het best halen door een Exhibition Game te starten, waarbij wordt gekozen voor No Bots. Speel deze wedstrijd uit of werk ondertussen aan andere trophies (zoals Wall-Crawler). Zodra de wedstrijd is afgelopen, ontvang je deze trophy.

Triple Threat - Win a 3v3 Game, Double Up - Win a 2v2 Game en Singles Club - Win a 1v1 Game
Kies vanuit het hoofdmenu een Exhibition Match. Kies vervolgens de teamgrootte, afhankelijk voor welke van de drie genoemde trophies je wilt spelen. Zolang je maar zorgt dat je elke teamgrootte hebt gehad en daar ook mee hebt gewonnen. Je zult dus een keer met 1, 2 en 3 spelers in je team moeten spelen. Daarnaast kun je de moeilijkheidsgraad terugschroeven naar Rookie. Zorg dat je deze 3 wedstrijden wint en je zult worden beloond met 3 trophies.

Still A Show-Off - Score a Goal While Reversing
Voor deze trophy moet je zorgen dat je een goal maakt terwijl je achteruit rijdt. Maak het jezelf (te) makkelijk en start een Exhibition Match met No Bots. Zorg dat je goed achter de bal staat en breng met beleid (achteruit rijdend) de bal naar de goal van de tegenstander en scoor. Hierdoor zul je de trophy op de meest makkelijke manier ontvangen.

Traveler - Play in Every Rocket League Stadium
Tijdens het spelen van een Season, speel je steeds meer stadions vrij en zul je deze trophy automatisch ontvangen. Maar mocht je deze trophy willen halen middels Exhibition-wedstrijden, zijn de onderstaande 4 stadions de locaties waar gespeeld moet worden om deze trophy vrij te spelen:
 • Mannfield
 • Urban Central
 • DFH Stadium
 • Beckwith Park

Tinkerer - Customize One Slot on a Single Battle-Car
Kies vanuit het hoofdmenu de optie Garage. Hier zie je 7 verschillende categorieën die kunnen worden aangepast en betrekking hebben op de auto. Pas een onderdeel aan met een van de verkregen beloningen en sla deze op. Al snel zal de vrijgespeelde trophy zich tonen.

First-Timer - Score Your First Goal
Deze trophy zal zich vanzelf gaan tonen, maar kies Exhibition Match met No Bots als je hier niet op wilt wachten. Scoor vervolgens de eerste goal en de trophy zal aan jou worden toegekend.

Barras Bravas - Play an Online Game with a Friend
Om deze trophy te halen is het noodzakelijk dat je een PS+-account hebt en iemand in de vriendenlijst die het spel ook heeft (en waarmee je een Online Match mee kan spelen). Kies vanuit het hoofdmenu Create A Party en nodig een speler uit vanuit Chat Party of Friends List. Zodra je een bevriende speler hebt gekozen, kies dan Play Online vanuit het hoofdmenu. Je kan aansluitend kiezen voor een wedstrijd tegen Rocket League Fanatics. Het is echter makkelijker om te kiezen voor een Private Match. Zodra de wedstrijd begint, wordt de trophy vrijgespeeld.

Friendly - Play an Exhibition Match
Kies voor Exhibition Match vanuit het hoofdmenu. Kies vervolgens in welke arena je wilt spelen, hoe groot jouw team moet zijn en wat de moeilijkheidsgraad moet zijn. Speel de hele wedstrijd uit en de trophy zal aan jouw toebehoren.

Tot slot kun je je gaan richten op de meest tijdrovende trophies. Wanneer je ook deze trophies weet te bemachtigen, zul je automatisch ook de trophy Virtuoso krijgen.

Far, Far Away... - Drive a total of 500 km
Om deze trophy te bemachtigen, moet je (bij elkaar opgeteld) totaal 500 km rijden. Dit ga je niet redden door 165 wedstrijden te spelen. Je zult dus meer wedstrijden moeten spelen en flink wat kilometers gaan maken. Je kunt in de Garage kijken wat de afstand is die jouw banden hebben afgelegd. Helaas wordt er in het spel niet omgerekend naar kilometers, maar wordt er gesproken over miles. Je zult dus 310 miles moeten hebben gereden om deze trophy te krijgen. Het is raadzaam om eerst alle andere trophies te halen en dan te kijken hoeveel je nog moet rijden om deze trophy te krijgen.

Ook zou je de volgende methode kunnen hanteren. Kies een Exhibition Match en zet de knop voor gasgeven vast met plakband. Je zou ook gebruik kunnen maken van wat plakband. Doe hetzelfde met de stuurrichting en zorg dat deze vast blijft staan op links of rechts. Hierdoor zal de auto constant rondjes draaien en hoef je er eigenlijk niet meer naar om te kijken. Uiteraard wel telkens een nieuwe wedstrijd aanzetten. Wanneer je de benodigde 500 km hebt afgelegd, krijg je deze trophy.

Virtuoso - Unlock All Trophies
Wanneer je alle bovenstaande trophy hebt bemachtigd, krijg je deze trophy automatisch toegewezen en zit je missie (wat betreft het halen van trophies) erop!
© 2015 - 2024 Lo-writer, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hotline Miami 2 - Wrong Number: TrophyguideHotline Miami 2 - Wrong Number: TrophyguideOp 10 maart 2015 is het tweede deel van Hotline Miami uitgekomen, te weten Hotline Miami 2: Wrong Number. Het spel is on…
Nederland op EK voetbal 2021: livestream Nederlands elftalNederland op EK voetbal 2021: livestream Nederlands elftalIn de zomer van 2021 neemt Nederland deel aan het Europees kampioenschap voetbal. Op zondag 27 juni 2021 speelt Oranje h…
Hockey Pro League heren - live op tv en livestreamHockey Pro League heren - live op tv en livestreamDe Hockey Pro League is een landcompetitie, waaraan topteams deelnemen zoals Nederland en België. De wedstrijden van de…
In welke Europa League-ronde komen de Nederlandse clubs?In welke Europa League-ronde komen de Nederlandse clubs?Op verschillende manieren kunnen Nederlandse clubs de Europa League bereiken. Dit kan via de competitie, het bekertoerno…

Batman - Arkham Knight: TrophyguideBatman - Arkham Knight: TrophyguideOp 23 juni 2015 is het vierde deel van de Batman-reeks uitgekomen onder de naam Batman: Arkham Knight. Het spel is ontwi…
Mortal Kombat X: TrophyguideMortal Kombat X: TrophyguideMortal Kombat viert in 2015 haar tiende editie met dit populaire 2D-vechtspel. Wat begon als een tegenreactie op Street…
Lo-writer (49 artikelen)
Laatste update: 10-05-2017
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.