Verslavende game-apps voor op je mobiele telefoon

Verslavende game-apps voor op je mobiele telefoon Het spelen van spelletjes op de mobiele telefoon is voor veel mensen een dagelijkse bezigheid geworden. Het is een leuke bezigheid voor als je even niets te doen hebt; het doodt tijd en het kan zeer vermakelijk zijn. Veel van de game-apps zijn verslavend. Het gaat hier niet om mooie grafisch ontworpen spelletjes, maar dit zijn veelal de simpelere spelletjes, waarbij je je eigen highscore of die van je vrienden wil verbreken. Ben jij een gamefanaat? Bekijk dan de onderstaande spelletjes eens!

Fruit Ninja

Ontwikkelaar: Halfbrick Studios

In Fruit Ninja is het de bedoeling om stukken fruit die in de lucht worden gegooid doormidden te snijden. Dit doe je door een vegende beweging over het touchscreen te maken. De speler moet al het fruit doorsnijden. Je hebt drie levens; bij drie gemiste stukken fruit beëindigt het spel. Wanneer je honderd stukken fruit of een veelvoud daarvan hebt doorgesneden, krijg je een extra leven (tenzij de speler nog niets gemist heeft). Tussen het fruit in worden ook bommen de lucht in gegooid. Wanneer je deze raakt, eindigt het spel direct.

Crazy Quiz

Ontwikkelaar: Zanorg

Crazy Quiz is een gevarieerde quiz. Het spel bevat honderd levels, waarin er een beroep wordt gedaan op je kennis, je geheugen, je behendigheid en je reactievermogen. Wanneer je een vraag goed hebt beantwoord, kom je een level verder. Wanneer een vraag foutief wordt beantwoord, moet je een level terug. Elk level bevat verschillende vragen, dus het is niet zo dat als je een level terug moet je het antwoord al weet, omdat je de vraag uit het betreffende level al hebt gehad. Lukt het jou om alle honderd vragen goed te beantwoorden en het spel uit te spelen zonder gek te worden?

Ball Jump

Ontwikkelaar: Ketchapp

In Ball Jump rolt een balletje over een pad van kubussen. Het enige wat jij hoeft te doen is op het juiste moment het balletje laten springen door op je touchscreen te tappen, zodat het balletje niet naar beneden valt. Voor elk gat dat je overbrugt, krijg je een punt. Het pad van kubussen waarover het balletje rolt, wordt in real-time gebouwd, zodat anticiperen moeilijk wordt. De combinatie van de kubussen wordt hoe verder je komt in het spel, des te uitdagender. Kun jij je highscore verbreken?

Super Drill Panic

Ontwikkelaar: OrangePixel

In het spelletje Super Drill Panic ben je een mol die op de vlucht is voor een drilboor. Je moet je door je telefoon of tablet naar links of rechts te kantelen, een weg zien te banen door het gangenstelsel, zodat je in een steeds diepere grondlaag terechtkomt. Dit is de enige manier om de drilboor te ontwijken. Onderweg kom je goud en diamantjes tegen die je score verhogen, maar als je een paddenstoel raakt, loopt de mol in tegengestelde richting. Super Drill Panic is een simpele game, maar zeer vermakelijk.

1010!

Ontwikkelaar: Gram Games

In deze puzzelgame laat je in een veld van tien bij tien blokjes van verschillende vormen en formaten vallen, om op deze manier zowel horizontale als verticale lijnen te maken. Wanneer je een lijn hebt gemaakt, verdwijnen de blokjes van die lijn. Maar let op: de blokjes zakken niet in de lege ruimtes die zijn ontstaan na het verwijderen van een lijn, zoals dat bij Tetris wel het geval is. Probeer zover mogelijk vooruit te denken en voorkom dat je het blokje dat je moet plaatsen niet meer kwijt kunt. Als dit wel gebeurt, wordt het spel beëindigd.

Temple Run

Uitgever: Imangi Studios

In Temple Run bestuurt de speler een ontdekkingsreiziger die uit een tempel wordt verjaagd en wordt gevolgd door een leger apen. Het personage rent eindeloos rechtuit en jij als speler moet hem helpen alle obstakels, zoals rotsen, bomen, stenen en bruggen te ontwijken. Je kunt je personage laten springen, glijden, draaien en verplaatsen van links naar rechts of andersom. Een goed reactievermogen en perfecte timing is essentieel om ver te komen in dit spel.
© 2015 - 2024 Mileena, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Cheats, hints, eastereggsCheats, hints, eastereggsCheats, hints en eastereggs (codes) zijn er voor bijna alle soorten games (spelletjes). Wat kun je met cheats, easteregg…
Zo blokkeer je spelletjes verzoeken op FacebookTegenwoordig speelt iedereen wel één of meerdere spelletjes op Facebook. Maar als je helemaal geen spelletjes speelt, of…
Gamen voor volwassenenGamen voor volwassenenOver kinderen en het spelen van games valt genoeg informatie te vinden. Waarom kinderen spelen, leeftijdsindicaties en w…
Gamen is goed voor jeGamen is goed voor jeVeel onderzoekers zijn het ermee eens dat games slecht voor je zijn, slecht voor je ontwikkeling en slecht voor je herse…

Vind de geheime gebieden in de Sims 4Vind de geheime gebieden in de Sims 4In de Sims 4 zijn er enkele locaties die op het eerste gezicht niet te vinden zijn. Het zijn gebieden die je zelf moet v…
Minecraft: hoe maak je een onzichtbaar doolhof?Minecraft: hoe maak je een onzichtbaar doolhof?In Minecraft kun je op allerlei manieren een doolhof maken. Bijvoorbeeld door muren te plaatsen. Het kan echter nog spec…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Elcodigodebarras, Pixabay
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Fruit_Ninja
  • https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ketchapp.balljump&hl=en
  • http://androidworld.nl/nieuws/5-verslavende-behendigheidsspellen-voor-android/
  • https://play.google.com/store/apps/details?id=com.gramgames.tenten
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Temple_Run
Mileena (123 artikelen)
Gepubliceerd: 17-08-2015
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.