Vind de geheime gebieden in de Sims 4

Vind de geheime gebieden in de Sims 4 In de Sims 4 zijn er enkele locaties die op het eerste gezicht niet te vinden zijn. Het zijn gebieden die je zelf moet vinden. Wanneer je gebieden hebt gevonden moet je bepaalde acties ondernemen om de gebieden te bereiken en soms moet je over bepaalde vaardigheden beschikken. In deze gebieden vind je objecten die vaak zeldzaam zijn en die je verzamelingen compleet kunnen maken. Let op: voor dit artikel is gebruikgemaakt van de Engelse versie van het spel, sommige woorden en namen zijn hierdoor in het Engels genoemd en niet in het Nederlands.

De vergeten Grotto

De "vergeten Grotto" kun je vinden in de "Oasis Springs" wereld. Er zijn twee verschillende ingangen, waarvan er één achterin het park is, en de ander kun je bij de klif op het "Landgraab" landgoed vinden. Om de ingang te kunnen openen moet je niveau 10 behalen in handigheid wat een tijdje kan duren. Wanneer de ingang is geopend krijg je een aantal opties die je in de goede volgorde moet gaan kiezen, deze zijn:
 1. Wijde pad
 2. Klim op de ladder
 3. Klim op de richel
 4. Reis af naar de Grotto

In dit geheime gebied kun je de vleermuis-vis vangen zonder aas te gebruiken en je kunt er drankjes vangen.

Sylvan Glades

Het verborgen gebied de Sylvan Glades bevindt zich in Willow Creek. Ga naar de kavel met een cabana (woonwagen) die zich in het gebied met kavels rechtsonder in het overzicht bevindt. Als je deze kavel bezoekt vind je een een grote boom met een dikke stam. Deze boom bevat de ingang naar het verborgen gebied.

Benader de boom

Om toegang te krijgen tot de ingang in de boom zul je een aantal acties moeten verrichten. De boom geeft namelijk niet direct de optie om naar binnen te gaan. De volgende acties moeten op volgorde worden ondernomen om toegang te krijgen:
 1. Bekijk de boom (een aantal keren)
 2. Geef de boom water (een aantal keren)
 3. Praat met de boom over zijn wortels
 4. Geef de boom een compliment over zijn bladeren
 5. Verken/onderzoek de boom

In de boom

Nu ben je binnen in de boom, maar je bent er nog niet. Er volgen nu een aantal keuzes die je in de goede volgorde moet nemen voordat je de Sylvan Glades kunt bereiken. Je kunt het zo vaak als je wilt proberen, maar de juiste volgorde is:
 1. Volg het geluid
 2. Ga stroomafwaarts
 3. Betreed de mist
 4. Ga naar de Glades

Binnen in de Sylvan Glades

De Sylvan Glades is een plek waar je verschillende verzamelobjecten kunt vinden en je kunt er ook gaan vissen. Op deze plek kun je de meer zeldzamere objecten vinden en je verzamelingen zo compleet maken. Deze verzamelobjecten zijn onder andere:
 • Vissen
 • Kikkers
 • Metalen
 • Kristallen
 • Geoden
 • Elementen
 • Etc.

Het buitenaardse gebied Sixam

Het geheime gebied Sixam is alleen beschikbaar wanneer je de uitbreiding "Sims aan het werk" hebt. Sixam is een buitenaards gebied waar je niet alleen aliens tegenkomt, maar ook buitenaardse planten en nieuwe metalen en kristallen. Er zijn twee manieren om Sixam te bereiken:
 • Het hoogste niveau (10) van raketgeleerde bereiken en een "wormhole"-generator installeren.
 • De baan als wetenschapper aannemen en zo de "wormhole"-generator kunnen installeren.

Raketgeleerde

Om je niveau in raketwetenschap te bereiken moet je in het bouwen-menu de "Steampunk Flyamajig" kopen. Deze kost vijfduizend Simoleons. Terwijl je de raket repareert zul je je niveau in raketwetenschap verhogen. Je kunt ook andere Sims vragen je te helpen met bouwen. Je kunt andere raketten bouwen door de baan als astronaut aan te nemen. Je verhoogt tijdens deze baan ook je niveau in raketwetenschap. Wanneer je niveau tien hebt bereikt, krijg je de optie om de "wormhole"-generator te installeren.

Wetenschapper worden

Met de "Sims aan het werk" kun je wetenschapper worden en met je Sim meegaan naar zijn/haar werk. Tijdens zijn/haar loopbaan zul je allerlei objecten gaan uitvinden die leuk zijn om mee te spelen en ook je kans op het ontmoeten van aliens vergroten, maar je zult rond niveau 6 de "wormhole"-generator gaan uitvinden. Je werkplek is in het bezit van een raket waaraan je gedurende je loopbaan aan zult werken. Het duurt wel langer om Sixam te bereiken met de raket op deze manier, maar het feit dat je met deze loopbaan andere leuke buitenaardse objecten kunt gebruiken maakt het wel de interessantere optie.
© 2015 - 2023 Esthercita79, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
PC game The Sims 3PC game The Sims 3De Sims 3 is in 2009 uitgekomen. Bij dit spel zijn vele uitbreidingen beschikbaar, waardoor de Sims 3 leuker wordt om te…
De Sims 3 uitbreiding - DierenlevenDe Sims 3 uitbreiding - DierenlevenVele Sims fans zaten er al op te wachten, de uitbreiding om huisdieren in je gezin te kunnen opnemen. Waar de dieren in…

Word een wetenschapper in de Sims 4Word een wetenschapper in de Sims 4In de Sims 3 kon je voor het eerst met je Sims naar hun werk gaan. Dit worden de actieve carrières genoemd. De eerste ui…
Verslavende game-apps voor op je mobiele telefoonVerslavende game-apps voor op je mobiele telefoonHet spelen van spelletjes op de mobiele telefoon is voor veel mensen een dagelijkse bezigheid geworden. Het is een leuke…
Bronnen en referenties
 • www.desims4.nl
Esthercita79 (271 artikelen)
Laatste update: 12-10-2016
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.