Hoe behaal je een plek in de top 10 in Slither.io?

Hoe behaal je een plek in de top 10 in Slither.io? Slither.io is een game die je speelt tegen andere mensen. Het is de opvolger van Agar.io en je kunt het spelen op je mobiel of in je webbrowser. Het spel doet denken aan Snake en het is de bedoeling om de langste slang te worden gekleurde rondjes te eten en je tegenstanders te doden. Hoe kun je Sliter.io een top tien notering krijgen?
Bron: Screenshot Slither.ioBron: Screenshot Slither.io

Wat is Slither.io?

Slither.io is een spel dat een mix is tussen Agar.io en Snake. Het is te spelen als app op je mobiele telefoon en je kunt het ook in je browser op je computer of laptop spelen via de website Slither.io. Je bent in het spel een slang, die alsmaar groeit. Overal op het scherm zie je gekleurde balletjes en wanneer je deze opraapt, dan groei je. Maar, pas op, want in Slither.io ben je niet alleen. Er zijn talloze andere spelers die allemaal een eigen slang hebben en wanneer je één van hen raakt, ga je dood. En wanneer iemand anders doodgaat, komen er een berg balletjes die je kunt eten om nog meer te groeien. Hoe langer je slang, hoe hoger het puntenaantal van je is.

Top 10

In het scherm zie je ook de top 10 beste spelers van het moment. Je kunt ook zien op welke plaats jij staat. Als je net begint, sta je ergens onderaan in de ranglijst en zal je waarschijnlijk niet eens in de buurt komen van de toplijst. Het is nog best lastig om in die top 10 te komen staan, maar er zijn alsnog verschillende mogelijkheden om dit te realiseren. Je moet vooral weten hoe het spel in elkaar zit, zodat je op een optimale manier kunt spelen. Er zijn dus verschillende tips om het spel Sliter.io goed te spelen en veel punten te krijgen.

Veel oefenen

Eén van de belangrijkste manieren om beter te worden in Slither.io, is door veel te oefenen. Kijk hoe tegenstanders spelen en leer ervan. Je kunt door veel te oefenen ook beter ervaren hoe de besturing werkt en welke tactieken werken en welke niet. Hoe meer je speelt, hoe beter je meestal wordt. Je kunt ook bijvoorbeeld op YouTube kijken hoe mensen het spel daar spelen. Wie weet leer je er nog wat van!

Ga extra snel

Je kunt in Slither.io ook een powerboost gebruiken en extra snel gaan. Dit doe je door je muistoets ingedrukt te houden of door dubbel te tikken op je beeldscherm op je smartphone. Let wel op: wanneer je deze boost gebruikt, wordt je slang korter en raak je dus punten kwijt. Probeer goed te kijken wanneer je de boost kunt gebruiken. Soms kun je er iemand mee afsnijden en het kan ook handig zijn om snel wat punten te pakken voordat iemand anders het doet. De powerboost kent ook nadelen, want wanneer je heel snel gaat, is de besturing wat minder gemakkelijk. Houd hier dus rekening mee!

Het midden van het veld

Je kunt in het midden van het veld veel punten scoren, omdat daar alle spelers zijn. Het kan echter ook een gevaarlijke plaats zijn, juist omdat het er zo druk is. Bedenk dus zelf heel goed of je naar het midden kan en durft. Wanneer je heel klein bent, kan het juist handig zijn naar het midden te gaan, maar als je groter bent, ben je ook meteen een groter target voor tegenstanders en is het wellicht veiliger om de buitenrand op te zoeken. Houd je minimap dus heel goed in de gaten.

Volg langere slangen in Slither.io

Wanneer je achter langere slangen blijft, is de kans aanwezig dat je in de buurt bent wanneer ze dood gaan. Je kunt dan heel gemakkelijk de balletjes opeten nadat de grote slang dood is gegaan. Hoe langer de slang is, hoe meer punten jij ermee kunt krijgen. Let wel op dat je niet te dicht achter iemand zit. Zodra ze eten, zullen ze immers groeien en kan het voorkomen dat je tegen de staart van je voorganger aanloopt. Houd dus wel altijd voldoende afstand als je met deze tactiek in de top 10 ranglijst terecht wilt komen.

Bron: Screenshot Slither.ioBron: Screenshot Slither.io

Sluit andere slangen in

Als je lang genoeg bent in Slither.io, dan is het ook gemakkelijker om andere slangen in te sluiten. Je sterft namelijk niet wanneer je je eigen lichaam raakt. Je kunt dus heel gemakkelijk een cirkel maken waar één of meerdere slangen in vast zitten. Je kunt daarna ook veilig de punten opeten, zonder dat andere mensen er bij kunnen komen.

Blijf altijd voorzichtig

De beste manier om een hoge score te halen in het spel Slither.io, is door voorzichtig en oplettend te blijven. Kijk goed hoe je een bepaalde vijand kan verslaan of kies voor de veilige uitweg. Soms kun je meer punten verdienen als je langzaam punten haalt, dan wanneer je snel iedereen probeert te doden. Let vooral goed op wanneer je een stuk groter bent, want een klein slangetje zie je al snel over het hoofd.

Houd de leaderboard in de gaten

Wanneer je weet wie er bovenaan staan in de top 10 bij Slither.io, kun je kijken of je deze spelers misschien tegenkomt. Als het je lukt één van hen te doden, ben je sowieso wat concurrentie kwijt, én kun je met de balletjes die verschijnen een flink stuk groeien. Let overigens niet té veel op de leaderboard, want het kan ook als een afleiding werken en je wilt natuurlijk niet net een slang missen omdat je op de scores aan het letten was.
© 2016 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Slangen in GambiaSlangen in GambiaGambia is een populair vakantieland waar veel toeristen heen gaan, maar waar ook veel buitenlanders permanent of semi-pe…
Reclame in online gamesReclame in online gamesReclame in computerspellen bestaat bijna net zo lang als er computergames zelf zijn. De eerste vormen van reclame in gam…
Snake island: Een eiland vol giftige slangenSnake island: Een eiland vol giftige slangenOfficieel heet het eiland: Ilha da Queimada Grande. Maar doordat er op iedere vierkante meter van het eiland minimaal ee…
Seven games van Parelli - paarden trainenSeven games van Parelli - paarden trainenIedere paardenliefhebber droomt van een hechte band met zijn (bijrijd)paard. De seven games van Parelli bieden een manie…
Don't starve (game): voedsel inslaan voor de winterDon't starve (game): voedsel inslaan voor de winterIn Don't starve is de winter één van de twee dodelijke seizoenen. Omdat je tijdens deze seizoenen niet veel kunt verzame…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Screenshot http://slither.io
  • http://slither.io/
  • https://www.youtube.com/watch?v=ODtc7ntXw0E
  • https://www.youtube.com/watch?v=WCgcbC3jVWM
  • Afbeelding bron 1: Screenshot Slither.io
  • Afbeelding bron 2: Screenshot Slither.io
Writingsuus (705 artikelen)
Gepubliceerd: 03-05-2016
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.