Personages in New Super Mario Bros U

Personages in New Super Mario Bros U New Super Mario Bros U is alweer de vierde game van de New Super Mario Bros-serie. Op 30 november 2012 werd deze game, alleen beschikbaar voor Wii U, gereleased. Het doel van de game is om prinses Peach uit de handen van Bowser, die haar gevangen heeft genomen, te bevrijden. Mario krijgt hierbij hulp van zijn vrienden. In elk level bevinden zich hulpjes van Bowser die verslagen moeten worden en elke wereld heeft ook nog eens een eindbaas. Naast de gigantische hoeveelheid vijanden die al bestonden, heeft Nintendo voor deze game ook weer nieuwe vijanden geïntroduceerd, zoals Dragoneel en Nabbit. Gelukkig krijgt Mario ook meer hulp erbij, met drie verschillende Baby Yoshi's.

Vrienden van Peach

Het verhaal

New Super Mario Bros Wii U begint bij een diner in het kasteel van Peach. Mario, Luigi, blauwe Toad, gele Toad en Peach zitten gezellig te kletsen, totdat er opeens ontploffingen te horen zijn en Bowser met zijn aanhangers in luchtschepen naar het kasteel komt. Bowser gooit Mario, Luigi en de Toads met een mechanische hand ver weg, naar de Eikenvallei, en houdt Peach gevangen in haar eigen kasteel. Mario gaat met zijn vrienden op weg om Peach te bevrijden!

Toad huisjes

In de verschillende werelden die doorlopen moeten worden om bij het kasteel van Peach te komen, zijn verschillende Toad huisjes langs de weg te vinden, waar power-ups of levens te verkrijgen zijn. De Toads, de bewoners van deze huisjes, zullen er alles aan doen om Mario en zijn vrienden te helpen.

Yoshi

Bij hun avontuur krijgen Mario en zijn vrienden hulp van Yoshi en Baby Yoshi. De spelers kunnen op Yoshi, die al langer bestond, rijden en een klein stukje vliegen. Ook kan Yoshi vijanden opeten en als hij zes appels eet zal er een power-up tevoorschijn komen. Een Yoshi komt in bepaalde levels tevoorschijn uit een vraagtekenblok.

Baby Yoshi's zijn nieuw in de Mario-games en staan in de verschillende werelden op Mario en zijn vrienden en te wachten en zullen hen achterna lopen. Wanneer een Baby Yoshi meekomt tot het einde van een level zal hij meegaan naar het volgende level. Een Baby Yoshi moet door de speler worden vastgehouden door 1 in te drukken en deze ingedrukt te houden. Baby Yoshi's bestaan in drie soorten:
  • Ballon Baby Yoshi: Wanneer met de controller wordt geschud zal deze roze Baby Yoshi zich vullen met lucht en omhoog stijgen. Na een paar keer schudden zal hij terug naar de grond komen.
  • Bubbel Baby Yoshi: Deze blauwe Baby Yoshi laat bubbels uit zijn mond komen wanneer met de controller wordt geschud. Wanneer vijanden in deze bubbels terecht komen zullen er munten tevoorschijn komen. Ook kan de speler op de bubbels springen om hoge plekken te bereiken.
  • Lichtgevende Baby Yoshi: Deze lichtgevende gele Baby Yoshi is erg handig in donkere grotten. Hij geeft licht als er met de controller wordt geschud.

Alle Baby Yoshi's eten ook kleine vijanden wanneer ze hier tegenaan lopen.

Vijanden

De belangrijkste vijand heet Bowser, al bekend van andere Mario games. Tegen Bowser moet worden gevochten in de laatste wereld. In andere werelden wordt gevochten tegen de hulpjes van Bowser. Ook zijn er levels in het spel die op het luchtschip van Bowser worden gespeeld. Bowser spuwt vuur en vernietigt vijanden en gebouwen met zijn handen. Bowser heeft ook een kleine sidekick, Bowser Junior. Tegen Bowser Junior moet meerdere keren worden gevochten in het spel en Bowser Junior heeft verschillende hulpmiddelen, zoals vliegende voertuigen en onderwatervoertuigen die raketten afschieten.

Koopalings

Koopalings zijn hulpjes van Bowser, die in deze game allemaal hun eigen luchtschip hebben. In het eindkasteel van elke wereld moet worden gevochten tegen een Koopaling, die altijd een speciale kracht heeft. Wanneer een Koopaling drie keer wordt verslagen, door bijvoorbeeld op hem te springen, is hij helemaal vernietigd en zal hij weg vliegen met zijn schip en gaat de weg naar een nieuwe wereld open. Er zijn zeven Koopalings waar tegen gevochten moet worden:
  • Larry Koopa: De jongste Koopaling, gekenmerkt door zijn lichtblauwe haren en zijn oranje magische staf.
  • Morton Koopa Junior: De enige Koopaling met een bruin gekleurde huid. Zijn wapen is een grote magische hamer.
  • Wendy O. Koopa: De enige vrouwelijke Koopaling heeft een roze strik en vuurt magische ringen af.
  • Iggy Koopa: Hyperactief, gedementeerd en onvoorspelbaar, zo wordt hij beschreven. Hij heeft een gele magische staf.
  • Roy Koopa: Herkend door zijn roze zonnebril en het kanon dat hij bij zich draagt.
  • Lemmy Koopa: Balancerend op een bal gooit hij bommen naar de vijand. Hij heeft haren in verschillende opvallende kleuren.
  • Ludwig von Koopa: De oudste Koopaling, met opvallende blauwe haren en een blauwe magische staf.

Andere gevechten in New Super Mario Bros U

Ook heeft elke wereld een kasteel waarin Boom Boom, Sumo Bro of Kamek moet worden verslagen. Kamek, de heks op haar bezemsteel, verschijnt bij elk gevecht tegen een eindbaas om de eindbaas speciale krachten te geven. Zo krijgt Boom Boom een keer vleugels en kan Sumo Bro elektrische schokken afgeven. In het laatste gevecht tegen Bowser zorgt Kamek ervoor dat Bowser gigantisch groot wordt. Kamek is één keer zelf de eindbaas, waar ze gebruik maakt van magische blokken.

Nieuwe vijanden in New Super Mario Bros U

Naast Koopalings zijn ook in de levels vijanden te vinden die Mario en zijn vrienden proberen te stoppen. Er zijn ongelooflijk veel verschillende vijanden te vinden die al in eerdere Mario games zijn verschenen, zoals Goomba, Koopa Troopa en Piranha Plants. In New Super Mario Bros Wii U zijn zestien nieuwe vijanden verschenen.
  • Dragoneel: Een grote draak, die lijkt op een slang, die onder water voorkomt.
  • Baby Dragoneel: Kleine variant op de Dragoneel, die slomer beweegt en scherpere bochten maakt.
  • Balloon Goomba: Een Goomba die aan een ballon hangt en langzaam naar beneden komt.
  • Big Fire Bar: Een grote variant op de Fire Bar, een draaiende staaf van vuurballen.
  • Bowser Stunner: Lichtgevende afbeelding van Bowsers hoofd dat elektrische schokken afgeeft.
  • Fliprus: Een soort walrus die sneeuwballen gooit.
  • Goombrat: Wezen dat lijkt op een combinatie van een tomaat en een Goomba.
  • Grrrol: Een bal met stekels die over de grond rolt, als variant op de Thwomp, die alleen naar boven en beneden kan bewegen.
  • Mega Grrrol: Een grote versie van de Grrrol.
  • Gurindai: Wordt op de grond gegooid door Latiku, het wezen op het wolkje, en veranderen daarna in een Piranha Plant.
  • Ice Piranha Plant: Een Piranha Plant die ijs schiet.
  • Mecha Cheep: Een variant op de rode vissen, de Cheep Cheeps, die immuun voor vuur is.
  • Targeting Ted: Een rode variant op de Torpedo Ted, verschil is dat de Targeting Ted zijn tegenstander volgt.
  • Red Skull Box: Vuurt Targeting Teds af.
  • Waddlewings: Een oranje gekleurde vliegende eekhoorn die soms een power-up vast heeft.

Nabbit

Een ander nieuw bijzonder personage is Nabbit. Nabbit steelt spullen van Toad huisjes en probeert hiermee weg te komen. Op willekeurige momenten zal Nabbit in een level verschijnen en moet hij worden gevangen. Wanneer dit is gebeurd zullen de spelers een beloning krijgen van een Toad.
© 2016 - 2024 Vlasje24, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De geschiedenis van Mario BrosDe geschiedenis van Mario BrosLees hier alles over de boeiende geschiedenis van Super Mario Bros. Hier vind je alles over de eerste games en de ontwik…
Nintendo's MarioNintendo's MarioMario is een van de bekendste figuren binnen de Game-wereld. Mario is zelfs de mascotte van het merk Nintendo, maar hoe…
Wat is Nintendo Amiibo?Wat is Nintendo Amiibo?Na het grote succes van de gameuitgever Activision met de Skylandersfranchise was het natuurlijk een kwestie van tijd vo…
New Super Mario Bros. 2recensieNew Super Mario Bros. 2New Super Mario Bros. 2 is het vervolg op het zeer succesvolle New Super Mario Bros. die in 2006 uitkwam voor Nintendo D…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: InspiredImages, Pixabay
 • http://newsupermariobrosu.nintendo.com/characters/#/koopalings
 • http://www.mariowiki.com/koopalings
 • De game: New Super Mario Bros Wii U
 • http://www.xgn.nl/rubriek/17256/de-vijanden-in-new-super-mario-bros-wii
 • http://www.mariowiki.com/new_Super_Mario_Bros._U
Vlasje24 (7 artikelen)
Gepubliceerd: 05-07-2016
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.