Pokémon GO: eieren uitbroeden en veel voorkomende problemen

Pokémon GO: eieren uitbroeden en veel voorkomende problemen In Pokémon GO krijg je niet alleen nieuwe Pokémon door deze te vangen maar ook door het in een incubator uitbroeden van eieren. Dit kan soms weleens frustrerend zijn. Soms ben je ervan overtuigd dat je zeker een kilometer gelopen hebt maar heeft de app hiervan maar de helft geregistreerd als gelopen meters. Dit kan een aantal oorzaken hebben. Zo worden meters gelopen terwijl je scherm uit stond niet meegeteld en wordt alleen rekening gehouden met de afstand die je hemelsbreed hebt afgelegd. Rondjes lopen heeft dan dus weinig nut.

Eieren in Pokémon GO

Eieren of eggs zijn een essentieel onderdeel van Pokémon GO. De eieren van 2, 5 en 10 kilometer maken dat je Pokémon aan je Pokedex toe kunt voegen die bij jou in de buurt niet te vangen zijn. Zeker uit de 10 kilometer eieren kun je zeer zeldzame Pokémon krijgen. Om een ei uit te broeden moet je deze in een incubator stoppen. Dit doe je door op het ei te klikken en het aan een incubator toe te wijzen. Vanaf dat moment gaat de app je gelopen meters tellen. Heb je het bijbehorende aantal kilometers gelopen dan komt het ei uit. Niet alleen krijg je er dan een Pokémon bij, je krijgt ook extra candy waardoor je de Pokémon sneller kunt evolueren of kunt trainen. De eieren zijn te verkrijgen bij de Pokéstops en je kunt er maximaal negen tegelijk bezitten.

Zoals gezegd heb je voor het uitbroeden van eieren een incubator nodig. Hiervan behoort er één tot je standaard inventaris. Deze is onbeperkt te gebruiken. Daarnaast kun je wanneer je een level omhoog gaat als beloning één of meer incubators krijgen. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer je level 10 of 20 bereikt. Deze blauwe incubators zijn beperkt te gebruiken, namelijk maar drie keer. Wanneer je coins hebt kun je in de shop zelf ook extra incubators kopen. Deze hebben ook allemaal een gebruikslimiet van drie. Maximaal kun je zodoende negen eieren tegelijk uitbroeden.

Veel voorkomende problemen bij het uitbroeden van eieren

Wanneer je de eggs aan het uitbroeden bent wil je natuurlijk dat elke door jou gelopen meter meetelt. Een veel voorkomend probleem bij Pokémon GO is dat niet alle gelopen meters lijken mee te tellen. Het is daarom belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden:
  • Gelopen meters worden alleen geteld wanneer je scherm aan staat. Het is wel mogelijk om met de battery save modus de meters te laten meetellen wanneer je scherm uit staat en je telefoon in je broekzak zit, maar wanneer je bijvoorbeeld een task killer op je smartphone geïnstalleerd hebt dan kan deze dat proces frustreren waardoor deze tactiek niet werkt.
  • Als je te snel gaat dan wordt de afstand niet meegeteld. Zit je bijvoorbeeld in een auto of in de bus dan ga je te snel. De app registreert elke 60 seconden je locatie. Als je in die periode te veel afstand hebt afgelegd voor een voetganger dan tellen de meters niet op. Zorg ervoor dat je je niet sneller voortbeweegt dan 10 kilometer per uur.
  • Alleen hemelsbrede afstand wordt meegerekend. Je moet het zo zien dat de app een denkbeeldig lijntje trekt tussen de plek waar je nu bent ten opzichte van 60 seconden daarvoor. Heb je in die tijd een rondje gelopen en ben je terug bij het beginpunt dan schiet je hier dus niets meer op.
  • Een instabiele server of slechte verbinding kan roet in het eten gooien. Als de server waarop de app draait problemen heeft dan herken je dit aan de Pokéball links bovenin je scherm die maar blijft ronddraaien. Mogelijk kan de app op dit moment je gelopen afstand niet registeren.
  • Opnieuw opstarten kan helpen. Zie je het aantal meters van je eieren niet oplopen? Mogelijk zie je wel een hogere afstand na het opnieuw opstarten van de app.

Problemen met de GPS van je smartphone oplossen

Ervaar je problemen met je GPS dan ligt dit vaak aan je smartphone in plaats van de app. Zo kan het voorkomen dat je een melding krijgt dat geen verbinding gemaakt kan worden met de GPS. Ook kan het voorkomen dat je heel ergens anders op de kaart wordt geplaatst dan waar je bent. Is dit het geval, controleer dan eerst de instellingen van de GPS van je telefoon. Zorg ervoor dat deze staat ingesteld op 'zeer accuraat'. Wanneer je een batterijbesparende modus aan hebt staan springt de GPS mogelijk automatisch naar een minder nauwkeurige stand.

Heeft je GPS moeite met het vinden van je locatie, dan kun je dit verhelpen door een speciale app te installeren. Er zijn apps beschikbaar als GPS Status & Toolbox of GPS Fix die je daarbij kunnen helpen. Deze apps bieden je de mogelijkheid om met één druk op de knop de A-GPS (Assisted GPS) op te schonen en te updaten. Probeer het daarna opnieuw. Als het goed is kan Pokémpn GO nu beter je locatie registreren.

Lees verder

© 2016 - 2024 Dessal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Pokémon GO blijven spelen met scherm uit: bespaar batterijPokémon GO blijven spelen met scherm uit: bespaar batterijDe app Pokémon GO verbruikt ontzettend veel energie waardoor de batterij van je smartphone soms al binnen anderhalf uur…
Pokémon GO spelen op de fiets: gebruik een telefoonhouderPokémon GO spelen op de fiets: gebruik een telefoonhouderPokémon GO spelen gaat een stuk effectiever wanneer je de beschikking hebt over een fiets. Krijg je een berichtje binnen…
Pokémon Go: hoe maak je je Pokémon sterker?Pokémon Go: hoe maak je je Pokémon sterker?In Pokémon Go is het de bedoeling om zoveel mogelijk verschillende Pokémon te vangen. Hiervoor moet je daadwerkelijk naa…
Pokémon Go-gadgets en accessoiresPokémon Go is een spel waar veel tijd in gaat zitten. Het is de bedoeling om verschillende soorten Pokémon te vinden en…
Gevaar en overlast door Pokémon GO, een PokéStop of GymMet de komst van de Pokémon GO is Pokémon weer razend populair. Maar of iedereen blij is met de komst van de applicatie…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Stux, Pixabay
  • https://www.androidplanet.nl/tips/gps-problemen-android/
Dessal (1.118 artikelen)
Laatste update: 05-05-2020
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.