'The Chronicles of Narnia: Prince Caspian' voor de Wii

Van boek tot film tot computerspel. De populaire film The Chronicles of Narnia: Prince Caspian kun je nu zelf helemaal naspelen op de Nintendo Wii spelcomputer. Speel als Susan, een Minotaurus, prins Caspian of als een van de vele andere personages om Narnia uit de greep van de sluwe koning Miraz te krijgen.

Het verhaal

1300 jaar na hun onvergetelijke avonturen in Narnia, keren de Pevensie-kinderen opnieuw terug naar deze wonderlijke wereld vol magische wezens. Ze ontdekken echter dat er een einde is gekomen aan de vrede die er heerste. Het Gouden Tijdperk is voorbij en Narnia gaat gebukt onder het regime van de kwaadaardige Koning Miraz, die de Narniërs heeft verdreven en daar nu met zijn eigen volk de Telmarijnen leeft. Susan, Peter, Lucy en Edmund ontmoeten de jonge prins Caspian, de rechtmatige troonopvolger van Narnia, maar hij is zijn leven niet zeker meer. Samen met een hoop andere wezens in Narnia is het aan jou de taak om de prins op de troon te helpen, om op die manier het oude Narnia te herstellen.

Besturing

Om dit spel te kunnen spelen heb je minimaal een Wii-afstandsbediening en een Nunchuk nodig. Je kunt het spel met twee personen spelen, indien je dan natuurlijk ook nog een Wii-afstandsbediening hebt. Met de Nunchuk kun je het personage waarmee je speelt verplaatsen.

ActieBesturing
Speciale of zware aanvalB - knop of verticale beweging met de Wii-afstandsbediening
Van personage wisselenKnop met het min-teken
Lichte aanvalA-knop of horizontale beweging met de Wii-afstandsbediening
OppakkenRichtingsknop
Aanval blokkerenZ-knop
Object laten vallenA-knop of Nunchuk horizontaal bewegen
RichtenC-knop
Camera bewegenWii-afstandsbediening kantelen
PauzemenuKnop met het plus-teken
Gooien en schietenRichtingsknop of nunchuk omlaag slaan of B-knop

Bespeelbare personages

Er zijn meerdere personages waar je mee kunt spelen en ieder heeft zo zijn eigen talenten, waardoor je ze vrijwel allemaal nodig hebt om door een level te kunnen komen. In totaal is het mogelijk om met 20 verschillende personages te spelen.

PersonageBiografie
Peter Pevensie Peter is de oudste van de Pevensieís en was vroeger de Grote Koning van Narnia. Zijn specialiteit is de grijphaak, deze kun je gebruiken om via een touw een berg of muur op te klimmen, maar ook in de strijd blijkt dit van pas te kunnen komen. Zijn wapen is het zwaard.
Susan Pevensie Susan Pevensie is op een na oudste Pevensie en was vroeger de Koningin van Narnia. Ze kan zowel vechten met het zwaard als boogschieten, en daardoor handig in de strijd. De hoorn waarmee ze ieder moment hulp kan krijgen, moet nog gevonden worden in Narnia.
Edmund Pevensie Edmund is de jongste broer van de Pevensieís. Hoewel hij voorheen het slechte pad op is geweest, maakt hij het deze keer helemaal goed door te vechten en te helpen wanneer hij maar kan. Hij heeft een zaklamp bij zich, deze kun je gebruiken in tijden van donkerte
Lucy Pevensie Lucy is het jongste meisje in de familie, maar is daardoor niet minder hard en moedig dan de anderen. Ze is in staat om met dolken te gooien en te vechten, waardoor ze zich uitstekend kan verdedigen.
Minotaurus De Minotaurus is groot en sterk, en daarom in staat tot een superstoot. Hierdoor kun je hem gebruiken om objecten te slopen of op te tillen, en natuurlijk om tegenstanders te doden. Hij vecht vaak in combinatie met een reus.
Centaur De Centaur heeft als grote voordeel dat hij zich erg snel kan verplaatsen met zijn vier benen. Hij is echter niet in staat om samen te werken met een reus.
Dwerg Trompoen (Engels: Trumpkin) De dwerg kun je beter niet inschakelen voor zijn kracht, maar hij kan erg handig zijn voor andere zaken. Zo heeft hij net als Peter een grijphaak op zak en kan hij door nauwe openingen kruipen waar anderen niet doorheen kunnen.
Faun De Faun is het wezen met een erg handig wapen: de pijl en boog. Deze zul je moeten gebruiken om door bepaalde deuren te komen en hij is onmisbaar bij het vinden van Susanís hoorn.
Rat Rippertjiep (Engels: Reepicheep) Deze felle, vechtlustige sprekende rat is vooral handig wanneer het aankomt op nauwe openingen. Dat gecombineerd met zijn springvermogen opent letterlijk deuren.
Professor Cornelius Professor Cornelius is de leermeester en mentor van Caspian, maar hij wordt ongelukkigerwijze ontvoerd en gevangengenomen. Zijn aanval is het gooien met groene, giftige toverdrankjes.
Prins Caspian Prins Caspian is het personage waar natuurlijk alles om draait, de troonopvolger van Narnia. Hij is in staat om te zwaard vechten en te boogschieten, en alleen met een combinatie van deze wapens zul je hem weer op de troon weten te krijgen.

Samenwerken met andere personages

Soms is het noodzakelijk om om met bepaalde wezens samen te werken om je doel te bereiken. Er zijn drie verschillende wezens die je zullen helpen wanneer dat nodig is. Om samen te werken ga je dicht bij het wezen in kwestie staan en druk je op de knop met het minteken.

 • Griffioen. Dit zal je in staat stellen om te vliegen en te zweven.
 • Paard. Als je een paard tot je beschikking hebt, kun je veel sneller vooruit en springen.
 • Wimpelweer en reuzen. Een reus kan rotsblokken werpen, met een superstoot tegenstanders uitschakelen en andere activiteiten doen waar kracht voor nodig is.

Vijanden

Het verslaan van koning Miraz zal niet zonder slag of stoot gaan, want hij heeft heel wat mannen en wezens achter zich geschaard.

 • Telmarijnen. Dit zijn de soldaten van koning Miraz. Je zult er heel wat tegenkomen tijdens het spel. Ze zijn vrij gemakkelijk te doden, vooral met pijl en boog.
 • Hoofdmannen. Dit zijn de zwaar bewapende en bepantserde soldaten van koning Miraz. Deze laten zich minder snel doden, maar zijn niet onoverkomelijk.
 • Reuzen. De reuzen kunnen dodelijke aanvallen uitvoeren door met grote snelheid aan te komen stormen. Ze hebben kracht, maar gelukkig geen intelligentie.
 • Koning Miraz. Miraz is de onrechtmatige koning van Narnia en is erop uit om zijn zoon de troon te geven. Het is aan Peter en Riepertjiep om hem te verslaan op het slagveld.
 • Gregoire. Gregoire is degene die Miraz doodsteekt, maar vormt ook een vijand voor Caspian en Peter, die hem moeten verslaan.
 • Nikabrik. Nikabrik is een kwaadaardige dwerg die aan de kant staat van de Witte Heks.
 • Weerwolf. De Weerwolf is de vriend van Nikabrik, samen proberen zij via Caspian de Witte Heks weer tot leven te krijgen.
 • Heks. De Heks probeert Caspian mentaal te beïnvloeden om hem zover te krijgen dat hij met zijn bloed de Witte Heks nieuw leven geeft.
 • Glozelle. Glozelle is een soldaat die met een indrukwekkende rondslingerende beweging van zijn wapen zijn tegenstander probeert te vermorzelen.

Levels en missies

Om een level door te komen is het de bedoeling dat je enkele missies uitvoert. Het kan zijn dat je hierbij een vijand moet verslaan, een puzzel moet oplossen of een bepaald voorwerp of een plaats moet zien te vinden. Sommige van deze missies zijn verplicht, andere zijn minder belangrijk en hoef je alleen te doen als je de wereld van Narnia verder wilt verkennen. De laatste zijn de zogenaamde bonusmissies, en deze zijn er op gebaseerd dat je iets moet zoeken, vangen, overleven of verslaan. De hoofdmissies hoeven niet per se in volgorde worden voltooid. Wil je zien wat de volgende taak is die je moet uitvoeren en wat je al gedaan hebt, druk dan op de knop met het plusteken.

Om te weten wat je moet doen, moet je goed letten op knipperende pijltjes, knoppen of kaders in je omgeving. Zie je een knipperend kader, dan betekent dat dat je iets moet oppakken om daar te plaatsen of dat je aan iets moet draaien. Wanneer je een nietszeggend knopje tegenkomt, moet je even switchen van personage. Wanneer er dan bijvoorbeeld een c staat weet je dat je Peter moet gebruiken met zijn grijphaak. Soms hangen er ook schietschijven, vanzelfsprekend is het dan dat je een personage selecteert dat kan schieten.

Bijzonderheden in het spel

Linksboven zie je een afbeelding staan van het personage dat je hebt geselecteerd. Direct onder deze afbeelding zie je je lichamelijke gezondheid. Deze kun je opkrikken door de zilveren, gouden en blauwe scherven te verzamelen die je onderweg vindt. Deze kunnen zich ook openbaren als je tonnen, vazen en kisten kapot slaat. Belangrijk is het ook om uit te kijken naar rode hartjes, deze kunnen je leven herstellen als je er slecht aan toe bent. Wanneer je bijna dood bent, hoor je dit aan het geluid van een kloppend hart. Rechtsonder in beeld zie je een plattegrond van het level.
© 2009 - 2024 Claire, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
The Chronicles of Narnia: Prince CaspianThe Chronicles of Narnia: Prince CaspianThe Chronicles of Narnia: Prince Caspian is een fantasy film uit 2008, gebaseerd op Prince Caspian, het tweede boek uit…
Engelse kinderboekenschrijvers: C.S. LewisSchrijver C.S. Lewis werd wereldwijd bekend door zijn 'Kronieken van Narnia'. Een aantal delen uit zijn boek zijn verfil…
De Oscarwinnaars 2005De Oscarwinnaars 2005De Academy Awards van het jaar 2005. De beste films van dit jaar waren King kong, Walk the line, Crash, Brokeback mounta…

Mario Kart 64: ultieme klassieker voor Nintendo 64 of WiiMario Kart 64: ultieme klassieker voor Nintendo 64 of WiiMario Kart 64 geldt nog altijd als één van de meest populaire spellen die Nintendo ooit op de markt heeft gebracht. Het…
Nintendo Wii laten ombouwenNintendo Wii laten ombouwenInformatie over het laten ombouwen van een Nintendo Wii vindt u hier: De voordelen en nadelen van het ombouwen, de prijs…
Bronnen en referenties
 • Handleiding Walt Disney Pictures en Walden Media De Kronieken van Narnia: Prins Caspian Wii
Claire (29 artikelen)
Laatste update: 03-01-2014
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.