Mario Kart 64: ultieme klassieker voor Nintendo 64 of Wii

Mario Kart 64: ultieme klassieker voor Nintendo 64 of Wii Mario Kart 64 geldt nog altijd als één van de meest populaire spellen die Nintendo ooit op de markt heeft gebracht. Het racespel voor de Nintendo 64 maakt ook nu nog een prima indruk met spannende parcoursen, 3D graphics en uiteraard de vermakelijke en onvoorspelbare multiplayer mode. Speel met Mario, Luigi, Yoshi, Donkey Kong en andere figuren, nu ook via het downloadplatform Virtual Console voor de Wii!

Racespel

Mario Kart 64 is als racespel geschikt voor 1 tot 4 spelers en kent tevens verschillende speelmodi. Zo is het mogelijk een volledige Grand Prix te verrijden in één van de vier toernooien van het spel (Mario Grand Prix), kunnen menselijke spelers op een bepaald parcours tegen elkaar racen (VS Mode) of een zogenaamde "Battle" spelen, waarbij ze elkaar in een straatvormige omgeving met voorwerpen dienen te raken. Mario Kart 64 kan daarnaast op verschillende snelheden verreden worden: 50, 100 of 150 CC.

Cups

Mario Kart 64 kent maar liefst 16 parcoursen, verdeeld over 4 competities ("cups") van elk 4 tracks. Het volledige overzicht:
  • Mushroom Cup: bestaat uit parcoursen Luigi raceway, Moo moo farm, Koopa troopa beach en Kalimari desert.
  • Flower Cup: bestaat uit Toad's turnpike, Frappe snowland, Choco mountain en Mario raceway.
  • Star Cup: bestaat uit Wario stadium, Sherbet land, Royal raceway en Bowser's castle.
  • Special Cup: bestaat uit D.K.'s jungle raceway, Yoshi valley, Banshee boardwalk en Rainbow road.

Sommige tracks in Mario Kart 64 kennen enkele toegestane weggetjes binnendoor (shortcuts), alhoewel deze door sommigen ook wel als "cheats" worden gezien. Een voorbeeld hiervan is Koopa troopa beach in de Mushroom Cup, waar met een sprong vanaf een bepaalde schans een kortere weg door een grot bereikt kan worden.

Spelers en items

Mario Kart kan op de Nintendo 64 en Wii gespeeld worden met personages als Mario, Luigi, Peach en Toad, maar ook met Yoshi en de zwaargewichten Donkey Kong, Wario en Bowser. Interessant zijn ook de items (voorwerpen) die onderweg tijdens het racen kunnen worden opgepakt. Deze kunnen worden onderverdeeld in verschillende categorieën:

  • Wapens: spelers kunnen opgepakte groene, rode en blauwe schilden (1x1 of 1x3 stuks) afvuren op anderen. Daarnaast kan een opgepakte bliksem gebruikt worden om andere spelers tijdelijk kleiner (en langzamer) te maken.
  • Snelheid: spelers kunnen paddenstoelen (1x1, 1x3 of onbeperkt) gebruiken om tijdelijk hun snelheid te verhogen. Ook een opgepakte ster (1x1) verhoogt tijdelijk de snelheid en maakt de speler even onkwetsbaar.
  • Vallen: het is mogelijk een banaan (1x1 of meerdere) of valse kubus op het parcours neer te leggen, als obstakel.

Mario Kart voor Nintendo 64 en Wii

Alhoewel Mario Kart 64 in 1997 voor de Nintendo 64 spelcomputer uitkwam, is het spel nog altijd prima speelbaar gezien zijn 3D graphics en uiterst vermakelijke parcoursen, speelopties en onvoorspelbare uitkomsten. De spelklassieker is nu ook op voor de Nintendo Wii speelbaar, via het downloadplatform Virtual Console. Voor 1000 Wii Points (vergelijkbaar met 10 euro) is Mario Kart van Virtual Console te downloaden, net zoals ook andere Nintendo 64-spelen als Super Mario 64, Yoshi's Story, Paper Mario en Pokemon Snap beschikbaar zijn.
© 2009 - 2024 Writerandus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Recensie: Mario Kart 7 voor de Nintendo 3DSrecensieRecensie: Mario Kart 7 voor de Nintendo 3DSMario Kart 7 is in 2011 uitgegeven door Nintendo. Het is een spel waarin Mario en andere Nintendofiguren zoals Yoshi, Lu…
Nintendo's MarioNintendo's MarioMario is een van de bekendste figuren binnen de Game-wereld. Mario is zelfs de mascotte van het merk Nintendo, maar hoe…
De geschiedenis van Mario BrosDe geschiedenis van Mario BrosLees hier alles over de boeiende geschiedenis van Super Mario Bros. Hier vind je alles over de eerste games en de ontwik…
Tips, trucs en cheats voor Mario kart WIITips, trucs en cheats voor Mario kart WIIHier vind je verschillende tips, trucs en cheats voor Mario Kart WII. Door gebruik te maken van deze tips kun je nog sne…

Afvallen met games?Afvallen met games?Kun je afvallen door games te spelen? Er komen steeds meer actieve games op de markt, waarbij er wordt beweerd dat je ki…
'The Chronicles of Narnia: Prince Caspian' voor de WiiVan boek tot film tot computerspel. De populaire film The Chronicles of Narnia: Prince Caspian kun je nu zelf helemaal n…
Writerandus (81 artikelen)
Gepubliceerd: 17-01-2009
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.