Apps die je workouts registreren en je motiveren

Apps die je workouts registreren en je motiveren Het wordt steeds populairder. Apps die je workouts registreren, laten zien hoeveel calorieën je hebt verbrand, welke route je hebt gevolgd en welke afstand je hebt afgelegd in welke tijd. Deze apps zijn leuk om te gebruiken en bovendien motiveren ze je om je eigen record te verbreken. Je kan je routes delen, maar ook nieuwe routes ontdekken. Steeds meer mensen hebben een smartphone. De telefoon waar je niet alleen mee kunt bellen, maar ook heel veel andere dingen mee kunt doen, ook sporten. De apps die je sportprestaties weergeven worden steeds populairder en er verschijnen er steeds meer in de app-stores. De op dit moment populaire apps zijn Looptijden, Nike Running, RunKeeper en Endomondo.

De meeste apps zijn begonnen met de functie om je hardlooptraining te registeren. Hardlopers gebruiken ook het meeste van dit soort apps. Je kan zien welke afstand je hebt afgelegd en in welke tijd je dat gedaan hebt. De GPS meet dat en je kan vaak ook de route zien die je hebt gelopen. Daarnaast kan je je sportprestaties delen op Facebook met je vrienden. En je vrienden kunnen je zelfs toejuichen tijdens jou workout, voor extra motivatie. Je kan ook je eigen muziek toevoegen aan de app, zodat je kunt presteren op de muziek die jij leuk vindt. Natuurlijk kun je ook zien hoeveel calorieën je hebt verbrand, dat is ook altijd wel leuk om te weten. Voor een exacte weergave is het aan te raden je leeftijd, gewicht en lengte in te vullen in je profiel.

Looptijden

Deze app wordt gebruikt voor hardlopen. Je dient een account aan te maken die gekoppeld wordt met je smartphone. Je kunt zo op je pc zien welke route je hebt afgelegd. De app geeft ook de snelheid, tijd en het aantal calorieën weer. Ook wordt je gemotiveerd doordat als je een kilometer afgelegd heb, dat wordt gezegd. Looptijden is de enige Nederlandse hardloop-app. De overige apps die er zijn, zijn allemaal in het Engels. Het leuke van deze app is dat je je route kunt opslaan en kunt delen met anderen, maar je kunt zelf ook een route van iemand anders lopen. Leuk voor de afwisseling. Ook worden hardloopwedstrijden in jou regio weergegeven. De app is gratis te downloaden voor Android, iPhone of Windows Phone. De app is bovendien simpel in gebruik, je dient wel je GPS aan te zetten voor gebruik.

Nike Running

De Nike Running app werkt ook met GPS en is gratis beschikbaar voor Android en iPhone. De app werkt vrij simpel en je registreert je ook op de website van Nike Running. Zo kun je in de kalender zien wanneer je hebt gerend. Natuurlijk zie je ook alle statistieken en kun je ook opmerkingen toevoegen, bijvoorbeeld of je op asfalt hebt gerend of in de natuur over bospaden. Je kan je workouts ook delen via Facebook. In de routemap zie je welke route je hebt gelopen. Bij elke kilometer wordt er gezegd dat je weer een kilometer hebt afgelegd en je hoort ook gelijk in welke tijd je dat gedaan hebt. Je kan je eigen muziek toevoegen in de app en daar op trainen, want met eigen muziek train je nu eenmaal lekkerder.

RunKeeper

Deze app meet niet alleen je hardloopprestaties, maar je kunt ook andere sporten invoeren zoals zwemmen, roeien, fietsen, lopen of skiën. Naast de mogelijkheden die de andere runningapps ook hebben, kan je met RunKeeper bepaalde trainingsschema's volgen en naar je eigen muziek luisteren. Ook bij RunKeeper kun je jezelf het beste registeren op de website om op de pc je prestaties uitgebreid te bekijken en eventueel te delen met je vrienden van social media. Vroeger was RunKeeper een betaalde app, maar tegenwoordig is het gratis voor Android en iPhone. Voor een optimaal gebruik kun je het beste je GPS aanzetten voor gebruik.

Endomondo

Endomondo is een sports-tracker die je workouts registreert, het gaat niet alleen om hardlopen, maar je kan elke sport die je maar wilt instellen. Denk aan hardlopen, wandelen, fietsen, mountainbiken, paardrijden en tal van andere activiteiten. Endomondo is verkrijgbaar voor Android, Symbian, iOS, BlackBerry en Windows Mobile. Naast de basis weergaven geeft de app ook weer hoeveel je moet drinken om weer op peil te komen. Voor een exacte weergave van wat je verbrand kun je bij instellingen je gewicht en lengte invoeren. Voor deze app dien je je GPS aan te zetten, op deze manier kan je precies zien waar je bent en welke route je al hebt afgelegd. Als je een profiel hebt aangemaakt kunnen je vrienden ook zien waar je bent, erg handig als je eens alleen op pad bent of als er iets gebeurd. Naast de app is het het makkelijkste als je je ook registreert op de site van Endomondo, let er wel op dat je hetzelfde e-mailadres gebruikt, anders heb je twee losse accounts en kun je op de pc dus niet de route zien die je hebt gelopen met je smartphone.
Met Endomondo kan je bestaande routes volgen voor diverse sporten, maar je kunt zelf ook nieuwe routes aanmaken en deze weer delen, zodat andere mensen er ook gebruik van kunnen maken. De routes worden weergegeven in Google Maps.
Het belangrijkste van alles is dat deze app simpel in elkaar zit en heel makkelijk in gebruik is. Toch is deze app meer dan simpel, want er zitten ontzettend veel mogelijkheden op en met de Pro-versie kun je nog veel meer. De normale Endomondo app is gratis, alleen voor de Pro-versie dien je te betalen.
© 2012 - 2024 Linda1986, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hardlopen met je smartphoneHardlopen met je smartphoneTegenwoordig zijn steeds meer mensen in het bezit van een smartphone. Een telefoon waarmee je niet alleen kunt bellen, m…
Beginnen met hardlopenBeginnen met hardlopenHardlopen is een zeer populaire sport, het is zelfs de meest beoefende sport in Nederland. Er zijn veel verschillende re…
Hardloopschema: 5 kilometerHardlopen is een van de meest populaire sporten ter wereld. Beginnen met hardlopen kan echter lastig zijn, het is dus ra…
Chi Running: Blessurevrij hardlopenChi Running: Blessurevrij hardlopenChi Running is een nieuwe trend in de sportwereld. Het is een combinatie van hardlopen en Tai Chi. Doordat je een specia…

Pou, jouw kleine huisdiertjeDe Pou app is in korte tijd zeer populair geworden. Je moet een klein buitenaards wezentje verzorgen, je kunt met hem sp…
De Sims 3 bovennatuurlijk – WaarzeggerDe Sims 3 bovennatuurlijk – WaarzeggerIn de expansie “Bovennatuurlijk” krijg je te maken met bovennatuurlijke wezens met hun eigen kunnen en kennen. Bij deze…
Bronnen en referenties
  • www.gratisapps.nl
Linda1986 (240 artikelen)
Gepubliceerd: 22-10-2012
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Telecom
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.