Android anti-diefstal apps

Android anti-diefstal apps Bijna iedereen heeft tegenwoordig een smartphone en we doen er steeds meer mee. Hierdoor staan er steeds meer persoonlijke dingen op onze telefoon. Het verliezen van je telefoon is dus ook erg vervelend, vooral als dit door diefstal gebeurt. Gelukkig zijn er een aantal apps die, doormiddel van vele functies, het terugvinden van je telefoon een stuk simpeler maken.

Cerberus anti-diefstal

Er is ontzettend veel mogelijk met Cerberus. Ten eerste kan je je verloren telefoon bedienen via de website van Cerberus, of als je telefoon niet over internet beschikt via SMS commando's. Daarnaast gebruikt Cerberus simkaart-controle, waardoor je een melding krijgt als je simkaart van je telefoon veranderd wordt. Hierdoor weet je naar welke simkaart je de SMS commando's vanaf dat moment moet gaan sturen.
Een aantal functies die Cerberus biedt zijn:
  • het opsporen en volgen van de telefoon
  • een alarmtoon laten horen
  • de SD-kaart wissen
  • Cerberus verbergen (waardoor de dief de app niet ziet)
  • het apparaat vergrendelen
  • geluid opnemen
  • lijst met recente gesprekken opvragen
  • WiFi of dataverbinding inschakelen
  • een video, screenshot of foto mailen naar je e-mailadres

Daarnaast is het, als je op je telefoon root-toegang hebt, ook nog mogelijk om Cerberus te installeren als systeem app. Hierdoor blijft Cerberus op het apparaat als de dief je telefoon reset. Voor het installeren van Cerberus als systeem-app is echter wel wat kennis nodig, aangezien je moet weten hoe je van de app een systeem-app maakt.

Cerberus is te downloaden uit de Playstore. Je kan de app een week lang uitproberen. Daarna dien je voor vijf euro een licentie te kopen, die vervolgens levenslang voor drie apparaten geldig is.

Avast Anti-Theft

Avast Anti-Theft is een gratis anti-diefstal app, die toch over heel veel mogelijkheden beschikt. Ook Avast kan bediend worden via de website of via SMS commando's en ook Avast stuurt een bericht met het nummer van de nieuwe simkaart. Ook de functies van Avast zijn bijna hetzelfde als die van Cerberus, alleen is het bij Avast niet mogelijk om een video, screenshot of video te maken.

Daarnaast is het bij Avast ook mogelijk om een abonnement van 2 euro per maand of 15 euro per jaar af te sluiten. Hiermee krijg je een paar extra opties. Je kan geobegrenzing instellen, waardoor de telefoon specifieke acties uitvoert als de telefoon een ingestelde grens overschrijdt. Je kan foto's maken met de camera van de telefoon. Je kan instellen dat wanneer het wachtwoord van de telefoon drie keer achter elkaar fout is ingevoerd, de telefoon als gestolen wordt gemarkeerd. Je kan met je telefoon een sms verzenden, terwijl je je telefoon dus kwijt bent. En tot slot kan je op afstand gegevens ophalen, zoals sms-berichten.

Ook met Avast is het mogelijk, indien je root-toegang hebt, om de app als systeem-app te installeren, zodat de app na een reset van de telefoon behouden blijft. Avast doet dit echter zelf, waardoor je in theorie hier verder geen kennis over hoeft te hebben. In praktijk is het echter zo dat het de app niet altijd zelf lukt om van zich zelf een systeem app te maken, waardoor je het alsnog handmatig moet doen en dus wel kennis nodig hebt.

Andere opties

Ceberus en Avast bieden met hun bediening via internet en sms, de simkaart-controle, de ontzettend vele functies en het maken van een systeem-app voor root apparaten, de twee apps met de meeste functies. Er zijn echter nog vele andere apps die je apparaat kunnen opsporen. Voorbeelden van andere veelgebruikte anti-diefstal apps zijn:
  • Prey Anti Theft
  • Antivirus & Beveiliging GRATIS
  • Wheres My Droid
  • Lost Android
  • Anti Theft & Find My Phone

Google Apparaatbeheer

Tot slot heeft Google ook een eigen programma opgezet waarmee je je telefoon kan opsporen, namelijk Android-Apparaatbeheer. Je moet dit echter wel eerst hebben ingeschakeld op je telefoon. Inschakelen doe je door in de instellingen van je telefoon naar 'Beveiliging' te gaan. Vervolgens scroll je naar het kopje 'Apparaatbeheer', waar je Android-Apparaatbeheer kan inschakelen. Vervolgens is het mogelijk om op de site van Google in te loggen met je Google account van je telefoon. Hierdoor wordt het mogelijk om de positie van je telefoon te bepalen, een alarm aan te zetten, de telefoon te vergrendelen of alle gegevens op de telefoon te wissen.
© 2015 - 2024 Jelde, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Je Android telefoon rooten: hoe en waarom?Je telefoon rooten. Root access. Super user, SU. Misschien heb je wel eens van deze termen gehoord, of wel eens een app…
Top drie gratis antivirusprogramma’sTop drie gratis antivirusprogramma’sAvira Free AntiVirus, avast!, en AVG zijn al jarenlang de beste gratis antivirusprogramma’s. Ze kunnen makkelijk de stri…
Applicaties voor de smartphoneApplicaties voor de smartphoneIn Nederland heeft bijna iedereen een smartphone, een handige mobiele telefoon met vele mogelijkheden tot communicatie,…
Bluetooth: Hollandse uitvinding met internationaal succes!Bluetooth: Hollandse uitvinding met internationaal succes!Bluetooth is voor velen een term die thuis hoort in het rijtje WiFi, G3, G4, RAM, USB, FireWire. De naam van een technie…
Bronnen en referenties
  • https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lsdroid.cerberus
  • https://play.google.com/store/apps/details?id=com.avast.android.at_play
  • https://www.cerberusapp.com/
  • https://www.avast.com/nl-nl/anti-theft
  • https://support.google.com/accounts/answer/3265955?hl=nl
Jelde (3 artikelen)
Gepubliceerd: 10-04-2015
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Telecom
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.