Social media-app: Vero

Social media-app: Vero Wat is Vero? Vero is een social media platform. Op het platform kun je uiteenlopende content delen: foto’s, video’s, muziek, boeken, enzovoorts. Eigenlijk kun je alles wat je leuk vindt, delen. Vero werd in 2015 ontwikkeld. In 2018 begon het wereldwijd populair te worden. Vero presenteert zich als een reclamevrij social media netwerk. Daarnaast onderscheidt Vero zich doordat het niet gebruikmaakt van algoritmes. De app is voor zowel iOS als Android beschikbaar.

Ontstaan

Missie en visie

Vero betekent ‘echt’ in het Latijn. Echtheid is dan ook de ideologie achter de app. Met Vero wilden de bedenkers een platform creëren waarop je direct toegang hebt tot de content van je sociale contacten. Dit betekent dat Vero geen advertenties toont. Op sommige andere social medianetwerken zijn er wel gesponsorde berichten. Om berichten van je vrienden te kunnen bekijken, hoor je soms eerst door deze gesponsorde berichten te scrollen.

Ook maakt Vero geen gebruik van algoritmes. Algoritmes zijn wiskundige formules die op basis van bepaalde factoren bepalen wat je te zien krijgt op apps en websites. Instagram en Facebook zijn voorbeelden van social medianetwerken die gebruikmaken van algoritmes. Door algoritmes kan het bijvoorbeeld zijn dat je foto’s van bepaalde vrienden pas na een paar dagen ziet. Ook kan het zijn dat jij voornamelijk berichten te zien krijgt die overeenstemmen met je eigen ideeën. Zo leef je door social media als het ware in een soort bubbel. Vero wil dit voorkomen. Op Vero zie je de berichten van je vrienden daarom gewoon op een chronologische manier.

Bedenkers

Vero werd gelanceerd in 2015, maar begon in 2018 wereldwijde bekendheid te krijgen. De Libanese zakenman Ayman Hariri (1978) is de CEO en een medebedenker van de app. Hariri heeft informatica gestudeerd aan de Universiteit van Georgetown.

Motaz Nabulsi en Scott Birnbaum zijn de andere bedenkers van Vero.

Hoe werkt Vero?

Vero kun je downloaden in Google Play of in de App Store.

Mogelijkheden

Wanneer je eenmaal een account hebt aangemaakt, kun je uiteenlopende content plaatsen. Inhoudelijk gezien is Vero eigenlijk een samensmelting van populaire sociale medianetwerken als Twitter, Snapchat, Foursquare, Spotify, Facebook en Instagram. Waar je bijvoorbeeld op Twitter alleen korte tekstjes kunt plaatsen en op Instagram enkel foto’s kunt delen, is het op Vero allemaal mogelijk. Je kunt foto’s en video’s bewerken en uploaden. Je kunt recensies schrijven over films, series en boeken. Tevens kun je linkjes delen naar jouw favoriete blogs, recepten en artikelen. Je kunt ‘inchecken’ in cafés, restaurants of mooie locaties. Daarnaast kun je via Vero muziek luisteren. Ook is het mogelijk om te chatten.

Contacten

De makers van Vero geven aan dat je privacy volledig wordt gewaarborgd. Door middel van de instellingen kun je bepalen wie jouw berichten te zien krijgt. Je kunt ervoor kiezen om alleen vrienden toe te staan. Je kunt er ook voor kiezen om volgers te hebben.

De app onderscheidt overigens drie soorten vrienden:
  • goede vrienden (close friends)
  • vrienden (friends)
  • bekenden (acquaintances)

Wanneer je een vriendschapsverzoek krijgt, kun je degene onderbrengen in één van deze drie categorieën.
© 2018 - 2024 Dezy, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Waarom en hoe social media te gebruiken door bedrijven?Waarom en hoe social media te gebruiken door bedrijven?Social media biedt organisaties de mogelijkheid om op een ideale manier (goedkoop, snel, gebruiksvriendelijk, groot bere…
7 tips voor je kind op facebook7 tips voor je kind op facebookFacebook is het meest gebruikte social media platform van de wereld. Ook steeds meer kinderen maken gebruik van Facebook…
Sociale Media, overheid en de gevarenSociale Media, overheid en de gevarenOnder social media of wel sociale media wordt een online platform verstaan, waarop je met elkaar kunt communiceren. Het…
Fotografie met InstagramFotografie met InstagramKlik op mij, vind mij leuk, kijk naar mijn foto’s en deel het met de wereld. Naast alle sociale media zoals Facebook en…

Pukcode kwijt: code vinden of een nieuwe opvragenPukcode kwijt: code vinden of een nieuwe opvragenBen je je pukcode kwijt of vergeten? Dat is vervelend, zeker als je de pincode van je simkaart drie keer verkeerd hebt i…
Antwoordapparaten: naast voicemail zijn ze er nog steedsAntwoordapparaten: naast voicemail zijn ze er nog steedsVoicemail heeft in veel gevallen een antwoordapparaat overbodig gemaakt maar zowel voor particulieren als in de zakenwer…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: JESHOOTS, Pixabay (bewerkt)
  • https://www.vero.co/
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Ayman_Hariri
Dezy (106 artikelen)
Laatste update: 08-03-2018
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Telecom
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.