Wat is Google Voice

Wat is Google Voice Google breidt zijn diensten steeds verder uit. Op internet is Google al onmisbaar. Nu lijkt ook de telefonie en spraakherkenning eraan te moeten geloven met Google Voice. Google Voice biedt ons vele mogelijkheden. Je kunt bellen naar een telefoonnummer in Gmail en oproepen ontvangen. Voorwaarde is wel dat je een Google Voice-account hebt.

Google tools

Google biedt ons naast de overbekende zoekmachine vele tools. Ik noem er een paar (sommige zijn al weer verouderd want de vernieuwing gaat elke dag door):

Google Voice

Nieuwkomer in het geheel is Google Voice. Google Voice is een interessant pakket met spraakherkenning en telefoondiensten, dat verder is uitgebreid na de overname van GrandCentral. Grand Central was voorheen een bekende aanbieder van Voip diensten. Google Voice wordt in de VS gebruikt en staat op het punt om nu naar Europa te komen.

Diensten Google Voice

De kern van Google Voice is dat je één nummer per gebruiker hebt die automatisch doorschakelt naar zowel het thuis-, werk-als mobiele toestel. Niet vele mobiele nummers, neen het zelfde nummer, waarop alles binnen komt zoals je het wilt. Je kunt daarbij elk toestel aparte regels instellen. Wil je bijvoorbeeld niet dat er wordt doorgeschakeld, dan zet je die optie gewoon uit. Wil je een gesprek niet thuis ontvangen, dan regel je ook dat eenvoudig.

Voice mail via gmail

De voicemailberichten worden gearchiveerd en geïndexeerd, en zijn daarmee digitaal opzoekbaar geworden. Alle voicemail kan via spraakherkenning worden omgezet in tekst en vervolgens door je als email worden verzonden. Het kan ook per sms. De berichten kunnen desgewenst ook worden gedeeld met andere Google Voice-gebruikers.Je kunt ook eerst meeluisteren hoe iemand de voicemail inspreekt, voordat je opneemt.

Oproepen ontvangen in Gmail, hoe werkt dat?

Oproepen ontvangen in Gmail kunt je als volgt instellen:
  • Plaats minimaal één uitgaande oproep vanuit Gmail.
  • Ga in nu naar de Google Voice Instellingen onder het tandwielpictogram.
  • Vink op het tabblad Telefoons vervolgens het vakje aan naast Google Chat

Meer mogelijkheden Google Voice

Met Google Voice kun je ook:
  • Oproepen blokkeren.
  • Oproepen screenen. Luister, terwijl de beller een voicemail inspreekt.
  • Via Google Number per contactpersoon bepalen welke telefoon moet overgaan en dus op welk toestel bepaalde gesprekken moeten binnenkomen.
  • Wisselen van telefoon. Van gesprek wisselen met de Google Voice-doorschakeltelefoon doe je door op de toets * te drukken.
  • Gebruik maken van conference calling, waarbij meerdere gesprekken tegelijkertijd binnen komen en kunnen worden behandeld.
  • Via de Call Switch tijdens het gesprek van telefoon wisselen, zonder het gesprek te hoeven onderbreken. Bijvoorbeeld wanneer weer op pad moet.

Heb je geen zin meer in de doorschakeltelefoon van Google Voice, dan zet je die simpel weer uit via Instellingen.

Slot

Vooral de voicemail mogelijkheden spreken erg aan. Het is wel erg handig, als gesprekken eenvoudig in tekst kunnen worden omgezet, opgeslagen en verstuurd. De dienst is gratis. De inkomsten moeten uit de reclame komen. En ook op dat terrein heeft Google zich al jaren een meester getoond.
© 2009 - 2020 Zeemeeuw, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Google Play Store werkt niet meer, wat te doen?Google Play Store werkt niet meer, wat te doen?Google Play, voorheen de Android Market, is de tegenhanger van de App Store. Het gebeurt helaas met enige regelmaat dat…
Google Nexus 5 smartphoneHoewel de Nexus 5 van Google de opvolger is van de Nexus 4, heeft deze meer weg van de LG G2. Dat hij lijkt op een model…
Android 4.0, of Android Ice Cream SandwichAndroid 4.0, of Android Ice Cream SandwichGoogle introduceerde op 19 oktober 2011 een nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem Android. Versie 4.0, ook wel…
Apple Health versus Google FitApple Health versus Google FitIn 2014 ontstond een hevige concurrentiestrijd tussen Google en Apple door de gelijktijdige lancering van Apple Health e…

Nomofobie, angst om je mobiele telefoon kwijt te rakenSinds de uitvinding van de mobiele telefonie heeft het gebruik ervan een grote vlucht genomen. Handig, want iedereen is…
Oplichterij via betaal-telefoonnummersIn Maart 2009 worden Nederlanders door Telecomwaakhond Opta gewaarschuwd om niet terug te bellen naar buitenlandse telef…
Bronnen en referenties
  • Google

Reageer op het artikel "Wat is Google Voice"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Zeemeeuw
Laatste update: Maart 2017
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Telecom
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!