De felste zaklamp ooit in de binnenzak (2017)

De felste zaklamp ooit in de binnenzak (2017) De felste zaklamp anno 2016 met een sterk verblindende lichtopbrengst is de Mixxar flashlight Q250. Deze lamp geeft meer licht dan een fotoflitser en bereikt een afstand van 1000 meter. Deze lamp geeft zoveel licht dat objecten kilometers ver oplichten. Een lamp van deze kwaliteit is handig tijdens de jacht in het donker maar ook de politie en het leger maken gebruik van deze lamp. De ontwikkeling staat niet stil, anno 2017 is er een lamp te koop met 9000 lumen aan licht, deze reikt 300 meter ver, de Olight X7 Marauder. De lichtopbrengst ten opzichte van zaklampen met een gloeilamp is sterk verbeterd.
Bron: OpenClipart Vectors, PixabayBron: OpenClipart Vectors, Pixabay

De zaklamp die feller licht geeft dan een fotoflitser

Een zaklamp die 1000 maal feller is dan een fotoflitser en niet uitgaat, dat is de nieuwste trend van 2016. Deze zaklamp die militaire doeleinden heeft kan ook door de normale consument aangeschaft worden. Hoe komt deze zaklamp nu aan zoveel licht? De led-technologie die bij deze lamp is toegepast komt uit opdracht van het Amerikaanse leger. Door middel van transistorsturing kunnen meerdere power-led's gekoppeld worden die samen met lenzen een flinke lichtopbrengst veroorzaken.

Felste zaklamp ooit

In 2015 bouwde RCTestlight een felle zaklamp met een accu-pack die nog met de hand te dragen was. De zaklamp die gebouwd werd bestond uit 1000 led-lampjes met een lichtopbrengst van 90.000 Lumen. Hoe dit eruitziet is vastgelegd in een YouTube-filmpje. Maar in 2008 was iemand deze mensen al voor, hij bouwde een zaklamp met 500 led-lampjes die samen 50 Watt aan stroom verbruikte. De led-lampjes van 2008 zijn niet zo fel als die van 2015. Ook dit experiment is vastgelegd in een film.

Bron: 218860, PixabayBron: 218860, Pixabay

Voorbeelden van super-zaklampen

De Mixxar Flashlight Q250

De zaklamp heeft vijf verschillende standen, door zachtjes achter elkaar de knop in te drukken activeert de felheid van de lamp in High, Medium of Low. Door zachtjes door te drukken activeert de stroboscoop en de SOS-modus. De lamp is gemaakt van aluminium en werkt op batterijen. De lichtopbrengst van deze lamp is 2000 Lumen met een reikwijdte van 1000 meter. Deze zaklamp is waterdicht en schokbestendig. Het is een klein lampje die gemakkelijk in de binnenzak van de jas kan worden gedragen, 16 cm lang en 4 cm breed, en weegt 138 gram.

Led Lenser X21R.2

Deze zaklamp reikt niet zo ver als de voorgaande lamp, 700 meter, maar heeft een grotere lichtopbrengst. Deze zaklamp is een verbeterde versie en geeft 3200 lumen licht. De lamp heeft zeven lenzen waardoor het licht kan worden gebundeld of breed gespreid licht kan geven over meer dan 10 meter. Deze zaklamp overtreft de meeste andere zaklampen. De lamp heeft een accu die door middel van een magneetsnoer wordt opgeladen. Via 10 leds op de achterkant van de lamp kun je zien hoe vol de accu is. De acht lichtfuncties worden bediend met een draairing waarmee eenvoudig de gewenste lichtstand kan worden gekozen. De lamp weegt 1300 gram en is 41,2 cm lang, die gaat niet gemakkelijk in de binnenzak van de jas.

Nitecore MH27

Deze driekleurenlamp (rood, blauw, groen) heeft een lichtopbrengst van 1000 Lumen wit-licht en reikt tot 460 meter. De gekleurde led's hebben maar een lichtopbrengst van 3 tot 19 Lumen, dat is handig om dingen in het donker te bekijken zonder door anderen gezien te worden. De witte lamp is niet zo fel als de twee voorgaande zaklampen maar gecombineerd met de driekleurenlampen is deze zaklamp wel weer uniek. Het is een handzaam lampje met een lengte van 16 cm en 2,5 cm breed en weegt 170 gram. Op de laagste lichtstand kan de lamp 120 uren branden en op de hoogste turbo-lichtstand ruim één uur. De vijf lichtfuncties zijn verdeeld in Turbo, High, Medium, Low en stroboscoop met SOS-signaal. De behuizing van de lamp is van aluminium waarin een accubatterij wordt geplaatst, deze moet eruitgehaald worden om hem te kunnen opladen. Deze zaklamp is ook waterdicht tot 2 meter diepte.

Olight X7 Marauder

In 2017 is er een lamp te koop zo groot als een frisdrankblikje, de Olight X7 Marauder met 9000 lumen wit-lichten. Dat is extreem veel licht voor een zaklamp. Het licht van deze lamp reikt tot ruim 300 meter, een klein voetbalveld is hiermee op te lichten. Deze zaklamp is 13 cm lang en heeft 3 maal CREE XHP70 leds met in totaal 12 kernen. De zaklamp is voorzien van een oplaadbare accu die voor 3500 mAh aan stroom voorziet. De zaklamp zal hiermee 3 minuten lang een lichtopbrengst hebben van 9000 lumen daarna zakt de lichtsterkte langzaam terug naar minimaal 1800 lumen. De lichtsterkte van deze lamp is instelbaar tot minimaal 3 lumen.

De ontwikkeling

In de handel zijn meer zaklampen van dit kaliber te koop. De technologische ontwikkelingen en mogelijkheden rond de led-lamp gaan ver voorbij de gloeilamp. De gloeilampjes en halogeenlampjes die in zaklampen worden gebruikt kunnen deze lichtsterkte nooit bereiken, ze zouden dan te heet worden en het stroomverbruik is dan zo hoog dat dit niet met batterijen mogelijk is.

Lees verder

© 2016 - 2024 Loduwikus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De felste en verst schijnende zaklampenDe felste en verst schijnende zaklampenDe totale hoeveelheid licht die een lichtbron in alle richtingen kan uitstralen wordt in de natuurkunde aangeduid in lum…
Zaklampen: werking en soorten voor verschillende situatiesZaklampen: werking en soorten voor verschillende situatiesEen zaklamp is een handig apparaatje in die gevallen waar het donker is en geen andere lichtbron gebruikt kan worden. He…
NachtfotografieAls je het woord nachtfotografie hoort, denk je waarschijnlijk aan fotograferen midden in de nacht. Niets is minder waar…
Nachtsafari: tipsNachtsafari: tipsEen safari in de nacht geeft een heel andere belevenis. In de nacht zijn er dieren te vinden die overdag niet te zien zi…

Lightning-connector: Werking en mogelijkhedenLightning-connector: Werking en mogelijkhedenDe zogeheten Lightning-aansluiting werd op 12 september 2012 door Apple aangekondigd als poort voor diverse Apple-appara…
3D printen: hoe kun je het beste je filamenten bewaren?3D printen: hoe kun je het beste je filamenten bewaren?3D printen is een geweldige techniek, waarmee je digitale 3D-modellen kunt afdrukken. Om te kunnen afdrukken met een 3D-…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: OpenClipart Vectors, Pixabay
  • http://newsnews.nl/flash/q250D.php
  • Opgave lamp-specificaties diverse fabrikanten
  • http://www.metronieuws.nl/xl/digitaal/2015/11/whoa-gast-bouwt-felste-zaklamp-ooit
  • http://preppers.nl/forum/archive/index.php/t-12213.html
  • Afbeelding bron 1: OpenClipart Vectors, Pixabay
  • Afbeelding bron 2: 218860, Pixabay
Loduwikus (32 artikelen)
Laatste update: 02-09-2018
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 7
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.