IPad aansluiten op je tv: draadloos of met draad

IPad aansluiten op je tv: draadloos of met draad Er zijn in 2020 verschillende manieren om je iPad te verbinden met je tv. Deze methodes kunnen een prima uitkomst bieden als je foto’s, video’s of andere media wil bekijken op een groter scherm. Ook is het mogelijk om hiermee Netflix of andere streamingsdiensten te bekijken. Er zijn verschillende oplossingen op de markt om je iPad aan te sluiten op je televisie. Dit kan met draad of draadloos en beide hebben hun eigen voor- en nadelen.

Inhoudsopgave


iPad draadloos aansluiten op tv

Het is mogelijk om je iPad zonder bedrading aan te sluiten op je tv om zo media te bekijken. Dit heeft als voordeel dat je minder draden door je woonkamer hebt lopen en de iPad gewoon bij je kunt houden.

Apple TV

Met Apple TV kun je media vanaf je iPad afspelen op je televisie. Je iPad communiceert met deze optie met een kastje (Apple TV) bij je televisie en dit maakt gebruik van je eigen wifi-netwerk. Het aansluiten van je iPad en Apple TV is makkelijk. Apple TV wordt aangesloten op het internet en via een HDMI-kabel wordt het apparaat aangesloten op de televisie. Het aansluiten van de iPad op Apple TV gebeurt via de optie Airplay. Vervolgens is het beeld dat je op je iPad ziet ook te zien op de televisie. Deze optie is ook prima geschikt om Netflix of andere tv-diensten te bekijken.

Voordeel van het gebruik van Apple TV is dat de verbinding stabiel en snel is. Het kastje wordt ook veel gebruikt in combinatie met gamen vanaf je iPad. Daarnaast is het zeer gebruiksvriendelijk. Een nadeel is dat de aanschaf vrij prijzig is. In 2020 ligt de prijs rond €170.

Google Chromecast

Een tweede optie is om Google Chromecast te gebruiken om je iPad aan te sluiten op de televisie. De Chromecast is makkelijk te verbinden met de tv en maakt ook gebruik van je eigen wifi-netwerk. Vanaf de iPad kun je dan content bekijken. Een groot voordeel van de Google Chromecast is dat dit apparaat stukken goedkoper is dan de Apple TV: in 2020 ligt de prijs rond €35. Een nadeel aan dit apparaat is dat media bekijken of uitwisselen tussen een iPad en Chromecast beperkter is in vergelijking met Apple TV. Apps op de iPad moeten wel de Chromecast ondersteunen anders werkt het niet.

iPad met draad aansluiten op je televisie

Een makkelijkere manier om je televisie met de iPad te verbinden is via een kabel. Voordeel van deze optie is dat die zeer stabiel is en er geen kans is op signaalstoringen. Nadeel is dat je weer een kabel door je woonkamer hebt lopen en je minder flexibel bent.

Digitale-AV-adapter

Een snelle manier om je iPad met de tv te verbinden is via de speciale adapter van Apple: Lightning-naar-digitale-AV-adapter. Om verbindingen te maken tussen de twee apparaten heb je dan nog wel een HDMI-kabel nodig. Via deze adapter kun je verschillende media synchroon met je iPad afspelen op je televisie. Naast beeld wordt ook het geluid in goede kwaliteit afgespeeld. Nadeel van deze oplossing is de prijs: in 2020 is het apparaat voor ongeveer €59 te koop. Voordeel van deze optie is wel dat het beeld en geluid uitstekend zijn van je iPad.

Er zijn ook goedkopere adapters te koop van andere partijen. Nadeel van deze adapters is dat het niet mogelijk is om vanaf je iPad Netflix of Hbo te streamen naar je tv.

Televisie verbinden met Ipad

Er zijn verschillende methodes om je tv te gebruiken om media zoals foto's en video's te bekijken vanaf je iPad. De draadloze opties geven de meeste flexibiliteit maar zijn wel gevoeliger voor storingen in je wifi-netwerk. De iPad aansluiten met een draad is de meest stabiele oplossing alleen heb je dan een kabel erbij.
© 2018 - 2024 Marinos, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Televisie aansluiten op het internetTelevisie aansluiten op het internetIn 2020 zijn er verschillende mogelijkheden om je televisie aan te sluiten op het internet. Met deze mogelijkheden kun j…
Apple Pencil, de actieve stylus voor de iPad van AppleApple Pencil, de actieve stylus voor de iPad van AppleDe Apple Pencil is de stylus van Apple die vanwege de toegepaste techniek in de pen een natuurlijke manier van schrijven…
Wat is iTunes Match?IPhone-fabrikant Apple lanceerde onlangs zijn muziekdienst iTunes Match. Wat is dit voor een dienst?
Handleiding Spirit-Jailbreak iPhone - iPadHandleiding Spirit-Jailbreak iPhone - iPadEen hacker die onder de naam Comex werkt heeft een jailbreak uitgebracht voor OS versies 3.1.2, 3.1.3 en 3.2 dat draait…

Beeldscherm of monitor: geschiedenis, modellen en techniekenBeeldscherm of monitor: geschiedenis, modellen en techniekenEen beeldscherm of monitor is een onmisbaar onderdeel van een computer. Op het scherm worden namelijk het beeld of ander…
Voedingsadapter of oplader e-bike kopen: waar op te letten?Voedingsadapter of oplader e-bike kopen: waar op te letten?Om de accu van je e-bike of speed pedelec op te laden moet je deze middels een oplader of voedingsadapter verbinden met…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Fancycrave1, Pixabay
  • https://www.lifewire.com/how-to-connect-the-ipad-to-your-tv-wirelessly-or-with-cables-1994480
  • http://uk.pcmag.com/smartphones/40528/feature/how-to-connect-your-iphone-or-ipad-to-your-tv
Marinos (59 artikelen)
Laatste update: 29-03-2020
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.