Waar een Apple Macbook kopen?

Waar een Apple Macbook kopen? Macbooks, iPhones, iPods, ze worden steeds populairder. Overal worden er acties en aanbiedingen aangeboden. Heb je liever een extra accessoire of heb je liever 6% korting? Bijna alle grote elektronicawinkels bieden nu Apple producten aan, maar waar kun je ze nu het best kopen? In dit overzicht wordt er gekeken naar de bekendste Apple verkopers en zal er worden gekeken naar de verschillen. Nu Apple-producten steeds populairder worden komen er ook steeds meer verkopers van Apple producten, maar welke moet je nou kiezen? De winkels die worden besproken zijn allemaal Apple Authorised Resellers, dit zijn winkels die officiële verkopers zijn van Apple producten. Naast deze verkopers zullen er nog andere verkopers zijn, maar die zullen niet worden behandeld. Er wordt objectief naar elk bedrijf gekeken, zodat je zelf een keuze kunt maken over welke winkel het meest geschikt is. Van elke winkel zullen de voor- en nadelen worden opgesomd en zullen er enkele klanten-beoordelingen worden genoemd.

Officiële Apple Website

Op de officiële Apple website kun je ieder Apple product kopen, inclusief oudere modellen en enkele accessoires. Dit is de website van het bekende bedrijf zelf. Ze hebben geen fysieke winkels door het land, met uitzondering van één groot filiaal in Amsterdam.

Voordelen

 • Elk product is uit voorraad leverbaar en binnen enkele dagen leverbaar.
 • Als je via de officiële website besteld is het bij sommige producten mogelijk om een tekst er in te laten graveren.
 • Mac's zijn online uit te breiden met extra geheugen of processorkracht.
 • Als je een student bent kun je extra korting krijgen, ook zijn er vaak speciale acties voor studenten aan het begin van het schooljaar.

Nadelen

 • Je kunt het product niet eerst bekijken voordat je het koopt.
 • Je hebt slechts 1 jaar garantie en als er wat mis is met het apparaat moet je hem opsturen en kun je niet naar de (fysieke) winkel terug.

Klantenbeoordeling

De klanten-beoordelingen van de online Apple-store zijn erg positief. De website is erg duidelijk en bestellen is erg makkelijk. In de meeste gevallen is de verzending binnen de gestelde levertijd aangekomen, maar enkele klanten hebben gemeld dat de levering langer duurde dan dat er op de website vermeld staat.

Dixons

De Dixons is een elektronicawinkel met computers, tablets, laptops en smartphones. De Dixons is al een lange tijd een Apple Authorised Resellers en kwam als eerst met 3 jaar garantie. Het bedrijf heeft 150 eigen filialen door het hele land en is ook nog in 30 V&D's gevestigd.

Voordelen

 • De Dixons geeft op alle Apple producten 3 jaar garantie.
 • De Dixons geeft enkele keren per jaar aanbiedingen die niet bij andere aanbieders wordt gegeven.
 • Er zijn erg veel accessoires verkrijgbaar, ook andere merken dan die van Apple.

Nadelen

 • Er wordt geen studentenkorting aangeboden.

Klanten-beoordeling

In de klanten-beoordelingen van de Dixons komt er vaak de goede service terug. Klanten worden goed geholpen bij het maken van een keuze en ook bij eventuele problemen met hardware staan de medewerkers altijd paraat. Bij het (online) bestellen wordt ook gemeld dat alles heel makkelijk en intuïtief gaat. In enkele gevallen duurt de levering langer dan verwacht of is de voorraadindicatie niet actueel. Met 4,5/5 sterren is de Dixons een van de best beoordeelde winkels.

Mediamarkt

De mediamarkt is een van de grootste elektronicazaken in Nederland en bied al geruime tijd Apple producten aan. De Mediamarkt wordt gekenmerkt door het zeer grote assortiment elektronicaproducten. Er zijn 30 Mediamarkt filialen in Nederland.

Voordelen

 • De garantie is 2 jaar, dit is langer dan de meeste aanbieders maar niet de hoogste garantietermijn.
 • De Mediamarkt heeft soms aanbiedingen die bij andere aanbieders niet worden gegeven. Soms ben je hier dus goedkoper uit.

Nadelen

 • Niet de hoogste garantietermijn.
 • Er wordt geen studentenkorting aangeboden.

Klanten-beoordeling

Met een gemiddelde beoordeling van 2,5 van 5 sterren staat Mediamarkt niet tussen de best beoordeelde winkels. Het grootste deel van de beoordelingen zijn gebaseerd op de website, welke ook vaak negatief zijn. Vaak komen bestellingen aanzienlijk later aan dan wat er op de website gemeld wordt. Verder is de communicatie volgens velen slecht geregeld en is het moeilijk om problemen op te lossen wanneer er iets mis gaat met de bestelling of met de levering. De beoordelingen van de fysieke winkels zijn echter in veel gevallen positiever. In de fysieke winkel wordt er wel goede service verleend en is alles goed te vinden.

Amac

De Amac is een winkelketen die gespecialiseerd is in Apple producten. Amac heeft 22 vestigingen in Nederland en heeft een team om mensen kennis te laten maken met hun Apple producten.

Voordelen

 • Als je een student bent kun je extra korting krijgen.
 • Er wordt 3 jaar garantie aangeboden.
 • Je kunt je oude producten inruilen voor korting op een nieuw product.
 • Er wordt geassisteerd in het leren begrijpen van een nieuw apparaat.

Nadelen

 • Volgens recente reviews wordt er slechte service geleverd en wordt de garantietermijn niet nageleefd. Er wordt door veel consumenten gemeld dat zij alleen werden geholpen totdat ze het product hadden aangeschaft, en na de aankoop niet meer. Dit is gebaseerd op de huidige reviews van klanten (14-12-2014), voor actuele informatie over de service wordt aangeraden om te zoeken op "Amac reviews" in een zoekmachine.

Klanten-beoordeling

Met een beoordeling van 2,6/10 is Amac één van de slechts beoordeelde winkel uit deze lijst. Zoals er in de nadelen wordt genoemd worden klanten doorgaans alleen geholpen tijdens en vóór de aankoop, en in veel gevallen niet meer ná de aankoop. Er wordt gemeld dat de service slecht is, de levertijden lang zijn en dat er geen geld wordt teruggegeven.

Staples/Office Center

Staples (ook wel Office Center genoemd) is 's werelds grootste leverancier voor kantoorartikelen. Naast dat ze een groot assortiment in kantoorartikelen hebben zeggen ze dat service hun sterke punt is.

Voordelen

 • De artikelen staan geregistreerd op naam, er zijn altijd mensen bij de servicebalie om te helpen en de facturering is erg duidelijk. Dit laatste kan van pas komen als je het artikel op naam van het bedrijf koopt, dit in verband met afschrijving en BTW aftrek.
 • Er zijn kortingsweken en aanbiedingen die niet bij andere aanbieders worden gegeven.

Nadelen

 • Je moet een pas aanvragen om binnen te kunnen komen, je hebt hier een KvK-nummer voor nodig.
 • Je hebt slechts 1 jaar garantie.
 • Er wordt geen studentenkorting aangeboden.

Klanten-beoordeling

Ook bij de Staples zijn de beoordelingen gemengd. Over de webshop wordt gezegd dat er fouten ontstaan tijdens de verwerking van de bestelling, waardoor aankopen niet altijd worden opgestuurd. Ook het contact via de website is erg moeilijk. In tegenstelling tot de website is men erg tevreden over de fysieke winkels. De service is daar erg goed en je wordt er snel en goed geholpen door de medewerkers.

Bol.com

Bol.com is een van de grootste webwinkels van Nederland. Ze hebben een groot assortiment van 7 miljoen producten, waar ook Apple producten en accessoires onder vallen. Ze staan bekend om de gratis verzendkosten (boven 20,-), de snelle verzending en de lange bedenktijd.

Voordelen

 • Elk product is uit voorraad leverbaar en vaak al de volgende dag in huis.
 • Erg groot assortiment aan accessoires van verschillende merken.
 • Je hebt een lange bedenktijd voor het product en je kunt gratis retourneren.

Nadelen

 • Je kunt het product niet eerst bekijken voordat je het koopt.
 • Je hebt slechts 1 jaar garantie en als er wat mis is met het apparaat moet je hem opsturen en kun je niet naar de (fysieke) winkel terug.
 • Er wordt geen studentenkorting aangeboden.

Klanten-beoordeling

In de meeste gevallen is de beoordeling positief, hierbij worden de voordelige prijzen, de snelle levering en het gemak van bestellen genoemd. In tegenstelling tot deze positieve beoordelingen zijn er echter ook klanten die wel problemen hebben ondervonden tijdens een bestelling. Een bestelling wordt niet altijd goed verwerkt en ook het contact met de verkopers is dan moeilijk te onderhouden. Met een beoordeling van 3,5/5 is Bol.com daarmee een gemiddeld-goed beoordeelde verkoper.

Het kopen

Zoals je kunt zien is er erg veel verschil in het aanbod van Apple producten. Het hangt van persoonlijke voorkeur af of je liever meer garantie hebt of liever extra korting hebt, en welk filiaal voor jou bereikbaar is. Mocht je een winkel hebben uitgekozen, veel plezier met je Macbook of ander Apple product!

Het overzicht van de klanten-beoordelingen is gebaseerd op de reviews van het technologie- en elektronicaforum Tweakers. Heb je zelf een goede of een slechte ervaring met een van de winkels of een andere Apple verkoper? Je kunt je ervaringen delen in de reacties hieronder.
© 2014 - 2024 Kerel, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Pentalobe schroevendraaier voor iPhone of MacBook schroevenPentalobe schroevendraaier voor iPhone of MacBook schroevenWil je zelf het scherm of de batterij van je iPhone of MacBook vervangen dan heb je een pentalobe schroevendraaier nodig…
Wat is Facetime?Wat is Facetime?Wat is Facetime nu eigenlijk en hoe werkt het? Facetime is een applicatie die reeds geïnstalleerd is op de meeste appara…
Pas op met websites die producten veilenPas op met websites die producten veilenWebsites waarop producten en diensten geveild worden doen het goed. Let op, sommige veilingsites hanteren een alternatie…
Wat is iTunes Match?IPhone-fabrikant Apple lanceerde onlangs zijn muziekdienst iTunes Match. Wat is dit voor een dienst?

Tablet kopen: Hoeveel opslag of geheugen heb je nodig?Tablet kopen: Hoeveel opslag of geheugen heb je nodig?De tablet heeft in korte tijd een stevige plaats verworven in menig gezin. Ook in bedrijven en op scholen kom je steeds…
Wat is DAB (Digital Audio broadcasting) radio?DAB (Digital Audio Broadcasting) is de digitale variant van FM/AM radio. VHS-videoband werd DVD, LP werd CD en AM/FM wor…
Bronnen en referenties
 • http://www.dixons.nl/
 • http://www.mediamarkt.nl/
 • http://www.apple.com/nl
 • http://www.staples.nl/
 • http://www.a-mac.nl/
 • http://www.bol.com/
 • http://www.tweakers.net/
Kerel (9 artikelen)
Gepubliceerd: 17-12-2014
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Multimedia
Bronnen en referenties: 7
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.