GoPro3 en GoPro4 gaan niet meer aan; hoe los je dit op?

GoPro3 en GoPro4 gaan niet meer aan; hoe los je dit op? De GoPro is een fijne camera, waarmee je gemakkelijk veel goede films en foto's kunt maken. De camera is handelbaar en heeft weinig functies, waardoor je niet de weg kwijtraakt in de gebruikershandleiding. De service van GoPro is tevens erg goed. Echter, wat moet je doen als er iets mis is, bijvoorbeeld als de camera niet meer aan gaat? Als de camera niet aan gaat, kan dit komen door een fout met de camera zelf, de batterij of SD-kaart. Dit kan je zelf proberen op te lossen.

Wat is het probleem?

De camera gaat niet meer aan. De 'Aan'-knop zit voorop de camera naast de lens (dit is de enige knop voorop de camera).

Welke camera's betreft het

Het probleem komt voornamelijk voor bij de GoPro HERO3- en GoPro HERO4-cameras. Heb je dit probleem met een GoPro HERO1- of GoPro HERO2-camera, dan kunnen onderstaande oplossingen eveneens werken. Dit is echter niet getest.

Hoe los je dit op?

De camera gaat niet meer aan, ondanks dat je deze via de 'Aan'-knop probeert aan te zetten of de camera op te laden. Je kunt dit oplossen door de batterij eruit te halen en terug te plaatsen. Als de camera via deze oplossing weer wordt ingeschakeld, was de camera 'bevroren' en zal deze nu weer werken. Zorg er voor de volgende keer voor dat de camera niet helemaal leegloopt, door deze op tijd op te laden. Volg de volgende stappen:
 • Verwijder eventuele accessoires, de batterij en haal de SD-kaart uit de camera.
 • Plaats alleen de batterij terug.
 • Druk op de knop om de camera aan te doen.
 • Je kunt de accessoires en de SD-kaart weer terugplaatsen en de camera gebruiken.

Als het terugplaatsen van de batterij niet werkt

De camera gaat niet meer aan, terwijl je reeds geprobeerd hebt de batterij terug te plaatsen. De camera was dus niet 'bevroren' en je zult een andere oplossing moeten proberen. Een fout met de camera kan de SD-kaart zijn. Een SD kaart - Secure Digital-kaart - is een geheugenkaart waarop foto's en films worden opgeslagen. Het kan zijn dat de SD-kaart stoort en deze geformatteerd moet worden. Formatteren is het in sectoren softwarematig indelen van een harde schijf. Daarbij wordt tevens de inhoud geleegd. Formatteren is noodzakelijk om een schijf te kunnen beschrijven. Volg de volgende stappen:
 • Formatteer de SD-kaart op uw computer.
 • Stop de SD-kaart in de kaartlezer van je computer en ga naar 'deze computer (start > computer) of mijn documenten, of Windows verkenner. Hier zie je een lijstje met opslagmediums, waaronder je SD-kaart onder “verwijderbare opslagruimte”. Let op: dit zal alle opgenomen inhoud op de SD-kaart verwijderen. Als je de bestanden wilt bewaren, sla deze dan eerst op de computer op.
 • Zodra de SD-kaart is geformatteerd, steek deze terug in de camera en probeer de camera aan te zetten.

Als het formatteren niet werkt

De camera gaat niet meer aan, terwijl deze niet bevroren was en de SD-kaart correct werkte. Het kan zijn dat de batterij helemaal leeg is gelopen, zo ver dat deze niet meer goed kan opladen. Je kunt proberen de batterij uit de camera te halen, deze te herplaatsen en de camera inclusief batterij op te laden. Je zet de camera niet aan tijdens het opladen, om het proces niet te verstoren. Volg de volgende stappen:
 • Als de camera niet wordt ingeschakeld, verwijder/herplaats de batterij en laad de camera op via een USB-oplader of je computer. Zet de camera niet aan tijdens het opladen.
 • Als het goed is, zie je het rode LED-lampje aan de voorkant van de camera. Zie je dit niet, probeer dan een andere USB-kabel of USB-poort.
 • Zodra het rode lampje uitgaat, koppel je de camera van de USB en zet je de camera aan.

Als ook de batterij niet helemaal leeg was

Als de camera niet aan gaat, terwijl je hebt geprobeerd de batterij te 'ontdooien' of opnieuw op te laden, en je hebt de SD-kaart geformatteerd, dan kan het probleem kan ook in de batterij zelf liggen. Je zult de batterij (tijdelijk) moeten vervangen om ervoor te zorgen dat de camera weer aangezet kan worden. Volg de volgende stappen:
 • Gaat de camera nog steeds niet aan, neem dan een batterij van een andere camera die het wel doet.
 • Vervang de 'slechte' batterij voor de 'goede' batterij.
 • Laad de batterij op in de camera, gebruikmakende van de GoPro USB-kabel.
 • Eenmaal aan het opladen, moet de rode LED op de voorzijde van de camera gaan branden binnen niet meer dan een paar minuten.
 • Als je deze niet ziet branden, probeer dan een andere USB-kabel en een USB-poort of lader.
 • Zodra de voorste rode LED brandt, druk je stevig de 'Aan'-knop in, zodat de camera inschakelt.
 • Je kunt de 'slechte' batterij ook opladen en eventueel weer gebruiken voor de camera.

Geen enkele oplossing werkt

Als geen van de oplossingen werkt, dan dien je contact op te nemen met helpdesk van GoPro. Zij zullen eventueel nog oplossingen aandragen of aanbieden de camera te vervangen voor een nieuwe camera.
© 2016 - 2024 Jsluurman, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De superbatterij: sneller opladen en een langere levensduurDe superbatterij: sneller opladen en een langere levensduurIn oktober 2014 is een nieuwe batterij ontwikkeld die in een paar minuten compleet opgeladen kan worden. Ook is de leven…
De werking van een autobatterijDe werking van een autobatterijDe batterij in een auto is een lood-accu. Deze batterij is nodig om de wagen te starten en om alles wat elektrische ener…
Pokémon GO blijven spelen met scherm uit: bespaar batterijPokémon GO blijven spelen met scherm uit: bespaar batterijDe app Pokémon GO verbruikt ontzettend veel energie waardoor de batterij van je smartphone soms al binnen anderhalf uur…
Prijzen van de minder bekende jukebox merkenPrijzen van de minder bekende jukebox merkenNaast de grote merken als Wurlitzer, Seeburg, AMI en Rock-Ola zijn er nog diverse kleinere of vergeten jukebox fabrikant…
Bronnen en referenties
Jsluurman (12 artikelen)
Gepubliceerd: 11-01-2016
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Multimedia
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.