Muziek op uw iPod zetten

De iPods zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze samenleving. Op een iPod kunt u muziek zetten en deze overal afluisteren, veel jeugd maakt gebruik van deze mogelijkheid maar ook oudere mensen vinden de iPod erg handig. Door veel mensen wordt het installeren van een iPod en muziek op de iPod zetten als lastig ervaren. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u muziek op uw iPod kunt zetten.

Wat is een iPod?

Een iPod is een MP3 of MP4 speler van het merk Apple. De iPod is het bekendste en best beschreven merk als het gaat om MP3 spelers. Er zijn vele namaak versies van de iPod, deze werken ook prima maar vaak niet zo goed als de echte Apple iPod. Op een iPod kunt u muziek zetten net als u bijvoorbeeld bij een walkmen doet. Het verschil is dat u hier geen CD's voor nodig heeft, en de apparaten zijn vaak zo klein dat ze gemakkelijk in of aan een jaszak bevestigd kunnen worden. Aan een iPod zitten oortjes of een koptelefoon waardoor u muziek kunt luisteren en andere mensen hier geen last van hebben.

U heeft een iPod aangeschaft en nu?

Nu u een iPod heeft wilt u hier natuurlijk graag gebruik van maken. Om gebruik te kunnen maken van uw iPod moet u deze eerst optimaal opladen, als u dit doet gaat de batterij van de iPod langer mee. De meeste iPods moeten in de computer worden geplugd via een USB-poort en een bijgeleverd kabeltje. Zet de iPod tijdens het opladen aan, dit doet u door een rond knopje op de iPod om te schuiven zodat deze gaat branden. De batterij geeft als u de iPod aan heeft een groen, oranje of rood lichtje aan. Bij een groen lichtje is de iPod volledig opgeladen, bij oranje is deze halfvol en bij rood is deze geheel of bijna leeg.

Muziek:

Als u geen muziek op uw computer heeft staan moet u deze downloaden. Als u geen programma heeft waarmee u muziek kunt downloaden moet u deze eerst kopen of via internet gratis downloaden. Voorbeelden van programma's waarmee u liedjes kunt downloaden zijn Ares en Limewire. Kijk goed waar uw liedjes worden opgeslagen, deze liedjes heeft u namelijk straks nodig om muziek op de iPod te zetten.

iTunes:

Als u een echte iPod heeft moet u het programma iTunes downloaden om liedjes op uw iPod te kunnen zetten. Meestal zit er bij de aanschaf van uw iPod een briefje met informatie waar en hoe u iTunes kunt downloaden. Als u bij www.google.nl 'iTunes downloaden' intypt vind u vaak ook genoeg linken waar u iTunes op kunt downloaden. Het downloaden van iTunes is gratis.

Muziek op uw iPod zetten:

Om muziek op uw iPod te zetten moet u eerst de muziekbestanden die u op de computer heeft staan naar het programma iTunes kopiëren. Dit doet u door het programma iTunes te openen en te klikken op: bestand, map aan bibliotheek toevoegen of bestand aan bibliotheek toevoegen. Als u kiest voor map aan bibliotheek toevoegen voegt u een gehele map met muziekbestanden toe, als u kiest voor bestand aan bibliotheek toevoegen kunt u een liedje aan iTunes toevoegen. Het slimste is om alle muziek op te slaan in een map en deze map aan iTunes toe te voegen.

Nu u de muziek heeft toegevoegd aan iTunes staat deze muziek in de bibliotheek onder het woord muziek. Hier komt alle muziek die u aan iTunes toevoegd te staan. Vaak wilt u niet alle muziek op uw iPod, hiervoor moet u een afspeellijst maken. Dit doet u door op bestand, nieuwe afspeellijst te drukken. U geeft uw afspeellijst een naam en gaat naar het kopje muziek, wat onder bibliotheek valt. U klikt met uw linkermuisknop op een liedje dat u graag in uw afspeellijst heeft en drukt op tonen in afspeellijst (dit is per versie net iets anders.) Als u alle liedjes die u wilt in uw afspeellijst heeft staan kunt u deze liedjes op uw iPod gaan zetten.

Sluit uw iPod aan de computer en zet de iPod aan, iTunes zal aan de linkerkant uw iPod weergeven. Klik hierop en u kunt onder kiezen welke map u aan uw iPod wilt toevoegen, kies voor de afspeellijst als u alleen deze op uw iPod wilt hebben. Wacht even tot alle draaiende rondjes voor de liedjes weg zijn en uw bestanden staan op uw iPod.
© 2011 - 2024 Dobel, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Basis uitleg over iTunesBasis uitleg over iTunesItunes is een muziekprogramma van Apple. Je kan hiermee je muziek beheren, ordenen en overzetten op je iPod. Het gebruik…
Handleiding Spirit-Jailbreak iPhone - iPadHandleiding Spirit-Jailbreak iPhone - iPadEen hacker die onder de naam Comex werkt heeft een jailbreak uitgebracht voor OS versies 3.1.2, 3.1.3 en 3.2 dat draait…
CardioDock van Medisana: bloeddruk zien op uw iPhone/ iPodCardioDock van Medisana: bloeddruk zien op uw iPhone/ iPodU hoeft niet meteen een hoge bloeddruk te hebben om deze in de gaten te houden. Meer en meer mensen willen gezond leven.…
Podcasting, wat is het?Podcasting, wat is het?Podcasten is in een korte tijd erg populair geworden en steeds meer mensen maken er gebruik van. Toch weet nog niet iede…

Uw Blu-ray speler regiovrij makenUw Blu-ray speler regiovrij makenNu Blu-ray de officiële opvolger van de dvd is vindt deze steeds vaker de weg naar de huiskamer. Het kan voorkomen dat u…
Filters en voorzetlenzen voor camcordersDe meeste camcorders hebben allerlei ingebouwde functies die het uiterlijk van uw film kunnen veranderen of het filmen i…
Dobel (155 artikelen)
Laatste update: 21-02-2012
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Multimedia
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.