Stimuleer de spraak van uw baby met de Toverspiegel!

Stimuleer de spraak van uw baby met de Toverspiegel! Wilt u uw kind op een leuke manier stimuleren? Dan is de Toverspiegel of Magic Mirror misschien een leuk idee. Door de vormgeving, de spiegel en de opnamefunctie wordt uw kind aangezet tot praten. De baby kan zichzelf in de spiegel zien en enkele seconden nadat er is 'gepraat' speelt de spiegel het geluid weer af. Zo kan uw kind op een speelse manier met zijn of haar stem oefenen.

Veiligheid

Dit artikel is geen vervanging van de gebruiksaanwijzing. U dient ten alle tijde de bijgeleverde gebruiksaanwijzing op te volgen. Er wordt slechts een beeld geschetst van de functionaliteiten van de Philips Toverspiegels scd910/00, ook wel Magic Mirror genoemd.

Algemene kenmerken

De Toverspiegel wordt ook wel de Magic Mirror genoemd. Hij heeft een gele kleur en heeft ruwweg de vorm van een bloem. In het midden van de Toverspiegel bevindt zich een spiegel. Aan de linkerzijde zit een rode knop en aan de rechterzijde is een groene knop gesitueerd. Middenonder op de spiegel bevindt zich een 'aan/uit'-knop. Indien een knop wordt ingedrukt wordt er een voor de baby aangenaam geluidje afgespeeld. De verschillend gekleurde knoppen hebben als doel uw kind te stimuleren de knoppen aan te raken. De grootte van de knoppen is afgestemd op de ontwikkelingsfase van uw kind. Dit met als doel de hand-oogcoördinatie van uw baby te stimuleren.

Verdere functionaliteiten

Indien gewenst kunt u uw baby kalmereren met een bekende stem. Dit kan met het vertrouwde geluid van uzelf, uw parter, opa of oma, broers en zussen of andere geliefde bekenden zijn. Er is ook de mogelijkheid uw kind te laten luisteren naar een vantevoren opgenomen verhaal.

Hoe werkt de Toverspiegel?

Doordat uw baby geluidjes maakt wordt de Toverspiegel geactiveerd. Bij activatie worden de omgevingsgeluiden een aantal seconden opgenomen. Korte tijd later (na enkele seconden) worden de opgenomen geluiden weer afgespeeld. Uw kind ziet zichzelf in de spiegel en hoort op een korte termijn de eigen opgenomen stem terug. Dit zorgt ervoor dat de baby uitgedaagd wordt om geluid te produceren en de stem te gebruiken. De babies worden geprikkeld door hun eigen stem in combinatie met hun eigen gezicht.

Veiligheid van de Toverspiegel

Doordat de spiegel is vervaardigd van flexibele kunstof kan hij niet breken. Dit geldt zelfs in situaties waarin het speelgoed op de grond valt op tegen een muur aan wordt geslagen. De Philips Toverspiegel scd910/00 voldoet aan speelgoedrichtlijnen die gelden in Europa en Amerika. Het apparaat werkt tien uur lang op drie AA batterijen. De Toverspiegel is vierentwintig centimeter breed en ruim achtentwintig centimeter hoog. Hij heeft een dikte van zeveneneenhalve centimer. De Toverspiegel heeft een band waarmee hij vastgemaakt kan worden. Deze is ook te verwijderen indien u de Toverspiegel los in bijvoorbeeld de box wilt leggen.

Gebruiksaanwijzing Toverspiegel

 • Indien u de Toverspiegel (ofwel Magic Mirror) wilt aanzetten dient u de 'aan/uit'-schakelaar in te drukken.
 • Nu kunt u geluiden opnemen of reeds opgenomen geluidjes afspelen.
 • Indien er op de rode of groene knop wordt gedrukt hoort u leuke geluidjes.
 • Indien de rode of de groene knop niet worden ingedrukt wordt het omgevingsgeluid automatisch opgenomen. Heel vlug daarna worden de opgenomen geluiden weer afgespeeld.
 • Indien u de Toverspiegel weer wilt uitschakelen dient u de 'aan/uit'-schakelaar nogmaals in te drukken.
 • Als de Toverspiegel meer dan vijf minuten niet wordt geactiveerd, schakelt hij automatisch in de pauzestand.
 • Let op: de Toverspiegel verbruikt ook in deze stand stroom. Wordt hij langere tijd niet gebruikt dan doet u er verstandig aan de batterijen te verwijderen.

Batterijen vervangen

De batterijen van de Toverspiegel zijn eenvoudig te vervangen.
 • U draait met een muntje door tegen de klok in te draaien de deksel los.
 • Daarna kunt u de batterijen verwijderen.
 • Indien u nieuwe batterijen plaatst dient u goed naar de '+'en '-' tekens op de batterijen en op de Toverspiegel te kijken.
 • U dient eerst de deksel weer te plaatsen
 • Vervolgens draait u de batterijhouder weer dicht door met een muntje het deksel weer met de wijzers van de klok mee dicht te draaien.
© 2012 - 2024 Blackbeauty, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Het leren van een taal van baby tot peuterHet leren van een taal van baby tot peuterHet leren van een taal gebeurt tussen de geboorte en het begin van groep 3 (1e klas) van de basisschool. Je wordt gebore…
Taalontwikkeling in de eerste zeven jaarTaalontwikkeling in de eerste zeven jaarIeder kind ontwikkelt zich op zijn eigen tempo. Ook met betrekking tot de taal. Toch is er wel een leidraad die het gemi…
Geef je baby een voorsprong door voor te lezenGeef je baby een voorsprong door voor te lezenVoorlezen is goed voor de taalontwikkeling van jonge kinderen, daarnaast is het gezellig en leuk. De meeste ouders weten…
Kenmerken van peutersKenmerken van peutersHier zijn de kenmerken van een peuter, we noemen de sociale, geestelijke en lichamelijke kenmerken.

De Sims 3 uitbreiding - DierenlevenDe Sims 3 uitbreiding - DierenlevenVele Sims fans zaten er al op te wachten, de uitbreiding om huisdieren in je gezin te kunnen opnemen. Waar de dieren in…
De sims 3 - bovennatuurlijke alchemistDe sims 3 - bovennatuurlijke alchemistIn de expansie “Bovennatuurlijk” krijg je te maken met bovennatuurlijke wezens met hun eigen kunnen en kennen. Bij deze…
Bronnen en referenties
 • http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/cpindex.pl?ctn=SCD910%2F00&dct=FAQ&faqview=1&new_tmpl=1&refdisplay=BABYCARE_013C&refnr=0063496&scy=BE&slg=NLD
Blackbeauty (100 artikelen)
Laatste update: 26-12-2014
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.