De sims 3 - bovennatuurlijke alchemist

De sims 3 - bovennatuurlijke alchemist In de expansie “Bovennatuurlijk” krijg je te maken met bovennatuurlijke wezens met hun eigen kunnen en kennen. Bij deze expansie van de Sims 3 die in oktober 2012 is uitgekomen krijg je ook te maken met twee nieuwe beroepen: Alchemist en waarzegger. Hoe kun je nu een alchemist worden en wat kun je ermee bereiken?

Eigenschappen

Allereerst, wanneer je de eigenschappen van je sims gaat kiezen, kun je met het oog op het beroep van alchemist het beste de volgende eigenschappen kiezen:
 • Verzamelaar
 • Groene vingers (tuinieren)
 • Visser
Deze eigenschappen laten je beter in staat zijn om bepaalde voorwerpen te vinden/produceren om de verschillende toverdrankjes te kunnen maken.

Hoe word je alchemist?

In het koopmenu kun je een alchemie werkbank kopen. Bij de alchemie werkbank kun je kiezen om alchemie te studeren of om een toverdrankje te maken. Je begint eerst met het bestuderen van de alchemie. Je bouwt hiermee niet alleen je vaardigheden op, maar tijdens het bestuderen ontdek je ook nieuwe drankjes om te maken. Je ontvangt ook een aantal ingrediënten om de eerste toverdrankjes te kunnen maken. Wanneer je vaardigheid op niveau 1 is, kun je per telefoon of met de computer registreren als (zelfstandige) alchemist.

Toverdrankjes

Om de toverdrankjes te kunnen maken, heb je verschillende ingrediënten nodig. Deze kun je vinden op allerlei plekken in de stad. Stuur je sims er dus regelmatig op uit om ingrediënten te zoeken. Denk bijvoorbeeld aan:
 • Groenten- en fruit
 • Paddenstoelen
 • Metalen en kristallen
 • Vissen
 • Honing- en bijenwas

Toverdrankjes winkel

In de toverdrankjes winkel kun je zowel ingrediënten als toverdrankjes kopen. Het aanbod verandert om de paar dagen. In de winkel vind je ook een alchemie werkbank (mocht je er geen kunnen kopen voor in je huis) en ook een machine om je kristallen te laten snijden. Toverdrankjes die je gemaakt hebt kun je ook in deze winkel verkopen. Je verdient hiervoor pas geld als de toverdrankjes verkocht worden. Als drankjes niet verkocht worden, worden ze naar je teruggestuurd via de post. De meeste toverdrankjes verkoop je wanneer het volle maan is.

Niveaus en promoties

Hieronder de lijst van de niveaus van alchemie en de bijzonderheden ervan en ook een lijst van de promoties die je als alchemist kunt krijgen.

Niveau alchemie

 • Niveau 1: je ontvangt enkele ingrediënten die je voor drankjes kunt gebruiken. Vanaf dit niveau kun je je via de telefoon registreren als zelfstandige alchemist.
 • Niveau 2 – 4: Je toverdrankjes mislukken steeds minder vaak, en je kunt een hoger niveau aan drankjes bereiden
 • Niveau 5: Je kunt nu van de toverdrankjes ook mysterieuze drankjes maken
 • Niveau 6: Bij elke poging voor het maken van een toverdrankje kan het zijn dat je er twee maakt.
 • Niveau 7 – 10: Je toverdrankjes mislukken nauwelijks en je kunt een hoger niveau aan drankjes bereiden.

Promoties als alchemist

 1. Flessen wasser
 2. Assistent verzamelaar
 3. Recepten tester: het advies wordt gegeven om zelf ook af en toe een drankje op jezelf te testen
 4. Junior mixer
 5. Mixer manager: je ontvangt een bonus van 500 simoleons.
 6. Meester mixer
 7. Recepten uitvinder
 8. Toverdrank specialist
 9. Senior Alchemist
 10. Alchemie expert
© 2012 - 2024 Esthercita79, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De Sims 3 bovennatuurlijk – WaarzeggerDe Sims 3 bovennatuurlijk – WaarzeggerIn de expansie “Bovennatuurlijk” krijg je te maken met bovennatuurlijke wezens met hun eigen kunnen en kennen. Bij deze…
De Sims 3 uitbreiding - BovennatuurlijkDe Sims 3 uitbreiding - BovennatuurlijkDe uitbreiding "bovennatuurlijk" die in oktober 2012 is uitgebracht voor De Sims 3 brengt veel mogelijkheden met zich me…
De Alchemist van Paulo CoelhorecensieDe Alchemist van Paulo CoelhoPaulo Coelho is de schrijver van onder andere de Alchemist. Een inspirerend schrijver, wiens boeken in dertig talen zijn…

Stimuleer de spraak van uw baby met de Toverspiegel!Stimuleer de spraak van uw baby met de Toverspiegel!Wilt u uw kind op een leuke manier stimuleren? Dan is de Toverspiegel of Magic Mirror misschien een leuk idee. Door de v…
Logos Quiz Game; merken raden is de nieuwe hypeLogos Quiz Game; merken raden is de nieuwe hypeLogos Quiz Game is een applicatie voor iPod, iPhone en iPad gemaakt door Javier Perez Estarriaga. De spellen worden uitg…
Bronnen en referenties
 • www.sims3.nl
 • www.wikipedia.org
Esthercita79 (271 artikelen)
Laatste update: 09-12-2016
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.