Hoe kom je aan gold of goud in Hearthstone?

Hoe kom je aan gold of goud in Hearthstone? Hearthstone is een online trading card game van Blizzard. Het staat volledig in het teken van World of Warcraft en is gratis te spelen. Om aan nieuwe kaarten te komen óf om een Arena Run te doen heb je goud nodig. In het spel wordt dit ook wel gold genoemd. Hoe kom je aan gold in Hearthstone? Is het verstandig om bijvoorbeeld een bot hiervoor te gebruiken?

Wat is Hearthstone?

Hearthstone is een kaartspel dat je online kunt spelen. Het is gratis, maar er zitten ook enkele betaalde functies in. Zo kun je extra kaarten (packs) kopen, entree krijgen tot de uitbreiding Curse of Naxxramas of een Arenarun doen. Hier hoef je overigens niet perse voor te betalen. Je kunt ook gebruik maken van in-game gold. Maar hoe kom je hier nou eigenlijk aan?

Kost gold geld?

In-game gold in Hearthstone kost geen geld. Je kunt het verdienen door te spelen. Het kost alleen geld wanneer je betaalt voor Arena en als prijs goud krijgt. Vind je ergens websites waar je gold kunt krijgen, maar eerst geld moet betalen? Vertrouw dit dan nooit. Dit soort websites zijn doorgaans uit op je account of je creditcardgegevens.

Goud verdienen met achievements

Iedereen die begint met Hearthstone, krijgt de kans om achievements te halen. In totaal kun je hier zo’n 1000 gold mee verdienen. De achievements die je kunt halen en de beloningen zijn:

  • Unlock every hero (speel elke held vrij) – 100 gold
  • Win 100 games in any mode (Win 100 spellen in een willekeurige speelmode) – 300 gold
  • Win 1.000 games in any mode (Win 1.000 spellen in een willekeurige speelmode) – 300 gold
  • Defeat all A.I experts (versla alle expert computertegenstanders) – 100 gold
  • Collect every card in the basic set (verzamel elke kaart in de basis set) – 100 gold
  • Collect every card in the expert set (verzamel elke kaart in de expert set) – 100 gold

Doe quests in Hearthstone

Elke dag krijg je een quest die je kunt voltooien. Het goud dat je hiermee verdient is 40, 60 of zelfs 100. Lukt het je niet een quest te voltooien? Dan blijft hij langer staan. Je kunt maximaal 3 quests tegelijk hebben. Het is ook heel goed mogelijk dat je een quest liever niet doet en daarom kun je elke dag ook één quest verwijderen om er een nieuwe voor in de plaats te krijgen. Als je dit slim aanpakt, verwijder je dus een quest wanneer deze slechts 40 gold oplevert in de hoop er eentje van 60 of zelfs 100 gold te krijgen.

Speel het spel!

Wanneer je constructed speelt in Hearthstone, krijg je sowieso tien gold voor elke drie keer dat je wint. Dit is misschien niet heel veel, maar het kan behoorlijk snel gaan als je een goed deck hebt. Veel spelen kan er dus ook voor zorgen dat je veel goud verdient.

Arena runs

Arena is een beetje tricky en je kunt er juist geld of gold mee verliezen. Een arenarun kost namelijk 1,77 euro of 150 gold. Wanneer je minstens zeven games hebt gewonnen verdien je de 150 gold weer terug én wat extra’s. Als je maar drie games wint, verdien je misschien maar 10 gold. Mensen die goed zijn in arena kunnen gemakkelijk dikke winst maken op de hoeveelheid gold die er is. Verbeter dus jouw vaardigheden. Kijk bijvoorbeeld hoe anderen spelen op Twitch of YouTube en kijk tegelijkertijd ook kritisch naar je eigen spel. Waar zijn de verbeterpunten?

Botting in hearthstone

Botting houdt in dat je een programma downloadt dat automatisch voor je speelt. Het idee hierachter is dat je zo snel veel gold verdient, zonder dat je er echt iets mee hoeft te doen. Je kunt je computer aan laten staan en de bot speelt voor jou. Op deze manier krijg je erg veel wins en per drie keer gewonnen ontvang je 10 gold. Het moet echter wel gezegd worden dat dit ten strengste verboden is. Blizzard houdt dit goed in de gaten en als straf kan je account worden geblokkeerd.

Lees verder

© 2015 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Beleggen in goud met de iShares Physical Gold-ETFBeleggen in goud met de iShares Physical Gold-ETFDe iShares Physical Gold-ETF is een ideaal product voor de belegger die wil investeren in het edelmetaal goud, zonder di…
Canada: de koop en verkoop van de Canadian Gold Maple LeafCanada: de koop en verkoop van de Canadian Gold Maple LeafEr is veel geld te verdienen met koop en verkoop van de Canadian Gold Maple Leaf. De gouden munt is uitgegeven door Cana…
Gold Facial - Huidverjonging door Goud (24 K)Gold Facial - Huidverjonging door Goud (24 K)Gold Facial, een anti-verouderings gezichtsbehandeling oftewel een goudmasker met puur bladgoud van 24 karaat voor huidv…
Bronnen en referenties
  • Hearthstone: Heroes of Warcraft (game)
Writingsuus (705 artikelen)
Gepubliceerd: 17-01-2015
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.