Hoe haal je 12 wins in Hearthstone Arena?

Hoe haal je 12 wins in Hearthstone Arena? Hearthstone is een kaartspel van Blizzard. Het is een trading card game, die je speelt tegen andere mensen. Eén van de opties in Hearthstone is de Arena. Hierbij speel je met random kaarten en probeer je zo veel mogelijk wins te krijgen. Hoe vaker je wint, hoe hoger je beloning aan het einde is. Je kunt maximaal twaalf keer winnen. Wanneer je drie keer verliest, is je Arenarun afgelopen. Hoe zorg je ervoor dat je deze twaalf win in Hearthstone haalt?

Wat is Hearthstone?

Hearthstone: Heroes of Warcraft is een trading card game dat is ontwikkeld door Blizzard. Het kaartspel staat in het teken van World of Warcraft. Je speelt met karakters uit deze game en probeert je tegenstander te verslaan. Hearthstone is grotendeels gratis, maar er zitten wel betaalde functies in het spel. Zo kun je bijvoorbeeld kaarten bijkopen of een speciaal singleplayer adventure doen. Ook kun je Arena spelen, Dit kost 150 gold of 1,79 euro.

Wat is Arena?

Bij Arena krijg je telkens drie willekeurige keuzes in kaarten. Hier kies je er eentje van, tot je een deck hebt samengesteld. Anders dan bij constructed, kun je kaarten vaker dan twee keer in je deck krijgen. Aan het einde van een Arenarun krijg je een prijs. Dit is sowieso altijd een pakje kaarten. Verder kun je gold en dust krijgen en is het mogelijk dat je kaarten krijgt. Hoe meer rondes je wint, hoe hoger je prijs. Het spel is afgelopen wanneer je drie keer hebt verloren of twaalf keer gewonnen. Bij zeven wins of meer krijg je sowieso je inzet terug (minimaal 150 gold), zodat je nog een Arenarun zou kunnen doen.

Twaalf keer winnen

Een deck dat in Arena wordt samengesteld, bestaat zoals gezegd uit alleen maar willekeurige, random kaarten. En dit kan een probleem opleveren wanneer je twaalf keer probeert te winnen. De meeste mensen winnen gemiddeld drie of vier keer. Toch is het wel degelijk mogelijk om twaalf keer te winnen. Dat is niet alleen afhankelijk van de kaarten die je krijgt, zoals veel mensen denken, maar grotendeels van je eigen speelstijl en tactiek. Hoe zorg je ervoor dat je twaalf keer wint?

Verschil tussen constructed en Arena

Bij een constructed match maak je zelf een deck uit al je beschikbare kaarten en probeer je waanzinnige combinaties te maken. In Arena zijn dit soort combinaties minder belangrijk en wil je vooral kaarten hebben die sterk zijn. Er zijn kaarten die heel sterk zijn, omdat ze goed samengaan met andere kaarten, maar als deze kaarten je niet later worden aangeboden, heb je er helemaal niks aan.

Manacurve

Let tijdens het samenstellen van je deck goed op je manacurve. Tempo is in Hearthstone ontzettend belangrijk. En hoe goed die grote minions ook zijn, als je geen low-drop kaarten hebt, zal je het nooit winnen van een snel deck. Probeer daarom altijd het volgende aan te houden:
  • 1 á 2 minions die 1 mana kosten
  • 4 a 5 minions die 2 mana kosten
  • 4 a 5 minions die 3 mana kosten

Hiermee zorg je dat je een goede start kunt maken en niet de eerste beurten met een volle hand zit, maar niks kunt ondernemen. Wat grote minions zijn uiteraard ook heel handig, maar zorg dat je er hier niet te veel van hebt.

Spells in Arena

Spells kunnen heel goed werken in Arena, maar pas op dat je niet te veel spells hebt. Heb je werkelijk vier keer een kaart nodig als Flamestrike, of zouden twee flamestrikes en twee minions beter voor je kunnen werken? Wees kritisch en probeer de juiste keuzes te maken.

Minions in Arena

Er stond al eerder iets geschreven over minions, maar dan over de mana. Minions zijn ontzettend belangrijk. Zorg voor goede en sterke minions die vooral alleen ook heel sterk kunnen zijn. Dit leer je vooral door het te blijven proberen. Bekijk bij elke minion wat de sterke punten zijn, maar ook de slechte kanten.

Het spel zelf

Veel mensen zeggen dat ze niet tot twaalf wins komen, omdat ze geen goede kaarten krijgen aangeboden. Dit kan natuurlijk meespelen, maar het is niet de enige reden waarom mensen verliezen. Houd tijdens het spel rekening met kaarten die je tegen je kan krijgen. Speel de minions van de tegenstander zo veel mogelijk weg. Probeer niet ‘greedy’ te zijn. Dit houdt in dat je de minions van de tegenstander gemakkelijk weg kunt werken, maar ervoor kiest om rechtstreeks aan te vallen. Door dit soort fouten kan het spel opeens volledig omslaan en verlies je alsnog. Neem altijd goed de tijd. Veel mensen missen per ongeluk de winnende slag, omdat ze te snel spelen en niet goed nadenken. Er zijn soms meerdere opties om te spelen, weet je wel zeker of je voor de beste gaat?

Verbeter jezelf

Heel belangrijk in Hearthstone Arena is om kritisch te blijven en te blijven leren. Kijk bijvoorbeeld op YouTube of op Twitch naar anderen die Arena spelen. Welke kaarten kiezen zij? Hoe spelen ze het spel? Welke moves maken zij en ben je het met die keuze eens of niet? Werkt het of niet? Kijk ook kritisch naar jezelf en probeer te bekijken waar je wellicht een fout maakte. Het kan ook helpen om je spel eens op te nemen en later terug te kijken. Waar ging je de mist in? Wat kon anders? Het kan enige tijd oefenen kosten, maar hoe meer je oefent en hoe kritischer je kijkt, hoe beter het spel wordt.

Lees verder

© 2014 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Stierenvechten in Spanje en PortugalStierenvechten in Spanje en PortugalHet stierenvechten, waar we in Nederland vooral het Spaanse stierenvechten onder verstaan, staat onder sterke druk van t…
Uitgaan in BlanesUitgaan in BlanesBlanes, een zonnige jongerenbestemming in Spanje aan de Costa Brava. Naast de leuke winkeltjes en de mooie omgeving is e…
WK voetbal 2018: speelschema, speelschema per dag en uitslagWK voetbal 2018: speelschema, speelschema per dag en uitslagDe 21 editie van het Wereldkampioenschap voetbal wordt gehouden van 14 juni 2018 tot en met 15 juli 2018 in Rusland. Aan…
Het amfitheater in Pula (Istrië)Wie het pittoreske Kroatische plaatsje Pula op Istrië bezoekt kan niet om het amfitheater heen. Dit imposante bouwwerk s…

Minecraft: hoe bouw je een mooie, maar simpele vijver?Minecraft: hoe bouw je een mooie, maar simpele vijver?In Minecraft kun je prachtige dingen bouwen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een vijver? Een plekje om even te ontspannen…
De 10 beste games ooit gemaaktEr zijn talloze videogames gemaakt door de jaren heen, maar welke games zijn nou het beste volgens de gamecritici en moe…
Bronnen en referenties
  • Heartone: Heroes of Mana Trading Card Game
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 16-01-2015
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.