Wat is Hearthstone: Heroes of Warcraft?

Wat is Hearthstone: Heroes of Warcraft? Heartstone: Heroes of Warcraft (in het kort Heartstone) is een spel dat is ontwikkeld door Blizzard. Het is een trading card game dat je online kunt doen en het heeft al vele harten veroverd. Wat is dit nou eigenlijk voor een spel en hoe gaat het te werk? Hoe kun je het spel winnen en hoe werkt het precies?

Wat is Hearhtstone: Heroes of Warcraft?

Hearthstone: Heroes of Warcraft wordt vaak afgekort tot Hearthstone. Het is een computerspel dat is ontwikkeld door Blizzard. Blizzard heeft ook games ontwikkeld zoals World of Warcraft, Starcraft en Diablo III. Het is een online trading card game met in de hoofdrol de figuren en voorwerpen uit de World of Warcraft game. Het spel is gratis te spelen, maar er zijn ook enkele betaalde functies. Het spel werd aangekondigd in maart 2013 en werd daarna in de closed beta gelanceerd. De open beta van Hearthstone werd in januari 2014 gelanceerd en is vanaf dit moment voor iedereen te spelen.

Wat is een trading card game?

Hearthstone is een trading card game en dat houdt in dat je met kaarten speelt. Elke kaart heeft een eigen functie en kan je helpen om het spel te winnen. Er zijn verschillende bekende trading card games, zoals Magic the Gathering en Pokémon. Hearthstone is een spel dat alleen online te spelen is. Er zijn geen fysieke kaarten van te verkrijgen.

De bedoeling

Beide spelers hebben een deck met dertig kaarten en beginnen allebei met dertig levens. Het is de bedoeling om je tegenstander met behulp van de kaarten dood te laten gaan. Elke kaart heeft bepaalde eigenschappen en door deze met elkaar te combineren kun je proberen je tegenstander te verslaan. Er wordt gebruik gemaakt van onder meer minions, spells en weapons.

Mana

In Hearthstone wordt er gebruik gemaakt van Mana. Iedere speler begint met één mana en elke ronde komt er een extra mana bij, met een maximum van tien. Elke kaart kost ook mana. En hoe duurder de kaart is, hoe beter deze doorgaans is. Speler twee ontvangt altijd een extra kaart die ‘the coin’ wordt genoemd. Hiermee kun je eenmalig een extra mana gebruiken (in de tweede beurt zou je dan bijvoorbeeld een kaart van 3 mana kunnen spelen). Er zijn ook enkele kaarten die twaalf mana kosten en dus eigenlijk onspeelbaar zijn. Deze kaarten kunnen echter goedkoper worden door bijvoorbeeld het aantal andere kaarten in je hand of de schade die je hebt opgelopen.

Champions van Hearthstone

Bij Hearthstone speel je altijd met een champion. De volgende champions behoren tot de mogelijkheden:
  • Druid
  • Hunter
  • Mage
  • Paladin
  • Priest
  • Rogue
  • Shaman
  • Warlock
  • Warrior

Elke champion heeft een eigen ability. Zo kan de mage bijvoorbeeld één damage doen aan een willekeurige target en kan een priest een target healen (genezen) voor twee.

Speelmethoden Hearthstone

In Hearthstone heb je verschillende spelmethoden om het spel te spelen. Dit zijn ‘play’, ‘Practice’ en ‘Arena’. Ook heb je nog de 'Tavern brawl', waar je speciale uitdagingen kunt aangaan tegen andere spelers. En als laatste heb je de optie 'Adventure'. Voor deze avonturen moet je geld betalen. Je speelt vervolgens tegen de computer om speciale kaarten te winnen.

Play

In de mode Play speel je tegen andere spelers met een eigen deck. Je kunt dit deck zelf maken of één van de standaard decks gebruiken. Je speelt hier niet tegen de computer, maar dus tegen echte spelers. Ook heb je een rank en hoe vaker je wint, hoe hoger je rank uiteindelijk wordt. Je zal altijd spelen tegen mensen met een vergelijkbare rank.

Practice

Practice is de plek waar je moet zijn om het spel beter te leren en begrijpen. Ook kun je er decks uittesten die je hebt gemaakt om te kijken of het wel werkt zoals je in gedachten had. Je kunt zelf bepalen tegen welke champion je speelt en zo leren welke speelvormen er allemaal zijn.

Arena

Bij Arena moet je een deck samenstellen van dertig kaarten. Je krijgt telkens de keuze uit drie random kaarten en vervolgens speel je tegen mensen die eveneens op deze manier een deck hebben samengesteld. Je kunt spelen tot je twaalf keer hebt gewonnen of drie keer hebt verloren. Aan het einde krijg je prijzen en hoe vaker je gewonnen hebt, hoe beter de prijzen zijn. Je krijgt sowieso altijd een booster pack met een aantal kaarten. Ook kun je goud, dust en kaarten winnen. Een arenarun kost 150 gold of 1,79 euro. Als je zeven keer of vaker hebt gewonnen, krijg je minimaal 150 gold.

Hoe kom je aan kaarten?

Er zijn een groot aantal basiskaarten te verkrijgen in het spel door te spelen. Deze kaarten krijg je door beter te worden met een bepaalde champion en dat kost je dus verder geen geld. Er zijn echter ook een hoop kaarten die je alleen kunt krijgen door te investeren. Dit betekent dat je dus bijvoorbeeld arenaspellen doet en zo boosterpacks verdient. Je kunt ook zelf boosterpacks kopen in de winkel. Als laatste kun kaarten draften. Dit doe je met dust. Je kunt kaarten ‘verkopen’ voor dust en andere kaarten maken, of het dust gebruiken dat je in arenaruns hebt gewonnen.

Hoe kom je aan gold?

Gold kun je krijgen door arena te spelen, of door quests te voltooien. Elke dag krijg je een quest waar je 40, 60 of 100 gold mee kunt krijgen.

Oefenen

Om beter te worden in Heartstone, zul je vooral veel moeten oefenen. Hoe vaker je het spel speelt, hoe beter je begrijpt wat er voor een kaarten zijn en wat je hiertegen kunt doen. Het kan ook raadzaam zijn om online te kijken hoe anderen het spelen, zoals op YouTube of Twitch.

Lees verder

© 2014 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
World of Warcraft CataclysmWorld of Warcraft is één van de grootste en populairste games uit de geschiedenis. Behalve het originele spel zijn er oo…
Overwatch: een game waarin held tegen held strijdtOverwatch: een game waarin held tegen held strijdtOverwatch is een game met een spelersaantal dat de vijftien miljoen spelers overschrijdt. Het spel is uitgekomen in mei…
Gevolgen van gamen en kenmerken van gameverslavingGevolgen van gamen en kenmerken van gameverslavingComputerspellen lijken heel onschuldig en zo af en toe een spelletje spelen kan ook geen kwaad. Computerspelletjes zijn…

De Sims 3 uitdaging - een hotel runnenOm het spel De Sims 3 een extra interessant tintje te geven zijn er door allerlei Sims fans uitdagingen bedacht voor het…
De Sims 3 uitdaging - vast in een inrichtingOm het spel De Sims 3 een extra interessant tintje te geven zijn er door allerlei Sims fans uitdagingen bedacht voor het…
Bronnen en referenties
  • http://eu.battle.net/en/int?r=hearthstone
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 03-09-2015
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.