Tuinieren in De Sims 4

Tuinieren in De Sims 4 Ook in De Sims 4 is het weer mogelijk om lekker te gaan tuinieren. Je hoeft geen uitbreidingen aan te schaffen om te kunnen tuinieren, deze is namelijk al beschikbaar in de basisversie. Je kunt tuinieren om producten te hebben voor in je koelkast om mee te koken of ook om geld mee te verdienen. In vergelijking met het tuinieren in De Sims 3 is het tuinieren hier uitgebreider gemaakt met veel extra opties en ook met meer verschillende planten en bomen. Een extra is dat je nu ook planten kunt combineren tot nieuwe plantensoorten.

Eigenschappen en aspiraties

Je kunt in de Sims 4 eigenschappen en aspiraties kiezen voor elke Sim die je maakt. De eigenschappen zijn karaktereigenschappen die je Sim zal hebben en een aspiratie is een uiteindelijk doel dat je Sim in zijn/haar leven wil bereiken. Als je je echt wilt bezighouden met het tuinieren als je voornaamste bezigheid, dan is het goed om (één van) de volgende eigenschappen te hebben:
  • "Houd van het buitenleven": met deze eigenschap zal je Sim blij zijn om buiten te zijn en zal dus graag buiten tuinieren.
  • "Genie": wanneer je Sim een genie is dan zal je Sim de "ge-focused" emotie krijgen waardoor je sneller de tuiniervaardigheid kunt opbouwen.

Aspiratie

De aspiratie "botanist" is de meest geschikte aspiratie. Deze aspiratie komt met de "verzamelaar"-eigenschap. Deze eigenschap zorgt ervoor dat je sneller nieuwe planten in het wild zult vinden en dus ook sneller de meer zeldzame planten zult ontdekken.

De basis van het tuinieren

Je kunt in de omgeving van je huis allerlei planten en bomen vinden. Deze kun je plukken om later vervolgens te gebruiken om zelf te planten in je tuin of plantenbak. Je vindt vooral veel planten en bomen in de verschillende parken. Je kunt ook zaden kopen via de computer of door op een plantenpot te klikken en de "koop zaden"-optie te kiezen. Je krijgt dan een aantal zaden om zowel struiken als bomen te planten. De zaden die je krijgt zijn willekeurig, al kun je kiezen tussen fruit/groenten of kruiden.

Verzorg je planten/bomen

Je verzorgt je planten en bomen door ze water te geven, onkruid te wieden en ze te oogsten wanneer nodig. Het beste is om je planten dagelijks te controleren. Door op ze te klikken krijg je al dan niet de bovenstaande opties. Probeer je planten/bomen dagelijks te verzorgen zodat ze niet doodgaan, maar juist beter worden doordat je er voldoende aandacht aan besteedt.

Buiten en binnen

Je kunt kiezen om je planten binnen of buiten te laten groeien. Dit is wellicht afhankelijk van de ruimte die je hebt. Planten binnen laten groeien kan op den duur zorgen voor ruimtegebrek. Om planten binnen te laten groeien heb je plantenpotten nodig. Er zijn verschillende versies beschikbaar voor verschillende aantallen planten in een pot.

Je vaardigheden opbouwen

Je vaardigheden in het tuinieren kunnen op de volgende manieren beter worden:
  • Planten en bomen rondom zoeken en te plukken
  • Boeken lezen over tuinieren
  • Tuinieren in je eigen tuin (of die van iemand anders)
  • Tegen je planten praten

Vaardigheidsniveaus

Naarmate je bovenstaande acties uitvoert zal je niveau in tuinieren hoger worden. Elk niveau dat je omhoog gaat zal je verschillende opties geven. Hieronder een overzicht.

NiveauDetails
Niveau 2Je kunt nu onderzoek doen naar tuinieren om vaardigheid op te bouwen. Het helpt om hierbij geconcentreerd te zijn om de vaardigheid sneller op te bouwen.
Niveau 3Je kunt nu je planten bemesten om ze zo sneller te kunnen ontwikkelen tot planten met betere kwaliteit.
Niveau 4 Je kunt nu met je planten praten. Dit is geweldig om je sociale behoeftes te voldoen alsmede ervaringen op te doen met tuinieren.
Niveau 5Je kunt nu je planten enten om zo planten te combineren en speciale planten te krijgen.
Niveau 6Andere Sims kunnen je complimenteren met je tuin.
Niveau 7Je Sim heeft nu groene vingers en je krijgt nu de optie om je "tuin bij te houden", zodat je met één actie je hele tuin kunt onderhouden.
Niveau 8Je kunt nu je bonsaiplant opnieuw knippen voor 50 Simoleons.
Niveau 9Je Sim kan nu sneller onkruid wieden en planten water geven.
Niveau 10Je kunt nu andere zaadjes kopen via de computer of de plantenpot. Je kunt zo wellicht zaden krijgen die je nog niet hebt.

Tuinonderhoud

Een tuin onderhouden kan vooral in het begin veel tijd kosten. Je planten hebben bijna elke dag wel verzorging nodig door ze water te geven, ze te bemesten of door onkruid te wieden. Een advies daarom is om met maar een aantal planten te beginnen en het op te bouwen wanneer je de mogelijkheid hebt om je planten te gaan enten.

Planten bemesten

Je zult je planten af en toe moeten bemesten wil je er betere planten van maken. Je kunt planten bemesten met de producten van de planten zelf of met de vissen die je vangt.

Planten ontwikkelen

Wanneer je niveau drie bereikt zul je je planten kunnen ontwikkelen. Wanneer je dit doet dan zal de plant of boom hierdoor een betere kwaliteit krijgen. Hoe beter de kwaliteit van de producten des te beter de kwaliteit van de gerechten die je ermee bereidt, en je kunt meer geld verdienen wanneer je de producten verkoopt.

Planten enten

Bij niveau vijf zul je planten kunnen gaan enten, oftewel combineren. Neem hiervoor een stekje van de ene plant en ent deze bij een andere plant (kan ook bij bomen). De plant die gecombineerd wordt zal weer beginnen als nieuwe en jonge plant. Het voordeel is dat wanneer je planten combineert je op den duur tijd gaat besparen op het verzorgen van de planten. Je kunt de planten blijven enten tot je één plant hebt met meerdere plantensoorten, maar besef je dan wel dat het aantal producten van zo'n plant niet meer wordt.

Microscopische foto's

Een andere manier om geld te verdienen met tuinieren of om speciale kunstwerken voor aan de muur te verzamelen, is door het aanschaffen van een microscoop. Je kunt van je planten namelijk microscopische monsters nemen en deze in je microscoop bekijken. Je krijgt vervolgens een afbeelding die je kunt verkopen of kunt ophangen.
© 2016 - 2024 Esthercita79, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De Sims 3 vaardigheid - TuinierenDe Sims 3 vaardigheid - TuinierenEen van de meest belangrijke taken in de Sims 3 is het bezitten en verkrijgen van verschillende vaardigheden. Deze heb j…
De Sims 3 uitbreiding - DierenlevenDe Sims 3 uitbreiding - DierenlevenVele Sims fans zaten er al op te wachten, de uitbreiding om huisdieren in je gezin te kunnen opnemen. Waar de dieren in…
Fallout 4: handige tips voor beginnersFallout 4 is een game die verschenen is eind 2015. Het spel wordt ook wel dé game van 2015 genoemd en met reden: het bie…
Bronnen en referenties
  • www.desims4.nl
  • www.wikipedia.nl/sims4
Esthercita79 (271 artikelen)
Laatste update: 07-02-2017
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.