Fallout 4: handige tips voor beginners

Fallout 4 is een game die verschenen is eind 2015. Het spel wordt ook wel dé game van 2015 genoemd en met reden: het biedt uren speelplezier in een open wereld. Voor mensen die nog niet bekend zijn met de Fallout games, kan het allemaal wat veel zijn. Daarom zijn er verschillende tips voor beginners, zodat je tenminste goed van start kunt gaan! Wat zijn de belangrijkste tips voor beginners in Fallout 4?

Fallout 4

Fallout 4 is een game die zich afspeelt in een post-apocalyptische setting in de Amerikaanse stad Boston. Je karakter loopt uit een Vault en heeft meer dan 200 jaar in ijs gezeten. De wereld is compleet veranderd door een nucleaire oorlog. Je karakter gaat op zoek naar zijn of haar verloren zoon en krijgt onderweg talloze missies. Fallout 4 is een Open World game, dit betekent dat je volledig vrij bent in waar je gaat en staat. Je kunt de main-questline doen, maar ook afwijken om talloze side-missions te doen. Fallout 4 is te spelen op de computer, maar ook op de Xbox One en de PlayStation 4. Het is een ontzettend uitgebreid spel en voor nieuwelingen kan het wel wat veel zijn. Daarom zijn er verschillende tips speciaal voor beginners, zodat zij ook kunnen genieten van hun Fallout-avontuur. Goed om te weten is dat je het deel prima kunt spelen zonder de voorgaande delen gespeeld te hebben. Iedere Fallout game heeft namelijk een geheel eigen verhaallijn.

Bron: Http://www.baslattusu.com/fallout-4-inceleme-27724.htmlBron: Http://www.baslattusu.com/fallout-4-inceleme-27724.html

S.P.E.C.I.A.L Points

De S.P.E.C.I.A.L points zijn ontzettend belangrijk. Aan het begin van het spel krijg je de keuze om 21 van deze punten te verdelen. De verschillende categorieën waar je uit kunt kiezen zijn:
  • Strenght bepaalt hoe sterk je bent en hoeveel spullen je kunt dragen
  • Perception bepaalt hoe goed je vijanden kunt zien
  • Endurance is belangrijk voor het uithoudingsvermogen
  • Charisma hiermee kun je mensen gemakkelijker overhalen in een gesprek
  • Intelligence hoe hoger je intelligentie, hoe meer XP je verdient
  • Agility hiermee wordt bepaald hoe goed je kogels kunt ontwijken
  • Luck de hoeveelheid geluk en crictical strikes die je hebt

Belangrijk om te weten is dat de meeste spelers zich vaak op twee of drie S.P.E.C.I.A.L points focussen. Dit betekent dat het karakter heel goed is in het ene, maar juist niet in iets anders. Iemand kan er bijvoorbeeld voor kiezen on perception en agility een hogere score te geven. Hiermee kan hij goed vanaf een afstand de vijanden zien en blijft hij onopgemerkt. Handig voor mensen die graag met bijvoorbeeld een Sniper willen gaan spelen. Een andere speeltactiek is bijvoorbeeld om Charisma en Intelligentie hoog te houden. Je bent dan wat minder goed in vechten, maar kunt jezelf wel gemakkelijk overal door praten.

Bedenk dus heel goed wat jij een fijne speelstijl vindt en welke S.P.E.C.I.A.L points hierbij passen. Het spel kan gespeeld worden zoals jij wilt en je kunt dus eigenlijk geen foute keuzes maken. Heb je toch iets verkeerds gekozen? Ieder level dat je omhoog gaat, heb je de mogelijkheid om een S.P.E.C.I.A.L point te verhogen. In Fallout is er geen maximumaantal levels dat je kunt bereiken, dus je kunt later alsnog een andere richting in gaan.

Vergeet de perks niet

De S.P.E.C.I.A.L points zijn dus heel erg belangrijk, maar veel beginners hebben vaak niet in de gaten dat er veel meer opties zijn dan alleen deze zeven. Onder iedere categorie vind je namelijk tien verschillende perks. Dit zijn speciale technieken of handelingen die je kunt krijgen. Onder de knop perception vind je bijvoorbeeld de perk waarmee je sloten kunt openen, en onder charisma kun je een perk vinden waarmee spullen in winkels een stuk goedkoper zijn. Elke perk kan ook nog eens een aantal keer worden verhoogd, waardoor hij nog krachtiger wordt. Focus je dus niet alleen op de S.P.E.C.I.A.L. Points, maar zorg ervoor dat je de perks ook gebruikt. Bekijk goed welke mogelijkheden er allemaal zijn en bedenk wat voor jouw speelstijl belangrijk is om eerst te halen.

Loot alles

Als je een beginner bent in Fallout 4, dan sta je waarschijnlijk versteld van de vele spullen die je onderweg kunt vinden én mee kunt nemen. Heel veel spullen lijken totaal niet interessant. Wat moet je nou met een leeg flesje, een houten blok of een teddybeer? Deze spullen lijken allemaal niet belangrijk, maar schijn bedriegt. Je kunt namelijk je eigen plek bouwen en hier heb je spullen voor nodig. Ook kun je deze rommel gebruiken om je wapen of armour te upgraden. En als je goed zoekt, vind je ook verschillende tijdschriften en poppetjes die je extra perks geven. Houd je ogen dus goed open!

Verken de Fallout 4 wereld

In Fallout 4 kun je natuurlijk de gewone questline volgen en het hoofdverhaal zo voltooien, maar probeer ook eens van je route af te wijken. Zie je iets interessants, ga er vooral heen! Je kunt er nieuwe quests vinden, maar ook geweldige wapens en speciale perks. Ook valt er natuurlijk ook ontzettend veel te looten. Wijk dus af van de standaard route en bekijk alles. Ga ieder gebouw in en kijk of er ergens geheime doorgangen zijn.

Lees en luister alles

Terminals zijn computers in Fallout 4. Wanneer je deze leest, krijg je sowieso meer achtergrondinformatie, maar soms kom je ook bijvoorbeeld locaties en wachtwoorden te weten. Heel belangrijk dus om dit niet te vergeten. Lees ook briefjes die je vindt, want ook hier kan heel veel nuttige informatie op staan. In je speciale Pip-boy die je in het begin van het spel ontvangt, kun je ook naar de radio luisteren. Soms ontvang je een radiosignaal wanneer je ergens in de buurt bent. Luister hier naar, want het kan je nieuwe quests opleveren. Ook kun je holotapes vinden, dit zijn een soort casettebandjes met geluidsfragmenten. Deze kun je in je Pip-boy afspelen en kunnen eveneens zorgen voor nieuwe missies.

Gebruik V.A.T.S

V.A.T.S zijn in iedere Fallout-game een ding, maar in Fallout 4 wordt het niet heel duidelijk toegelicht in de uitleg. Wanneer je op de computer op de Q drukt, krijg je het beeld van de V.A.T.S. Als er een vijand is, dan kun je hier op richten en je zult in slow motion je aanval doen. Deze aanvallen kunnen heel erg krachtig zijn en mogen dus niet vergeten worden. Maar V.A.T.S. zijn voor nog veel meer zaken goed. Druk regelmatig op de Q-toets om bijvoorbeeld te zien of er geen landmijnen zijn. Ook kun je gemakkelijk ontdekken waar de vijanden zijn.

Wees niet bang om fouten te maken

In veel quests heb je verschillende opties. Je kunt iemand helpen, of niet. De uitkomst is totaal verschillend, maar dit betekent niet dat je het meteen fout doet. Wees niet bang voor fouten, maar speel het spel zoals jij het graag wilt spelen. Dit geldt natuurlijk ook voor de S.P.E.C.I.A.L. en perk points. Deel ze in zoals jij wilt en wees niet bang om vooral iets te proberen.
© 2015 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Nintendo Switch, bijzonderheden, prijs en gamesNintendo Switch, bijzonderheden, prijs en gamesDe releasedatum van de Nintendo Switch is wereldwijd op 3 maart 2017. Deze spelcomputer van Nintendo kost in Amerika dan…
Gewelddadige games. Geweld tegen meisjes en vrouwenGewelddadige games. Geweld tegen meisjes en vrouwenGames zijn populair, maar games hebben ook nadelen. Games kunnen nog zo populair zijn maar het wordt nooit een goede zaa…
Cheats, hints, eastereggsCheats, hints, eastereggsCheats, hints en eastereggs (codes) zijn er voor bijna alle soorten games (spelletjes). Wat kun je met cheats, easteregg…
Reclame in online gamesReclame in online gamesReclame in computerspellen bestaat bijna net zo lang als er computergames zelf zijn. De eerste vormen van reclame in gam…

Tuinieren in De Sims 4Tuinieren in De Sims 4Ook in De Sims 4 is het weer mogelijk om lekker te gaan tuinieren. Je hoeft geen uitbreidingen aan te schaffen om te kun…
De beste vintage games voor de NES Nintendo-consoleDe beste vintage games voor de NES Nintendo-consoleIn 1983 kwam Nintendo met een revolutionaire game console die in de belangrijkste afzetmarkten, Noord-Amerika en Japan,…
Bronnen en referenties
  • Afbeelding bron 1: http://www.baslattusu.com/fallout-4-inceleme-27724.html
Writingsuus (705 artikelen)
Gepubliceerd: 09-12-2015
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.