Mortal Kombat X: Trophyguide

Mortal Kombat X: Trophyguide Mortal Kombat viert in 2015 haar tiende editie met dit populaire 2D-vechtspel. Wat begon als een tegenreactie op Street Fighter (Capcom), transformeerde tot een ongekende populaire franchise. Het spel kent 61 trophies en voor vele gamers is het halen van deze trophies een must. Maar welke trophies kent het spel en hoe kun je deze behalen?

Trophies

Bijna elke gamer weet wat trophies zijn. Bijna elk spel heeft een lijst met te behalen doelstellingen. Wanneer een doelstelling wordt gehaald, wordt dit beloond met een zogeheten trophy. Een beker die aan het profiel van de speler wordt toegekend. De behaalde bekers zijn vaak terug te zien in het profiel van de speler en de bekers zijn ook te zien door bevriende spelers. Het gaat bij de trophies voornamelijk om zogeheten "bragging-rights".

De knoppen op de controller

Om de trophies te kunnen halen, is het uiteraard belangrijk om te weten wat de knoppen op de controller doen en betekenen.

Front PunchFront Punch
Back PunchBack Punch
Front KickFront Kick
Back KickBack Kick
Een worpEen worp
PositieswitchPositieswitch
InteractieInteractie
BlokkerenBlokkeren

Als je liever een andere setting van de knoppen wil hanteren, kan dit worden aangepast in Main Menu. Kies bij Options vervolgens Wireless Controller en pas de knoppen aan zoals gewenst.

De ultieme trophy

Platinum Trophy - All Throphies Unlocked
Dit is de trophy waar het allemaal om gaat. De platinum-trophy die wordt verkregen door alle andere trophies te behalen. Hier hoef je dus niets extras voor te doen en zal (na het behalen van de 60 andere trophies) automatisch worden toegekend.

Het behalen van trophies

Om zo efficiënt mogelijk aan het behalen van trophies te werken, zijn de doelstellingen onderverdeeld in 6 groepen en kan het onderstaande stappenplan (roadmap) worden gehanteerd.

Stap 1: De Makkelijke Trophies

Jump Ship - Become a member of every faction
Zodra je het spel voor de eerste start, word je gevraagd om je te committeren aan een zogeheten faction. Er zijn in het totaal 5 faction en om deze trophy te halen, moet je lid worden (of zijn geweest) van alle vijf factions. De factions zijn onderverdeeld in Lin Kuei, Black Dragon, Brotherhood of Shadow, Special Forces en White Lotus. Het is verstandig om deze trophy als eerst te halen, want elke keer dat je van faction wisselt, verlies je je voortgang van je huidige faction. Om van faction te wisselen kun je in het hoofdmenu kiezen voor Faction. Vervolgens kun je Change Faction als optie kiezen. Herhaal dit tot je alle factions hebt gehad en de trophy is van jou.

Statistical AdvantageView Kombat Kard
Kies in het hoofdmenu voor de optie Extras en ga door naar Offline Kombat History, waarmee je automatisch deze trophy vrij zult spelen.

Terrifying Encounter Confont a Beast Within The Krypt
The Krypt is een plek waar je je verdiende munten kunt uitgeven en extra opties kunt vrij spelen. Af en toe word je aangevallen door dieren, waarbij je op de juiste knoppen (weergegeven zodra het gebeurt) moet drukken, zodat de aanval wordt afgeslagen. Na het openen van de poort moet je rechts blijven lopen totdat je het beest tegenkomt. Je hoeft hem niet te verslaan om deze trophy te krijgen, want de trophy wordt vrijgespeeld zodra het beest zich laat zien.

Hit The DojoEnter Practice Mode
Vanuit het hoofdmenu kies je voor de optie One Player > Training > Practice. Vervolgens kies je een vechter, een tegenstander en de locatie om vervolgens aan de training te beginnen. Hierdoor wordt deze trophy direct vrijgespeeld.

That’s How You Do ItComplete Tutorial
De tutorial kun je bereiken via het hoofdmenu. Start de tutorial en werk deze af. Het is niet noodzakelijk om deze volledig af te werken. Je kunt er ook voor kiezen om delen over te slaan. Het is echter wel aan te bevelen, omdat het je helpt om bepaalde aanvallen te kunnen uitvoeren. De tutorial is verdeeld in basisbewegingen, combinaties, speciale bewegingen en bewegingen voor gevorderden. Als je de tutorial helemaal hebt doorgelopen, krijg je deze trophy.

Back It UpEquip a New Background Image
Vanaf het hoofdmenu kies je Extras en dan Offline Kombat History. Druk op het driehoekje om je Kombat Kard aan te passen. Vervang de afbeelding op de achtergrond door een andere afbeelding. Vervolgens sla je het op en is de trophy van jou.

Real IconEquip A New Icon
Vanaf het hoofdmenu kies je Extras en dan Offline Kombat History. Druk op het driehoekje om je Kombat Kard aan te passen. Vervang de afbeelding op je icoon door een andere afbeelding. Vervolgens sla je het op en zal ook deze trophy worden toegevoegd aan jouw prestaties.

So Bored Equip a New Border
Vanaf het hoofdmenu kies je Extras en dan Offline Kombat History. Druk op het driehoekje om je Kombat Kard aan te passen. Vervang de afbeelding van je border door een andere afbeelding. Vervolgens sla je het op en je zult weer een trophy rijker zijn.

All The PiecesEquip a Background, Icon and Borderset
Voor deze trophy moet je maar liefst alle 3 dingen aanpassen, welke je voorheen los van elkaar hebt aangepast. Vanaf het hoofdmenu kies je Extras en dan Offline Kombat History. Druk op het driekhoekje om je Kombat Kard aan te passen. Pas je achtergrond, icoon en border aan, waarna de trophy zich zal tonen.

Stap 2: De relatief snelle trophies

Tower Kompetitor - Complete a Single Tower
Door het spel te spelen, kom je vele Towers tegenkomen die moeten worden gespeeld. Het is te verwachten dat je deze trophy zal ontvangen door gewoon het spel te spelen. De snelste manier om deze trophy te krijgen is de kleinste Tower te kiezen. Deze heeft maar 5 tegenstanders. Daarnaast kun je het jezelf makkelijk maken door de moeilijkheidsgraad op Very Easy te zetten.

Pledge YourselfReach Level 5 in Any Faction
Deze trophy zul je behalen door het spel gewoon te spelen. Wanneer je ongeveer 2500 Faction XP-punten hebt verdiend, mag je deze trophy in ontvangst nemen

Time OutWin A Match By Time Out
Ook dit is een erg makkelijk te behalen trophy. Je moet wedstrijd winnen, waarbij de klok is verstreken. Dit zal ongetwijfeld een keer gebeuren als je het spel speelt, maar mocht je daar niet op willen wachten kun je ook de moeilijkheidsgraad terug schroeven. Een andere makkelijke manier is om je tweede controller te gebruiken en de optie voor 2 spelers te kiezen. Zorg ervoor dat je bij het verstrijken van de klok meer leven hebt dan je tegenstander.

Moving UpReach personal level 10 in XP
Je hebt ongeveer 22000 XP-punten nodig om deze trophy te krijgen, maar door het spel normaal te spelen wordt deze trophy al snel aan je bijgeschreven.

Finish HimPerform 1 Fatality in a Match
Mortal Kombat staat bekend om haar Fatalities! Het is dan ook te verwachten dat deze trophy zonder moeite zal worden verkregen in de loop van het spel. Mocht je echt niet willen (of kunnen) wachten, kun je ook een snel gevecht beginnen waarbij de moeilijkheidsgraad op Very Easy wordt gezet. Op het moment dat er “Finish Him/Her” wordt geroepen (en in beeld komt), druk dan op pauze en kijk welke combo moet worden gebruikt voor een Fatality. Zodra de je Fatality hebt uitgevoerd, krijg je deze trophy.

Brutal EndPerform 1 Brutality
Ook deze trophy is er een die normaal gesproken wordt verkregen door het spel te spelen. Maar mocht je ook niet op deze trophy willen wachten, kun je ook een snel gevecht beginnen waarbij de moeilijkheidsgraad op Very Easy wordt gezet. Op het moment dat er “Finish Him/Her” wordt geroepen (en in beeld verschijnt), druk dan op pauze en kijk welke combo moet worden gebruikt voor een Brutality. Zodra de je Brutality hebt uitgevoerd, krijg je deze trophy.

Only A Real MasterBeat an Opponent While They Still Have 90 5 Health And You Have 10% or Less Health Remaining
Dit is ook een hele makkelijke trophy. Vooral wanneer je gebruik maakt van een tweede controller tijdens een snel gevecht. Laat jouw tegenstander je slaan en schoppen tot je nog maar 10% leven (of minder) hebt. Neem vervolgens het gevecht over en claim de overwinning. Aansluitend zul je worden beloond met deze trophy.

It’s a Gusher Spill 1,000 Pints of Blood
Deze trophy kun je ook automatisch bemachtigen en krijg je ongeveer 20 gevechten hebt gehad.

Blanche AdvantageHit someone with the old lady Level Interaction
Begin een wedstrijd in Practice Mode en kies het level “Outworld Marketplace”. Wanneer de wedstrijd begint, moet je je naar de rechterkant van het veld begeven. Daar zie je een oude vrouw op de grond liggen en elke keer als je er langs loopt, wordt zij opgelicht. Wanneer zij wordt opgelicht is het zaak om een interactie te activeren middels de R1-knop. Jouw vechter zal de vrouw dan naar jouw tegenstander werpen. Hierdoor krijg je de trophy toegewezen.

Hara Kiri Kill Yourself With Kotal Kahn for 1 Round and Win the Match
Kies een snelle wedstrijd en neem Kotal Kahn als vechter. Kotal Kahn heeft een speciale beweging genaamd “Blood Offering”. Dat ontneemt hem 10% leven, maar hierdoor kan hij wel meer schade toe richten. Gebruik deze speciale beweging wanneer Kotal Kahn nog maar 10% (of minder) leven heeft. Doe dit in de eerste ronde en zorg dat je de volgende twee rondes wint. Je kunt het jezelf ook hier heel gemakkelijk te maken door een tweede controller te gebruiken tijdens een lokale 1 tegen 1 wedstrijd.

Jumping BeanJump 30 Times in 1 Match
Deze makkelijke trophy wordt verkregen door minimaal 30 keer in de lucht te springen tijdens een wedstrijd. Het maakt niet uit in wat voor wedstrijd je dit doet om de trophy te krijgen.

TrollingDuck 30 Times During Fatality Sequence
Wanneer je aan het winnen bent en aan het eind van de wedstrijd de kreet “Finish Him/Her” hoort (en ziet), moet je jezelf proberen te beheersen om je tegenstander te vernietigen. In plaats hiervan moet je proberen zo snel mogelijk 30 keer te bukken. Dit moet zo snel mogelijk gebeuren, omdat je slechts een paar seconden te tijd heb. Wanneer je 30 keer weet te bukken, krijg je deze trophy.

Luck Be A LadyPlay 7 Complete Test Your Luck Matches
In de “Test Your Luck”-modus wordt er vooraf de wedstrijd aan een soort van gokkast gedraaid. Hierbij komen variabelen rollen, welke de wedstrijd zullen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan de tegenstander, extra geluk, langzame wedstrijd of juist een snelle wedstrijd. Om deze trophy te halen kun je vanuit het hoofdmenu kiezen voor Single Player. Aansluitend kies je voor Test Your Luck. Kies jouw favoriete vechtersbaas en zet de moeilijkheidsgraad op Very Easy. Wanneer je 7 keer weet te winnen, krijg je deze trophy. Wanneer de uitkomst van een gokkast erg gunstig voor je zijn, kun je (na het winnen van de wedstrijd) kiezen om dezelfde uitkomsten te gebruiken. Dit doe je door te kiezen voor “Rematch Same Modifiers”.

Disco - Create a Sun Ray With Kotal Kahn and Perform a Flip Stance 5 Times While in the Ray
Deze trophy kun je het makkelijkst verkrijgen door een wedstrijd op te starten in Practice Mode. Kies Kotal Kahn als vechter en doe de God Ray-beweging. Dan komt er een zonnestraal tevoorschijn, waar je in moet gaan staan. Zodra je in deze straal staat, druk dan minimaal 5 keer op de L2 knop. Hiermee wordt de trophy vrijgespeeld.

AlmightyComplete a Test Your Might Tower
Kies in het hoodmenu voor 1 speler en kies vervolgens Towers. Kies daarna voor Traditional Towers en kies dan voor Test Your Might Tower. Deze is te vinden aan de rechterkant. Om deze trophy te halen, moet er vooral veel op de knoppen gedrukt worden. De eerste 8 uitdagingen zullen nog wel lukken, maar de laatste twee zijn erg lastig. Mocht je moeite hebben met het behalen van deze trophy, zorg dan dat je een AA-batterij gebruikt. Door de batterij over de knoppen te rollen, registreert het spel een hogere frequentie van de knoppen indrukken. Hierdoor wordt deze uitdaging aanzienlijk makkelijker. Zodra je boven de minimale meter uitkomt, druk je L1 en L2 in.

Stap 3: De snelle online trophies

Challenge Accepted - Win a Single Tower Challenge
Om deze trophy te krijgen moet je worden uitgedaagd door een bevriende speler. Wanneer deze uitnodiging wordt verstuurd, ontvangt men een zogeheten Challenge Tower Alert. Zodra je deze hebt ontvangen moet er een Tower Challenge worden gespeeld. Er staat al een score genoteerd (van een bevriende speler), welke je moet verslaan. Zodra je een hogere score neerzet, krijg je deze trophy.

Buddy!!! - Send a Tower Challenge to a Friend
Kies vanuit het hoofdmenu aansluitende de volgende opties: One Player, Towers, Tower Challenges en aan laatst Tower Challenge. Hier moet je 5 tegenstanders verslaan en zodra je dat hebt gedaan, krijg je de optie Challenge Friends. Selecteer een bevriende speler en de trophy is van jou. De bevriende speler hoeft het spel echter niet te hebben om te worden uitgedaagd.

Inner StrengthWin 1 Complete Online Match
Deze trophy is vrij makkelijke en te behalen door een Online Match te kiezen vanuit het hoofdmenu. Win deze match en je bent een trophy rijker. Voor de makkelijke manier kun je ook kijken bij de uitleg voor de Unstoppable-trophy.

Giving RespectGive Respect Points in a King of the Hill Match
Wanneer je de game-modus King of the Hill speelt met 3 of meer spelers, vraagt het spel om respectpunten te geven. Deze modus kent ook toeschouwers en de toeschouwers kunnen deze respectpunten geven. Om punten te geven (en deze trophy te halen), moet je een willekeurige King Of The Hill-room ingaan als toeschouwer. Wanneer de wedstrijd is gespeeld, word je gevraagd om punten te geven. Honoreer dit verzoek en wederom kun je een trophy aan het lijstje toevoegen.

Stap 4: Trophies middels Story Mode

A New BeginningComplete 50 % of Story Mode
De trophy zal worden vrijgespeeld in hoofdstuk 7 van de Story Mode. Mocht je de makkelijke manier willen volgen, kun je deze modus instellen op moeilijkheidsgraad Very Easy.

There Is A RulerComplete 100 % of Story Mode
De trophy zal worden vrijgespeeld in het laatste hoofdstuk van de Story Mode, waarbij je speelt met Cassie Cage. Ook hier kun je voor de makkelijke manier kiezen en het spel spelen op Very Easy.

Stap 5: De lastige trophies

Tower Warrior - Complete a Tower with Every Character
Om deze trophy te halen, moet men eerst alle spelers vrijspelen. Het is daarom noodzakelijk om eerst Story Mode uit te spelen, waardoor Shinnok wordt vrijgespeeld. De kleinste Tower is de War Tower. Deze heeft maar 2 tegenstanders en een Test Your Might-uitdaging. Vervolgens moet de War Tower met elke speler worden voltooid, waarna de trophy wordt vrijgespeeld.

Tower Master - Complete 10 Living Towers
Er zijn twee mogelijkheden om toegang te krijgen tot Living Towers. Men kan in het hoofdmenu de knop R1 indrukken, maar men kan ook kiezen voor 1 speler, vervolgens doorgaan naar Towers en daar Living Towers selecteren. De Living Towers zijn onderverdeeld in Premier Tower, Daily Tower en Hourly Tower. Het is verstandig om te kiezen voor Hourly Tower, omdat deze de minste tegenstanders telt. Voltooi 10 van deze Living Towers en de trophy wordt vrijgespeeld.

Tower God - Complete 50 Living Towers
Om deze trophy vrij te spelen, kan dezelfde strategie worden aangehouden als bij de Trophy Tower Master. Voltooi 50 Living Towers en de trophy wordt vrijgespeeld.

Faction Champion Reach level 50 in Any Faction
Zodra je het spel voor de eerste start, word je gevraagd om je te committeren aan een zogeheten faction. Er zijn in het totaal 5 faction. De factions zijn onderverdeeld in Lin Kuei, Black Dragon, Brotherhood of Shadow, Special Forces en White Lotus. Blijf bij een faction totdat je ervarenheidsniveau 50 hebt behaald (middels XP).

KnockoutPerform a 10 Hit Combo With Every Character
Dit is een van de lastigste trophies van het spel. Voor deze trophy moet je met elke vechter een 10-hit combinatie uitvoeren. Om dat te kunnen doen, dient Story Mode van het spel volledig uitgespeeld te worden. Hierdoor speel je Shinnok vrij. Shinnok is ook onderdeel van deze trophy. Voor sommige vechters is het voldoende om een X-Ray aanval te doen, maar dat is niet bij elke vechter zo. Je kunt tijdens een wedstrijd ook het spel pauzeren en de verschillende aanvallen per vechter bekijken.

Bloody Good TimePerform a Fatality with Every Character
Elke vechter heeft twee Fatalities. Een is vanaf het begin van het spel beschikbaar en de andere kan worden gekocht in The Krypt. Het maakt echter niet uit welke Fatality je gebruikt, zolang je er maar een doet met elke vechter (dus ook Shinnok). Een Fatality kan worden toegepast aan het eind van een winnende wedstrijd. Wanneer je “Finish Him/Her” hoort en ziet, druk dan op pauze. Vervolgens kun je in de lijst met aanvallen kijken welke knoppencombinatie resulteert in een Fatality. Vechter Ermac heeft een van de moeilijkst uitvoerbare Fatalities. Hiervoor zou je een Easy Fatalities Ticket voor kunnen gebruiken.

Straight TimePerform 100 Fatalities in Matches
Wanneer je de trophy Bloody Good Time hebt gehaald, ben je al bijna een kwart op weg. Herhaal de stappen zoals genoemd bij Bloody Good Time. Je kunt hiervoor ook een vechter kiezen, waarbij de Fatalities het makkelijkst uit te voeren zijn. Zodra je 100 Fatalities hebt uitgevoerd, krijg je deze trophy.

Dark FuturePerform 50 Brutalities
Een Brutality is een variant op een Fatality en kan worden uitgevoerd door het behalen van specifieke opdrachten. Denk hierbij aan een ronde winnen met meer dan 50 % leven of het uitvoeren van 3 speciale aanvallen. Wanneer je “Finish Him/Her” hoort en ziet, druk dan op pauze. Vervolgens kun je in de lijst met aanvallen kijken welke knoppencombinatie resulteert in een Brutality.

De snelste manier om deze 50 Brutalities te voltooien is om Takeda te kiezen als vechter. Deze heeft namelijk de makkelijkst uitvoerbare Brutality. Vechters als Raiden, Shinnok, Erron Black, Kung Lao, Reptile en D’Vorah hebben ook makkelijk uitvoerbare Brutalities.

Need A DoctorPerform Every Characters X-Ray
Deze trophy behaal je door met elke vechter een X-Ray aanval uit te voren (dus ook met Shinnok). Een X-Ray aanval kun je uitvoeren als de supermeter van de vechter volledig is gevuld. Wanneer de meter volledig is gevuld, moet je tegelijk op L2 en R2 drukken. De aanval mag niet worden geblokt, want anders telt het namelijk niet.

MasterWin a Single Complete Match With Every Character Variation
Het spelt heeft 24 vechters en elke vechter heeft 3 variaties (soort van vechtstijlen). Bij het selecteren van een vechter, moet je ook een variatie selecteren. Het is de bedoeling dat je met elke vechter een wedstrijd wint, waarbij alle drie de variaties afzonderlijk zijn gebruikt. Dat houdt in dat je totaal 72 wedstrijden moet winnen. Wanneer je dat hebt voltooid, krijg je deze trophy. Deze trophy kun je snel behalen door het spel op een lage moeilijkheidsgraad te spelen.

Well RoundedPlay Every Character Variation
Wanneer je de trophy voor Master hebt gehaald, wordt deze trophy automatisch verkrijgen.

Not Dead YetSee all Test Your Might Deaths
Hiervoor moet je vanuit het hoofdmenu naar de Towers en daar kiezen voor de Test Your Might Tower.
Er zijn 13 animaties te zien en wanneer je deze alle 13 hebt gezien, krijg je deze trophy. Zodra de uitdaging begint, druk je op L2 en R2. Hierdoor zul je de uitdaging verliezen en krijg je hopelijk een animatie te zien. Deze animaties komen niet altijd, maar worden willekeurig laten zien. Blijf deze methode hanteren tot alle animaties voorbij zijn gekomen en de trophy wordt toegekend.

Stap 6: De online trophies (met behulp van boosten)

Return KostumerPlay 100 Complete Online Matches
Om deze trophy te krijgen, moet je 100 online wedstrijden spelen. Je hoeft niet te winnen, zolang je de wedstrijden maar volledig uitspeelt.

Good To Be King - Win 1 Complete Klassic King of the Hill Match
Deze trophy is het makkelijkst te halen met de hulp van een bevriende speler. Ga naar het Online Menu en kies voor King of The Hill. Kies vervolgns voor Klassix, Player Match. Het makkelijkst is om een kamer te openen en een bevriende speler te vragen om naar de gemaakte kamer te komen. Uiteraard moet diegene jou laten winnen en als je heel sportief bent, laat je hem er ook een winnen. Zo worden jullie beiden beloond met de trophy.

Royalty - Win 5 complete Klassic King of the Hill Matches
Herhaal de genoemde methode bij de Good To Be King trophy 5 keer en je bent weer een stap dichterbij de Platinum Tropy!

Respected Fighter - Earn 1,000 Respect points
Deze trophy is nagenoeg hetzelfde als de trophy Giving Respect. Alleen nu moet je respectpunten krijgen. Wanneer je opgeteld 1000 punten weet te krijgen, zal deze trophy worden vrijgespeeld. Het meest ideale is om dit gedeelte met drie bevriende spelers te spelen. Maak hiervoor een privé-kamer en zorg dat deze ook in de kamer komen. Het is echter wel belangrijk dat je Player Matches speelt en geen Private Matches. Wanneer je toch kiest voor Private Matches, krijg je namelijk geen respectpunten.

I’m Number 1 - Win 1 Tower Battle
Wanneer je via het hoofdmenu naar het Online Menu gaat, kun je vervolgens kiezen voor Tower Battle. Het is de bedoeling dat je een betere tijd neerzet dan je voorgangers. Het makkelijkst is om deze trophy te halen met een bevriende speler. Wanneer een bevriende speler 10 minuten niets doet, is het vervolgens makkelijk om zijn tijd te verbeteren. Wees een goede vriend en doe deze truc om en om. Hierdoor worden jullie beiden beloond met deze trophy.

Juggernaut - Win 5 Tower Battles
Herhaal de genoemde methode van I’m Number 1 vijf keer en ook deze trophy zal jou (en jouw bevriende speler) worden toegekend.

A Kontender - Complete 1 Tower Battle
Wanneer je de trophy Juggernaut behaald, zal deze trophy automatisch ook worden behaald.

Bill of Goods - Win 1 Complete Match in Survivor King of the Hill
Ga via het online menu naar King of The Hill en selecteer Survivor. Deze trophy is het makkelijkst te behalen met een bevriende speler. Maak een privé-kamer en laat jouw bevriende speler naar deze kamer komen. Kies voor Private Match en laat elkaar een complete wedstrijd winnen.

Unstoppable - Play 200 complete online matches
Ook deze trophy behalen is het makkelijkst om met een bevriend speler te doen. Ook is het prima te doen om dit met vreemden te doen, echter zal dit wat meer tijd gaan kosten. Je hoeft de wedstrijden niet te winnen, maar ze dienen wel volledig te worden uitgespeeld. Er zijn verschillende modussen welke meetellen voor deze trophy.
 • Versus (Player vs Player en Test Your Luck)
 • Team Battles (Ranked, Player, Faction, Private, 3v3 en 5v5)
 • King of the Hill (Klassic en Survivor)
 • Tower Battles (Private en Player)

Stap 7: Trophies middels Invasion Mode

Stay Back - Play an Invasion Boss Fight
Deze modus is niet altijd beschikbaar en wanneer deze wel beschikbaar is, is dat slechts voor maximaal 24 uur. Om te kijken of je toegang krijgt/hebt, zul je via het hoofdmenu naar Online moeten gaan. Hierdoor krijg je toegang op de servers van Mortal Kombat X. Ga vervolgens terug naar het hoofdmenu en kies dan de optie Factions. Hier kun je kijken of Invasion Boss Fight beschikbaar is. Als deze beschikbaar is, kun je deze selecteren. Indien deze nog niet beschikbaar is, moet je later terug komen om te kijken of deze in de tussentijd selecteerbaar is geworden. Wanneer je kiest voor Invasion Boss Fight, zul je moeten vechten tegen een oppermachtige tegenstander. Het is dan ook niet de verwachting dat je zult winnen. Maar enkel een wedstrijd volledig uitspelen voldoet om deze trophy binnen te slepen.

Die Will You - Deal 1,000 Total Hits During Invasion Boss Fights
Gebruik dezelfde methode zoals uitgelegd bij de trophy Stay Back. Totaal moet je ervoor zorgen dat je deze oppermachtige tegenstander 1000 keer weet te raken. Dit zal moeilijk zijn en zelfs tot frustratie kunnen leiden. Maar wees gerust, je hoeft deze tegenstander niet in een wedstrijd 1000 keer te raken. Alle geraakte aanvallen in alle gespeelde wedstrijden dragen bij aan het totaal. Je doet er verstandig aan om Lui Kang te kiezen als vechter. Omdat je zoveel wordt geraakt, zal de supermeter van Lui Kang snel vollopen. Lui Kang heeft een X-Ray aanval, welke 15 stoten en trappen kent. Hiermee blijf je schot in de zaak houden, ondanks het oppermachtige karakter van jouw tegenstander.

INVASION - Complete an Invasion Tower
Vanuit het hoofdmenu ga je naar Faction. Aansluitend kies je Invasion Tower. Het kan zijn dat deze modus niet toegankelijk is. Dan moet je later terugkeren. Wanneer deze modus wel toegankelijk is, kun je deze optie selecteren. Er is een Outworld Tower te vinden in het menu, waarbij je tegen 7 tegenstanders moet vechten en een Test Your Might uitdaging moet voltooien. Deze Towers zijn aanzienlijk moeilijker dan Hourly Tower en Living Tower. Het is dan ook geen schande als hier Skip Fight Tickets voor worden gebruikt. Wanneer de je laatste wedstrijd van deze Tower hebt gewonnen, krijg je de trophy toegewezen.

Can’t Stop This - Win an Invasion 1v1 Fight
Invasion gevechten vinden willekeurig plaats in Hourly Living Tower en Single Fight-wedstrijden. Wanneer je een wedstrijd wint in een van deze twee modussen, kan je worden gevraagd om deel te nemen aan een 1v1 wedstrijd. Om deze trophy te krijgen moet je deze uitdaging accepteren en aansluitend ook winnen. Het werkt trouwens alleen wanneer er toegang is tot Invasion Mode.
Stap 8: De langdurige trophies

No Loyalty - Reach Level 50 in All Factions
Zoals gezegd moet je voor alle factions xp-punten verdienen. Hiermee kun je stijgen tot level 50. Om level 50 te behalen, heb je maar liefst 128,598 XP-punten nodig. Wanneer je level 50 hebt gehaald voor een faction, moet je van faction veranderen. Zie hiervoor de aanwijzingen van de trophy Jump Ship. Verander niet van faction totdat je level 50 hebt gehaald. Doe je dit eerder, verlies je alle behaalde XP-punten van je vorige faction. Je kunt je progressie volgen via de Kombat Kard. Deze is te vinden bij Extras in het hoofdmenu.

Elder GodReach Personal level 65 in XP
Het behalen van deze trophy zal het meeste tijd in beslag nemen. Je krijgt XP-punten door bijvoorbeeld wedstrijden te winnen, Fatalities uit te voeren, speciale vechtcombinaties toe te passen en dergelijk. Om naar level 65 te komen, heb je maar liefst 1927124 XP-punten nodig. Je progressie kun je volgen middels de Kombat Kard. Deze is te vinden bij Extras in het hoofdmenu.
The Kollector - Unlock 50 Kustom Kombat Modifiers

Totaal zijn er 105 modifiers (aanpassingen) in het spel en zijn bijna allemaal op slot. Dat wil zeggen dat je deze moet gaan vrijspelen. Vanaf het begin van het spel zijn er 15 modifiers al vrijgespeeld, dus in totaal moet je 65 modifiers op de teller weten te krijgen. Er zijn twee manieren om deze modifiers vrij te spelen.

In The Krypt zitten 9 modifiers op een vaste locatie, maar zijn er daarnaast nog meer te vinden op willekeurige locaties. De extra modifiers in The Kryps kunnen worden verkregen door te gokken bij het beeld van de loterij. Gok altijd met 5100 munten, want hiermee verhoog je de kans om modifiers te winnen. Toch blijft het een loterij en kan het ook zomaar voorkomen dat je niets wint. Het is raadzaam om een kopie van je opgeslagen spel te maken. Op het moment dat de loterij niets geeft, kun je zonder probleem weer je oude opgeslagen spel openen. Hierdoor zorg je ervoor dat je niet al je munten hoeft uit te geven, zonder dat je er iets voor terug krijgt.

De tweede methode is het spelen van The Living Tower. Door een Hourly Tower te verslaan. Hierdoor ontvang je een modifier (welke wordt geactiveerd door The Tower). Daily Towers geven geen modifiers.

Stap 8: De overgebleven trophies

Keep It Secret - Find a secret fight in the Living Towers
Deze trophy is alleen beschikbar in sommige hele specifieke Living Towers. De Towers waarvan bekend is dat er een geheim gevecht zal plaats vinden zijn Premier Tower MK1, Premier Tower MK2 en Premier Tower MK3. Er is echter niet veel bekend wanneer een geheim gevecht wordt geactiveerd door het spel. De vereiste punten voor het vrijspelen van een geheim gevecht per genoemde Tower is als volgt.

Premier Tower (MK1)

 • Bereik het zesde gevecht in The Tower
 • Je moet minimaal een ronde onaangetast de wedstrijd winnen
 • Wanneer je de wedstrijd wint, moet je een Fatality of Brutality uitvoeren.

Premier Tower (MK2)

 • Bereik het achtste gevecht in The Tower
 • Wanneer je de wedstrijd wint, moet je een Fatality of Brutality uitvoeren.

Premier Tower (MK3)

 • Bereik het derde of achtste gevecht in The Tower
 • Wanneer je de wedstrijd wint, moet je een Fatality, Brutality of Faction Kill.

Dropping Fools - Reach a 10 Complete Game Win Streak in Ranked 1v1 Matches
Om deze trophy te halen, heb je een flinke dosis doorzettingsvermogen nodig. Je moet maar liefst een winnende reeks van 10 gevechten maken in Ranked 1v1 wedstrijden. Maar tegen de tijd dat je de voorgaande trophies allemaal hebt weten te behalen, kun je er vanuit gaan dat je genoeg bagage hebt gekweekt om dapper weerstand te bieden en deze trophy weet binnen te slepen.
© 2015 - 2024 Lo-writer, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Mortal Kombat (Midway 1992)Mortal Combat is een in 1992 door Midway ontwikkelde game. In deze game vindt het eerste Mortal Combat toernooi plaats w…
De beste vintage games voor de SEGA Mega DriveDe beste vintage games voor de SEGA Mega DriveMet de introductie van de NES door Nintendo was de markt voor game consoles weer opengebroken na de Amerikaanse videogam…
Films over vechtsportenFilms over vechtsportenIn dit artikel zijn films over vechtsporten te zien. De films zijn ingedeeld per sport, zo zijn er categorieën als bokse…
Het ontstaan van gamesHet ontstaan van gamesHeel veel mensen starten dagelijks de computer of hun console aan om lekker te gaan gamen. Games vormen een bron van ont…

Rocket League: TrophyguideRocket League: TrophyguideOp 7 juli 2015 is het spel Rocket League digitaal uitgekomen en is het vervolg op Supersonic Acrobatic Rocket-Powered Ba…
Trainstation: Tips voor beginnende spelersTrainstation: Tips voor beginnende spelersTrainstation, een in-browser game, is een spel ontworpen en uitgebracht door PixelFederation. Het is te spelen via een p…
Bronnen en referenties
 • Website Mortal Kombat - www.mortalkombat.com - 16-07-2015
Lo-writer (49 artikelen)
Laatste update: 10-05-2017
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.