No Man's Sky. Hoe speel je het?

No Man's Sky. Hoe speel je het? No Man's Sky (NMS) is een game van Hello Games, de makers van o.a. de game Joe Danger. De releasedatum van No Man's Sky in Amerika was 9 augustus 2016, en in Europa 10 augustus 2016. Wat is No Man's Sky voor game en hoe speel je het? No Man's Sky is een zeer uitgebreide game waarin je een soort ruimtereis maakt langs allerlei planeten, die je vervolgens kunt bezoeken en onderzoeken. Wat is het doel van de game? Je zou kunnen zeggen dat je onderweg bent naar het centrum van het universum. Elke speler van No Man's Sky begint de game op een willekeurige plek in het universum, ver verwijderd van het centrum. Je begint de game op een vreemde planeet, niet op aarde. Je kunt de planeet eerst verkennen maar je kunt ook direct op reis zodra je ruimteschip geschikt is om te reizen. Je moet namelijk eerst je ruimteschip repareren door middel van het verzamelen van materialen op de planeet. Dit kunnen allerlei grondstoffen zijn. Je leert dan meteen hoe je je ruimteschip moet repareren en hoe je grondstoffen verzamelen moet.

De ruime in

Als je ruimteschip het doet kan je op reis in het No Man's Sky-universum. Onderweg bezoek je sterrenstelsels, planeten en andere hemellichamen, en je beleeft alles vanuit je ruimteschip. Onderweg kan het voorkomen dat je moet strijden tegen allerlei fantasiewezens, bijvoorbeeld robots, drones, of ander ruimteschepen. Je wordt regelmatig onverwachts aangevallen. Naarmate je vordert in de game en dichter bij het goal komt: het centrum van het universum bereiken, wordt de strijd met je omgeving zwaarder en harder.

Hoe speel je No Man's Sky?

No Man's Sky is een avonturen- en multiplayergame, die zich in een sciencefictionwereld afspeelt. Je kunt No Man's Sky spelen op Playstation 4 maar ook op je pc. Je strijdt niet tegen elkaar in PvP maar tegen vreemde aliens en mechanische wezens. Je kiest of je het spel als een pirate (piraat), een trader (handelaar) of als explorer (ontdekkingsreiziger) wilt spelen. Je kunt deze game in groepen spelen of alleen, maar in een groep spelen heeft als voordeel dat je samenwerkt, en dus gemakkelijker bepaalde doelen bereikt. Het spel is gefocust op ontdekkingsreizen en steeds sterker worden. Elke speler start de game op een willekeurige planeet in het NMS-universum. Je ruimteschip is beschadigd en je moet als eerste op zoek naar materialen om het voertuig te repareren. De grondstoffen vind je in rotsen, planten en andere voorwerpen die je tegenkomt. Je moet de voorwerpen beschieten met een soort laser om de grondstoffen te winnen. Na enige tijd kan je zelf je ruimteschip repareren.

Planeten ontdekken

Je reist vervolgens met je ruimteschip door het zonnestelsel waarin je je bevindt en je kunt andere planeten in dat zonnestelsel bezoeken. Je reist steeds dieper het heelal in en je doel is in eerste instantie om andere planeten ontdekken en deze te verkennen, waarbij je zintuigen verwend worden met fantasierijke werelden, en je kunt op elke planeet bijvoorbeeld ook waardevolle materialen verzamelen. Zo zal je beleven hoe het is om geheel nieuwe werelden te ontdekken, niet wetende wat je daar te wachten staat. Je bent feitelijk zelf een alien op reis naar andere planeten, waar je zelf ook weer aliens zal ontmoeten.

Andere levensvormen ontdekken

Op elke planeet tref je unieke levensvormen aan. Geen een planeet in No Man's Sky is gelijk. Daarom ontdek je met No Man's Sky vele werelden vol bijzondere wezens. Het ecosysteem is op elke planeet ook bijzonder. Zo kan het gras oranje zijn, de bomen gigantisch en in felle kleuren, of er komen helemaal geen dingen op planeten voor die op het aardse leven lijken. Ook de atmosfeer van planeten is verschillend, zo kan je als speler op de ene planeet ademen, maar op de andere niet. Je treft in No Man's Sky niet alleen fantasierijke dieren, planten, aliens en ecosystemen aan, maar ook geavanceerde technische voertuigen en robots. Ook zal je kennismaken met de kracht van zandstormen, prachtige visuele effecten en natuurgeweld, No Man's Sky is een zeer uitgebreide sciencefictiongame.

Starmap of sterrenkaart

Elke speler heeft een sterrenmap (starmap) in NMS en deze kan je gebruiken om te bepalen waar je naartoe wilt en wat je nog ontdekken moet. Door online samen te spelen met andere spelers, bereik je sneller en gemakkelijker doelen. In het NMS universum vind je solar systems (zonnestelsels) en planeten op je starmap. Je gaat op missies en reist naar sterrenstelsels en planeten toe in je ruimteschip of ruimtevoertuig. Als je een planeet ontdekt kun jij de eerste zijn die deze planeet ontdekt, maar je kunt in de game ook zien welke speler een planeet als eerste heeft ontdekt omdat zijn/haar in-game-naam erbij komt te staan. Omdat er zoveel planeten te ontdekken zijn, kan jij dus ook de eerste zijn die een planeet ontdekt.

Doelen in No Man's Sky

De doelen in No Man's Sky zijn in eerste instantie:
 • Een fantastisch universum verkennen, vol met uitzonderlijke werelden en prachtige fantasierijke levende wezens. Je bevindt je in een universum vol wonderlijke gebeurtenissen en effecten.
 • Ruilen met NPCs. Elke planeet heeft behoefte aan materialen en als jij die onderweg vergaart kan je deze ruilen tegen allerlei spullen die je gebruiken kunt om de game te spelen.
 • Gevechten met robots en andere mechanische wezens.
 • Strijd voeren in de ruimte vanuit je ruimteschip of ruimtevoertuig om planeten te bereiken.
 • Overleven in het enorme universum.
 • Grondstoffen winnen en verzamelen op planeten.
 • Voorwerpen maken om te overleven en te ruilen.
 • Kennismaken met ultieme sciencefiction-ervaringen.

Is het mogelijk om beschavingen op te bouwen in NMS?

In de eerste versie van NMS is het niet mogelijk om beschavingen op te bouwen of steden te creëren, je bent eerst bezig het NMS-universum te ontdekken en planeten te verkennen en onderweg moet je van alles bevechten. Maar door Hello Games wordt het zeker niet uitgesloten dat het opbouwen van je eigen beschavingen, door middel van updates in de toekomst, wel mogelijk zal worden.

Wat kost No Man's Sky?

No Man's Sky is verkrijgbaar voor de Playstation 4 en voor de pc.
 • Voor de PS 4 kost de game in augustus 2016: tussen de 60,- en 70,-.
 • Voor de pc: ook rond de 60,- (wegens uitstel releasedatum van pc-versie via Steam te downloaden vanaf 12 augustus 2016).

Gratis updates

Hello Games streeft ernaar om updates in de toekomst gratis te houden. Je koopt dus eenmaal de game en de updates in de toekomst zouden in principe gratis zijn.
© 2016 - 2024 Kisses, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Playstation Classic: games, prijs en releasedatumPlaystation Classic: games, prijs en releasedatumIn december 2018 brengt Sony de Playstation Classic uit. Dit is een kleine spelcomputer die is vormgegeven op dezelfde m…
Koop ik een Xbox, Wii of Playstation voor mijn kind?Koop ik een Xbox, Wii of Playstation voor mijn kind?Wanneer je een game-console wilt kopen voor je kind, dan is het belangrijk om zorgvuldig na te gaan welke game-console b…
Loirestreek: Le Mans, beroemd door de "24 uur van Le Mans"Loirestreek: Le Mans, beroemd door de "24 uur van Le Mans"Bij het woord Loirestreek denk je niet meteen aan de stad Le Mans. Die stad is eerder synoniem voor auto-en motokoersen,…

Pokémon Go: waar vind je zeldzame Pokémon?Pokémon Go: waar vind je zeldzame Pokémon?In Pokémon Go kom je meestal wel dezelfde type Pokémon tegen. Zo is de Rattata en de Pidgey niet zo moeilijk om te vinde…
Nintendo Classic Mini: Remake van de NESNintendo Classic Mini: Remake van de NESNintendo heeft een groot aantal consoles en draagbare spelcomputers uitgebracht en heeft tot en met 2015 meer dan 700 mi…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: DasWortgewand, Pixabay
 • https://youtu.be/P5FehgXeVPY
 • http://www.no-mans-sky.com/news/
 • https://tweakers.net/nieuws/111829/release-no-mans-sky-is-uitgesteld-tot-9-augustus.html
Kisses (665 artikelen)
Laatste update: 17-09-2016
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.