Pokémon GO: zo kun je Ditto vangen

Pokémon GO: zo kun je Ditto vangen Wil je je Pokédex helemaal compleet maken dan moet je sinds november 2016 ook een Ditto gevangen hebben. Over de aanwezigheid van deze roze Pokémon wordt als sinds de release van Pokémon GO gespeculeerd. Aanvankelijk was hij niet te vangen of te hatchen uit een ei. Bekend is dat Ditto zich verschuilt achter de verschijning van andere Pokémon. Zo is het mogelijk dat je denkt een Pidgey of Rattata te vangen maar dat deze uiteindelijk transformeert in een Ditto. Hij komt dan op #132 in je Pokédex terecht.

Ditto in Pokémon GO


De Ditto easter egg

Fervente spelers van het spel Pokémon GO hebben het er al sinds de Nederlandse release van de app in de zomer van 2016 over: hoe kun je Ditto vangen? Ditto behoort tot de eerste generatie Pokémon maar was het eerste half jaar na de release van het spel nergens te bekennen. De rol van de Pokémon in de animatieserie gaf voer voor speculatie. Al snel werd ontdekt dat het spel meerdere easter eggs bevat: grapjes of verborgen trucs in het spel. Zo kun je bijvoorbeeld invloed uitoefenen op de evolutie van Eevee door de naam te veranderen, kun je beginnen met Pikachu in plaats van Bulbasaur, Charmander of Squirtle, en is er een Hitmonlee-nest vlakbij het graf van Bruce Lee. Omdat Ditto in de animatieserie de gedaante van andere Pokémon aan kan nemen ontstond al snel het vermoeden dat dit in de app ook het geval zou zijn. Aanvankelijk was dit niet het geval, maar sinds eind november 2016 is het mogelijk dat een in het wild gevangen Pokémon transformeert in een Ditto.

Pokédex niet meer compleet zonder Ditto

Toen in de zomer van 2016 de eerste spelers een complete Pokédex claimden werd de Pokédex nog als compleet beschouwd zonder een Ditto. Sinds de release van deze Pokémon zul je om je Pokédex echt compleet te mogen noemen ook een Ditto moeten hebben. Hij komt op plek #132 in je app, tussen Lapras en Eevee. Hij is een normaal type en kan niet verder evolueren.

Hoe kun je Ditto vinden?

Net zoals in de serie neemt Ditto in Pokémon GO ook de gedaante aan van andere stage 1-Pokémon. Het is onmogelijk om van te voren te weten of een Pokémon die je in het wild tegenkomt in werkelijkheid een Ditto is. Hier kun je alleen achter komen door hem te vangen. Blijkt de Pokémon in kwestie een Ditto te zijn dan krijg je bij het vangen niet de bekende boodschap 'GOTCHA!' in beeld maar verschijnt in plaats daarvan de boodschap 'OH?' net zoals bij het uitkomen van een ei. Vervolgens zie je de transformatie naar een roze Ditto.

Ditto verschuilt zich altijd achter de verschijning van een basislevel Pokémon en dus niet een die al geëvolueerd is. Uit berichten van spelers op verschillende fora is op te maken dat het vooral gaat om het type Pokémon dat uit een 2 km-ei kan komen. Veel wordt gerapporteerd dat het gaat om Rattata, Pidgey, Magikarp en Zubat. Ook blijkt het mogelijk te zijn om een Ditto te vangen met gebruik van een Lure Module of Incense. Hiervoor geldt dus echt het adagium 'Gotta catch'em all' want je weet maar nooit of het wellicht om een felbegeerde Ditto gaat.

Het leuke is dat wanneer een Pokémon die jij vangt in een Ditto blijkt te transformeren, dit ook geldt voor anderen die hetzelfde beestje vangen. Ga je er dus met een groepje op uit dan kun je je vrienden ook direct alarmeren. Hierdoor is ook bekend dat als je er onverhoopt niet in slaagt om de Ditto-vermomming te vangen, de Ditto in je Pokédex niet als 'seen' wordt aangemerkt.

Ditto gebruiken in een gym

Ditto heeft één moveset: Transform en Struggle. Kies je voor Transform dat resulteert dit niet in schade bij de tegenstander maar in plaats daarvan transformeert je Ditto tijdens het gevecht in dezelfde Pokémon als die waar je tegen vecht. Bij volgende gevechten behoudt hij zijn originele transformatie. Hetzelfde gebeurt wanneer je hem in verdedigend opzicht gebruikt.

Ditto als buddy

Net als alle andere Pokémon kun je Ditto ook als buddy gebruiken om zo extra candy te verzamelen. Het aantal kilometer dat je met Ditto moet lopen om een candy te ontvangen is drie.

Lees verder

© 2017 - 2024 Dessal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Pokémon GO: wat is een nest migratie?Pokémon GO: wat is een nest migratie?Ben je bezig met het compleet maken van je Pokédex dan kan een nest migratie net zijn wat je nodig had. Bij een nest dui…
Pokémon Black en WhitePokémon Black en WhitePokémon Black en White zijn de twee nieuwste Pokémon games voor de Nintendo DS. De spellen zit vol met nieuwe features d…
Pokémon Go: hoe maak je je Pokémon sterker?Pokémon Go: hoe maak je je Pokémon sterker?In Pokémon Go is het de bedoeling om zoveel mogelijk verschillende Pokémon te vangen. Hiervoor moet je daadwerkelijk naa…

Pokémon GO blijven spelen met scherm uit: bespaar batterijPokémon GO blijven spelen met scherm uit: bespaar batterijDe app Pokémon GO verbruikt ontzettend veel energie waardoor de batterij van je smartphone soms al binnen anderhalf uur…
MOBA games League of Legends versus Dota 2MOBA games League of Legends versus Dota 2Het MOBA game genre is in 2018 een van de meest gespeelde en populairste game genres ter wereld. League of Legends en Do…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Kasadera, Flickr (CC BY-2.0)
  • http://www.imore.com/how-catch-ditto-pokemon-go
  • https://www.reddit.com/r/TheSilphRoad/comments/5ee2li/thanksgiving_bonuses_in_effect_and_ditto_has_now/
Dessal (1.118 artikelen)
Laatste update: 10-01-2020
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.