Pokémon GO: gebruik van de Lure Module

Pokémon GO: gebruik van de Lure Module Wil je in korte tijd veel Pokémon vangen in je app Pokémon GO? Dan kun je het beste een locatie opzoeken waar meerdere Pokéstops bij elkaar liggen. Dit trekt vaak veel spelers aan en dan is er altijd wel iemand die een Lure Module activeert. Hiermee ben je ervan verzekerd dat er elke vijf minuten een nieuwe Pokémon opduikt naast de betreffende stop. Er gaan geruchten dat je bij Pokéstops die een lure hebben ook zeldzamere Pokémon tegenkomt. Statistische informatie is hierover echter (nog) niet beschikbaar.

Gebruik Lure Module


Hoe werkt een lure?

De lure speelt een belangrijke rol binnen de app Pokémon GO. Zie je rondom een Pokéstop weleens een extra roze kringel en een hoop roze snippers die daaromheen dwarrelen? Het gaat dan om een Pokéstop waarop een Lure Module - kortweg lure genoemd - geplaatst is. Het effect van een lure is dat er extra Pokémon naar deze plek worden 'gelokt'. In tegenstelling tot een Incense - die alleen Pokémon naar jou persoonlijk trekt - werkt een lure voor iedereen. Omdat de roze gekleurde stops duidelijk op de kaart waarneembaar zijn trekken ze regelmatig veel spelers uit de buurt aan.

Waar het in Pokémon GO vaak gaat om veel rondlopen om maar zoveel mogelijk beestjes tegen te komen en je eieren uit te broeden is het bij een lure niet nodig om te lopen. Het beste kun je in de nabijheid van de stop een plekje opzoeken om te gaan zitten. Dankzij de lure ben je ervan verzekerd dat er elke vijf minuten een nieuwe Pokémon verschijnt. Dit zijn Pokémon die je niet daarvoor op de Nearby radar hebt kunt zien: ze komen hier namelijk nieuw tot leven en worden dus niet vanaf een andere plek aangetrokken. Een module blijft een half uur actief.

Lures vind je vaak op plekken waar meerdere Pokéstops bij elkaar in de buurt liggen. Dit zijn locaties die voor spelers aantrekkelijk zijn omdat ze in korte tijd veel Pokéballs en andere nuttige items kunnen verzamelen. Wanneer je binnen de radius van twee stops kunt gaan zitten en op beide staat een lure dan hoef je je met twee gegarandeerde Pokémon per vijf minuten bovendien ook nooit lang te vervelen.

Vind je zeldzamere Pokémon bij gebruik van lures?

Onder Pokémon GO-spelers wordt veel gespeculeerd over het effect van lures op de zeldzaamheid van de Pokémon die verschijnen. Eigenlijk valt hier weinig statistisch onderbouwd commentaar op te geven. Spelers die op plaatsen wonen waar vooral veel soorten als Rattata, Pidgey en Weedle voorkomen geven op fora vaak aan dat ze bij de lures een veel grotere variëteit aan wezentjes voorkomen dan wanneer ze actief rondlopen op zoek naar nieuwe aanwinsten. Helaas kan het ook gebeuren dat je bij lures alleen maar heel veel voorkomende wezentjes ziet opduiken. Een andere bewering die vaak terugkomt is dat hoe vaker een lure op één en dezelfde plek geplaatst wordt, hoe groter de kans is dat je er zeldzamere of betere Pokémon tegenkomt. Ook deze bewering kan alleen niet statistisch onderbouwd worden (2020).

Hoe verkrijg je Lure Modules?

Wanneer je begint met het spelen van Pokémon GO dan ontvang je één Lure Module. Deze vind je terug onder items. Vervolgens krijg je één of meerdere lures op het moment dat je een level omhoog gaat. Dit gebeurt wanneer je de levels 8, 10, 15, 20, 25, 30, 35 en 40 bereikt. Daarnaast is het mogelijk om Lure Modules te kopen met echt geld. In de shop koop je er één voor 100 Pokécoins en acht voor 680 Pokécoins. Voor € 9,99 euro kun je 1200 Pokécoins kopen. Hoe meer coins je koopt, des te goedkoper ze relatief gezien worden. De betaling verloopt via PayPal of creditcard. Bij sommige providers kan ook via de telefoonrekening betaald worden. De prijzen kunnen in de loop der tijd wijzigen.

Vaak is het helemaal niet nodig om geld uit te geven om te profiteren van lures. Wanneer je naar een plek gaat waar veel spelers samen komen - vaak plekken waar meerdere Pokéstops te vinden zijn - dan staat er daar vaak non-stop een lure aan, ook 's nachts. Rondom terrassen en winkelcentra zijn hier vaak niet eens actieve spelers voor nodig. Het is geen geheim dat ondernemers proberen te profiteren van de rage door rondom hun etablissement lure te plaatsen. Je kunt je voorstellen dat dit aantrekkelijk kan zijn voor bijvoorbeeld een ijssalon of koffiebar: spelers die zich in de omgeving ophouden lopen wellicht even naar binnen voor een versnapering.

Hoe activeer je zelf een Lure Module?

Wil je zelf een Lure Module activeren, onderneem dan de volgende stappen:
  1. Zorg dat je in de nabijheid van een Pokéstop staat en klik deze aan
  2. Onder de naam van de Pokéstop en boven de foto zie je een leeg wit vakje, klik dit vakje aan
  3. Plaats hier je Lure Module
© 2016 - 2024 Dessal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Pokémon Go: kost Pokémon Go geld?Pokémon Go: kost Pokémon Go geld?Pokémon Go is een app, waarbij je daadwerkelijk rond moet gaan lopen om verschillende Pokémon te kunnen vinden. Het is e…
Pokémon Go: hoe kom je aan meer Pokéballs?Pokémon Go: hoe kom je aan meer Pokéballs?Pokémon Go is een verslavend spel voor de mobiele telefoon, waarin de speler de wijde wereld in moet gaan om Pokémon te…
Vliegvissen op stilstaand waterKleine visplekken die regelmatig van regenboog- en bruine forel worden voorzien zijn ideaal voor een beginnende vliegvis…
Pokémon GO: zo kun je Ditto vangenPokémon GO: zo kun je Ditto vangenWil je je Pokédex helemaal compleet maken dan moet je sinds november 2016 ook een Ditto gevangen hebben. Over de aanwezi…

Nintendo Classic Mini: Remake van de NESNintendo Classic Mini: Remake van de NESNintendo heeft een groot aantal consoles en draagbare spelcomputers uitgebracht en heeft tot en met 2015 meer dan 700 mi…
Overwatch: een game waarin held tegen held strijdtOverwatch: een game waarin held tegen held strijdtOverwatch is een game met een spelersaantal dat de vijftien miljoen spelers overschrijdt. Het spel is uitgekomen in mei…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Stux, Pixabay
  • https://rankedboost.com/pokemon-go/lure-modules/
  • http://www.bustle.com/articles/172078-how-to-use-lure-modules-in-pokemon-go
Dessal (1.118 artikelen)
Laatste update: 28-01-2020
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.