Workout op de Wii Fit

De Wii Fit is een leuk apparaat waarmee je in je eigen woonkamer kunt sporten. Voor veel mensen is echter een groot punt van kritiek het ontbreken van een workout programma. Speciaal voor de mensen die graag een workoutprogramma voor de Wii en het Balance Board willen, zijn er enkele workout schema’s voor Wii Fit samengesteld.

Inhoud van dit artikel
Wii Fit

Wii Fit is een apparaat dat je kunt aanschaffen voor de spelconsole Wii. Er zit een Balance Board bij, een speciaal foefje wat zowel als weegschaal dient, maar die ook je bewegingen registreert. Er zit ook een spel bij, waarbij je verschillende oefeningen kunt doen om zo die overtollige kilo’s kwijt te raken. Je kunt kiezen uit Yogaoefeningen, spieroefeningen, aerobicsoefeningen en balansoefeningen. Door iedere dag voldoende te bewegen op de Wii Fit en het Balance Board, zal het zeker lukken om wat kilo’s kwijt te raken. Let echter ook op je eetpatroon en probeer eventueel ook wat andere beweging te vinden (door bijvoorbeeld een stuk te lopen, fietsen of zwemmen).

Workout op de Wii Fit

Er wordt veel kritiek gegeven op het feit dat je zelf moet kiezen wat je moet doen en dat er niet echt een workout schema op het spel staat, waarbij je bijvoorbeeld kunt trainen aan je gewichtsverlies of probleemgebieden. Er zijn wel enkele spieroefeningen en yogaoefeningen die je met elkaar kunt combineren voor een goed resultaat, maar toch is het niet altijd even gemakkelijk om met een goede workout te komen die ook nog eens lang genoeg duurt. Per dag heb je namelijk minimaal 30 minuten beweging nodig. Hoe vul je dit het beste in op de Wii Fit? Speciaal voor de mensen die niet goed weten wat ze moeten doen, vind je enkele schema’s die kunnen werken om een goede workout te doen.

Er wordt in deze schema’s uitgegaan van het feit dat je alle spellen hebt vrijgespeeld (je speelt meer spellen vrij bij de Wii Fit door langer te spelen). Ook zijn er bepaalde oefeningen waarbij je het aantal keer dat je de oefening moet doen kunt verhogen door het vrij te spelen. Als je de keuze hebt door verschillende aantallen, dan is het verstandig om te kiezen voor het hoogste aantal, aangezien dit het meest effectieve is. Soms staat er in de schema’s specifiek hoe vaak of lang je iets moet doen. Kun je dat niet volhouden? Doe het dan in stappen. Kun je bijvoorbeeld niet tien minuten hoela hoepelen, kies dan voor drie keer drie minuten en doe wat balansspelletjes tussendoor om even op adem te komen. Neem ook de tijd voor de workouts. Ben je even buiten adem? Geef dan niet meteen op, maar neem even iets te drinken of doe een balansgame tussendoor. Het is ook geen ramp als de oefeningen niet goed gaan, oefening baart kunst. Er wordt niet altijd aangegeven hoe vaak je een oefening moet doen, kies hierbij voor iets waar je je zelf goed bij voelt.

Het beste kun je vooraf aan de workouts een warming up doen en na afloop enkele stretchoefeningen. Dit voorkomt blessures. In de schema’s wordt altijd begonnen met wat balansgames als een soort opwarming en wat yogaoefeningen als een cooling down, maar het is beter om sowieso zelf ook wat te doen op dit gebied, aangezien de paar oefeningen die gegeven worden in de schema’s niet genoeg zijn.

Workout schema Wii Fit – train je armen

OefeningAantal keer/Tijd
Balans games naar vrije keuze3 tot 4 games, bij voorkeur verschillende
Spieroefening: Single Leg Extension-
Spieroefening: Tricep Extension-
Spieroefening: Press-up & Side Stand -
Yoga: Palm Tree-
Aerobic: Boxing10 minuten
Spieroefening: Arm & Leg Lift -
Yoga: Sun Salutation-
Yoga: Shoulderstand-
Yoga: Half-Moon-

Workout schema Wii Fit – train je benen en billen

OefeningenAantal keer
Balans games naar vrije keuze3 tot 4 games, bij voorkeur verschillende
Spieroefening: Single Leg Twist -
Spieroefening: Single Arm Stand -
Spieroefening: Jackknife 30 keer
Aerobic: Step Plus3 keer achter elkaar
Yoga: Sun Salutation-
Yoga: Chair-
Spieroefening: Rowing Squad-
Yoga: Standing Knee-
Yoga: Warrior-

Workout schema Wii Fit – train je buik

OefeningAantal keer
Balans games naar vrije keuze3 tot 4 games, bij voorkeur verschillende
Spieroefening: Single Arm Stand-
Spieroefening: Torso & Waist Twists-
Aerobics: Super Hula-Hoop10 minuten
Spieroefening: Jackknife20 keer
Yoga: Bridge-
Yoga: Cobra-
Aerobics: Super Hula-Hoop3 minuten
Spieroefening: Parallel Stretch-
Yoga: Triangle-
Spieroefening: Torso Twist-
Yoga: Tree-
Yoga: Half-Moon-

Workout schema Wii Fit – Flink bewegen en veel zweten

OefeningAantal keer
Balans games naar vrije keuze3 tot 4 games, bij voorkeur verschillende
Aerobic: Step Plus2 keer achter elkaar
Aerobic: JoggingLengte naar eigen keuze
Aerobic: Super Hula-Hoop6 minuten
Aerobic: Boxing10 minuten
Aerobic: Step Plus 1 keer
Yoga: Sun Salutation-
Yoga: Half-Moon-

Workout schema Wii Fit – Flink bewegen en veel zweten - lange tijd

Zorg bij deze workout voor een hele goede warming up en een cooling down. Neem ook voldoende rust tussendoor en drink genoeg water.
OefeningAantal keer
Balans games naar vrije keuze5 tot 6 games, bij voorkeur verschillende
Aerobics: Free Step30 minuten
Balansoefening: Table Tilt1 keer
Aerobics: Free Jogging30 minuten
Aerobics: Super Hula-Hoop 10 minuten
Aerobics: Boxing10 minuten
Balans games: Ski slalom3 keer
Aerobic: Step Plus2 keer achter elkaar
Spieroefening: Single Leg Extension-
Yoga: Half-Moon-
Yoga: Standing Knee-
Yoga: Chair-

Workout schema Wii Fit – Steps

OefeningAantal keer
Balans games naar vrije keuze3 tot 4 games, bij voorkeur verschillende
Aerobic: Basic step2 keer
Aerobic: Step Plus3 keer
Aerobic: Free Step20 minuten
Aerobic: Boxing6 minuten
Aerobic: Basic step1 keer
Yoga: Standing Knee-
Yoga: King of the Dance-Meer afvallen

Wil je meer weten over calorieën? In de special Afvallen, verschillende manieren kom je alles te weten over afvallen. Van afvallen met bepaalde producten, tot calorielijsten. En van tips om af te vallen tot afslankpillen.
© 2009 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
SH'BAM, dance workout om in vorm te komenSH'BAM, dance workout om in vorm te komenSH'BAM is een dance workout waarbij er door middel van choreografie gesport wordt. Veel mensen vinden de workout erg op…
De PT Pyramide, om je kracht-uithoudingsvermogen te trainenDe PT Pyramide is een workout waarbij men kracht-uithoudingsvermogen traint. In deze workout zit een warming-up en een c…
Buikspieren trainen, dagelijkse workoutOm de buikspieren te trainen en een sixpack te vergaren zul je hard moeten werken. Snel spieren opbouwen kan niet! Door…
Afvallen met Wii spellenAfvallen met Wii spellenDe Wii is een spelcomputer waarbij je op een actieve manier aan het gamen bent. De Wii richt zich ook op het gezond leve…

De Sims 2: cheats, codes, informatie en tipsDe Sims 2: cheats, codes, informatie en tipsDe Sims 2 is het vervolg op The Sims, de populaire levenssimulator van Maxis. Het spel verkocht wereldwijd erg goed en z…
Koop ik een Xbox, Wii of Playstation voor mijn kind?Koop ik een Xbox, Wii of Playstation voor mijn kind?Wanneer je een game-console wilt kopen voor je kind, dan is het belangrijk om zorgvuldig na te gaan welke game-console b…
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 08-05-2012
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.