Afvallen met Wii spellen

Afvallen met Wii spellen De Wii is een spelcomputer waarbij je op een actieve manier aan het gamen bent. De Wii richt zich ook op het gezond leven en met name gezond bewegen. Er zijn dan ook al heel wat spellen waarmee je kunt afvallen, zoals de Wii Fit, My Fitness Coach of EA Active Games. Alle spellen hebben zo hun eigen manier om actief te gamen. Maar welke spellen zijn er nou eigenlijk precies?

Inhoud


Afvallen met de Wii

De Wii is een spelcomputer van Nintendo en werkt op een actieve manier. Je hebt een soort afstandsbediening die reageert op de bewegingen die je maakt. De Wii richt zich daarnaast op het hele gezin en niet specifiek op de echte gamer. En iets wat tegenwoordig erg speelt is afvallen. De ontwikkelaars van Wii Spellen maken hier duidelijk gebruik van en komen met spellen die je helpen af te vallen.

Bron: TenSafeFrogs, Flickr (CC BY-2.0)Bron: TenSafeFrogs, Flickr (CC BY-2.0)

Wii Fit spellen

Wii Fit

De Wii Fit is een revolutionair spel dat zich echt richt op beweging. Het spel heeft een Balance Board. Dit is een wit bord waar je op kunt staan. Het is een soort weegschaal en kan tegelijkertijd ook je bewegingen registreren. Op deze manier kun je door middel van het balance board oefeningen doen, zoals spieroefeningen, yogaoefeningen, balansoefeningen en oefeningen waarmee je veel calorieën verbrandt in een korte tijd. In totaal zijn er meer dan 40 oefeningen beschikbaar op de Wii Fit.

Wii Fit Plus

Wii Fit Plus is de opvolger van Wii Fit. Je kunt het spel kopen met of zonder balance board. Er zijn nu meer dan 60 verschillende oefeningen en het is echt een uitbreiding op het eerdere spel. Ook nieuw is dat je nu kunt zien hoeveel calorieën je verbrandt bij de oefeningen en je kunt ook speciale doelen instellen om te halen. Daarnaast kun je workouts creëren en hoef je dus niet tussendoor telkens terug te gaan naar het menu.

Spellen gericht op afvallen

My Fitness Coach

Bij My Fitness Coach heb je in feite een soort workout op je televisiescherm dat je moet nadoen. Je kunt je focussen op verschillende doelen. De workouts zijn altijd verschillend, maar hebben wel vaak eenzelfde opbouw. Er worden geen punten gegeven voor het werk wat je doet en het spel kan niet controleren of je wel inderdaad meedoet. Wel is het een zeer intensieve manier van gamen en kunnen de oefeningen moeilijker worden naarmate je het vaker doet.

EA Active Games

EA Active Games wordt geleverd met een aantal bijzondere extra’s. Zo krijg je er een speciale band bij die je om je been kunt doen. Er zit een vakje in waarin je de Nunchuck in kan doen. Het spel kan hierdoor niet alleen de beweging van je handen, maar ook van je benen registreren. Ook krijg je een elastiek dat je kunt gebruiken bij armoefeningen. Bij EA Active Sports heb je allerlei verschillende oefeningen te doen, zoals joggen of bijvoorbeeld een potje tennis spelen. Er zit een speciaal dertig dagen programma op, waarmee je in dertig dagen aan je lichaam en conditie werkt.

New U Fitness

New U Fitness richt zich echt op een gezonde levensstijl. Er zijn workout oefeningen voor het hele lichaam en je bent dus op een leuke en actieve manier bezig. Je kunt doelgericht trainen en je zo focussen op bepaalde lichaamsdelen of andere doelen. Het spel werkt in combinatie met het Wii Balance Board (wat je bij de Wii Fit of Wii Fit plus kunt krijgen), maar kan ook zonder worden gespeeld. Daarnaast staan er recepten op, zodat je ook echt gezond kunt eten en zo beter op je lichaam kunt letten.

Jillian Michaels' Fitness Ultimatum 2009

Jillian Michaels' Fitness Ultimatum 2009 is een spel waarbij je verschillende workouts kunt doen. De workouts zijn gericht op het verliezen van vet, het opbouwen van spieren, intervallen en heuvellopen. Er kunnen ook oefeningen worden gedaan in combinatie met het Wii Balance Board (wat je bij de Wii Fit of Wii Fit plus kunt krijgen). Daarnaast krijg je op voedingsadvies.

Spellen met speciale matten

Family Trainer

Family Trainer is een spel dat je krijgt met een Wii-mat erbij. Je speelt het spel hierdoor met je armen en je benen. Je kunt met twee mensen op de mat staan en zo dus echt tegen elkaar strijden. Er zijn talloze minigames, zoals touwtjespringen of wildwatervaren en de focus ligt zich op het verbeteren van elkaars score.

Family Trainer: Extreme sport challenge

Family Trainer: Extreme sport challenge is het vervolg op Family Trainer en wordt ook geleverd met mat. Nu ga je aan de gang met extreme sporten, zoals wakeboarden en bergbeklimmen. Ook hierbij ligt de focus op het verbeteren van elkaars score en lekker actief bezig zijn op de speciale mat.

Dance Dance Revolution Hottest Party

Bij Dance Dance Revolution Hottest Party krijg je een speciale dansmat geleverd. Je kunt op verschillende nummers dansen door de pijlen op het beeldscherm te volgen. Je kunt proberen je eigen scores te verbeteren, of tegen elkaar dansen met meerdere matten. Er zijn verschillende moeilijkheidsgraden en je kunt ook de speciale workout mode doen om je echt te richten op het verbranden van calorieën.

Dance Dance Revolution Hottest Party 2

Dance Dance Revolution Hottest Party2 is het vervolg op Dance Dance Revolution Hottest Party. De nadruk ligt in dit deel nog meer op bewegen. Er zijn nieuwe nummers beschikbaar, dus je kunt ook weer lekker afwisselen. Ook is er weer een workout mode waarmee je extra veel calorieën kunt verbranden.

Dance Dance Revolution: Winx Club

Dance Dance Revolution: Winx Club is vergelijkbaar met Dance Dance Revolution: Winx Club, alleen is dit aangepast op de jongere spellers. Ze kunnen met hun favoriete personages uit de serie Winx dansen en op leuke melodietjes.
© 2009 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Afvallen door te gamen?Afvallen door te gamen?De laatste jaren zijn games steeds populairder geworden als echt afvalmethodes. Wil jij afvallen? Dan is het helemaal ni…
Wat zijn de beste workouts om af te vallen?Wat zijn de beste workouts om af te vallen?Met welke workouts kun je afvallen? Natuurlijk is iedere beweging goed, maar er zijn bepaalde workouts die beter kunnen…
Afvallen met dumbbellsAfvallen met dumbbellsDumbbells worden ook wel handgewichten genoemd en je hebt ze in allerlei soorten gewichten. Wist je dat dumbbells je hee…
Workout op de Wii FitDe Wii Fit is een leuk apparaat waarmee je in je eigen woonkamer kunt sporten. Voor veel mensen is echter een groot punt…

PlayStation 3 softmoddenPlayStation 3 softmoddenWanneer een PlayStation 3 omgebouwd is wordt het mogelijk om backups van spellen af te spelen. Zo hoef je het originele…
Bronnen en referenties
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 11-11-2015
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.