InfoNu.nl > Electronica > Spellen en consoles > Homebrew Channel: Wii spellen afspelen vanaf de harde schijf

Homebrew Channel: Wii spellen afspelen vanaf de harde schijf

Homebrew Channel: Wii spellen afspelen vanaf de harde schijf Wil je ook Nintendo Wii spellen downloaden en spelen, maar heb je geen omgebouwde Wii? Wees niet getreurd, het is ook mogelijk om de spellen op een externe harde schijf te zetten. Wanneer je de volgende drie stappen volgt, is het mogelijk om de spellen vanaf een externe harde schijf te lezen. Een externe harde schijf kan tientallen gigabytes groot zijn, en daar passen dus veel spellen op!

Juridisch

  • Het is illegaal om spellen te downloaden wanneer je het origineel niet bezit.
  • Het is legaal om spellen te downloaden wanneer je het origineel wel bezit.
  • Het is legaal om freeware te downloaden.

Benodigdheden

  • Een computer met internet nodig voor het downloaden van spellen.
  • Een Nintendo Wii met internet nodig voor het installeren van een Homebrew Channel.
  • Één of meerdere lege dvds voor het branden van de Nintendo Wii spellen. Of:
  • Éen externe harde schijf Voor het opslaan en afspelen van Wii spellen.
  • Een SD kaart voor het transporteren van het Homebrew Channel.

Stap 1: Een Wii spel downloaden

Kenmerken van een goede download zijn o.a. de juiste grootte (4,7 gigabyte) en het juiste formaat (ISO bestand) Let tevens op de reacties, en kijk of het een populaire download is. Op die manier verklein je de kans op virussen.

Met Peer-2-Peer

Wanneer je een Peer-2-Peer programma als eMule gebruikt kan je spellen downloaden via het programma. Vul de juiste zoekterm in en wacht op de resultaten. Selecteer vervolgens de download en wacht tot deze klaar is. Downloaden door middel van Peer-2-Peer is niet aangeraden, aangezien deze methode vooral voor het downloaden van muziek is.

BitTorrent

BitTorrent is sneller dan Peer-2-Peer, en daardoor geschikter voor het downloaden van Nintendo Wii spellen. Torrents moet je zoeken op websites als The Pirate Bay. Sla de torrent op, en open hem vervolgens met BitTorrent. Wanneer de download populair is, zal hij snel klaar zijn.

Nieuwsgroepen

Nieuwsgroepen zijn het snelst van alle drie methodes, en ook is het aanbod het best. Wel kost een server vaak geld, en duurt het even voordat je het allemaal door hebt. Om via nieuwsgroepen te downloaden moet je een programma als FTD downloaden, en vervolgens naar het juiste spel zoeken. Wanneer je een interessante post hebt gevonden, moet je die selecteren en één van de zoekmachines gebruiken om het NZB bestand op te sporen. Druk vervolgens op de knop maak een NZB bestand, en lees hem door middel van GrabIt.

Stap 2: HomeBrew

Het installeren van een HomeBrew Channel is ingewikkeld, en kost veel tijd. Het is daarom verstandiger om het iemand te laten doen die er echt wat vanaf weet. Via Marktplaats kan je al snel mensen vinden die dit, tegen een kleine vergoeding, willen doen. Het installeren van een Homebrew Channel kan je ook zelf proberen, maar dit is best gevaarlijk. Wanneer je het immers fout doet kan de Nintendo Wii blokkeren. Nintendo geeft in zon geval geen garantie. De volgende link zal je wellicht helpen bij het zelf installeren van een Homebrew Channel: Beschrijving op Engelstalige Wikipedia

Stap 3: Van computer naar Wii

Voor het afspelen van spellen op de Wii heb je een externe harde schijf nodig, en het programma USB Loader. Plaats het programma USB Loader op de SD kaart en transporteer deze naar de Wii. (plaats de kaart in de Wii) Sluit vervolgens een externe harde schijf aan op de Nintendo Wii. Formatteer (=leegmaken) de schijf en plaats er Nintendo Wii spellen op. Wanneer je de drie stappen correct hebt uitgevoerd, zal de Wii de spellen vanaf de harde schijf kunnen afspelen.
© 2009 - 2020 Rakker126, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Reageer op het artikel "Homebrew Channel: Wii spellen afspelen vanaf de harde schijf"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

R23, 13-02-2018 20:58 #39
Hoe kun je spelresultaten opslaan als spelletje vanaf een harde schijf afspeelt?

Arno, 27-11-2015 20:43 #38
Kan ik dan ook nog normale spellen spelen? Nu vraagt de Wii om een update als ik er een normaal spel in stop en dit hebben ze mij afgeraden of kan dit wel zonder problemen?

Groeten, Arno

Jarre, 27-07-2015 11:35 #37
Ik heb een gesoftte wii met een harde schijf waar ongeveer 100 spelletjes opstaan. Ik heb nu een wii u gekocht en die is verbonden met internet kan ik mijn harde schijf aansluiten op mijn wii u?
laat mij iets weten bedankt.

Melvin, 10-12-2013 20:50 #36
Hallo ik heb de wii gesoftmod en harde schrijf eraan werkt perfect, maar nu wil ik op de andere usb poort een skylanders potal aansluiten, maar werkt niet. Wie heeft er een oplossing?
gr.melvin

Sandra, 16-10-2013 18:20 #35
Hallo, heb een vraagje. heb een harde schijf met div wii spellen erop. nu wil ik er een nieuwe opzetten maar nu vraagt de computer of ik de schijf wil formatteren en als ik nee indruk doet die niks. hij zet het spel dan niet op de schijf. wat moet ik doen?
Gr Sandra

Deni Ypenga, 03-04-2013 22:06 #34
Bedankt voor de informatie. Ik ga een harde schijf kopen en deze informatie is erg gebruikelijk. Mvg. Deni

Henri, 27-12-2012 15:30 #33
Hallo, ik heb een gesoftmodde wii met een externe hdd, heeft goed gewerkt en nu met opstarten geeft de wii aan plaats hdd op usb 0 terwijl de hdd eraan hangt.
iemand een idee?

Pitje, 30-08-2012 20:55 #32
Hallo,
Ik ben op zoek naar een harde schijf voor de Wii, die genoeg geheugen heeft en niet te prijzig is. Suggesties?
Alvast bedankt!

Stephanie, 28-06-2012 22:32 #31
Hallo,

werken alle hardeschrijven op de wii?

Groetjes,

Stephanie

☺☻♥, 12-01-2012 19:13 #30
Ik heb een update gedaan voor internet en nu is hombrew channel eraf hoe kan ik die veilig terug krijgen en nu kan ik dus niet meer op usb loader komen dus help mij

Debolle, 15-03-2011 20:22 #29
Hoihoi

mijn wii is gesoft mod met een harde schijf. er staat nu homebrew channel, usb loader gx, neogamme, load mii op. weet niet wat het allemaal is.

met usb loader gx kan ik gewoon spellen spelen enzo. er staat 210 op.

nu wou ik er een spel bij opzetten (op de hardeschijf) maar hoe moet dat precies? en hoe vind ik hem weer op mijn wii?

groetjes

Robke-44 (infoteur), 08-01-2011 11:51 #28
Wie kan mij helpen, heb de wii laten ombouwen door een chip en wil graag de spellen via de hd schijf spelen wat moet ik doen voor het voor me kaar te krijgen groetjes:-p

Jolanda, 01-01-2011 13:48 #27
Ik heb even een vraag ik heb mijn wii omlaten bouwen en heb een externe harde schijf van 1tb er aan gesloten er staan een hoop spellen op maar telkens als ik een spel stopt en een andere x verder wil gaan dan moet ik weer van voor af aan beginnen nergens staat er een knop bij om het spel op te slaan weet iemand hoe ik dat wel kan doen?

Petra Visser, 01-11-2010 07:22 #26
Ik heb even een vraag. Heb een externe harde schijf voor het afspelen van wii spellen. Er staan 272 spellen op en al die tijd heeft hij het gewoon goed gedaan. Sinds gisteravond, nadat ik het spel monopolysteets erop heb gezet loopt hij iedere keer vast. Je kunt wel een spel opstarten maar als je dan daadwerkelijk wilt spelen krijg je of een zwart scherm of wanneer je in het spel zit en hij gaat laden naar een volgend level loopt hij vast. Ik heb inmiddels monopolystreets er weer afgehaald. Wie o wie kan mij helpen?

Jitsepits, 20-09-2010 15:43 #25
Ik heb mijn wii gesoftmod en een harde schijf met spellen erop aangesloten. Als ik bi jde usb loader op één van de spelen kies en vervolgens op start druk, wordt het spel niet geladen. Iemand een idee hoe dit komt? Ik heb hem getest op 2 wii's waarvan ik wist dat de ene sowieso goed gesoftmod is, dus daar kan het niet aan liggen.

Frans, 02-09-2010 17:01 #24
Ik heb een ex.harde schijf die het doet op de wii.(stonden al spelletjes op)Als ik hem aan me pc hang moet ik hem formateren.Ik begrijp re niets vankan iemand mij stap voor stap helpen. (Op dit gebied enn no no :(

Mijnhulpsite Nl, 21-08-2010 12:51 #23
Ik heb een harde schijf voor de wii geleend van mijn broer.
maar als ik hem op de pc aansluit zegt hij dat ik de schijf moet formateren.
ik kan niet zien wat er op staat of er iets bij moet zetten.
kan iemand mijn helpen?
alvast bedankt

Bianca de Vos, 04-08-2010 21:12 #22
Als je error 002 krijgt, moet je voordat je je spel gaat spelen bij de instellingen van het spel error002 fix aan zetten, dan doen alle spellen het!

Soren, 17-05-2010 19:24 #21
Hallo
ik heb een probleem met de hd ik heb namelijk mijn wii mijn schuif laten deframenteren en nu kan ik mijn schijf niet meer zien op mijn pc zo kan ik dus ook met wbfs manager mijn schuif niet open hoe moet ik mijn schijf terug deframenteren of hoe los je dit op

greetz Reactie infoteur, 13-06-2010
XD

Mamamaaike, 13-05-2010 13:23 #20
Ik kom er niet uit… als ik vanaf de hdd speel krijg ik steeds de fout (er is een fout opgetreden druk op de eject-knop verijder de disk en zet het wii-systeem uit lees de wii handleiding voor meer informatie) ook kan ik niet meer kopieeren via de wii naar de hdd… weet iemand wat ik fout doe?

Robbe, 13-04-2010 15:06 #19
Als je al meteen bij het opstarten een zwart (of blauw) scherm krijgt heb je de USB loader niet correct geïnstaleerd :) Ik heb het via wiispelletjesdownloaden.nl gedaan en bij mij loopt hij nu goed :P (als je zwart scherm krijgt bij het opstarten van je spel ligt het aan het spel…)

Luckie, 21-03-2010 13:56 #18
Ik snap niet waarvoor je internet nodig hebt op de wii. Kan iemand helpen?

Corvdl, 08-01-2010 13:15 #17
Vraag: Ik heb een harddisk aangesloten op de WII, deze harddisk heeft echter 2 usb poorten nodig om te werken.
de 2e usb is alleen voor de voeding van de harddisk. De vraag is of dit kwaad kan voor de WII, en of er mensen zijn met dezelfde opzet

Freebiker, 27-12-2009 11:33 #16
Vraag: Softmod 4.2E is gelukt. Wii speelt spellen vanaf HD. Nieuwe spellen gedownload. Deze met WIU 1,1 bewerkt en met WBFS manager op de HD gezet. Vervolgens de HD weer aan de Wii en bij het opstarten krijg ik alleen zwart beeld. Ook bij het opstarten van USB loader via HBC krijg ik een zwart scherm. Weet iemand een oplossing?

Angela, 16-12-2009 21:58 #15
Brigitte wij starten onze spellen via neogamma r7 en dan starten de meeste spellen wel op bij ons. Heb laatst ook nieuwere spellen geprobeerd op te starten via een usb loader maar dan kregen wij ook een blauw scherm.

Brigitte, 16-12-2009 19:20 #14
Ik heb vandaag mijn WD Elements 1TB geformatteerd met WBFS-Manager en 60 spellen erop gezet. Nou wil het geval dat een heleboel spellen het niet doen. Dan verschijnt er een blauw scherm met "Error 0002" Press eject button and remove disk.
Dat was ook zo bij Fifa10 (die ik rechtstreeks van mijn computer op de WD-HDD had gezet. Die heb ik verwijderd en via de (kopie)disc (die het wel doet) met het + op mijn HDD gezet. Maar nog steeds krijg ik dat blauwe scherm met die Error0002 code!
Ik gebruik trouwens USB Loader GX.
Ik begrijp er niks van!
Kan iemand mij uitleggen waarom bepaalde spellen het wel doen en een bepaalde spellen niet (die het op een Verbatim-DVD trouwens wel doen!)
Heel verhaal, maar ik hoop dat iemand mij kan helpen!

Angela, 13-12-2009 17:24 #13
Wij spelen onze spellen af met neogamma r7 maar sinds wij een keer bandhero erop hebben gezet willen sommige spellen niet opstarten terwijl ze het de vorige keer nog wel deden. Heeft iemand enig idee hoe dat komt?

Michael, 11-12-2009 14:51 #12
Een andere vraag…
ik heb USB Loader gx voor het spelen van mijn spellen vanaf de harddisk.
Als ik een spel gespeelt heb en een ander spel wil spelen blijft deze altijd op een zwart beeld hangen.
Als ik de stekker eruit en erin zet en opnieuw de wii aanzet en het spel start dan doet deze eht wel via de usb loader.
Het is telkens het 2e spel dat ik wil laden?
Is dit een vaker voorkomend probleem? en is dit op te losseen?

Ash66, 05-11-2009 09:19 #11
Is het ook mogelijk hdd zonder externe voeding te gebruiken? Ik bedoel een harde schijf die zich zelf laad via de usb en dus niet via stroom/adapter? Reactie infoteur, 05-11-2009
Ja, als deze er al één heeft.

Yvonne Franken, 02-11-2009 20:08 #10
Hai Randy xl infoteur,

ik zag jouw vraag op een forum maar als ik mag vragen… ben jij uit het probleem gekomen met de wii en die harde schijf? Ik heb dus hetzelfde probleem, ik heb een schijf gekocht met 110 spellen erop, mijn pc herkent t en ziet de spellen maar zodra ik hem aan de wii hang krijg ik wat jij hebt.

Heb jij al een oplossing gehad toevallig? Gr yvonne Reactie infoteur, 04-11-2009
Heb je hem soms geformatteerd op de computer? Dus bruikbaar gemaakt voor de pc i.p.v. de Wii?

Scwaw, 18-10-2009 14:17 #9
Hoe mijn wii LEH 22815255 versie4.2e gereed maken voor gedownloaden spellen? het lijkt mij verstandiger om mijn 350 gb hd te gebruiken, usb loader op sd-card kopieeren. weet iemand hoe dit op dejuiste wijze te doen. alvast bedankt met vr.grt. fam. m Reactie infoteur, 18-10-2009
Hey,
Dit kan inderdaad, en staat hier duidelijk beschreven: wiidownload.nl

Walter-versluis (infoteur), 21-09-2009 21:46 #8
Dit is een antwoord op de vraag van Randy xl: probeer de andere USB poort dan zal hij het wel doen. Reactie infoteur, 22-09-2009
Bedankt!

Rob, 09-09-2009 14:05 #7
Ik heb een Wii gekregen om om te bouwen. Heb er al verschillende gedaan (3.4) met de twilight methode. Ik weet nog niet wat deze Wii heeft als firmware-versie. Wat is nou het slimst om te gaan doen? De oude (Zelda methode gebruiken, of de nieuwe, dus eerts updaten als nodig en dan de nieuwe manier gebruiken) Reactie infoteur, 09-09-2009
Ik zou voor de nieuwe gaan, bezoek wiidownload.nl voor meer informatie over het ombouwen van de Wii.

Randy_xl_ (infoteur), 06-09-2009 13:12 #6
Ik heb een hardeschijf van western digital (my passport) usb 2.0 alles is gelukt heb met WBFS Manager 3.0 spellen op die schijf gezet allen mijn WII herkent hem niet bij USB backup loader. Asl ik hem opstart zie ik een teller aflopen waiting for USB en als de teller op nul krijg il een foutmelding wat kan ik doen? Reactie infoteur, 06-09-2009
Kijk anders eens op wiidownload.nl!

Sven, 19-06-2009 13:49 #5
Mijn Harde schijf loopt regelmatig vast tijdens het spelen, wat kan hier de oorzaak van zijn? Reactie infoteur, 19-06-2009
Geef me wat meer informatie, welk merk is het wat heb je erop gezet? Er kunnen namelijk tig oorzaken zijn, en op die manier kan ik een indicatie geven.

Dennis, 31-05-2009 22:35 #4
Hoi!

kun je elke externe HD gebruiken of zij er maar een paar in het bijzonder? Reactie infoteur, 01-06-2009
99,99% zal het prima doen.

Rakker126 (infoteur), 29-05-2009 08:18 #3
Hoi,
Ik heet Alex geen Jeroen :P
Maar het gaat als volt: Probeer de + knop en vervolgens de A knop voor het kopieren van bestanden.
Heb je hem wel geformateerd?

Jenni, 28-05-2009 19:38 #2
Hoi Jeroen, Bedankt voor je duidelijke uitleg. Heb HBC op mijn wii geinstalleerd nu wilde ik weten hoe ik bijv USB loader niet vanaf de SD maar vanaf de wii te starten. Stel dat ik de Sd kwijt ben. Ben net tot de ontdekkign gekomen dat als de SD kaart r niet in zit, zie ik een melding Sd bezig met laden.

Gr Jenni Reactie infoteur, 01-06-2009
Hoi,
Ik heet Alex geen Jeroen :P
Maar het gaat als volt: Probeer de + knop en vervolgens de A knop voor het kopieren van bestanden.
Heb je hem wel geformateerd?

Melisjuh, 26-05-2009 12:02 #1
Hoi jeroen,

ff vraagje
Als ik nu mijn spellen op een hdd zet, kan ik dan later gewoon de hdd weer aansluiten op mijn pc om er weer spellen op te zetten?
Ik las nl ergens doordat je de hdd formatteerd je pc de hdd later niet meer leest?!

Hoe doe ik dit? Reactie infoteur, 26-05-2009
Hoi,

Ik heet geen Jeroen, ik heet Alex (-;
Je zal er door middel van verplaatsen spellen op kunnen zetten. Het is echter niet mogelijk om op de juiste wijze te functioneren: spellen afspelen, films bekijken enzv. Hiervoor zou hij opnieuw geformateerd moeten worden.

Infoteur: Rakker126
Gepubliceerd: 19-05-2009
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Reacties: 39
Schrijf mee!