Games van Professor Layton

Games van Professor Layton Op de Nintendo DS kun je spelletjes spelen met in de hoofdrol Professor Layton. Deze spellen zijn echte puzzelspellen en zijn een megagrote hit. In Nederland alleen al werden er van het eerste deel ‘Professor Layton and the curious village’ al zeker anderhalf miljoen exemplaren verkocht. Het tweede deel ‘Professor Layton and the Pandora’s box’ is dan ook in het Nederlands verschenen.

Wat is Professor Layton?

Professor Layton is een reeks spellen voor op de Nintendo DS of de Nintendo DSi. De serie is ontwikkeld door Level 5 en is geschikt voor iedereen die van puzzelen houdt. Professor Layton is namelijk een detective op gebied van puzzelen en reist dan ook de hele wereld af samen met Luke om mysteries op te lossen. De puzzels in de spellen zijn vernieuwend voor de Nintendo Ds. Het zijn geen puzzels in de trant van bijvoorbeeld sudoku’s of woordzoekers, maar echte breinbrekers. Zo moet je bijvoorbeeld lucifers verplaatsen om een tekening anders te krijgen, of je moet een schuifpuzzel maken om bijvoorbeeld het afval in een vuilnisbak te krijgen. Alle puzzels zijn anders, maar vergen vooral veel denkwerk. In het spel kun je gesprekken aangaan met personages en je kunt verschillende hint coins krijgen. Deze hint coins zorgen ervoor dat je een hint kunt vragen bij het maken van een puzzel.

Als je een puzzel oplost kun je soms dingen krijgen die weer voor andere puzzels gelden, zoals bijvoorbeeld een onderdeel, een stuk van een schilderij of iets voor in een hamsterkooi. Dit zijn speciale puzzels die je alleen helemaal kunt oplossen als je alle puzzels in het spel zelf hebt opgelost. Je kunt wel tussendoor alvast de stukken gebruiken die je hebt verzameld. Hierdoor kan het puzzelen wat gemakkelijker gaan dan wanneer je wacht tot het einde.

Je kunt in het spel ook gebruik maken van Wi-Fi en zo nieuwe puzzels downloaden. Zo kun je dus altijd blijven spelen. Iedere week wordt er een nieuwe puzzel vrijgegeven die je kunt downloaden. Je hebt hierdoor dus wekelijks nieuwe uitdagingen voor de Professor Layton spellen.

Besturing van de spellen

Professor Layton spellen zijn gemakkelijk te besturen. Je gebruikt hiervoor je Stylus (dat is het stokje waarmee je het scherm van de DS kunt aanraken). Je kunt alles aantikken in het spel en zo met mensen praten of door het dorp wandelen. In de puzzels zelf is het per puzzel verschillend wat je moet doen. Soms moet je een cijfer opschrijven, terwijl je een andere keer het juiste antwoord moet omcirkelen. Bij speciale puzzels verschijnt altijd een extra uitleg over de besturing.

Personages in de Professor Layton serie

Professor Layton: Professor Layton is een detective en een echte man met Britse behulpzaamheid en vriendelijkheid. Zijn specialiteit is het oplossen van puzzels. Hij wilt iedereen helpen en ziet het als zijn taak om puzzels op te lossen.
Luke: Luke is de assistent van Layton. Een jonge knul die ook aardig op weg is om de vele puzzels te kunnen oplossen. Dit doet hij wel met de hulp van Professor Layton.
Inspector Chelmey: een bekende Engelse detective. Hij vindt dat hij de zaak moet oplossen en heeft liever niet dat Layton zich ermee bemoeit.

In ieder spel zitten er nog veel meer personages, namelijk dorpsbewoners. Door ze aan te spreken krijg je meer inzicht in het mysterie waar het hele spel om draait. Het zijn vaak wat gure personen en ze zijn dol op puzzels, die Layton natuurlijk allemaal moet oplossen.

De spellen van Professor Layton

Er zijn verschillende spellen op de markt gebracht met Professor Layton en Luke in de hoofdrol. Deze spellen zijn:

Professor Layton and the curious village

Dit deel draait rond het dorpje St. Mysterère en gaat om het geheim van de Gouden Appel. Dit eerste deel is helemaal in het Engels en daardoor minder geschikt voor jeugdige spelers. Het spel bevat ruim 130 verschillende puzzels.

Professor Layton and Pandora’s Box
Pandora’s Box is in het Nederlands de Elyzeïsche kist. Het tweede deel is dus vertaald naar het Nederlands. Dit vanwege het grote succes van het eerste deel. Nu kunnen ook jeugdige spelers dit spel spelen. Het twee deel speelt zich af in het stadje Folsense en draait om de het raadsel rond de Elyzeïsche kist.

Professor Layton and the last time travel

Het derde deel verschijnt in 2010 in Nederland. Het verhaal speelt zich af in een soort futuristisch Londen. Wat voor een mysterie staat Professor Layton en Luke hier te wachten?

Professor Layton and the specter’s flute

Dit deel is een prequel op de eerdere delen. Het gaat over de ontmoeting van Professor Layton en Luke. Dit deel zal in Japan in het voorjaar van 2009 verschijnen.
© 2009 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Verschillende genres in gamesVerschillende genres in gamesEr zijn ontelbaar veel games en deze vallen allemaal onder genres. Denk hierbij aan actiegames, Platform games en Multip…
Hoe los je Japanse puzzels op?Voor Japanse puzzels heb je geen abacadabra nodig of hoe je geen hoogbegaafd wiskundig talent te zijn. De puzzels zijn e…
Nintendo 3DS spellen downloaden en spelenNintendo 3DS is misschien wel de best handheld van 2011 met 3D functie, maar wist u ook al dat u eigenlijk de spelletjes…
New Nintendo 3DS: Beter 3D-effect en meer mogelijkhedenNew Nintendo 3DS: Beter 3D-effect en meer mogelijkhedenIn 2015 werd de New Nintendo 3DS op de markt gebracht. De 3D-technologie die voor het eerst werd aangekondigd in 2011 op…
Wii aansluiten op internetWii aansluiten op internetVeel mensen hebben tegenwoordig een Wii. Met de Wii kun je ook online gaan en spelletjes spelen tegen elkaar spelen of g…
Bronnen en referenties
  • Eigen ervaring
  • Wikipedia
  • N-gamer tijdschrift
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 17-09-2016
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.