New Nintendo 3DS: Beter 3D-effect en meer mogelijkheden

New Nintendo 3DS: Beter 3D-effect en meer mogelijkheden In 2015 werd de New Nintendo 3DS op de markt gebracht. De 3D-technologie die voor het eerst werd aangekondigd in 2011 op de Nintendo 3DS, is er flink op vooruit gegaan. Zo maakt de New Nintendo 3DS gebruik van face detection (gezichtsherkenning) voor een optimale 3D-beleving. De New Nintedo 3DS ondersteunt nu, net als de Wii U, Amiibofiguren. Gepaard met de release van de New Nintendo 3DS is er ook een geheel nieuw type spel uitgegeven, namelijk: New Nintendo 3DS exclusive spellen, die alleen te spelen zijn op de New Nintendo 3DS.

Meer mogelijkheden door extra knoppen en Amiibo

Extra knoppen

De New Nintendo 3DS heeft drie nieuwe knoppen erbij gekregen vergeleken met zijn voorganger, de Nintendo 3DS. Achterop de speelcomputer van de Nintendo 3DS zitten L- en R-knoppen die de speler kan indrukken met zijn/haar wijsvingers. Bij de New 3DS zijn daar knoppen in het verlengde aan toegevoegd (ZL en ZR). Op deze manier kan de speler vier knoppen met beide wijsvingers besturen in plaats van twee.

Naast de circle-pad aan de linkerzijde van de touchscreen, is er een analoge besturing (C-stick) aan de rechterzijde van het touchscreen toegevoegd. Op deze manier kan de speler tijdens het lopen in spellen als Monster Hunter 4 Ultimate of Kid Icarus Uprising de camera besturen. Voorheen was dit alleen mogelijk door het gebruikt van het touchscreen wat niet prettig speelde omdat het onhandig was.

 Princess Zelda en Yoshi als Amiibo / Bron: StarsApart, Flickr (CC BY-2.0) Princess Zelda en Yoshi als Amiibo / Bron: StarsApart, Flickr (CC BY-2.0)
Amiibo
Amiibo zijn fysieke Nintendofiguren die reageren op de Nintendo Wii U. Er zijn honderden figuren zoals Mario, Yoshi (zie afbeelding), Link en nog veel meer. Wanneer je bijvoorbeeld de Amiibo van Mario op de controller van de Wii U zet, reageert het systeem daarop en komen er extra mogelijkheden bij het spel. Op de New Nintendo 3DS is het nu ook mogelijk de figuren te gebruiken. De gebruiker hoeft alleen de Amiibo op het touchscreen te plaatsen om het te laten reageren.

Beter 3D-effect op de New Nintendo 3DS

3D-technologie op de Nintendo 3DS

De Nintendo 3DS maakt gebruik van autostereoscopie om een 3D-effect te creëren. Er is geen speciale 3D-bril nodig omdat het beeld als het ware steeds om elkaar een gedeelte laat zien van wat het rechteroog en het linkeroog apart zou zien. Wanneer beide ogen op een bepaalde afstand staan van de Nintendo 3DS, ervaart de speler op deze manier een 3D-effect zonder het gebruik van een bril.

3D-technologie op de New Nintendo 3DS

De New Nintendo 3DS maakt net als de Nintendo 3DS gebruik van autostereoscopie. Om het 3D-effect te verbeteren is er gezichtsherkenning toegevoegd. Tijdens het spelen registreert de front camera het gezicht van de speler. Op deze manier past het systeem zich aan gebaseerd op de positie van de ogen.

Krachtiger systeem

In de New Nintendo 3DS zit een snellere CPU (chip) dan zijn voorganger. De speelcomputer kan hierdoor sneller bepaalde software downloaden. Natuurlijk hangt dit ook af van de snelheid die de internetverbinding tot stand kan brengen. Naast het snelle downloaden kan de New Nintendo 3DS ook sneller bepaalde applicaties opstarten dan zijn voorganger, zoals Miiverse (een spel dat je kan spelen met een zelfgemaakt Miifiguur).

New Nintendo 3DS exclusives

Op de Nintendo 3DS is het mogelijk om Nintendo DS (NDS)- en Nintendo 3DS (3DS)-spellen te spelen. De New Nintendo 3DS kan NDS-, 3DS- en de nieuwe exclusieve New Nintendo 3DS-spellen afspelen. Deze spellen maken gebruik van de extra knoppen (ZL, ZR en C-stick) die de voorloper niet heeft.

Xenoblade Cronicles 3D fan / Bron: C. Fountainstand, Flickr (CC BY-2.0)Xenoblade Cronicles 3D fan / Bron: C. Fountainstand, Flickr (CC BY-2.0)
Xenoblade Cronicles 3D
Het eerste exclusieve New Nintendo 3DS-spel dat uitkwam was Xenoblade Cronicles 3D. Het spel is razend populair geworden vlak na de release van de New Nintendo 3DS. De New Nintendo 3DS komt in dit spel volledig tot zijn recht omdat de speler gebruik kan maken van alle nieuwe knoppen. In de afbeelding is een fan te zien verkleed als een van de personages in het spel.

Verwisselbare Covers voor de New Nintendo 3DS

De New Nintendo 3DS maakt gebruik van verwisselbare covers. De covers zijn op het systeem te bevestigen om het tegen eventuele schade te beschermen. De eigenaar van de New Nintendo 3DS kan de covers verwisselen als hij ze na verloop van tijd niet meer leuk vindt of gewoon iets nieuws wil proberen. Deze verwisselbare covers zijn vaak al verkrijgbaar onder de 20,- (in 2016).
© 2016 - 2024 Overenthousiast, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Nintendo 3DS spellen downloaden en spelenNintendo 3DS is misschien wel de best handheld van 2011 met 3D functie, maar wist u ook al dat u eigenlijk de spelletjes…
Alle soorten van de Nintendo DSAlle soorten van de Nintendo DSDe Nintendo DS is een gat in de markt, iedereen heeft er wel van gehoord en heel veel mensen hebben er één of meerdere.…
De draagbare Nintendo Wii U consoleNintendo heeft sinds kort hun nieuwe console voorgesteld. Deze zou opnieuw de strijd moeten aan gaan met Sony die ondert…
Nintendo Switch: Joy-Cons, controllers en andere accessoiresNintendo Switch: Joy-Cons, controllers en andere accessoiresIn 2017 bracht Nintendo de Nintendo Switch uit: een console die zowel als handheld als homeconsole kan worden gebruikt.…

Recensie: Mario & Sonic op de Olympische Spelen Rio 2016 3DSrecensieRecensie: Mario & Sonic op de Olympische Spelen Rio 2016 3DSDe Olympische zomerspelen van 2016 vinden plaats in Rio, Brazilië. In Mario en Sonic op de Olympische Spelen Rio 2016 3D…
Recensie: Mario Kart 7 voor de Nintendo 3DSrecensieRecensie: Mario Kart 7 voor de Nintendo 3DSMario Kart 7 is in 2011 uitgegeven door Nintendo. Het is een spel waarin Mario en andere Nintendofiguren zoals Yoshi, Lu…
Bronnen en referenties
Overenthousiast (9 artikelen)
Laatste update: 26-03-2019
Rubriek: Electronica
Subrubriek: Spellen en consoles
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.